Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem

“– Az erőszak számomra is gyűlöletes – közölte a lány szomorú arccal. – Már megmondtam, hogy nagyon sajnálom, ami veled történt. Mikor telsz be a bosszúval?
– Ha már nem dühít a látványod, és úgy érzem, hogy minden sértést megtoroltam. Ha megöltem a bátyádat a fegyverhordozóm haláláért. Amikor többé már nem érdekelsz, te némber. Talán soha.”

foglyomvagyszerelmemKedvenc szereplőm: Emma

Fülszöveg:

Rowena édesapját meggyilkolják, anyját belekényszerítik egy házasságba, őt pedig gyámság alá helyezik. Mindezt azért, hogy megszerezzék a családjuk vagyonát. Az országban dúl a törvénytelenség, és a gyengekezű király nem siet a bajba jutottak megmentésére. Ilyen reménytelen helyzetben egy nő ki van szolgáltatva a mohó, kegyetlen és bosszúszomjas hadurak kényének-kedvének. Gilbert, Rowena kapzsi mostohabátyja egy vénemberhez adja feleségül a lányt, hogy a házassági szerződés értelmében rátehesse a kezét az öreg birtokaira, és folytathassa az esküdt ellenségével vívott háborút. Rowena hiába tiltakozik, Gilbert azzal zsarolja, ha nem engedelmeskedik, megöli az anyját. A lány kénytelen hozzámenni az aggastyánhoz, aki azonban a nászéjszakán meghal, márpedig örökös nélkül nem lehet megszerezni a vagyont. A férfi kétségbeesésében szörnyű tervet eszel ki. Eltitkolja a férj halálát, elrabol egy névtelen szolgát és az ágyhoz láncolja… Warrick egészen fiatal korában, egy aljas áruló miatt elveszítette a családját. Akkor megfogadta, hogy egyetlen ellene elkövetett jogsértést vagy bűnt sem hagy megtorlás nélkül. Éppen a menyasszonyával készül találkozni, amikor elrabolják, bekötözik a száját, és egy ablaktalan helyiségben egy ágyhoz láncolják. Legnagyobb megdöbbenésére egy angyali szépségű lányt vezetnek be hozzá, majd magukra hagyják őket. A lánytól megtudja, hogy mi fog történni vele, és nem akar hinni a fülének.

Lindsey újabb könyve 1152-be repít vissza és megint egy szokatlan történetnek lehetünk a részesei.

Gilbert egy elvetemült, kapzsi, erőszakos kéjenc, a mostohahúgának a megszállottja, szeretné ágyba vinni, de előbb felakarja használni a terveihez.  Hozzáadja egy öreg grófhoz és a  lány gyermeke révén akarja megszerezni Lyons földjét és vagyonát.

Warrick családját meggyilkolták, azon a  napon a kedves, életvidám férfiból hideg, szívtelen, kegyetlen harcos vált. Gyűlölet megkeserítette az életét, csak  a bosszú, újabbnál újabb háborúk jártak az eszében. Lányaival sem törődött. Egy nap azonban ágyhoz láncolva tér magához és el kell viselnie, hogy egy nő többször megerőszakolja. Sajnáltam Warrickot, Rowenát viszont megvetettem. Egy szűzlány nem így viselkedik.

Majd fordul a kocka és Rowena válik Warrick foglyává. A férfi mindent visszaakar adni a lánynak, gyötri, megalázza, megszégyeníti. Különféle büntetéseket eszel ki a számára.  Rowena mindent meg is érdemel, ha őszinte a férfival, akkor nem került volna ebbe a helyzetbe. Rowena eleinte próbál ellenszegülni, de aztán rájön, hogy  jobban jár, ha megszerzi a férfi szerelmét. Szegény Warrickot összezavarja a lány viselkedése, én meg egyre jobban élveztem a történetet. Egyértelműen ezek a könyv legszórakoztatóbb részei. Rowenát egy idő után megsajnáltam és megszerettem. Nem rossz ő, csak  a körülményeknek lett az  áldozata. Én Rowena helyében egyébként nem tudtam volna beleszeretni Warrickba. Ha a szerelmem, férjem némbernek nevezne, úgy repülne, hogy a lába nem érné a földet.

Warrick gyermekein meglátszik, hogy nem kaptak normális nevelést. Beatrix önző, elkényeztetett, gőgös, gyűlölködő, Melisantra is rossz hatással van. Emma járt  a legjobban, ő szolgaként tudja, hogyan kell alázatosnak lennie, de fattyúként azért neki sem volt normális élete.

Könyv végét jobban is ki lehetett volna dolgozni, túl gyorsan lett minden cselekményszál lezárva, de Lindsey szerencsére most sem okozott csalódást. Akiknek tetszett a Viking trilógia, azok ezt  a könyvet is nagyon fogják szeretni. Sok szex, évődés, cselszövés, humor jellemzi ezt a sztorit is.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

10/8

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Prisoner of my desire
Oldalak száma: 422
Borító: puha fedeles
Fordító: Gonda Éva
Teljes ára: 2290 Ft
Megjelent:  angolul 1991,  magyarul 2012
Rendelhető: Gabo webshop

Kihívások a Molyon

Johanna Lindsey

És Gabo-könyveket miért nem olvasunk?

Más vélemények

Moly

Goodreads

Johanna Lindsey könyvei

  • Viking trilógia

1. Fires of Winter – Fagyos tüzek 10/8
2. Hearts Aflame – Lángoló szívek 10/9
3. Surrender My Love – Add meg magad szerelmem 10/9

  • Malory család

1. Love Only Once – Egyetlen szerelem 10/8
2. Tender Rebel – Szíved rejtekén 10/9
3. Gentle Rogue –  Tengernyi szerelem 10/10
4. The Magic of You – Csodatévő szerelem 10/10
5. Say You Love Me – Mondd, hogy szeretsz 10/9
6. The Present – Ajándék 10/9
7. A Loving Scoundrel – Szívem ellopott kincsei 10/9
8. Captive of My Desires – A vágy foglyai 10/9
9. No Choice But Seduction – Kalandos szerelem 10/9
10. That Perfect Someone – Az igazi 10/9

  • Reid Family

1. The Heir
2. The Devil Who Tamed Her
3. A Rogue of My Own
4. Let Love Find You

  • Önálló regények

1. Marriage most scandolous – Botrányos házasság 10/10
2. Prisoner of my desire – Foglyom vagy, szerelmem 10/8
3. When Passion Rules

Reklámok

2 hozzászólás to “Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem”

  1. Viveca Says:

    Én csak azért nem szeretném, ha lenémbereznének, mert nem szeretem, ha sajnálnak. Régen egyáltalán nem volt csúnya jelentése: szegény, jámbor asszonyt jelentett. Csak nézd majd meg Jókai Mórt, milyen környezetben használta…:)

  2. Elhaym Says:

    Könyvben főleg negatív jelzőként volt használva, 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: