Kresley Cole: Vámpírzóna – Halhatatlanok 5.

colevampirzona– Sejtelmem sem volt, hogy női haragoddal gyűlik meg a bajom. Ráadásul kifejezetten szóltam, hogy ne menj az ágyékra! Ilyen térdmunka után kétséges, képes leszek-e valaha szaporodni!
– Nem is tudom, mivé lesz a világ, ha nem népesítik be kicsi Cadeonok.

Fülszöveg:

A RITA-díjat besöprő Kresley Cole egy kegyetlen démon kufár és az őt elbűvölő, gyönyörű fiatal fél lény felvillanyozó történetével folytatja nagy sikerű Halhatatlanok alkonyat után című sorozatát. Egy igéző szépség, akit nem birtokolhat, de akinek ellen mégsem állhat…
Cadeon Woede-nak nincs nyugta, míg ki nem küszöböli a csorbát, mely szüntelen kísérti. Csakhogy amint megszerzi megváltása kulcsát, a fél lény Holly Ashwint, máris rájön, hogy a nő, akit saját céljaira akar használni, majd eldobni, éppúgy kísérti, mint a múltja.
Egy megkínzott harcos, akitől rettegnie kéne, de akit megtagadni nem tud…
Az emberként felnevelt Holly-nak sejtelme sincs, hogy a félelmetes legendák a valóságról szólnak, míg össze nem találkozik egy goromba démonnal, s az valami érthetetlen oknál fogva óvja, mint a szeme világát. A mítosz és a hatalom érzéki, új világába taszítva, Holly hamarosan eleped védelmező démona tüzes érintéséért. S megadja magát a sötét vágyaknak…
Épp csak kivívja Holly bizalmát, s mondjon le máris róla? Árulja el legvadabb álmai beteljesítőjét, szíve rabul ejtőjét?

Kedvenc szereplőm: Rydstrom

Cadeon történetére már  a 3. rész óta vártam, amint megjelent el is kezdtem olvasni, de elsőre nem tudott megfogni.  Félbehagytam és csak fél évvel később vettem újra  a kezembe. Nem szeretem, ha  a főszereplők csak utazgatnak egyik helyről a másikra, közben meg nem történik semmi  izgalmas. Itt ráadásul a két főszereplő is nagyon idegesített engem. Holly a tisztaságmániájával, a kényszeres pakolgatásával és a prűdségével az agyamra ment. Két éve pasija is van, de még mindig szűz. Cadeon a trágár beszéde, trehány viselkedése és a szex mániája miatt idegesített , a sok szleng is nagyon zavart.  Démonok közül nem hiába Ryd lett a kedvencem, ő az eszére hallgat, logikusan nézi az eseményeket, okos és finom beszédű.

Azt hittem ez lesz az első Cole könyv, amire 5 pontot sem fogok adni, de aztán jött a történet másik fele és végre izgalmakból sem volt hiány.  Mindig történt valami váratlan. Megjelentek a tündérek, a tűzdémonok és volt itt már minden. Árulás, ősi eskük, sötét hazugságok, gonosz varázsló, zombik, rengeteg akció.
Szereplőket is jobban megszerettem.  Holly egy szemüveges matektanárnő, átlagos életet él, majd egy nap valkűrré változik.  Belecsöppen egy idegen, ismeretlen, veszélyes világba, egy rémálomba, ahonnan mindenáron szabadulni akar. A régi életét akarja visszakapni,  emberként szeretne élni.  Cadeon régen elkövetett egy hibát, ami miatt bátyja Rydstrom elveszítette a koronáját. Most mindent visszaszerezhet, ehhez csak annyit kell tennie, hogy megszerzi az Edényt, azt az eszközt, mellyel fizethet a kardért, amivel  megölhetik végre a halhatatlan Omortot és visszaszerezhetik Rothkalinát. Igen ám, de az Edény nem egy tárgy, hanem élő személy, mégpedig Holly. Cadeon így nagyon rossz helyzetbe kerül. Ha Hollyt a szerelmét válassza, akkor megint cserben hagyja a bátyját, a népét, ha viszont Hollyt árulja el, akkor a szerelemről kell örökké lemondania. Fogalmam sem volt, hogy Cade, hogy fog erre a szorult helyzetre megoldást találni. Hollyt ráadásul többen is megakarják szerezni és megtermékenyíteni, aki így az abszolút gonoszt hozná a  világra.

Nix továbbra is dilis, Regin meg sosem köntörfalaz. Ő történetüket is nagyon várom. Következő kötet is jól fel lett vezetve. Szegény Rydstrom. A kis vamonra is nagyon kíváncsi vagyok, remélem hamar megszületik. Szerettem ezt a  részt a gyenge kezdés ellenére is.

10/9

Könyv adatai

Kiadó: Ulpius
Eredeti cím: Dark Desires After Dusk
Oldalak száma: 404
Borító: puha fedeles
Fordító: Gazdag Diana
Teljes ára: 3499 Ft
Megjelent:  angolul 2008,  magyarul 2011
Rendelhető: Webshop

Kihívások a Molyon

Ismerjük meg Kresley Cole halhatatlanjainak világát!

Értékeljük az Ulpius kiadó könyveit :)

Ulpius-tól olvasunk…

Más vélemények

Moly

Goodreads

Kresley Cole könyvei

  • Halhatatlanok

0. Warlord Wants Forever – Mindörökké tiéd 10/6
1. A Hunger Like No Other – Vámpíréhség 10/9
2. No Rest for the Wicked – Vámpírszerető 10/10
3. Wicked Deeds on a Winter’s Night – Vámpírharc 10/10
4. Dark Needs at Night’s Edge – Vámpírvér 10/10
5. Dark Desires After Dusk – Vámpírzóna 10/9
6. Kiss Of A Demon King – A démonkirály csókja 10/8
6,5. Untouchable (Várható megjelenés: 2013 december)
7. Pleasure of a Dark Prince (Várható megjelenés: 2013 tavasz)
8. Demon from the Dark
9. Dreams of a Dark Warrior
10. Lothaire
11. Shadow’s Claim
12. Macrieve

  • MacCarrick fivérek

1. If You Dare – Szeress, ha mersz 10/8
2. If You Desire – Szeress, ha akarsz 10/9
3. If You Deceive

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: