Szulejmán

Török történelmi sorozat.

Premier: RTL Klub január 9. 21:20

Történet: Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

1. január 9. 21:20

Szulejmán trónra jutásának természetesen Európa-szerte híre megy, akárcsak reformjainak, miszerint a Földközi-tengeren zajló árucseréket is kézben akarja tartani. Seregét már javában készíti a hadjáratra, mikor hírül kapja, hogy a keleti gyarmatoknál lázadások törnek ki. A nyugati hadjárattal így várnia kell, amit a keresztény hatalmak üdvözölnek. A szultán első komolyabb teendője tehát rendet tenni keleten. A palotában folytatódik az ágyasok képzése. Oktatóktól tanulják az illendő viselkedést, etikettet. Rokszolana rendre hangot ad nemtetszésének, amivel még inkább felhívja a szultánhoz közel álló emberek figyelmét, és általuk persze az uralkodóét.

2. január 16. 21:25

Az Oszmán Birodalom újra összeütközésbe kerül a Magyar Királysággal. Szulejmán követeket küld Budára, noha már fontolgatja, hogy óriási hadseregével megtámadja Magyarországot. A palotában Alexandra (Rokszolana) egyre inkább közelebb kerül a szultánhoz, olyannyira, hogy eltölthet egy éjszakát az uralkodóval. Az éjszaka még inkább megerősíti korábbi kölcsönös vonzalmukat, s a lány a szívét is a padisahnak ajánlja.

Reklámok

60 hozzászólás to “Szulejmán”

 1. Istvánné Horváth Says:

  Nagyon várom már, hogy a magyarokról milyen képet fest a sorozat, már ha láthatunk róla valamit.

 2. Andicilin Says:

  Érdekes volt az első rész. Kicsit gyorsabban zajlottak az események, mint egy koreai sorozatban, de a szultán udvara hasonlít a koreai királyi palotára. Mármint az emberek, az, hogy hárem van, amiből a kivételezettek és a feleség az úgymond magasabb rangú, aztán az eunuchok, a különféle szolgák, a külföldi követek fogadása, a humorosnak szánt mellékszereplők, stb.
  Ami a fiatal női főszereplős sorozatoktól megkülönbözteti, az a fiatal női főszereplő viselkedése. Többnyire ez a karakter jó szokott lenni, ő az aki sose áll bosszút, hanem odafordítja a másik orcáját is, itt azonban határozottan törtető. Kicsit tapasztalatlan még, de egy percet se hezitált, ha keresztül kellett gázolnia valakin a célja eléréséért. Komolyan mondom, hogy az ellenfelei eddig jóval szimpatikusabbnak tűntek.
  Nem tetszett, hogy nem feliratozták ki a külföldiek által mondottakat. Oké, amikor a szultán fogadta a követet, akkor volt aki fordítsa, de amikor a követ beszélgetett a társával a várost járva ott nem volt tolmács. A főszereplő Aleksandra ortodox keresztény. Egy szegény kis faluból jött, mégis van egy méretes – feltehetően – ezüst keresztje. Én katolikus vagyok, és lehet, hogy náluk másképp van, de ima után nem kellett volna keresztet vetnie? Apróság, de ha már bemutatják, hogy imádkozik… A személyes kedvencem mégis az a hiba, vagyis nevezzük inkább bakinak, amikor a piacon ugyanaz a statiszta ugyanazzal a kosár zöldséggel 5x elsétált jobbról balra, majd balról jobbra a kamera előtt.

 3. Elhaym Says:

  Első rész után a legnagyobb baj eddig a szereplőkkel van. Alex nagyon törtető, nem tudom, hogy bírt Szulejmán egy ilyen nőbe beleszeretni. Szulejmán szerepét meg egy jóképű színész is játszhatná. AC-ben legalább helyeske volt.

  Romantikus sztoriknál nálam elvárás, hogy a főszerepet egy jóképű pasi játssza. Kedvenc szereplő nélkül nem tudom mennyire lesz élvezhető nálam a sorozat, de pár részt megnézek még.

  Történet eddig nem olyan jó, mint a koreai történelmi sorozatoknál, de a Tudoroknál és a Borgiáknál jobban tetszik. Azoknál már több volt a szex, mint a történelem. Szerencsére eddig az amerikai szappanoperákra sem hasonlít, remélem ez így is marad. Jó lenne, ha a későbbiekben a történelem nem szorulna háttérbe a romantika miatt. Jó lenne, ha legalább azt a szintet hozná, amit egy romantikusabb történelmi könyv hoz. ( Ilyen pl: Heather Graham, Bertrice Small) Első rész egyelőre e írók könyveihez hasonlított.

  • Andicilin Says:

   Lehet, hogy ez a színész Törökországban szexszimbólumnak számít. Vagy azért játssza ő a főszerepet, mert az egyik sztárszínész, és van rá igény.

   Az a vicces egyébként, hogy Szulejmán anyja valami orosz hercegnő (Pontosan nem jegyeztem meg.), az első számú szerelme, Aleksandra pedig az ukrán-lengyel határvidékről származik, szóval akármelyik is, de szláv. Magyarán az elkövetkezendő szultánokban több szláv vég csörgedezett, mint oszmán. O_O

   Megnéztem térképen, hogy honnan származik a csaj. Ma Ukrajna, de mivel Lengyelországot 200 km-rel nyugatra tolták, ezért szerintem akkoriban lengyel terület lehetett. (Na ja, nekik is van egy Trianon-szerű élményük.)

 4. Cirmolán Says:

  Sajnos a Szulejmán első 15 percéről lemaradtam, a többi meg olyan izgalmas és érdekfeszítő volt, hogy az utolsó 30 percet sikerült átaludnom. Ismétlik ezt valahol? Vagy netán van róla hozzáférhető video?

  • Andicilin Says:

   Nem ismétlik, de tuti feltölti valaki valahova.
   Az elején csak annyi történt, hogy Szulejmánt megkapta apja halálhírét és ő lett a szultán, Aleksandra pedig egy Fekete-tengeren átkelő hajón raboskodott több lánnyal egyetemben, de ő egyedül lázadozni kezdett. Ugyanazt csinálta, mint fél órával későbbi jelenetekben is, egészen addig, amíg taktikát nem váltott, és kitalálta, hogy ő lesz a szultán életében az első nő. Onnantól már nem hisztériázott feleslegesen.

   • Marianna Says:

    Én is úgy jártam mint Cirmolán és a taktikaváltás momentumáról is lemaradtam, így eléggé nem értettem azt a kihívó de szerintem semmiféle tánctudást se sugárzó vonaglást a szultán előtt. Meg azt se értettem ,hogy az egyre ellágyuló férfi tekintet a tánc vége előtt pár másodperccel miért is lett olyan kemény szigorú?

  • yucca Says:

   itt meg lehet nézni:
   http://www.rtlklub.hu/most/musorok/szulejman

 5. nagyi 68 Says:

  Nos, az Origó filmklub rovata máris besorolta – szinvonal alapján – a Dél- amerikai szappanoperák sorába.
  A koreai mércét nálam sem üti meg, a férfi ideál meg azt hiszem még a macso- kor szerinti – ha megnézitek, pár évtizede jött be a szőrős pasi korszak Európába – én először német magazinokban találkoztam vele.

  Nekem azonban a férfi mellékszereplők tűntek fel, a diván tagjai közül ketten is – teljesen magyar, alföldi karakterek – “harcsabajszú magyar parasztok”, ahogy egy elfeledett történelmi festőnk, Pándi Lajos képein is látjuk. (Pl. Szentendrén, a Szamárhegyen, a régi katolikus templom oltárképén, Krisztust is igy festette meg, de a Horthy bp-i bevonulását megörökitő képén is egy teljesen ilyen férfialak szerepel.)
  De még a régi magyar szinészek közt is voltak hasonló megjelenésűek – hogy a korban legközelebb állót emlitsem, Páger Antal. Tehát, ha az Alföldről elhurcolt magyarokra gondolok, az ő génjeik is jelen vannak a törökök közt, mai napig is.
  (Épp ezért, mig néztem a filmet, folyton olyan érzésem volt, hogy magyar vendég szinészeket látok.)

  • Marianna Says:

   Ez vicces. Én is ezen gondolkodtam. Hogy ezeknek semmi jellegzetes török vonásuk sincs. Hogy ezek tök olyan változatosak mint mi magyarok. Aztán meg azon hogy vagy fordítva van ? Mi örököltük tőlük ,hogy ilyen változatos az arcunk a hajunk a szemünk meg minden ? 🙂

  • Andicilin Says:

   Végül is egy csomó gyereket raboltak a Balkánról, majd később Magyarországról is, és az is kiderült, hogy a női főszereplő egy szövetséges uralkodótól érkezett ajándékba. Szóval elég nagy volt náluk is a keveredés.

 6. Elhaym Says:

  Andicilin:
  “Lehet, hogy ez a színész Törökországban szexszimbólumnak számít.”

  Akkor nagyon fura ízlésük van.

 7. Andicilin Says:

  A mai rész már jobb volt. Kezdenek beindulni a dolgok. Elég klasszikus a felállás, már ami a szultán feleségét és az új szeretőjét illeti. A feleség nem tudja elfogadni, hogy már nem ő az első. Biztos könnyebb lenne neki, ha ő vezetné az udvar női részlegét, de annak meg egyelőre a szultán anyja a feje. Szóval a feleségnek egyik se jött össze. Olyan kétségbeesett, hogy szerintem biztos elkövet majd valami olyasmit, amibe teljesen belebukik, nem csupán mellőzött lesz.
  Ibrahamira láthatóan rápályázott a szultán húga. Hm, szép kis összefonódások lesznek még itt! 🙂

 8. yucca Says:

  Valójában csak annyi köze van a történelmi sorozathoz, hogy valós személyről szól, de engem ez nem zavar, az aznapi Fókuszban a film előtt mindig adnak egy kis információt az igazi Szulejmánról.

  Mindig is kiváncsi voltam a háremekben élők életére, speciel nekem nem tetszik Alexandra, nála vonzóbb lányok is vannak ott, elég változatos a felhozatal, a szultán felesége nagyon nehezen uralkodik magán, pedig nyilván tudta, hogy több nővel kell osztoznia férjén.
  Vajon Ibrahimnak miért nincs még családja, vagy legalább kedvese, nem olyan fiatal már, meg jó képű is (a szultánhoz
  képest), olyan szép, de fájdalmas zenét játszott, talán ő így ábrándozik a szerelemről?

 9. Elhaym Says:

  Az a zene nekem is nagyon tetszett.

 10. yucca Says:

  A mai részben II.Lajos királyunk megölte a szultán követét, akit azért küldött Szulejmán, hogy sarcot szedjen Magyarországtól.
  Mindazonáltal nem valószínű, hogy csatajelenetek lesznek a filmben.
  A középpontban az uralkodóház belső élete áll, kiemelve a háremet.
  A hárem tagjait rabszolgák alkották, voltak kivételezettek, akik az ágyas megfelelői, és, ha a szultán megunta valamelyiket vagy érdemtelenné vált, egyszerűen eladták rabszolgának.
  A török szultán ágyasai nem kaptak akkora tiszteletet, mint például a koreaiak, csak külön szobájuk volt, de állandó felügyelet alatt álltak. Valójában a háremhölgyek a szultán szórakozását szolgálták.

 11. Elhaym Says:

  Pár csatajelenetnek én azért örülnék.

 12. Ilus Says:

  Kiakasztó, hogy Lajos királyt egy kb.5x idősebb valaki játssza.
  10évesen lett király és 20éves korában meghalt, belefulladt a Csele patakba a Mohácsi csata közben.
  Nem tudom hogy egy ugyanannyi idős illetőt miért szégyelltek oda tenni!
  Gáz, de hát nemsokára új műsorsávba is kerül, mert csökken a nézettsége.

 13. Elhaym Says:

  Valóban az, de mivel Szulejmánt is egy idős férfi játssza, ezért ez már nem lepett meg. Ő sem néz ki 26 évesnek.

 14. Andicilin Says:

  Bepótoltam az előző két részt. Nem rossz ez a sorozat, csak őrült nagy hibája, hogy a főszereplők antipatikusak. Hürrem gyakorlatilag csak a szultánnal jó fej, mindenki mással arrogáns, magaslóról beszél, vagy egész egyszerűen csak egyenesen nekimegy. Miért kéne megsajnálom, ha büntit kap? Pont ugyanezt mondta el neki a hárem egyik szolgálója is. Hiába nyalta be magát a szultánnál, ha mindenki másnál meg kihúzta a gyufát. Nekem is kb. annyira szimpatikus, hogy rezzenéstelen arccal elnézném a kivégzését, sőt tapsolnék is.
  A másik nő, vagyis a másik oldal, az érem másik fele, aki szimpátiát válthatna ki a nézőből, az meg Mahidevran lenne, de ő meg inkább szánalmas. Annyira egyszerű lenne pedig megőrizni a méltóságát és hatalmát, még úgy is, ha a szultán nem szereti, de nem, neki a szerelem a fontos, utána a vízözön.
  Egyelőre leginkább a szultán anyja volt szimpi, mert próbálta mindenben megőrizni az egyensúlyt, és mindig higgadt is maradt. Aztán ott van még Ibrahim és Hatice románca. Egyértelmű, hogy Hatice oldaláról erősebb az érzelem, sőt nem kizárt, hogy egyoldalú, s Ibrahim ezt észrevéve ki akarja használni. Hm, bár az talán találóbb erre a helyzetre, hogy élni akar a lehetőséggel.
  Ja, majd elfelejtettem Musztafát, a szultán fiát! Egy igazi kis gyökér. Látott egyáltalán a forgatókönyvíró már gyereket? Hát őérte se sírnék, ha elvinné valami járvány. Gonosznak hangzik, tudom, de baromi idegesítő a viselkedése.
  II. Lajos meg az egész “Budai vár” jelenet ugyanabban a szobában lett felvéve, ahol a vatikáni jelent is. II. Lajos gondolom senkinek se a kedvenc magyar királya, és nem veri ki a balhét az idióta viselkedése miatt, de azért elég sok mindenbe bele lehet kötni. A legelső nekem a környezet és a ruhák. Az Egri csillagokban teljesen másképp öltözködtek, mások voltak a dekor elemek, szóval szinte minden. Az meg szerintem nonszensz, hogy a török követ nem akart meghajolni előtte. Ilyen biztos nem történt. No mindegy, ebben a sorozatban gonoszok vagyunk és kész.

 15. EUgen Says:

  Üdvözlet a blognak!
  Valaki meg tudná mondani, hogy hány részes lesz ez a sorozat?

 16. Ilus Says:

  Az RTL ketté vágta.
  80résznél azt jelenti hogy több mint 160részes lesz.
  Mondható, ezeket nem a néző hanem a pénz érdekli!
  A Zöld Íjásznál is (most debütált) egy szóval ronggyá vágták, még az openinget is, és olyan jeleneteket is amik későbbiek során fontosak. Ezeknek csak az számít hogy minél több reklám legyen abban a 60bercben.
  Utána, csodálkoznak hogy sokan nem néznek tvt, eredetiben érdemes műsorokat nézni.
  Ha marad a heti vetítés, 4-5évig tarthat Szulejmán.

  • Andicilin Says:

   Nem hiszem, hogy mindet megvették volna egyszerre. Lehet nem is fogják, ha nem nézik sokan, vagy később csökken majd a nézettség. Ezt nem lehet előre tudni. Az első résznél egyébként leadták egyben az egészet.

   A múltkor írtakhoz képest a mai résztől sem változott meg a véleményem. Csak egy dolog van, ami kicsit fura volt ma. Az, hogy a szultán anyja itatott valamit Mahidevrannal, amikor megtudta, hogy ellopta a gyűrűt, másnap pedig Mahidevran elvetélt. A kettő vajon összefügg? Vagy tényleg csak véletlen lenne? Ha összefügg, akkor egyértelmű, hogy senki nem bízhat senkiben.

  • EUgen Says:

   Köszönöm szépen!
   😦 , 😦

 17. yucca Says:

  Írtó ciki volt, hogy Mahidevran a féltékenységtől olyan mélyre süllyedt, hogy ellopatta Hürren gyűrűjét, ráadásul még neki is esik vetélytársának. Biztos borzasztó lehet a féltékenység érzése, de akkor se értem meg ezeket az embereket., egyébként meg nem hiszem, hogy a valóságban ennyire elfajult volna a dolog, ezért is nem lehet komolyan venni ezt a filmet.
  Az, hogy elvetélt annyira nem lepett meg, az annál inkább, hogy gyermeket várt hiszen alig találkozik Szulejmánnal. (lehet, hogy rágondol és máris terhes lesz?, hahaha)

  • Andicilin Says:

   Minden csütörtökön találkozott vele, míg más lányokkal lehet csak egy-egy alkalommal. Hürrem is eddig talán csak 3x volt nála.

 18. Elhaym Says:

  Andicilin:
  “főszereplők antipatikusak.”

  Nekem is ez a bajom. Egyedül talán Ibrahim , aki szimpatikus, de ő meg túlságosan jó. Nem igazán szeretem a tökéletes szereplőket.

 19. Andicilin Says:

  Az egyetlen érdekes dolog a tegnapi részben az volt, hogy kiderült, Hatice özvegy, most pedig az anyja azon gondolkozik, hogy újból férjhez adja. Musztafa még mindig irritáló. Azt pedig nem értem, hogy Szulejmán miit szeret Hürremben.

 20. yucca Says:

  Nekem ebben a filmben az egyetlen ami tetszik, a zene.

 21. Elhaym Says:

  Musztafa engem is idegesít. ha benne lesz a filmben az ami 1553-ban történt vele, nem fogom sajnálni.

 22. Andicilin Says:

  Nagyon erősen gondolkodom azon, hogy abbahagyom ezt a sorozatot. Nem is törekedtek arra, hogy valaki szimpatikus legyen. Hogy lehetett ez a sorozat olyan sikeres? Mindenki imádta utálni, vagy mi? Még Ibrahim és Hatice kapcsolata lehetne jó, vagy aranyos, vagy bármi, de az is kimerül abban, hogy 5 percig hallgatjuk a verseket, amiket egymáshoz írnak. Szóval mindenki önző és gonosz, kivéve a szultánt, mert ő meg hülye.

 23. Elhaym Says:

  Nézettség egyelőre még mindig magas, így nálunk is sikeresnek tekinthető a sorozat. Hogy miért? Azt én sem tudom. Valószínű azért mert az RTL nem nagyon adott eddig kosztümös sorozatot, ami meg újdonság azt szívesen nézik az emberek. RTL-es műsorok közül szerintem is a Szulejmán most a legjobb, és ezt úgy mondom, hogy jelenleg 6, vagy 7 pontot adnék csak rá.

 24. Luna Says:

  Sziasztok! Szerintem most kezdenek intrikálni. Ezért kezdem megszeretni.:)
  A zenéjét nem tudjátok honnan tudnám letölteni, eddig nem jártam sikerrel.

 25. yucca Says:

  Hát nem sikerült a merénylet, Hürrem túlélte a mérgezést, valóban 9 élete lehet vagy nagyon jó az orvos. 🙂
  Nem tudom, hogy a valóságban is ilyen volt-e Szulejmán, de egy nagyon önző alak, egyáltalán nem érdekli a körülötte lévők érzése, lelkivilága, csakis saját magával van elfoglalva, ennyire hogy lehet szerelemes egy ágyasba? de, ha valaki ilyen szerelmes, akkor meg szokta osztani a boldogságát másokkal is, például kompenzálhatná Ibrahim önfeláldozását.Ő miért csak titokban találkozhat Haticevel,
  talán neki tilos a szerelem? mindenesetre ő a legszimpatikusabb a történetben, főleg azok után, ahogy beszélt Mahidevrannal a merénylet után.

 26. Elhaym Says:

  Könyvben szerethetőbb volt, bár ott még az apja uralkodott, lehet később megváltozott.

 27. yucca Says:

  Nem csodálom, hogy felháborodtak a magyarok a filmen, a mai részben olyan kijelentéseket tettek a magyarokra, pl. hogy hitetlen “mocskos” nép, szó szerint ezt mondta Szulejmán, ez szerintem elég durva, ezek után persze, hogy Lajos királyunk dühös lett.
  Hürrem a szultán anyja jóvoltából külön lakosztályt kapott, és szolgájának Nigar asszonyt és legjobb barátnőjét Mariat választotta, aki szintén muzulmán lett és a Gülnihal nevet kapta, ez annyira feldühítette Hürremet, hogy csúnyán leteremtette a lányt.
  Hürrem észrevette, hogy Hatice szerelmes Ibrahimba, ráadásul meglátta őket amint flörtölnek egymással, ezt kaján mosollyal Ibrahim tudomására hozta, ezzel még egy ellenséget szerzett magának.
  Mostmár az egész palota az eltávolításán mesterkedik.
  Ibrahim, hogy viszonozza az őt ért sérelmet Mariat/Gülnihalt küldi Szulejmán szórakoztatására.

 28. Elhaym Says:

  Én sem. 😦

 29. Fanni100 Says:

  Nekem Ibrahim és Hatice a kedvencem.Bár én még Nigar asszonyt és Ayset is szimpinek találom.Amúgy Hürrem elvileg nem lenne rossz szereplő,csak hát nagyon beképzel és szerintem ezért nem szeretik őt anyjira.

 30. Elhaym Says:

  Hürrem remélem pozitív irányba fog változni. Hatice nekem is kedvenc. 🙂

 31. EUgen Says:

  Eddig még egy részt sem láttam. Úgy látom nem hozta izgalomba a kommentelőket ez a sorozat. Ezek szerint érdemes kihagyni?

 32. Elhaym Says:

  Itt valóban nem sokan nézik, de az RTLen ez az egyik legnézettebb sorozat, még mindig kb. 1 millió embert érdekel. Sorozat lassan indult be, de mostanában egyre érdekesebbek a részek. Ha érdekel Szulejmán élete, szereted az ármánykodást, akkor érdemes megnézni.

 33. yucca Says:

  Én még nézem a sorozatot, de nem tudom minek, mert sok mindent nem értek pl., hogy Ibrahim és Hatice miért nem kelhetnek egybe, hiszen Ibrahim sokkal magasabb rangban van mint a férjjelölt , már annyira idegesít Hatice nyavalygása, miért nem próbálja elmondani, hogy ő bizony Ibrahimot szereti, és amikor meg akart halni, az anyja miért nem kérdezte meg, hogy miért tette.
  Amit még nem értek, hogy Viktória vajon mit akar, gondolom Szulejmánon bosszút állni, de akkor miért mentette meg a gyerekeit a tűzből, amit ő okozott?
  Szerintem a legszimpatikusabb szereplő Nigar asszony.

 34. Elhaym Says:

  “Viktória miért mentette meg a gyerekeit a tűzből, amit ő okozott?”

  Ezzel a tettével a Szultán családja felfigyelt rá, magasabb rangra jutott, több helyre bejuthat. Neki meg ez fontos, hisz megakarja ölni az uralkodót.

  “miért nem próbálja elmondani, hogy ő bizony Ibrahimot szereti”

  Attól fél, hogy ezzel a vallomással bajba sodorná Ibrahimot, férfit ugyanis emiatt ki is végezhetik.

  “Ibrahim és Hatice miért nem kelhetnek egybe”

  Ibrahim nem nemesi származású, sőt nem is török. Ő csak szerencsés, hogy rabszolgából ilyen magas rangra fel tudott jutni, Mehmet Cselebi viszont török és nemes.

  Valóságban amúgy

  SPOILER

  összeházasodtak Rhodosz elfoglalása után két évvel. Filmben is biztos összefognak.

 35. Elhaym Says:

  Szívesen. 🙂

 36. edina25 Says:

  Nigar asszonnyal mi lesz ugye nem hal meg? ő a legszimpatikusabb karakter!

 37. Elhaym Says:

  Nem fog meghalni.

  Itt van pár infó róla:
  http://www.facebook.com/notes/szulejm%C3%A1n/filiz-ahmet-nigar-kalfa/393738590719376

 38. yucca Says:

  Mostanra már elég érdekes lett a film, ma volt az első eset, hogy aggódtam valakiért, történetesen Haticéért, de még mindig nem nőttek a szívemhez a szereplők Jó volt megismerni Ibrahim történetét, családját. Kár, hogy Hürrem hátrányára változott, bár egy kicsit már szelidült, de mindig ő az aki ellentétet szít.

 39. Elhaym Says:

  Nekem egyelőre Haticé és Szümbül aga, aki szimpatikus. meg még Nigar is egyelőre. Hürremet nem hiszem, hogy megfogom szeretni, talán majd a gyerekeit, amikor már felnőnek és főszereplők lesznek.

 40. Little Cabbage Says:

  Ez a sorozat beszippantott teljesen.Valóban lassan indult,talán vontatottan is,de vegyétek figyelembe,hogy a tervezett 4. évaddal együtt 220 rész körül lesz,ami magyarul duplázódik ugye.Bőven van idejük az apróságokra is.A youtube-on fent van az egész,sajnos angol felirat nélkül,de annyira tetszik,hogy gondolkodom rajta,megnézem anélkül.Egyszerűen nem tudok várni egy hetet,ráadásul úgy hallottam az RTL ősztől leveszi műsoráról mert nem hozta a várt nézettséget.Nagy kár,pedig csak most kezd igazán izgalmas lenni. SPOILER! Különösen Nigar és Ibrahim kezdődő románca érdekel,ők a kedvenceim és nagyon örülök,hogy később összehozzák őket.A Valide-t is nagyon kedvelem,a fekete ruháiban olyan mint egy vámpírgrófnő,kár hogy olyan szörnyű véget ér. A jó Hatice pedig mint főgonosz..hát erre tényleg nem számítottam.SPOILER VÉGE.A sok új szereplő és rengeteg izgalmas történés vérfrissítésként fog rá hatni és higgyétek el érdemes lesz nézni.

 41. Elhaym Says:

  “úgy hallottam az RTL ősztől leveszi műsoráról mert nem hozta a várt nézettséget”

  Ezt hol hallottad? Mivel ez a sorozat a legnézettebb heti sorozatok között van hetek óta,

  http://www.origo.hu/teve/20130806-az-rtl-klub-felalomban-bobiskolva-is-nyert.html

  Remélem ősszel már a 2. évad jön, mivel egyre jobban tetszik a sorozat.

  Örülök, hogy neked is tetszik.

 42. yucca Says:

  A hot magazinban jelent meg:
  “A sorozat készítőinek elég sok hátráltató tényezőkkel kell szembenézniük. A török miniszterelnök támadja a produkciót, azt állítja, a Szulejmán semmibe veszi a történelmi tényeket,és hamis képet fest a török birodalom legnagyobb uralkodójáról. Ezért kezdeményezte, hogy vizsgálják felül a sorozatot, sőt a török parlament külön foglalkozik a történelmi személyek filmbeli ábrázolásának szabályaival.”
  Persze ettől még népszerűbb lett a sorozat, úgyhogy nem kell aggódnunk.
  Érdekes, hogy európai országban játszódik, mégis mennyire más a megszokott uralkodóházhoz képest a szultán udvara, ezért tartom érdekesnek. 🙂

 43. Elhaym Says:

  Köszi. 🙂

 44. MM Says:

  Én nem találom a következő oldalt vagy tényleg csak aug.22-én szóltatok hozzá utoljára?
  Azt olvastam hogy úgy hívták Szulejmán a csodálatos. Ő uralkodott a leghosszabb ideig a szultánok közül. Igazából eddig akárkit kérdeztem aki nézte elejétől a sorozatot senkit nem találtam aki értené hogy miért akarja Ibrahim kinyírni Hürremet. Utána kerestem és azt találtam , hogy a szultán annyira beleszeretett Hürrembe , hogy még politikai kérdésekben is az ő véleményére hallgatott, őt kérdezte meg nem Ibrahimot. Szerintem ez akasztotta ki a srácot.

  SPOILER a valóságban is azt írják róla ,hogy annyira szerelmesek voltak egymásba ,Hürrem elérte , hogy Musztafát is kivégezze a szultán , de Mehmed belehal a bánatba ,hogy elveszítette a bátyját, a másik fia pedig betegségben hal meg Hürremnek . Ez pedig őt rázta meg annyira hogy istápolni kezdte a szegényeket, iskpolákat kórházakat létesített, sokat jótékonykodott. Amikor meghalt a szultán élete végéig gyászolta őt. Tényleg kirekesztette az életéből az első feleségét és a háremet.

  rázta meg annyira , hogy attól kezdve istápolta a szegényeket, iskolákat kórházakat alapított és egy csomót jótékonykodott

 45. MM Says:

  Bocsi nem tudom mit vacakol a gép miért duplázott.

 46. Elhaym Says:

  2. évadhoz még nem szóltak hozzá, de tervezek pár kedvcsinálót a sorozathoz, akkor hátha többen írnak ide is.

  “miért akarja Ibrahim kinyírni Hürremet. ”

  Szerintem is az lehet, amit írtál. Ibrahimnak elvette az eszét a hatalom és az sem tetszett neki, hogy Hürrem már fontosabb a Szultánnak, mint ő.

 47. Kara Says:

  Holnaptól, azaz 2015.04.20tól, minden hétköznap !20:10kor! a TV2 műsorán: Kuzey Güney – Tűz és víz
  Török romantikus filmsorozat (2011) (50′)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: