Oliver Bowden: Jelenések – Assassin’s Creed 4.

assassins-creed-jelenesek“A nevem Ezio Auditore. Amikor fiatal voltam, kezemben volt a szabadság, de nem vettem észre, kezembe volt az idő, de nem vettem tudomást róla, kezemben volt a szerelem, de nem éreztem. Hosszú harminc évembe telt mire megértettem mindhárom értelmét.”

Kedvenc szereplőim: Ezio, Altair.

IDŐSEBB LETT, BÖLCSEBB ÉS MINDENKINÉL VESZEDELMESEBB! EZIO AUDITORE ORGYILKOSMESTER ALTAÏR ELVESZETT KÖNYVTÁRÁNAK FELKUTATÁSÁRA INDUL, AHOL REMÉNYEI SZERINT A TEMPLOMOSOK VÉGLEGES LEGYŐZÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KULCS TALÁLHATÓ. ÁM MEGDÖBBENTŐ FELFEDEZÉS VÁRJA…

A könyvtár a rejtett tudáson kívül minden idők legfelkavaróbb titkát is őrzi, amelyet a Templomosok az emberiség sorsának irányítására akarnak felhasználni. Eziónak öt kulcsot kell megszereznie a titok felfedéséhez. Ezért kénytelen a felbolydult Konstantinápolyba utazni, ahol a Templomosok egyre növekvő hadserege alapjaiban készül megrengetni az Oszmán Birodalmat.

Elődje, Altaïr nyomában járva Eziónak még egy utolsó alkalommal le kell győznie a Templomosokat. A küzdelem tétje nagyobb mint valaha, és a zarándokút hamarosan az idővel szembeni versenyfutássá válik…

Nagyon vártam ezt  a könyvet. Tudtam, hogy megint egy feledhetetlen élménnyel leszek gazdagabb olvasás közben, de azt is tudtam, hogy nem lesz ezt a könyvet könnyű olvasni.  Búcsú mindig fájdalmas, én meg nem akartam megválni Eziotól és Altairtól. Mindketten a szívemhez nőttek a korábbi részek alatt, szemem előtt nőttek fel és váltak zseniális orgyilkosokká.

4 év telt el Cesare Borgia legyőzése óta. Ezio már elmúlt 50 éves, de a harc a templomosokkal még mindig nem ért véget. Ezion meglátszik, hogy már nem fiatal. Hamar elfárad, könnyen csapdába esik. Örülök, hogy nem lett belőle legyőzhetetlen szuperhős. Ezio is olyan ember, mint bárki más. Hiába ő az egyik legjobb orgyilkos, az idő őt sem kíméli. Szíve magányos, több nőt is elveszített az élete során, úgy érzi saját otthonnak, családnak nincs helye egy orgyilkos életében. Altair is drágán meglakolt azért, hogy családot alapított.

“Milyen naivság azt hinni, hogy létezik egyszerű válasz minden kérdésre. Minden rejtélyre. Hogy létezik egy egyetlen, isteni fény, amely uralkodik minden felett. Azt mondják, ez a fény igazságot és szeretetet hoz. Én azt mondom, ez a fény elvakít minket, és arra kényszerít, hogy tudatlanságban botladozzunk. Áhítom azt a napot, amikor az emberek elfordulnak a láthatatlan szörnyetegektől, és újra racionálisabban tekintenek a világra. De ezek az új vallások annyira kényelmesek – és oly rettenetes büntetést helyeznek kilátásba, ha elvetjük őket – aggódom, hogy a félelem megtart minket abban, ami valójában minden idők legnagyobb hazugsága…

Altair naplója”

Pár évszázaddal ezelőtt Altair, mélyen a Maszjafi erőd alatt létesített egy könyvtárat, ami minden tudás és hatalom forrását rejti. Ahhoz, hogy megismerjük a rejtélyes könyvtár tartalmát, Ezionak meg kell találnia öt kulcsot, amiket  a templomosok szintén keresnek. E kulcsok rengeteg bölcsességet tartalmaznak és Altair utolsó napjai is feltárulnak a szemeink előtt. Küldetés során Ezio új képességeket és technikákat is megtanul és belecsöppen az Oszmán birodalom hatalmi viszályának kellős közepébe is.

“Jegyezd ezt meg, és emlékezz! Sosem dönthetsz úgy, hogy feladod a küzdelmet az igazságért. Még amikor úgy is tűnik, hogy képtelenség győzni, hogy minden remény elveszett, a harc maga biztosítja az igazság túlélését, a világ túlélését. Egy szikla szélén  egyensúlyozva  éled az életedet, ezen nem változtathatsz. A te dolgod annak a biztosítása, hogy az egyensúly sose boruljon fel túlságosan a rossz oldalra, és ennek a biztosítására egyetlen dolgot tehetsz: szerethetsz.”

Kulcskeresésben Ezionak segítőtársa is akad, egy 30 éves könyvesboltos, Sofia személyében. Nagyon drukkoltam, hogy Ezio megtalálja a  szerelmet és Sofia oldalán végre békére leljen, de a húsz év korkülönbség miatt nem  lehetett tudni milyen irányt fog venni  Ezio élete. Imádtam olvasni Ezio gondolatait, belső vívódásait. Sok bánat, fájdalom. Annyira kiszámíthatatlan volt minden, hogy fogalmam sem volt milyen befejezésre számíthatok

Könyv végén az AC Embers történetét ismerhetjük meg, melyben kiderül Ezio 64 évesen sem tud teljesen megszabadulni a múltjától. Befejezés szép és torokszorító. Bennem olyan mély nyomot hagyott, hogy utána egy ideig nem is akartam más könyvet a kezembe venni.

E könyv méltó befejezése Altair és Ezio történetének. Elgondolkodtató, rejtélyes, megható. 2012-ben az egyik legszebb szerelmi vallomást is ebben a könyvben olvastam. Bowden érdemeit dicséri az is, hogy a könyv sokkal élvezhetőbb és tartalmasabb, mint  a játék. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Könyvet köszönöm a Fumax kiadónak!

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Könyv adatai

Kiadó: Fumax
Eredeti cím: Revelations
Oldalak száma: 472
Borító: puha fedeles
Fordító: Bayer Antal
Teljes ára:  3790 Ft
Megjelent:  angolul 2011, magyarul  2012
Rendelhető: Fumax

Kihívások a Molyon

Olvassunk FUMAX könyveket!

Orgyilkos krédó – Assassin’s Creed

Ezio Auditore da Firenze

Más vélemények

Molyos értékelések

Goodreads értékelések

Oliver Bowden könyvei

  • Assassin’s creed

1. Reneszánsz 10/7
2. Testvériség 10/10
3. Titkos keresztes háború 10/10
4. Jelenések 10/10
5. Forsaken  (Várható magyar megjelenés: 2013 tavasz)
6. ???

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: