Fumax kiadó új megjelenései

Deus Ex: Ikarosz-hatás – Februárban megjelenik!

Vajon többé válik-e az ember a korlátlan testmódosításoktól? Megéri lecserélni szerveinket emberfeletti képességeket biztosító bioaugmentációkra?

2027-ben, a káosz és az összeesküvés között őrlődő világban Anna Kelso, a felfüggesztett titkos ügynök és Ben Saxon zsoldos, az SAS volt tisztjének magánnyomozása akaratukon kívül keresztezi a világtörténelem legerősebb és legveszedelmesebb szervezetének útját. Életveszélyes kutatás kezdődik Moszkvától Londonig, Washingtontól Genfig a minden várakozást felülmúlóan sötét igazság nyomában, amelynek felderítését minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközzel igyekeznek meggátolni a világ valódi urai.

A kultikus Deus Ex videojátékok világában játszódó, önállóan élvezhető regény.

Előzetes: deus-ex-ikarosz-hatas-elozetes.pdf

James S. A. Corey: Leviatán ébredése 
műfaj: sci-fi/űropera 
http://moly.hu/konyvek/james-s-a-corey-leviathan-wakes
2011-ben egy teljesen ismeretlen nevű szerző robbant be a sci-fi műfajába debütáló regényével, aztán kiderült, hogy ez egy álnév, és nem egy, hanem két írót takar, akik nem is kezdők. Egyikük Daniel Abraham, az utóbbi évtized új fantasy írógenerációjának egyik legtehetségesebb és legsikeresebb tagja, másikuk Ty Franck, aki George R. R. Martin asszisztense. A regény hatalmas siker lett a spekulatív irodalom kedvelői körében, jelölték Hugo és Locus díjra, amelyeket végül nem nyert meg, viszont nyert egy Reading List zsáner díjat sci-fi műfajban. 2012-ben megjelent a folytatása is, a Caliban’s War és ugyanúgy elnyerte az olvasók tetszését, mint az előzménye.
A Leviatán ébredésére véletlenül figyeltünk fel, mivel nem kerestünk kifejezetten sci-fi könyveket kiadásra, de miután elolvastuk teljesen magával ragadott, és maximálisan úgy éreztük, hogy a Fumax profiljába vág, hiszen egy masszív, több mint 500 oldalas adrenalinbomba, többnyire elképesztően pörgő cselekménnyel, durva akciókkal és remekül megírva.
A kötet angol nyelvű kiadásáról az SFmag már közölt egy ismertetőt, ebben a regény történetéről is szó van:
http://sfmag.hu/2012/08/28/james-s-a-corey-leviathan-wakes/
Tervezett megjelenés: 2013 tavasz

Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek (munkacím) 
műfaj: ifjúsági krimi/thriller némi szuperhős beütéssel 
korosztály: 12-től 
molyos link: http://moly.hu/konyvek/kathy-reichs-virals
Hallottatok a Dr. Csont című tévé sorozatról? Na azt Kathy Reichs regényei alapján készítik, így nem csoda, hogy az írónő több könyve is első volt a New York Times bestseller listáján. A hölgy amúgy a való életben is bűnügyi antropológus, csakúgy mint a mindenki által ismert Temperance Brennan, a Dr. Csont sorozat főszereplője, így a könyveiben leírt tudományos dolgok többnyire igencsak megalapozottak.
A Virals Kathy Reichs első ifjúsági regénye, főhőse a 14 éves Tory Brennan, Tempe unokahúga. A barátaival együtt egy istenháta mögötti szigeten élnek, tudós szüleikkel együtt, és miközben egy farkaskölyköt akarnak megmenteni egy látszólag gonosz kísérlettől maguk is megfertőződnek egy ismeretlen vírussal. Közben egy évtizedekkel azelőtt elkövetett bűnügyben is elkezdenek nyomozni és a történetből egy nagyon izgis, pörgős krimi-thriller keveredik ki, miközben a megfertőzött fiatalok egyre rosszabbul érzik magukat, ugyanakkor különleges képességek is elkezdenek kifejlődni bennük.
Kathy Reichs felnőtt regényeit az Ulpius adja ki, eddig három jelent meg belőlük. Köszönjük nekik, hogy lemondtak a javunkra ennek a könyvnek a kiadási jogáról.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: