Kihívások a Molyon 8.

Kihívás: 7 Deadly Sins – könyves bűneink

1. KEVÉLYSÉG:
Loretta Chase: Úri csirkefogó
Melyik az a könyv, ami szerinted NAGYON túl van értékelve? (Mások az egekig magasztalják, de szerinted a kukába való.)(Indokold meg, hogy miért „nézed le” az adott művet! Miért gondolod úgy, hogy kár volt rá pénzt és időt pocsékolni?)

Úri csirkefogók sorozat első két részét imádtam, még egy olvasási válságnak is végett vetett.  Nagyon vártam  a 3. kötetet, mivel mindenki kiválóra értékelte, sehol egy negatív véleményt nem olvastam róla. Nekem sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy ez  a könyv mitől olyan jó. Sokkal gyengébb, mint az első két rész. Nem volt benne izgalom. Első két részben volt gonosz, gyilkosság, ebben semmi ilyesmi. Hősnő idegesített. Ne akarjon már valakit egyik napról a másikra megváltoztatni. Férfi főhős életmódja távol áll tőlem. Egy pozitív szereplő ne mondjon olyat  a saját gyermekére, hogy undorító. Egy szülőnek a saját gyereke mindig szép. Legszívesebben bezártam volna őket valahová és jól eldugtam volna a kulcsot, vagy jól felpofoztam volna őket, pedig nem vagyok az erőszak híve.  Ritkán idegesít fel két szereplő ennyire,  de Jessicának és Dainnak  nagyon sikerült. Keveset szerepelt benne Esmond, a sorozat legjobb szereplője. Francis is szerepelhetett volna többet. A könyv végéről hiányoltam az epilógust. Szépség és szörnyeteg sztorik sem igazán vonzanak. Semmi újat nem tudnak már mutatni.

2. FÖSVÉNYSÉG:
J. R. Ward: Megbosszult szerető
Melyik az a könyv, amelyik a SAJÁT TULAJDONODban van, és annyira vigyázol rá, hogy ránézni sem szabad (kölcsön nem adnád senkinek, és egy lakatlan szigetre is magaddal vinnéd)?

Ez igazából minden kedvenc könyvemre igaz. Legszívesebben bezárnám őket a szekrénybe, hogy por se érje őket. Szeretem, ha egy kedvenc könyv 10-20 év múlva is újnak néz ki. Megbosszult szeretőre főleg vigyázni kell, mert nagyon sérülékeny  a kötése. Eddig  a 6. kötet volt  a kedvencem, de ez  a rész felülmúlta azt is. Előző részhez hasonlóan ebben  a könyvben  is kevés volt az erotikus jelenet és a szerelmi szál is háttérbe szorult. Könyv humora továbbra is isteni. Szereplők sokoldalúak, nagyon kedvelhetőek. Történet több szálon fut, egyre izgalmasabb és fordulatosabb, tele van váratlan csavarokkal. Elgondolkodtató, sokat lehet rajta agyalni. Szívbemarkoló, érzelmek nagyon jól kivannak dolgozva. Bennem mély nyomot hagyott a sztori, hetekig a hatása alatt voltam. Ebben a részben olyan is előfordul, hogy  a cselekmény 1 hónap elteltével folytatódik, erre eddig nem volt példa. Nagyon szeretem az időugrásokat.

3. BUJASÁG:
Bertrice Small: Titkos örömök
Melyik a legerotikusabb könyv, amit valaha olvastál? Mi a véleményed az erotikus részekkel kapcsolatban? Tetszettek, nem tetszettek? Illettek a történet folyamba, vagy inkább zavaróak voltak?

Pár évvel ezelőtt faltam az erotikus könyveket, elvártam, hogy minden könyvben legyen szex jelenet is, ez azóta már változott. Mostanában jobban szeretem,  ha kevés az erotikus rész és több a történet. Szex jelenetek mostanában semmi újat nem tudnak már nekem mutatni, untatnak. Titkos örömöket még akkor olvastam, amikor semmi bajom nem volt az erotikus részekkel, de ettől  a könyvtől  már akkor is besokalltam.
Nem szólt semmi másról csak szexről és az is taszítóan és gusztustalanul volt leírva. Mindenki szexelt mindenkivel (fiúk fiúkkal, lányok-lányokkal, fiúk-lányokkal, lány egyszerre két férfival stb), gyomorforgató volt olvasni. Ez tényleg pornó és ennél minden könyv jobb.  A Fekete Tőr testvériség és az Alvilág urai erotikus jelenetei lightosak ehhez képest.

4. IRIGYSÉG:
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Melyik az a könyv amit csak azért olvastál el, mert az volt a divat? (Utána sem néztél, hogy miről szól, vagy mit írnak róla, csak azért szerezted be, mert mindenki azt olvasta, nehogy már Te lemaradj róla!)

Pár évvel ezelőtt csak  a történelmi romantikusok érdekeltek, akkoriban el sem tudtam volna képzelni, hogy lesz idő amikor mai világban játszódó könyvet fogok  a kezembe venni, paranormális könyvek sem álltak közel hozzám.  Aztán eljött az  a nap, amikor  a fórumon mindenki Wardot olvasott, csak erről beszélt. Felkeltette az én érdeklődésemet is. Tudni akartam miről szól az  a könyv, amiért ilyen sokan rajonganak. Arra számítottam, hogy ez egy csöpögős vámpírrománc lesz, de nem ezt kaptam. A mindennapi életről szól, aprólékosan ki van dolgozva a szereplők lelkivilága, minden mozdulata. Olyan mintha kamerával követnénk nyomon a szereplők életét. Nem maradunk le semmiről. Ettől érezzük azt, hogy a szereplők olyanok mintha valóban élő személyek lennének, ettől lehet őket nagyon megszeretni. Ennyire aprólékos kidolgozást egy könyvben sem láttam még . Sorozat humora zseniális. Szereplők a beszólásaikkal mindig mosolyt tudnak csalni az arcunkra. Ward mesterien tud írni érzelmekről, fájdalmakról. A szereplők egymáshoz való viszonyát  kiválóan ábrázolja. Rengeteg torokszorító, szívszorító, megható jelenetnek lehetünk a részesei. Sorozat sok olyan komoly témával is foglalkozik, amivel a való életben is találkozhatunk, vagy akár velünk is megtörténhetnek. Vakság, leukémia, nemi erőszak, bénulás, alkoholizmus, depresszió, drog, szeretteink elvesztésének a feldolgozása, homoszexualitás stb. Cselekmény sok szálon fut, nem csak két ember egymásra találásáról szól egy könyv, hanem sok minden másról is. Sok könyvben, amint  a párok egymásra  találnak, összeházasodnak,     nem történik velük semmi rossz, hanem boldogan élnek.  Ez nagyon életszerűtlen, valóságban sincs ilyen és szerencsére Wardnál sem.  Szereplők életében új nehézségek lépnek fel, magánéleti-párkapcsolati gondokkal küzdenek. Ez két ok miatt is jó. Későbbi kötetekben is sokat szerepelnek az egymásra talált párok, újra főszereplők lesznek és a történet sem válik rózsaszínné. Sorozat nem egy átlagos romantikus történet, már azért sem, mert  a barátság, szeretet, összetartozás sokkal nagyobb szerepet kap, mint a románc. Könyvek végén sok  a lezáratlan szál. Van olyan függővég is, ahol egy-egy cselekményszál egy izgalmas – nem várt fordulattal zárul. Nagyon nehéz ilyenkor megvárni a folytatást, jó lenne egyből kézbe venni. FTT sorozat nagyon karakterközpontú, ha megkedvelünk egy szereplőt, akkor mindig olvasni akarunk róla, az életünk részévé válik, hiányzik ha egy nap nem foglalkozunk vele. Könyv végeztével is azon agyalunk, hogy mi lesz vele a továbbiakban, hogyan fog folytatódni az élete. FTT azóta is a kedvenc sorozatom. Van amikor megéri elolvasni a hypeolt könyveket, nem lehet tudni melyikből lesz nagy kedvenc.

5. TORKOSSÁG:
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Melyik az a könyv, amit a megjelenés napján azonnal beszereztél és el is kezdtél olvasni? (Ha nincs ilyen könyved, de saját bevallásod szerint betegesen gyűjtöd a könyveket, akkor azt is írd le. Én például mindent megveszek, amit meglátok. Ha a könyvtárból vettem ki, vagy csak kölcsön kaptam, de tetszett, azt is beszerzem előbb-utóbb.)

Legszívesebben minden kedvencemet beszerezném a megjelenés napján, de ehhez pénz is kéne. 🙂 Amikor kiolvastam a  Tündérkrónikák sorozat 4. részét,  már egyből olvastam volna a folytatást, de még nem jelent meg. Számoltam a napokat megjelenésig, szerencsére hamar eltelt a 3 hónap és amint megjelent már úton is volt felém  a könyv. Amint megérkezett már olvastam is.  2012 legjobb könyve nálam az Új nap virrad. Izgalmas és váratlan fordulatokban gazdag. Nagyon – nagyon rejtélyes. Semmi sem az aminek elsőre látszik. Történet kiszámíthatatlan.  Moning úgy tudja kavarni a szálakat, hogy semmire sem lehet előre rájönni. Amikor azt hisszük megtudtunk valamit, jön egy újabb megdöbbentő és meglepő fordulat. Ha valamire megtudjuk  a választ, az még több újabb kérdést vet fel. rengeteget lehet kombinálni, agyalni.  A világ különleges, egyedi, történet összetett, vicces. Sztori hihetetlenül jól meg van írva, könnyen a  rabjává lehet válni. Hangulat sötét. Írónő nem kíméli a világot, a szereplőket. Karakter és jellemfejlődés aprólékosan kidolgozott. Szerethető, imádnivaló szereplőkkel van teli. Karakterek titokzatosak, érdekesek, nem tudni melyikük  a jó, melyikük a rossz, nem tudni ki melyik oldalon áll. Bárki lehet közölük  a főgonosz. Barrons meg egy igazi egyéniség, ő az a karakter, akit mindenkinek  meg kell ismernie. Más könyvekben nem találkozni hozzá hasonló karakterrel.

6. HARAG:
Helen Mittermeyer: A fátyolhercegnő
Melyik az a könyv, amelyiket a legkevésbé szereted – esetleg egyenesen utálod? (Ha valaki megemlíti már attól ideges leszel.)(Mi volt az a mozzanat a könyvben ami már az utolsó csepp volt?)

Legszívesebben ide is a Titkos örömet tenném, de arról már írtam fentebb.  Ritkán adok egy könyvre 5 pontnál kevesebbet, de volt egy másik könyv, amit muszáj volt közepesnél rosszabbra értékelnem. Fátyolhercegnőt többen ajánlották nekem. 1048, vikingek, skótok. Kedvenc történelmi korom. Nagyon izgalmas történelmi romantikus könyvre számítottam sok csatával, de hamar rájöttem, hogy nagyot tévedtem. Történet unalmasan volt megírva, izgalom, harc nem sok volt benne. Szereplők is idegesítettek. Ionát gyerekkorában megtámadták. 21 évesen az arcán már alig látszik a sebhely, de ő olyan nagy ügyet csinált belőle, mintha ő lenne a legrondább nő. Magnus  állandóan nőmnek szólította Ionát, ilyen birtoklási vágy engem taszít. Mellékszereplőkről alig derült ki valami, negatív szereplők jellemtelenek. szerelmi szál is összecsapott. Nagy csalódás volt  a könyv, rég olvastam olyat, ahol szinte minden idegesített. :(

7. RESTSÉG:
E. L. James: A szürke ötven árnyalata
Melyik az a könyv, amit félbehagytál és soha nem is vennél újra kézbe? Miért hagytad félbe?

Nem szoktam félbehagyni egy könyvet sem, ha már megveszek valamit azt muszáj kiolvasni, akkor is ha több évbe telik. De vannak könyvek amiknél elolvasom a neten lévő könyv részletet,  kb. 50 oldal, vagy beleolvasok  a boltban, mert mindenki erről beszél és érdekel mi ez. Ilyen volt a Szürke könyv is. Nagy hype miatt olvastam bele, de elég is volt a könyvből ennyi. Ezt  a könyvet meg nem venném, el nem olvasnám, hiába beszél róla mindenki.  Nekem nagyon nem jön be. Nincs történet, csak szex. Alkonyat fanfic alapján íródott és az Alkonyatot sem szeretem. Szereplők idegesítőek, a tamponos rész taszító és gyomorforgató. Mitől ilyen sikeres ez a könyv? Fogalmam sincs. Szerelmi történetek között rengeteg jobb van ennél, erotikus könyvek között szintén.  Sokkal szenvedélyesebbek, érzékibbek,  életszerűbbek és van TÖRTÉNETÜK  is. Én inkább azokat ajánlanám, mint ezt. Kár, hogy azokat nem reklámozzák ennyire agresszívan. Vagy ha sokan csak azért olvassák ezt, mert hypeolt, akkor én inkább egy másik felkapott könyvet ajánlanék, PL. Moningot, úgyis most kezdődött el   az Első Magyar Hivatalos Tündérkrónikák Újraolvasás! De elfogadom, ha valakinek  a Szürke  is nagy kedvenc, nem vagyunk egyformák, nem szerethetjük ugyanazt.  🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: