Kresley Cole: A démonkirály csókja – Halhatatlanok 6.

coledemonkiralycsokjaAz Illúzió a Valóság félénk testvére, aki felvidítja őt, amikor mogorva kedve van. Az Illúzió maga a csalafintaság a sok éves tapasztalat mellett, édes felejtés a tudás mellett. Bőkezű ajándék ott, ahol hiányzik valami. Számomra ez a szent.
– Te magadat is illúziónak tartod?
Sabine erre lassan elmosolyodott.
– Akarsz a valóság lenni mellettem?

Fülszöveg:

Tudta, hogy egy csóktól a királynéja lesz…

Kresley Cole lenyűgöző regénye egy démonkirályról, aki koronája visszaszerzéséért küzd, és a gonosz varázslónőről, aki a férfi legtitkosabb vágyait használja ki, hogy az útjába álljon.

A férfi rögeszméje a varázslónő, aki testét odaadja, de a szívét nem.

Miután Sabine, az Illúziók királynője a búvóhelyére csalogatja, és csapdába ejti Rydstrom Woede-ot, a könyörtelen harcos küzd a királynő csábítása ellen. Ádáz démontermészete azonban vágyik a pompás testre. Rydstrom a szökést tervezi, de közben meg akarja kaparintani Sabine-t – a saját feltételei szerint.

A királynő bukását a csatákban sebeket szerzett démon okozza, aki megesküszik, hogy mindenáron megtartja a lányt.

Amikor Rydstrom kiszabadul, elrabolja Sabine-t, és ezzel szerepet cserélnek. Most a lány küzd, hogy ellenálljon a felséges gyötrelemnek. És minden találkozás során egyre jobban vágyik könyörtelen ellenfelére.

Nem lenne szabad ennyire akarniuk egymást…

Ha le tudják győzni a közöttük álló sötét ellenséget, vajon meghozza-e Sabine a végső áldozatot, hogy megmentse démonát? Vagy a büszke király leteszi a koronáját meg a fegyvereit, hogy megtartsa a varázslónőt?

Kedvenc szereplőm: Rydstrom

Sokat vártam rá, aztán egy nap mégis megjelent, pedig nem számítottam rá. Akkor sajnos nem tudtam egyből megvenni, de aztán úgy alakult, hogy karácsonyra be tudtam  magamnak szerezni. Egyből neki álltam olvasni, érdekelt mi történt Rydstrommal a varázslónő fogságában, e könyv cselekménye ugyanis Cade történetével párhuzamosan zajlik.

Rydstrom mindig  a kedvenc démonom volt és most sem csalódtam benne. Merev, nyugodt, kiegyensúlyozott, becsületes, higgadt, türelmes, jóságos, csendes, önzetlen és sosem hazudik. Rothkalina visszaszerzése a legfontosabb számára és az, hogy megtalálja a sors által neki rendelt asszonyt. arra azonban nem számít, hogy az aráját egy olyan nőben találja meg, aki foglyul ejti őt, megalázza és szexuális kínzásoknak veti alá. Rydstrom mindenáron ellenállni akar az arájának és arra vár, hogy bosszult álljon a lányon.

Sabine Rydstrom tökéletes ellentéte. Lop, csal, hazudik, nem törődik másokkal. Rydstom felesége akar lenni, gyermeket akar tőle, e cél érdekében bármire képes. E tulajdonságok ellenére szerettem Sabinét. Szegényt többször meggyilkolták már az élete során és az őrült, gonosz, alattomos Omort mellett sem volt könnyű élete. Nála az sem volt zavaró, hogy még szűz.

Rothkalina, mint helyszín is nagyon tetszett. Ez egy másik univerzum, ahol az emberek még mindig úgy élnek, mint  a középkorban. Örültem, hogy végre Lothaire a titokzatos vámpír is többet szerepelt. Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az, amit majd kérni fog Rydtől. Tetszett az is, ahogy Nix játszott Omorttal, ez a csaj egyre lököttebb.  Plusz ez az utalás is levett a lábamról.

“Budapestre megyek, fel kell derítenem egy  bandát, amelyen halhatatlan hódítók játszanak. A nevük Lords of the Underworld.”

Remélem ez azt jelenti, hogy Nixel találkozhatunk majd az Alvilág urai sorozatban  is.

Jöjjenek a negatívumok, mert sajnos azok is voltak.

Túl sok erotikus tartalom volt benne, emiatt sok fontosabb cselekményszál nem volt jól kidolgozva. Pl. a vrekener szál, a rémálmok, a lelkek kútja. Végső harc tarthatott volna 100 oldalon át, a 10 nekem nagyon kevés volt. Nem szeretem, ha egy gonoszt ilyen könnyen, gyorsan meg lehet ölni.
Cade – Rydstrom békülést is jobban meglehetett volna írni. A méreggel kapcsolatos részek lehettek volna drámaibbak. Fúrva Klúgos, vagy Kaszfalap Nixből meg nem tudom, hogyan lett Balfasz, sértő így nevezni őt.  Könyv ráadásul nagyon hasonlít Lindsey: Foglyom vagy szerelmem könyvére. Úgy érzem Cole túl gyorsan írta meg ezt  a részt, hiányzott belőle az egyediség és a sorozatra jellemző humor is. Hibái ellenére szerettem a könyvet, de ez most nem volt tökéletes. Következő rész viszont nagyon várós. Lucia és Gareth macska egér játéka szerintem sok izgalmat és humort fog tartogatni, csak jelenne meg minél hamarabb.

10/8

Könyv adatai

Kiadó: Ulpius
Eredeti cím: Kiss of a demon king
Oldalak száma: 429
Borító: puha fedeles
Fordító: Mezei Gábor
Teljes ára: 3499 Ft
Megjelent:  angolul 2009,  magyarul 2012
Rendelhető: Webshop

Kihívások a Molyon

Ismerjük meg Kresley Cole halhatatlanjainak világát!

Értékeljük az Ulpius kiadó könyveit :)

Ulpius-tól olvasunk…

Más vélemények

Moly

Goodreads

Kresley Cole könyvei

  • Halhatatlanok

0. Warlord Wants Forever – Mindörökké tiéd 10/6
1. A Hunger Like No Other – Vámpíréhség 10/9
2. No Rest for the Wicked – Vámpírszerető 10/10
3. Wicked Deeds on a Winter’s Night – Vámpírharc 10/10
4. Dark Needs at Night’s Edge – Vámpírvér 10/10
5. Dark Desires After Dusk – Vámpírzóna 10/9
6. Kiss Of A Demon King – A démonkirály csókja 10/8
6,5. Untouchable (Várható megjelenés: 2013 december)
7. Pleasure of a Dark Prince (Várható megjelenés: 2013 tavasz)
8. Demon from the Dark
9. Dreams of a Dark Warrior
10. Lothaire
11. Shadow’s Claim
12. Macrieve

  • MacCarrick fivérek

1. If You Dare – Szeress, ha mersz 10/8
2. If You Desire – Szeress, ha akarsz 10/9
3. If You Deceive

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: