Karen Chance: A hajnal átka – Cassandra Palmer 4.

hajnalatka” Cassie a nevem. És hát…Pythia lennék.”

” Alig egy hónapja még egy közönséges látnok voltam, aki megpróbált elbujdosni Tony bosszúja elől. Most meg olyasvalaki lettem, akinek semmiség az időutazás, a történelem megváltoztatása, más emberek testének megszállása. Így kezdődik minden? Megpróbálsz életben maradni, egyik napról  a másikra, és közben nem veszed észre, mennyire megváltozol.  De eljön az a nap, amikor már nem ismersz magadra,  és eljön az a nap is, amikor szörnyeteggé válsz?”

Fülszöveg

Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól.
A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra.
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…

Kedvenc szereplőim: Pritkin , Mircea

Cassandra Palmer sorozat első részét még akkor olvastam, amikor faltam a vámpíros könyveket. Csalódott voltam, mert nem nyerte el a tetszésemet.  Túl tömörnek éreztem, hiányoltam a humort, szereplőket sem szerettem. Egy sorozatot nem szoktam egy kötet alapján megítélni ezért folytattam. Történet mindig nem nyerte el a tetszésemet, de megkedveltem Pritkint, miatta vettem a kezembe a 3. részt. 3. kötet beszippantott, ezt a  részt már nagyon szerettem, függő lettem.  Most meg itt  a 4. rész. Sokat kellett rá várnom, de megérte.  Erre nem tudnám azt mondani, hogy szerettem, ez a szó nem tudná kifejezni azt, amit érzek. Inkább azt mondanám  rá, hogy imádtam. Rossz, hogy egy könyvre maximum csak 10 pontot lehet adni, még ezt is kevésnek érzem. Idén olvasott könyveknek nem lesz könnyű dolguk, ha ezt a  fantasztikus sztorit felül akarják majd múlni. A hajnal átka ugyanis az egyik legnagyobb esélyessé lépett elő, hogy nálam elnyerje majd a 2013 legjobb könyve címet.
Miért? Azért, mert…

  •  Izgalmas, pörgős, akció és eseménydús, fordulatos, egy percig sem lehet unatkozni olvasás közben, mindig történik valami váratlan. Ahol Cassie megjelenik, ott mindig elszabadul a pokol.
  • Ebben a könyvben volt aztán minden.  Cassie még egy hónapja sincs a trónon, de már egy háború is kitört miatta. Kőr vérdíjat tűzött ki a fejére, ezért  a lányra menekülés, életveszélyes helyzetek, árulások sorozata vár.  Hatalmi játszmák, politikai csatározások, Kőr – Szenátus közti konfliktus, összeesküvések, rémisztő látomások is megnehezítik Cassie mindennapjait. Életek múlnak gyűlöletes képességén, egyetlen félresikerült döntéssel a világ is elpusztulhat, egyetlen ostoba hiba és rengetegen meghalhatnak. Cassie vállát súlyos felelősség terheli, amit az is megnehezít, hogy képzetlen, nem nagyon tudja még mi a  feladata.
  • Könyv tele van humorral és hatalmas poénokkal.  Eleinte  a mágikus bilincs okozta helyzet okoz vicces szituációkat. Mircea hiába bilincseli Cassiet egy kanapéhoz, hogy egy helyben maradjon, a lány nem esik kétségbe, magával viszi a kanapét is a találkozó helyszínére. Daikokus jeleneteken meg már könnyesre nevettem magam. Ha valaki eddig még nem lett Chance rajongó, itt garantáltan azzá fog válni. Szegény Pritkin mikbe nem keveredik Cassie miatt, aztán amikor Mircea is bejön a képbe……… , nem semmik ezek a jelenetek. Daikokus fordulat ráadásul egy olyan poénos fordulat, ami más könyvben biztos nem fordult még elő.
  • A szereplők szerethetőek és mind igazi egyéniség.  Cassie esetlen, sokszor a fenekén köt ki, irtózik a szőrtől, de ha kell ő is tud olyan badass lenni, mint Cat a Night Huntressben. Pritkin nem igazán kedves, tapintatosnak meg egyáltalán nem mondható, viszont megvan az a képessége, hogy néha pont  a jó időben mond ki jó dolgokat. Szőke zilált hajával, smaragdzöld szemével, mérgelődő, káromkodó, zárkózott stílusával a keményszívű hadmágus könnyen el tudja rabolni a női szíveket. Enyémet hamar sikerült. Mircea Basarabbal kapcsolatban meg csak kérdések léteznek, válaszok sosem.
  • Érzelmek ábrázolása is zseniális. Bírom amikor Pritkin elpirul, vagy falfehérré válik az arca. Rettegése, aggodalma, fájdalma, bánata és félelme is nagyon átérezhető. Múltja meg még mindig nagyon szívszorító. Egyedül, kitaszított gyerekként felnőni, szörnyszülöttnek elkönyvelve nagyon nem jó.  Egyszer akart normális életet élni, de az sem úgy alakult, ahogy ő szerette volna.
  • Világ egyedi. Többféle para lénnyel és időutazással is találkozhatunk benne. Tele van rejtéllyel, akcióval és horrorisztikus jelenetekkel.
  • Olyan függőséget okoz, mint a Tündérkrónikák és a Fekete tőr testvériség. Amikor Cassie nyugodt perceit tölti, mindig azt vártam, hogy feltűnjön pár hadmágus, démon, meg Pritkin. Néztem a TV-ben a Camelot filmet és amint meghallottam a Merlin nevet, azt vártam, hogy megjelenik az én szöszi hadmágusom. Szerettem volna beolvasni Cassienek is, hogy végre azt tegye, amit helyes.

“Nem volt igazán jóképű, nagyjából annyira volt barátságos, mint egy ázott macska, és annyira volt türelmes, mint egy bekoffeinezett kolibri. Az őrült mutatványait és – ezt el kell  ismerni – az életem többszöri megmentését leszámítva leginkább idegesítő alaknak tűnt. Közös munkánk kezdetén azon gondolkodtam kibírjuk-e élve egymás mellett, de aztán az idiótán álló haja mosolygásra késztetett, időről időre végrehajtott hőstettei nyomán hevesebben dobogott a szívem, és folyamatos szidalmait hallgatva legszívessebben egy csókkal  forrasztottam volna  a torkára a szót. Egy szó mint száz, fontosabb lett számomra, mint azt megengedhettem volna. “

Kedves Cassie! Ha így gondolod miért Mirceával akarod rendbe hozni a kapcsolatodat, miért vele akarsz randizgatni és miért őt akarod jobban megismerni? Mircea csak a tulajdonának tekint, ha segítségre van  szükséged sosincs a közelben. Vajon akkor is szeretne téged, ha nem lenne háború és nem lennél Pythia? Pritkin viszont mindig megvéd és kész meghalni érted. Közös jeleneteiteken rengeteget lehet nevetni, remekül tudtok szórakozni egymáson, titkaitok sincsenek egymás előtt, egymás testét is jól ismeritek, szóval titeket a sors is egymásnak teremtett. Kérlek válaszd Pritkint és tedd őt boldoggá, szüksége van arra, hogy szeressék.

Hajnal átka óta olvasási válságban szenvedek, ez eddig csak a Tündérkrónikák, FTT és az Assassin Creed sorozatnál fordult elő nálam, ebből is látszik, hogy milyen jó könyvről van szó.  Jöhet az újraolvasás. 🙂

Ha akarsz egy jót nevetni, ha egy izgalmas, akciódús történetre vágysz, ha megakarsz ismerni egy különleges világot, ha szeretnéd jobban megismerni Pritkint, akkor ez a könyv a legjobb választás a számodra. Ha még Moning rajongó is vagy, akkor meg feltétlenül szerezd be, nem fogod megbánni.

“Szőke sörénye körül ölelte a homlokát, és a hajszálak vége súrolta a gallérját. Az egész hajkorona olyan lágynak, természetesnek, normálisnak tűnt.
– A hajad…-hápogtam, mire gyorsan beletúrt a kezével.
– Még nem volt időm megcsinálni.
-Miért ? Meg kell?”

Könyvet köszönöm a Cor Leonis Kiadónak!

10/10

Könyv adatai

Kiadó: CorLeonis
Eredeti cím: Curse the dawn
Oldalak száma: 460
Borító: puha fedeles
Fordító: Bertalan György
Teljes ára: 2990 Ft
Megjelent:  angolul 2009,  magyarul 2013
Rendelhető: Webshop

Kihívások a Molyon

Karen Chance (összes)

Ismerjük meg együtt a Cor Leonis Kiadót!

Más vélemények

Moly

Goodreads

Karen Chance könyvei

  • Cassandra Palmer

0,25 The Gauntlet – Kit Marlowe novella
0,5 The Queen’s Witch – Kit Marlowe novella
0, 75  The House at Cobb End – Pritkin novella
1. Touch the Dark – Megérint a sötétség 10/5
2. Claimed By Shadow – Árnyak vonzásában 10/6
3. Embrace the Night – Átölel az éjszaka 10/9
3,5 The Day of the Dead – Tomas novella
4. Curse the Dawn –  A hajnal átka 10/10
4,25 A Family Affair – Pritkin novella
4,5 Shadowland – Pritkin novella
4,75 Masks – Mircea novella
5. Hunt the Moon  – Holdvadász (várható magyar megjelenés: Könyvhét)
6. Tempt the Stars (várható angol megjelenés: 2013 ősz)

  • Dorina Basarab (spin off)

0,5 Buying Trouble
1. Midnight’s Daughter
2. Death’s Mistress
2,5 In Vino Veritas
3. Fury’s Kiss

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: