Koreai sorozatok 8.

http://mydramalist.info/

Koreai sorozatok

Első bejegyzés

Második bejegyzés

Harmadik bejegyzés

Negyedik bejegyzés

Ötödik bejegyzés

Hatodik bejegyzés

Hetedik bejegyzés

Reklámok

530 hozzászólás to “Koreai sorozatok 8.”

 1. Andicilin Says:

  Ugye egy címet elég csak egy embernek írni? Mert ha később szavazás lesz, akkor ott úgyis eldől, hogy mi a legnépszerűbb, nem? Vagy már itt is fontos, hogy melyiket hányan ajánlják?

 2. Elhaym Says:

  Minden ajánlott sorozatot beleteszek majd a szavazásba. Azt is amit többen írtok és azt is amit csak egyszer. Jobb így szerintem.

 3. gizuska Says:

  Sziasztok!
  A kutya-evés témában kénytelen vagyok itt írni mivel az előző oldalon már nem engedélyezett a hozzászólás.
  A CHUNO c. filmben elég látványos kép- és hangbeli utalás van a kutya elfogyasztására. Mivel régen láttam a filmet így nem tudom pontosan megmondani hogy melyik (hányadik) részben.
  DE:
  Az egyik bandavezér (amelyiknek olyan csúnya fogai vannak, és iszonyatos lábviszketéstől szenved) kap egy nagytestű kutyát, melyet kötélen vezetnek be a banda szállására, és azt mondják neki: most csak egy kutyát tudott neki hozni (adni), de legközelebb egy disznót kap. Ezek után soha többet nem látjuk ezt a kutyát a banda szállásán…. Számomra ebből az következik hogy megették.

  • Andicilin Says:

   Már akartam is itt írni, hogy térjünk vissza erre a témára, mert érdekes. 🙂
   Nem láttam ezt a sorozatot, de amit írsz az alapján úgy tűnik számomra, hogy csak kényszerből ették meg, vagyis mert nem volt más. Az előző oldalon a vietnámiakról úgy esett szó, hogy nálunk bizony kedvelt csemege és ki van téve mindenhova. Szokták mondani az olaszokra, hogy macskazabálók, mert (Hát ebben nem vagyok biztos, de vagy a gazdasági válság vagy az egyik világháború alatt talán.) ínséges időkben megették az utcákon ma is nagy számban előforduló macskákat. Na, de az nem egy általános dolog volt, csak más élelmiszer hiányában történt. Ismerek olyan történetet is, hogy Budapesten a II. vh vagy az 56-os forradalom alatt az utcán lelőtt lovat hordták el, és ették meg, szintén azért, mert nem volt más. Szóval kérdés, hogy csak a szükség vitte rá őket, vagy valóban egész Koreában gyakran az asztalokra kerül a kutya pörkölt.

 4. Andicilin Says:

  Ji Jin Hee új sorozatát ismeri valaki? Fogja nézni? Csak azért, mert úgy vettem észre, hogy a dinasztia alapítójáról szól.

  • Marianna Says:

   ÓÓÓ Min Jong Hoo a főszereplő benne????? Ahhhh!
   feltéve ha jó szinkron hangot adnak neki 😦

   • Andicilin Says:

    Szinkronhangot? Ez még csak most lesz Dél-Koreában.

   • Cirmolán Says:

    JiJinHee a Joseon dinasztia alapítóját játssza benne, de a főszereplő nem ő, hanem a Kim Soo Ro-t alakító Ji Sung.

   • Andicilin Says:

    Most összetörted a szívem. 😛

  • Mara Says:

   Nálam teljesen várós lesz a sorozat. Már csak azért is, mert a Faith idejében játszódik. Vagyis a Faith vagy másik filmet említve a Frozen Flower királyát váltja le a JJH által játszott herceg (aki egyébként szintén szerepelt a Faithben)
   És igen, ő az első csoszon király.

  • Kjudit Says:

   Fogom nézni a The Great Seer-t. 36 részes lesz és a Joseon dinasztia alapításáról fog szólni. Lee Seong-gye tábornok egy látnok segít a trónra, ő lesz Taejo király (JJH).
   A sorozat másik címe Feng sui lesz (koreai cím: Dae Poong-soo).

 5. Marianna Says:

  Ó jaj! nincs időm mind a két blogot nézni és így lemaradok egy csomó infóról. De a Yí Sanban is alig bírlak utolnérni Titeket. Lesz új vetítés új sorozat a TV-ben ?
  Én írnám , hogy mindet meg akarom nézni de azt biztos nem lehet. Talán jó lenne időrendben haladni a korban szóval elejétől vagy legkorábbitól , vagy legősibbtől kinek hogy tetszik. Nem tudom , hogy korban Iljime, vagy Jumong vagy Kim Soo Ro volt előbb . És amennyire lehet az igazi történelemhez közeli és ne fantazi legyen. Írjam be abba a másik keretbe is vagy Te innét is összegyültöd Elhaym ?

  • Andicilin Says:

   “Lesz új vetítés új sorozat a TV-ben ?” – Egyelőre még mindig csak arról van hír, hogy az MTVA megvette a Pasta című 20 részes sorozatot. Az nem történelmi, hanem jelenkori és romantikus vígjátéknak tűnik, egy főzős sorozat. Nem tudni, hogy mikor kerül adásba, de szerintem hamarosan.
   Az ajánlásokat szerintem írd be oda. Azt csak Elhaym látja. 🙂

   Az ajánlásokról jut eszembe egyébként, hogy én nem sok sorozatot láttam még, ezért rákerestem mindenféle kategóriára. MDL-en egész jó szűrők vannak a keresőben, úgyhogy simán tudtam 20 résznél hosszabb történelmi sorozatokat keresni, amik 2007 után készültek. Nem csak ebben a kategóriában kerestem, csak most a példának okáért írtam évszámot és epizód számot. A lényeg, hogy találtam egy az eddigieknél rövidebb, de pontosan ugyanabban az időszakban játszódó sorozatot, mint a Yi San/A korona hercege. Szerintem ezt kéne leadnia ezek után a tv-ben, mert a kor ugyanaz, csak a hely más. Az a címe, hogy The great merchant, vagy más néven Merchant Kim Man Deok. Esetleg látta már valaki? Jó?

   • Mara Says:

    Nem is emlékszem erre a sorozatra. Viszont nagyjából ilyen hosszú a hatalmas sikerű Princess Man. Na azt tényleg érdemes volna megvenni. Vagy ott van a Vaskirály, ami szintén roppant népszerű volt. Vagy ha ebben a korszakban akarnak maradni, akkor jó lenne megvenni a Warriort, ami Sado idején játszódik. Arról a harcosról szól, akitől Desuék tanultak.

   • Andicilin Says:

    Attól, aki ebben a mostani sorozatban egyszer leverte őket, és azóta se láttuk? XD

   • Marianna Says:

    Ó ! Ti annyi mindent tudtok. Akkor mondjam azt, hogy azt én szívesen nézem amit Ti ? 🙂
    Mind jó ötlet. De pl volt másik szemszögből egy film Jang királyi ágyasról, akit méreggel végeztek ki az ármánykodásáért a DY-ban. Bár úgy rémlik az nagyon hosszú talán 100 részes , de akkor beszélgettünk arról, hogy jó lenne ugyanezt és az ő hercegének (gyerekének ) a szemszögéből megnézni. De ha van a Yí Sanban játszódó megelőző vagy őt követő kor az is jó lenne mert a Yí San most friss.
    Jaj én nem tudtam hogy JJH filmje még ennyire új. Azt hittem a kérdésedből, hogy már a NET-en van felirattal.

  • yucca Says:

   Igen, a Warrior Baek Dong Soo róla szól, aki a Yi Sanban szerepelt, az ő apja volt Sado herceg hű embere.

  • Cirmolán Says:

   “Nem tudom , hogy korban Iljime, vagy Jumong vagy Kim Soo Ro volt előbb”
   Jumong i.e. 108. – i.e. 19.
   Kom SooRo i.u. isz. 18.- kb. i.sz. 42.
   Iljomae isz. 1636. –

 6. Sue Says:

  Marianna!
  Sukyungwoung Scandal /A helyes név leírásért nem vállalok felelősséget/ ami egy elvileg vígjáték abban YI San már jócskán középkorú /Mellesleg a halála előtti évben játszódik / Ott szó lesz arról a levélről amit San nagyapja adott át neki halála előtt. Érdemes megnézni és ez szerintem letölthető.

  • Marianna Says:

   Ezt kérem névnaomra a fiamtól 🙂 Hány részes vagy ez csak 1 egyszeri film?

 7. Andicilin Says:

  Meddig tart ez a szavazás? Vagyis a szavazáshoz való nevezés. Vagy nem időponthoz, hanem ajánló személyek számához, esetleg ajánlott sorozatok számához kötött?
  Egyébként ezzel párhuzamosan lehetne olyan is, hogy az eddigi magyarul leadott sorozatok közül melyik tetszett a legjobban. 🙂 Persze az csak 4 db, ebben a másikban meg lesz vagy 50-100. 🙂

 8. Elhaym Says:

  Andicilin: Ha hétvégén lesz net, akkor összeszámolom hány sorozatnál tartunk. Ha összegyűlt minimum 30, akkor jöhet a szavazás.

  “Egyébként ezzel párhuzamosan lehetne olyan is, hogy az eddigi magyarul leadott sorozatok közül melyik tetszett a legjobban. 🙂 ”

  Jó ötlet, 🙂

  Köszi mindenkinek, aki kitöltötte az űrlapot. 🙂

  • Andicilin Says:

   Azt, hogy hány sorozat gyűlt össze úgyis látni fogjuk, de azt áruld el, hogy hányan szavaztak! 🙂

 9. adal Says:

  The Painter Of The Wind – történelmi
  Iljimae – történelmi
  Jumong – történelmi
  Resurrection – dráma
  Devil – dráma

  Én ezeket javasolom, elnézést, hogy ennyire eltűntem, de azért
  figyelemmel kísérek minden oldalt amin “beszélgetünk”, sőt
  néha kicsit visszalapozok – ebből mindig erőt meríthetek.
  Köszönöm Nektek !!! 🙂
  Minden jót kíván szeretettel – a d a l –

 10. Puszilva Says:

  A másik mtvn az imént adták:

  S innen tudom hogy koreai sláger:

  http://ekkovek.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1165193

  • Andicilin Says:

   Ne viccelj már, hogy eddig nem hallottál róla! Hisz ez a nyár slágere! Nem nagyon hallgatok rádiót, de szerint ott is állandóan ezt nyomják. Akkora sláger lett, hogy a hivatalos videó youtube-on már 300 milliós nézettség felett jár. Az egész világon ismerik.

  • Marianna Says:

   Itt már aztán nyoma sincs a visszafogottságnak 😀

 11. Andicilin Says:

  Catrin az előző témában betett egy oldalt, ahol a következő napok, hetek tv-ben látható ázsiai vonatkozású filmjei voltak felsorolva. Meg is néztem párat. 🙂
  http://anipalace.hu/news.php?item.173.1

  A nyolc szamuráj legendája
  Én először azt hittem, hogy valami gagyi VHS-re készült mesefilm. Nem meglepő, hiszen a dizájnt és a hangulatot úgy tudnám a legérzékletesebben leírni, hogy mintha a Fantaghiro hercegnő és a Vörös Szonja keresztezését néztem volna japánosítva. Viszont a 80-as évek erősen rányomott bélyegétől eltekintve egy tök jó történet volt! Utána is jártam és egy 1800-as években írt regénysorozat feldolgozásáról van szó. Csináltak már belőle filmet az 50-es években is, illetve egy tv filmet 2006-ban. Állítólag sorozat is van belőle, de az is régi, illetve animék. Na, ez is érdekes, hogy simán hozta az X és a többi “gyűjtsünk össze néhány harcost, hogy aztán a végén mindenki meghaljon” történetek stílusát, mégsem hallottam még az animékről. Valószínűleg nem sikerültek túl jól, pedig van ebben a történetben potenciál. Egyébként ez a 83-as film ahhoz képest, hogy mikor készült egész jó volt. Magyarán a csatajelenetek hihetőek voltak, pedig ennél a pontnál sok film elbukik. Na, szóval nekem tetszett a történet, a film meg korához és a japán viszonyokhoz képest jó.

  A gyilkos tó legendája
  Nos, ez Silla eleje és vége. Vagyis röviden és tömören csak ennyi, de persze lehet még elemezgetni. Szóval úgy indul, hogy Silla első királya és alapítója időszámítás előtt 57-ben kiírt egy másik törzset, akik nem akartak beolvadni. A törzs fősámánja jól megátkozza, de a sillai király megöli, egy kard segítségével pedig bezárja a lelkét egy tóba. A legenda része gondolom az a dolognak, hogy valahogy magyarázni kellett Silla létét, főleg a végét. Úgy szól a fáma, hogy ha valaki kihúzza a kardot, akkor a gonosz szellem elszabadul és vége az országnak. Nos, ez történik 896-ban. A gonosz szellem ráadásul a sillai főhadvezér szerelmét szállja meg, mivel a gyilkosai elől menekülve ő húzza ki a kardot a földből, aztán beugrik a tóba. Harcolnak egy csomót, a királynő (A harmadik a sorban!) közben szerelmes a tábornokba, a miniszterek puccsot hajtanak végre, blablabla, aztán a tábornok megöli a csajt, s vele együtt a gonosz szellemet. Fél év múlva a királynő lemond, 48 év múlva pedig Sillának annyi. A történet nem volt nagy szám, de akadt néhány szép jelenet, – volt azért gagyi is dögivel – a tábornoknak meg tökre elhittem, hogy szerelmes. Silla alapítása és összeomlása külön-külön is érdekes, viszont ezzel a legendával nehéz mit kezdeni. Nem volt rossz, de akkor is csak egyszer nézős film.

  Vörös Szikla
  Nem is volt benne vörös szikla! Ettől eltekintve egy tök jó mozifilm. Nyomokban emlékeztetett A Gyűrűk Urára, de ezt a harcos filmek kliséinek számlájára írom. Egyébként hadvezérek csatája volt. A végeredmény nem volt számomra kétséges, viszont azt jó volt nézni, hogy milyen trükköket vetnek be egymás ellen. Különösen a nyílvesszők ellopása tetszett. Ajánlom annak, aki kamázza a kínaiakat, illetve szeretne egy látványos harcokkal és filmsztárokkal teli filmet megnézni.
  Ja, nem tudom ki mit gondol róla, de volt egy színész, aki szerintem hihetetlenül hasonlított a Bidamot alakító Kim Nam Gilre. Azt hiszem az ifjú királyt vagy legalábbis valami tartományurat játszott ebben a filmben, és a színészt úgy hívják, hogy Zhang Zhen, más átírásban Chang Chen. De berakom az adatlapját meg valami képet is. Csak szerintem hasonlítanak nagyon?
  http://mydramalist.info/person/1108/zhang_zhen
  Ez a filmből van: http://images.hellokids.com/_uploads/_tiny_galerie/20090416/c9dpb_18940750.jpg
  Ez meg nem: http://4.bp.blogspot.com/_XoxOzTqKTbA/SuwsB09CE4I/AAAAAAAABmg/_Pu7Wk-bxes/s400/chang+chen.jpg
  Ez meg egy másik filmből: http://images.artistdirect.com/Images/nad/video/tribune/25079/25079_af.jpg
  Nos?

  • Mara Says:

   Tényleg nagyon hasonlít, bár a filmet nézve ez nekem nem tűnt fel.

  • Catrin Says:

   Jó sokat láttál, érdekesnek tűnnek. Listáról eddig most csak az Utcai harcost néztem félszemmel, az elég gagyi volt. A’szem arról előzőben írtál is, tényleg fönt van mdl-en? Első keresésre nem leltem.

   • Andicilin Says:

    Fent van. Én töltöttem fel, hogy bejelölhessem. Most már villoghatok vele, hogy bezzeg nekem ez is a listámon van. Az eredeti címe egyébként tök más, de az én listámon megtalálod a legutóbbiak közt.

   • Catrin Says:

    Hehe. Oké, köszi, akkor jelölöm.

   • Andicilin Says:

    Látom bővítetted a tv-s listát. Lemaradtam ma a Szamurájok fejedelme című filmre, ezért kerestem ismétlést Porton és ezeket találtam:
    Szamurájok és banditák (Kumokiri Nizaemon) (szín., japán akcióf., 1978)
    VIASAT6:
    Szombat (Október 13.) 22:00
    Hétfő (Október 15.) 0:05

    Szamurájok fejedelme (Kabuto) (szín., am.-japán-angol kalandf., 1991)
    VIASAT6:
    Szombat (Október 6.) 22:00
    Vasárnap (Október 7.) 23:45 (ism.)

  • Marianna Says:

   Tényleg hasonlít! Amikor elkezdtem nézni a filmet nekem is bevillant Bidam, de aztán én kidőltem nem néztem végig a filmet. De azért KNG jobb 🙂

 12. yucca Says:

  Észrevettétek? bumcibogyó elkezdte fordítani a Horse doctort az ázsiaékkövein.

  • Catrin Says:

   Szuper. 😀 Akkor a magyar fordítás is gyorsan meglett. 😀

   Ha valaki esetleg nem tud várni és szinte azonnal, vagy hamarabb angol felirattal online szeretné nézni, annak ezt az oldalt ajánlom:
   http://www.epdrama.com/drama/horse-doctor/
   Darabolva vannak fönt a videok, teljesen jól nézhető, nem akad meg. Már a megjelenés/sugárzás napján (hétfő, kedd) este/éjjel felé a raw (felirat nélküli) verzió fel volt töltve és 3-4 napon belül az angol feliratot is ráteszik.

 13. Mara Says:

  Na én is összehoztam egy listát. Bár erősen kellett töprengenem, hogy melyek azok a sorozatok, amik rossz szinkronnal is ütősek maradnak.
  Így például nem vettem bele egyik kedvencemet a Sungkyukwan Scandalt, mert biztos hülyét kapnék a magyarításától. Milyen lenne már, ha Csábmester nyafogna, Vadlóból meg félkegyelműt csinálnának?
  Nekem ugyanis továbbra sem sikerült megszoknom Songjon csivitelését és Desu kissé ütődöttre vett hangját.

  • yucca Says:

   Teljesen egyetértek Veled, vétek lenne szinkronizálni ezt a filmet, mert így jó eredetiben, imádom mindkét szinész hangját, viszont sajnálom, akik lemaradnak róla.
   Songjon és Desu hangjáról ugyanez a véleményem.

  • Marianna Says:

   De jó , hogy nem csak én vagyok így ezzel. Csak már nem mertem leírni többször.

  • Dakhara Says:

   Ezért lett volna Szongjonnak Roatis Andrea, Deszunak annak sikerült megszoknom viszont jól álma neki Markovics Tamás hangja.

   Tehát a szinkron nem mindig de néha sikerülhetne, még ha alapból ront is a eredeti hangulaton.

   Szongjon hun hangja túl kislányos sőt alapból fiatalabb vagy 5-8évvel a hun színész s a hangja is vékonyabb.

   Ezért lett volna inkább 5-8ével idősebb hun művésznő hangját adni neki, ezek inkább annyival fiatalabbat adtak neki.

   Az a jó hogy a sorozat szép számokat hoz.

 14. gizuska Says:

  Eredetileg nem állt szándékomban listát készíteni a filmekről, mert egyiket sem szeretném magyar szinkronnal látni !!!! Azon oknál fogva, mert a „szinkron csapat” megalázza, meggyalázza ezeket a filmeket, arról nem is beszélve, hogy az eredetileg 70 részes (A palota ékköve=Dae Jang Geum) filmből (mely részenként 60 perces volt) kaptunk egy mindössze 54 részes filmet. Egyetlen egy film szinkronjánál sem jön át a koreai színészek fantasztikus játéka a hangjukkal. Sokan nem is gondolnák hogy micsoda különbség van egy-egy film eredeti hanggal történő megnézése és a szinkronos változat között. Most csak egy filmet említenék, az éppen vetített Yi San c. filmet. Az általam csak „patkány”-nak nevezett anyakirálynőnek (Yeongjo király felesége) a hangja-, beszédstílusa iszonyatosan sokat ad a filmbeli szerepéhez…. a Yi Sant alakító színészről már nem is beszélve, de említhetném bármelyik szereplőt, mert egészen más képet kapunk, illetve alakítunk ki róluk a magyar szinkron alapján.
  Végül is azért döntöttem a (történelmi) film ajánló lista elkészítése mellett, mert volt aki említette, hogy időben (korban) nem tudja pontosan elhelyezni a történéseket.
  A felsorolásoknál elöl szerepel hogy kb. mely időben játszódik a film, majd melyik király uralkodása alatt, végén a film címe.
  Az esetleges hiányosságokért és tévedésekért elnézéseteket kérem. Amennyiben hibáztam, kérem javítsatok ki. Biztos, hogy sokkal több filmet láttatok és akkor én is várnám az újabb filmek ajánlatát. Egy dolog bánt csak, hogy a mi gyönyörű történelmünket „elfelejtik” filmre vinni, pedig így lehetne igazán könnyen történelmet tanítani!! A koreaiak (a filmekben) nem felejtik el a közös múltat, a hun kapcsolatot megemlíteni, azt hogy mikor kértek és kaptak segítséget tőlünk!!
  Korea történelmében az alábbiak szerint haladunk.
  1. Goguryeo (BC 37 – i.sz. 668)
  – 58 BC – 19 BC, – Goguryeo 1. Dongmyeong – JUMONG (szól: Jumong-ról és Juri-ról)
  – i.sz. 4 – 20 – Goguryeo 2. Yuri – Kingdom of The Winds (szól: Juri-ról és Muhyul-ról)
  – 20 – 44 – Goguryeo 3. Daemusin – Princess Ja Myung Go (szól: Muhyul-ról és Hodong-ról)
  – 374 – 413 – Goguryeo 19. Gwanggaeto the Great – The Legend
  – 374 – 413 – Goguryeo 19. Gwanggaeto the Great – Gwanggaeto the Great

  2. Baekje (BC 18 – i.sz. 660)
  – 340 – Baekje 13. Geunchogo – King Geunchogo
  – 554 – Baekje 30. MU – Seo Dong Yo
  – 600 – 660 Baekje 30. Mu és 31. Uija – Gye Baek
  – 668 Baekje 31. Uija – Hwangsanbul

  3. Gaya Konföderáció (42 – 562)
  – 18 – Gaya megalapítója: Suro a Geumgwan Gaya – Kim Soo Ro
  (uralkodott 42-199-ig, számomra ez egyszerűen elképzelhetetlen!!)

  4. Silla (BC 57 – i.sz. 935)
  – 540 – 647 Silla 24. Jinheung, 25.Jinji, 26. Jinpyeong, 27.Seondeok – Queen Seon Deok
  – 655 – Silla 29. King Taejong Muyeol Great = Kim Chunchu – The Great King’s Dream
  – 787-846 Unified Silla 9-17. királyok – Emperor of the Sea

  5. Balhae (698 – 926)
  Ebből az időszakból nem láttam filmet

  6. Baekje (900 – 936)
  Ebből az időszakból nem láttam filmet

  7. Goguryeo (901 – 918)
  Ebből az időszakból nem láttam filmet

  8. Goryeo (918 – 1392)
  – 877-ben kezdődik a film! Goryeo 1. Taejo – Emperor Wang Guhn
  – 979 – 1029 Goryeo 5. Gyeongjong, 6. Seongjong, 7. Hyeonjong – Empress Cheon Chu
  – 1217 – Goryeo 23. Gojong – SOLDIER = A háboru istene
  – 1328 -1368 Goryeo 28. Chunghye – Bicheonmu
  (uralkodók 1328-tól 1368-ig: 27. Chungsuk, 28. Chunghye, 29. Chungmok,
  30. Chungjeong, 31. Gongmin)
  – 1347 – Goryeo 29. Chungmok, 30. Chungjeong, 31. Gongmin – Shin Don
  – 1351 – Goryeo 31. Gongmin – Frozen Flower

  9. Joseon (1392 – 1897) majd császárság, napjainkban is van trónörökös
  – 1418-1450 Joseon 4.Sejong the Great – Tree With Deep Roots
  – 1456-1506 – Joseon – 9.Seongjong – The King and I
  (Joseon 5. Munjong, 6. Danjong, 7. Sejo, 8. Yejong, 9. Seongjong, 10. Yeonsangun)
  – 1470 – Joseon 9. királyának anyja – Queen Insoo
  – 1494-1506 Joseon 10.Yeonsangun – The King and Clown
  – 1506-1544 Joseon 11.Jungjong – Dae Jang Geum
  – 1530- Joseon 11.Jungjong – Hwang Jin Yi
  – 1545- Joseon 12.Injong – Hometown Legends – (misztikus HORROR)
  – 1609 – Joseon 15.Gwanghaegun – Joseon – x-files – Secret Investigation
  – 1636 – Joseon 16.Injo – War of the arrows
  – 1640 – Joseon 16.Injo – Iljimae
  – 1648 – Joseon 16. Injo – Strongest Chil Woo, vagy: The Mighty Chilwu
  – 1648 – Joseon 16. Injo – The Horse Doctor
  – 1648 – Joseon 16.Injo – CHUNO
  – 1650- Joseon 16.Injo – The Return of Iljimae
  – 1681-1720 Joseon 19.Sukjong – Dong Yi
  – 1692- Joseon 19.Sukjong – DAMO
  – 1743 – Joseon 21.Yeongjo, 22. Jeongjo – Warrior Baek Dong Soo
  – 1762 -1800 Joseon 21.Yeongjo, 22.Jeongjo, 23. Sunjo – Yi San
  – 1790 – Joseon 22.Jeongjo – Painter of the Wind
  – 1790- Joseon 22.Jeongjo – Miindo
  – 1792 – Joseon 22.Jeongjo – SungKyunKwan Scandal
  – 1795 – Joseon 22. Jeongjo – 8 days Mystery of Jeongjo’s Assassination
  – 1885- Joseon 26.Gojong – Jejoongwon
  – 1940 – Desert Spring
  – 1943 – 1951. 12. 30. – Eyes of Dawn = A hajnal szeme
  – IRIS
  – IRIS-2 = Athena Goddess of War

  Vannak olyan filmek melyeket nem tudtam pontosan besorolni:
  – The Moon That Embraces The Sun
  – Shadows in the Palace – A Palota Árnyai –
  – Sangdo, Let’s Go To School
  – Joseon – Yaksha
  – Joseon – The Duo
  – Joseon – Legend of Hyan Dan
  – Joseon – Hong Gil Dong
  – Joseon – Gyeongsuk, Gyeongsu’s Father
  – Joseon – Dae Mang

 15. gizuska Says:

  Egy kicsit “átrendezte” a gép!!! Egy-egy korszakon belül kis “fülecskékkel” kezdődnek a filmek.

 16. adal Says:

  Gizuskám – ez óriási 🙂 KÖSZÖNJÜK !!! 🙂

 17. maiszancsi Says:

  A Jumongot DvD-én nézem,felirattal és nagyon jó.A Princess Mant keztem el nézni végül is, és a harmadik rész után,egyszerűen imádom.Van egy kérdésem,a Seo dong yot elképzelhetőnek tartjátok hogy valaha valaki lefordítja,nagyon szeretném megnézni.

  • gizuska Says:

   Az 1-6. részeknek van magyar felirata.

  • yucca Says:

   Én is szeretném megnézni a Jumongot feliratosan, de nem találom, Te hogy találtad meg?

 18. Pettus Says:

  Szerintem én japánt küldtem…

 19. tenambo Says:

  Szokta valaki nézni a “Running man”-c vetélkedőt? Részben az amerikai “Amazing race”-re hajaz,de annál sivárabb.Én néha belenézek egy-egy epizódba. Vannak ötletes feladatok,de amugy nem sok figyelmet érdemel annak ellnére,hogy koreában nagy népszerüségnek örvend. Állandó női főszereplője az általunk is ismert Song Ji Hyo./Gyeabek,Sex is zero,Frozen flower,Goong/

  • Kjudit Says:

   Én láttam a 76. részt feliratosan, főleg mert JJH is a játékosok között volt. (Talán év elején, januárban lehetett.) Nagyon jól szórakoztam, ráadásul meg is nyerte 🙂 Persze nem könnyű nézni, sokszor meg kell állni a felirat miatt, mert egyszerre több szöveget kell olvasni. (Song Yi Hyo-t nem ismerem, ezeket a filmeket nem láttam.)

 20. yucca Says:

  Aki látta a The king and the clown-t meg tudná mondani hol tudom megnézni? sajnos a feliratot a fordítója nem teszi nyilvánossá.
  Egyébként ezt a filmet annak idején nagyon sok országban vetítették, nálunk 2007.- ben az Uránia moziban angol felirattal, magyar szinkron tolmáccsal. Rengeteg díjat kapott a film, főleg Lee Joon Ki, a Faith főszerepét is rá akarták osztani, de a katonai szolgálat miatt nem tudta elvállalni, és nagyon jó énekes is , az Arang és a magisztrátusban nemcsak szerepel, de ő is énekli a dalokat.

 21. Andicilin Says:

  Bevallom ezt azt a problémát sosem értettem, hogy ha valaki amiatt nyíg, hogy a kedvenc filmjét, sorozatát leszinkronizálják. Többnyire arról van szó, hogy bármilyen jó vagy rossz is a szinkron, neki akkor se tetszik, hiszen eldöntötte, hogy csak és kizárólag az eredeti jó. Hol itt a probléma? Akkor nézze csak és kizárólag úgy. Az, hogy más esetleg – uram bocsá – nem érzi át a karakter mélységeit, mert másképp hangsúlyoz a más nyelven beszélő színész, miért baj?: Nem mindenki akarja a legfeneketelenebb mélységekig átérezni a főgonosz cinikus megjegyzését. Én például biztos vagyok benne, hogy ha Szongjon egy 50-es szétcigizett hangú raccsoló nő hangján szólalna meg, akkor is unalmas és egysíkú karakternek tartanám.
  Ezt még sokáig lehetne taglalni, de felesleges. Én szavazok arról, hogy milyen sorozat legyen a tv-ben, mert úgy kényelmesebb nézni. Azért pedig, hogy jobb legyen a szinkron írok a közönségszolgálatnak. Erre buzdítok mást is, aki tv-ben szeretné nézni! Aki meg nem, az ne kapcsolja be. 🙂

  • Mara Says:

   Félreértesz, én nem vagyok szinkronellenes. Soha egyetlen nyugati sorozatnál sem gondoltam azt, hogy inkább felirattal nézném, pedig volt, amelyiket először eredetiben láttam.
   (kivéve az új Jane Eyre-t, ami már a hitelrontás kategóriáját súrolja, mivel a hősnő magyar hangja egyszerűen bűn rossz. Mintha egy gépi hang mondta volna fel a szerepet.)
   Ezért is döbbentett meg annyira a Silla szinkronja. Ha emlékszel még, egy sereg nézőt elriasztott az a fejhangú visítozás, amit az elején műveltek. Mintha valami animét nézett volna az ember. Aztán szerencsére a későbbi részekben ez már eltűnt, de ugyanezt érzékelem most Songjon és Desu beszédénél is.
   Engem még az sem zavar, ha teljesen más hangszínű, hanghordozású színészt választanak a szerepre, de könyörgöm ne rontsa le az eredeti színész munkáját, ezekkel a nyöszörgésekkel, vihogásokkal.
   Azt sem gondolnám, hogy feltétlenül utánozni kéne a koreai hangsúlyozást. Az igazán jó szinkron onnan ismerszik fel, hogy kellőképpen magyaros. Például az orosz is elég éneklős nyelv, a szinkronizált filmekben ezt mégsem érzékeled. Akkor itt mit erőlködnek.

   • Andicilin Says:

    A Silla szinkronja tényleg nem volt túl jó, de én inkább azt nem bírtam, hogy túl rövidek vagy túl hosszúak voltak a szövegek, amit a színészek vagy kipótoltak egy-egy nyögéssel-sóhajtással-vihogással vagy hadartak. Előbbi egyébként az, ami láthatóan sokakat zavar A korona hercegében is. Hát nem tudom…lehet, hogy ezzel közvetlenül a szinkronstúdióhoz kéne fordulni, hogy mérsékeljék az értelmetlen hangokat.

  • gizuska Says:

   Andicilin!
   Te mitől vagy ilyen krakéler?? Hiszen csak beszélgetünk!
   A feltett lista azoknak szól akik tudni akarják hogy egy-egy film mely korban játszódik.
   Amennyiben nem érdekel, (már mások is ajánlották itt a blogon) van egy úgynevezett egér a számítógépen, lehet tovább görgetni!
   Magyarázd már el nekem hogy számodra mit jelent az hogy valaki “nyíg” ?
   Kioktatásodat örömmel venném.
   Magam részéről nem használom az egeret a neved láttán!
   Egyébként nyíg = fényigényes (növény) — a szó eredete: görög

   • tenambo Says:

    Ne vedd zokon. A bloggon az Andicilin a kaktusz.Szur.

   • Andicilin Says:

    “A feltett lista azoknak szól akik tudni akarják hogy egy-egy film mely korban játszódik.” – Igen. És? Mi van vele? Ahhoz nem szóltam hozzá, csak A palota ékkövéhez. Egyébként se tudnék mit mondani. Jó, hogy így összeraktad, biztos sokaknak segített elhelyezni időben a dolgokat. Vagy utaltam valami olyasmire, hogy ez nem jó? Ha igen, akkor bocsánat, mert nem volt szándékomban.

    Panaszkodást jelent, vagyis inkább enyhébb változata annak.

   • Cirmolán Says:

    Gyerekek!
    Andicilinnel a YS kapcsán kölcsönösen és rendszeresen revizionáltuk, továbbgondoltuk vagy cáfoltuk egymás bejegyzéseinek tartalmát. Én nem kaktuszt, hanem a társadalomtudományokban jártas, logikusan gondolkodó és kételkedni merő embert láttam a hozzászólásai mögött. És szerencsére nem ő az egyetlen ilyen blogtársunk. Koreai-ban egyikünk sem szakértő, mindannyian próbálunk a morzsákból képet alkotni magunknak a világukról, többnyire nem hiteles vagy tartalmilag is ellenőrzött forrásokból. Nem csoda, ha időnként tévedünk vagy különbözőképpen értelmezünk dolgokat.
    És ez így van jól. A világot a nézetek ütköztetése sokkal inkább viszi előbbre, mint az egymást körbeudvarló megnyilvánulások. Természetesen az ilyen “lelki simogatások” sem teljesen feleslegesek, de ezek inkább a magánszférában vagy főnök-beosztott viszonyban lehetnek jelentősek. Az ismeretterjesztés és a véleménycsere viszont egyértelműen a fórumra való és az sem baj, ha az észrevétel a tartalmat illetően kritikus. Csak az oldal temetikájával álljon valamiképpen kapcsolatban és nem életünk regényének különböző motívumaival.

   • Andicilin Says:

    “Ne vedd zokon. A bloggon az Andicilin a kaktusz.Szur.”
    Ugyan miért szúrnék bárki felé is? Ez egy virtuális közeg hasonló érdeklődésű, de valójában ismeretlen emberek között.

    “Én nem kaktuszt, hanem a társadalomtudományokban jártas, logikusan gondolkodó és kételkedni merő embert láttam a hozzászólásai mögött.”
    Köszönöm. Kicsit mindig soknak érzem, ha valaki ilyesmit mond rólam. Különösen a jártasságot illetően. Inkább csak érdeklődésnek nevezném. 🙂

   • Cirmolán Says:

    Nem hiszem, hogy túloztam volna, mert nem a jártasság a tudás legmagasabb szintje.

 22. Zsófi Says:

  Sziasztok!

  Lehet, hogy néha béna a szinkron, de még mindig jobb, mint a semmi! A Shillában kifejezetten jobb volt 1-2 jelenet szinkronnal, mint eredetiben. A Jook-Bangos részeket Pusztaszeri Kornél nagyon viccessé tette.
  Ha pedig arra gondolok, hogy vannak olyan országok, ahol a szinkron nem jelent mást, mint monoton, felolvasásszerű dolgot, akkor összetehetjük a 2 kezünket! Bár a magyar mentalitáshoz hozzá tartozik az örökös elégedetlenkedés…

 23. yucca Says:

  Tinédzser koromban a mozikban a külföldi filmek mind feliratosak voltak, akkor szerettem bele az angol nyelvbe , de azért örültünk amikor végre szinkronizált filmeket láthattunk. Én a Silla után kezdtem kutatni a koreai filmek után, mert a fórumozók azt írták, aki igazi élményt akar az nézze eredeti nyelven a filmet, és valóban az újdonság erejével hatott rám a koreai nyelv, ugyanúgy megszerettem mint az angolt és sajnálom, hogy nem tudom megtanulni, de nem bánom hogyha szinkronizálják főleg a 60 rész feletti filmeket, mert egy idő után fárasztó olvasni.
  Nekem tetszett a Silla szinkronosan és éppen ezért nem nézem meg eredeti nyelven, nem akarom hasonlítgatni.
  A Yi Sant is azért nem kezdtem el nézni (bár le volt töltve az összes része ) mert tudtam, hogy lesz az m1-en.
  Én azt gondolom, hogy a rövidebb (16-32.részes) sorozatokat érdemes eredeti nyelven nézni, mert ezekben dúsabbak az események, nem olyan fárasztó az olvasása., meg csak így jutunk hozzá a filmekhez, sajnos a magyar televízió nem kényeztet minket.

 24. Cirmolán Says:

  Gizuska listájához:
  1. Goguryeo (BC 37 – i.sz. 668)
  58 BC – 19 BC, (– Eastern Buyeo – 1.Haeboru-2.Geumva-3.Daeso +) Goguryeo
  5. Balhae (698 – 926)
  ­ 698–719 – 1. Dae Jo Yeong – Dae Jo Yeong (134 részes)
  8. Goryeo (918 – 1392)
  ­ 1146–1170 között valamikor – 18. Ui Jong – Age of Warriors (Moo In Shi Dae) (158 részes)
  9. Joseon (1392 – 1897) majd császárság, napjainkban is van trónörökös
  ­ 1389 – 1398 között valamikor – Goryeo – Gongyang + Joseon – Taejo – The Great Seer (Dae Pong So) (36 részes)
  ­ 1418-1450 között valamikor –Joseon – 4.Sejong the Great – The Great King Sejong (Dae Wang Sejong) (86 részes)
  ­ 1450-1468 –Joseon – 5. Mujong, Danjong, Sejo – The Princess Man (24 részes)
  ­ 1504-1544 Joseon – 10. Yeonsangun, 11.Jungjong – Dae Jang Geum
  ­ 1539-1567-Joseon– 14. Seonjo – Heo Jun – (64 részes)
  ­ 1752 -1885 Joseon –22.Jeongjo, 23. Sunjo, 24 Heonjong, Cheoljong– Sangdo (50 részes)
  ­ 1793 – –22.Jeongjo – Knyomozó (50 részes)
  ­ 1897–1907 – Joseon – 26.Gojong – Chosun Police – 2. (20 részes)
  Vannak olyan filmek melyeket nem tudtam pontosan besorolni:
  ­ Joseon – 26.Gojong – Chosun Police – 1. (20 részes)
  ­ Joseon – 26.Gojong – Chosun Police – 3. (20 részes)

 25. Elhaym Says:

  Andicilin:
  “azt áruld el, hogy hányan szavaztak! :)”

  42. Sokan vannak, akik azért nem ajánlottak, mert nem szeretik a szinkront. Remélem amikor szavazni kell, ők is szavaznak majd.

  Megértem, hogy nem mindenki szereti a szinkront. Nekem ritkán szokott vele bajom lenni, fordításban több a hiba. De gondolni kell másokra is.

  Sokan vannak, akik csak magyar szinkronnal szeretnek filmet nézni, ilyen az idősebb korosztály többsége. Net sincs mindenkinek. Ott vannak a vakok, a gyengén látók is, vagy azok, akik a fárasztó munka után hazatérnek és főzés, mosogatás közben csak hallgatni tudják a TV-t. Ők is megérdemlik, hogy egyre több koreai sorozatot ismerjenek meg. 🙂

  Sok ajánlás érkezett, pár nap alatt összeírom őket, aztán jöhet a szavazás. 🙂

  A Gangam styleról hétvégén hallottam először. Tesóm egész nap azt hallgatta. Nem tudtam ki az előadó, de aztán megláttam Puszilva linkjét, így már minden érthető lett. Tesóm csengőhangnak is betette. 🙂

  • Marianna Says:

   Hát én sok mindent tudok nézni pl vasalás közben de a koreai sorozatokat nem , mert pont ezzel vagyok úgy , hogy muszáj az arcukat figyelnem.
   Jaj annyiszor akartam már írni , amikor főzök állandóan a Palota ékköve jár az eszemben , de még mindig nem tudok úgy aprítani mint ők!!!!! Meg amikor állítom be a tűzhelyen a hőfokot mindig eszembe jut az a kép ahogyan legyezik a tüzet, amikor meg nem találom a megfelelő méretű fedőt , a papíron mosolygok amivel befedik az edényüket.
   Én ezeknek a perceknek úgy tudok örülni elmosolygom magam és már jobb is a kedvem .
   OFF
   Néhány hete volt egy jó story. A férjem felhívott telefonon , hogy az egyik munkatársa rosszul van ( csupa műszaki végzettségű egy rakáson), nagyon fáj a feje stb stb nem tudják mi lehet vele…, de telefonon keresztül hogy is tudtam volna én is megmondani? Hát azt válaszoltam …Annyiszor láttad már Dzsangüm hogy csinálja , hát vizsgáld meg a pulzusát .:-D Röviden csak ennyit válaszolt ..de hülye vagy …persze jót nevetett közben. 😀

 26. adal Says:

  Mariannám 🙂 nagyon kedvelem a humorodat,
  ezt az orvosi tanácsot mosolyfakasztás végett
  elraktározom !!! 🙂

 27. tenambo Says:

  Az onlájn sorozatok hu-ra felkerült a”My Fair Lady” 16 részes koreai sorozat feliratosan. Figyelem: ez nem az amerikai film utánzata,csak a neve ugyan az.

 28. Zsófi Says:

  Láttátok a Horse doctor 4. részét? Olyan, mintha a Yamatósok dobolnának benne! 🙂

 29. maiszancsi Says:

  Jumong felirata a d-additson van.Üdv:Szancsó

 30. Elhaym Says:

  Szavazásra még egy picit várnotok kell. Héten lebetegedtem, ezért nem tudtam vele foglalkozni.

 31. Marianna Says:

  Ma 21 órakor a Film Mánia adón Confucius életéről lesz egy film. 🙂

  • adal Says:

   Sajnos lemaradtam róla, nem látom, hogy mikor lesz
   ismétlése ?! 😦

 32. Catrin Says:

  További távol-keleti filmek októberben a tévében, majd még bővítem.

  http://anipalace.hu/news.php?item.183.1

  • Andicilin Says:

   Úgy látom, hogy ugyanazokat a filmeket ismétlik hétről-hétre.

 33. baba Says:

  Új letöltési lehetőségek:
  http://azsiaifilmletoltes.blogspot.com

 34. rienne Says:

  Üdvözlet minden kedves ide látogatónak!
  Tudna valaki ajánlani letöltési lehetőséget a The Horse Doctorhoz ami nem torrentes?Előre is köszönöm!További szép napot Nektek.
  Elly pusz.

  • yucca Says:

   http://kr-dramas.net/?p=2164 vagy
   http://doramax264.com/14828/the-horse-doctor-2012-k-drama/

   • rienne Says:

    yucca! Köszönöm szépen!
    Majd ha letöltöm akkor tudok róla többet mert csak a 4.részig van magyar felirat egyenlőre…

  • Marianna Says:

   Ez miről szól? Milyen jellegű film?

   • rienne Says:

    The Horse Doctor 50 részes,orvosi,romantikus,történelmi film, egyik szerepét Lee Yo Won (Deokman) játssza, eddig 4 rész van magyarra fordítva az Ázsiaékkövein.

   • rienne Says:

    Marianna – még annyit, hogy Csoszun korabeli alacsony származású lódoktorból magas rangú udvari orvos lesz….

   • yucca Says:

    itt olvashatsz róla infót:
    http://felhokfelett.wordpress.com/2012/10/01/teriteken-oktoberi-k-dorama-korkep-1-resz/

    én már megnéztem a 4.részt is, most kezd izgalmas lenni.

   • Mara Says:

    A Yi San és a Dong Yi alkotópárosa készítette a sorozatot. A Chuno és az Iljimae idejében indul a történet. A főhősök ekkor születnek, aztán elcserélik őket, majd ebből jó kis bonyodalmak származnak.

   • Marianna Says:

    Azta! Nekem 0:14-16 között a nő arca inkább Jan Geumre hasonlít de ha így tudjátok a színésznő eredeti nevét akkor biztosan Deokman. ÁÁÁ arra nem lesz időm, hogy fordítsak . Mikor lesz vajon meg mind az 50. résznek a magyar szövege?

    Köszi hogy rögtön ennyien adtatok információt. Olyan kedvesek vagytok.
    Persze lehet, hogy jobb is ha nem tudom 3-4 részesével nézni éjszaka 🙂 …..csak az a baj, hogy ha épp nagyon izgalmas , és napokig várni kell a következő részre.

   • Mara Says:

    Bocsika, de már van fordítás! Ahogy kijönnek az új részek máris ott a magyar szöveg hozzá. Keresd a D-Addictson!

 35. Marianna Says:

  Rátaláltam a YouTuben egy fotózásra és itt már látom , hogy tényleg Deokman 🙂

 36. Eva Says:

  Gizuska, röpdösök az örömtöl,mert egy régebbi hozzászólásodban azt írod, hogy a mi történelmünket kellene ilyen szépen ,finoman feldolgozni, tálalni.Meg hogy emlegetik a hun gyökereket.És a filmben hátrafelé nyilaznak.Meg a vezetéknév az elsö.Nekünk, akiknek nincs rokonnemzetünk, vagyis nagyon gyanús rokonságot
  tukmáltak ránk, hála Istennek ezt afinnek nemrégiben felmondták a japán genómkutatàsok alapján, dörzszsölöm a kezem, ebböl hogy fognak tudósaink kimászni.Ūgy élvezlek Titeket, olyan müveltek vagytok, Marinna kolleganö, Tünde,Cirmolan, sokan, sokan, bocsanat , hogynem tudok mindenkit felsorolni, pedig szeretném.Ez az elsö koreai fimem,elöre sajnálom, hogy vége lesz
  és nem élvezhetem majd társaságotokat.Régen Ném.országban élek, nem tudok semmit letölteni,meg kėtbalkezes vagyok acomputerhez.Tán valaki eligazítana.Meg nincs aki magy.ul ért a közelemben.
  Sokat tanultam általatok, nemcsak kóreai történelmet.

  • rienne Says:

   Eva Szia!Merre élsz?Én Észak-Rajna-Westfaliába Merfeldbe, nagyobb városok, Dülmen,Münster,Coesfeld…
   Ha tudok valamibe segíteni szólj nyugodtan. adrienn.kiraly@gmail.com

 37. Farkas Jenő Says:

  http://forum.rtlbulvar.hu/?a=posts&id=20810&page=1

  • EUgen Says:

   Kedves Jenő!
   Jó, hogy ezt a blog bejegyzést be linkelted!
   Sokszor elgondolkodtam már a filmek nyomán, hogy milyen lehet a
   valós koreai élet. A Silla által közvetített csoda kapcsán eszembe
   jutott az, amikor a 49 napban a Tokmánt is alakító lány minden nap
   rament eszik… Hát azt hiszem, kb. az a mai hétköznapi Korea.

  • EUgen Says:

   Még hozzá tenném, hogy a koreai sorozatok varázsától továbbra sem tudok szabadulni. Látta valaki a “The Moon that embraced the Sun” c. filmet? Nagyon szép mese. Tudom ajánlani!

   • yucca Says:

    Én láttam, csodálatos szerelmi történet a hűségről, a kitartásról!

   • rienne Says:

    EUgen egy csodás film, megnéztem többször, mese felnőtteknek… csak ajánlani tudom mindenkinek…nagyon szép film..

  • yucca Says:

   Mindig is az volt a véleményem, hogy ezeket a “mesébe szőtt történelmi” filmeket elsősorban saját népüknek készítik, mert mint tudjuk Koreában rendkivül magas az öngyilkossági esetek száma, talán így akarják az emberek figyelmét elterelni a mindennapi gondokról.

   • adal Says:

    Én csak kirándulni vágyom oda, és persze nem a nagy
    esőzések idején. Volt ilyen tapasztalatom – és nem bírtam
    csak 2-3 napig.

  • Cirmolán Says:

   Már akkor gondoltam, hogy ez lehet a valós helyzet, amikor a Silla után többen + a CarbonCredit-es ürge lelkendeztek ezen a fórumon, hogy el kellene utazni D-Koreába. A Silla első sugárzása idején azt olvastam a mai Koreáról, hogy a felhőkarcolók közötti néhány hanok és az egymástól nagy távolságokra levő nemzeti parkok őrzik régi kultúrájukat. Manócska blogjából kiderült néhány kellemetlenség a nyári moszunról, az éghajlat sem mindig bírható egy középeurópai ember számára, az étkezésre meg minden országban nagyon oda kell figyelnie a magyar turistának, és az immunrendszerünk is leginkább a mi klímánk mellett működik megfelelően. 8 napért nem is éri meg a 2×15 órás repülőút, 1-2 hónapnyi ottlétet meg elég nehéz finanszírozni. Akkor már inkább nézem a filmjeiken a han-jaikat.

 38. yucca Says:

  annak, aki lemaradt róla:
  http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/10/13/14/Tradicio_es_modernitas__Del_Korea.aspx

  • tenambo Says:

   Érdekes volt,ha még hozzáteszem a Farkas Jenő által közreadott link forumának véleményeit hááááát !Korea mégsem Europa.Szerintem egy két kivételtől eltekintve az sorozatokban látott szép nők plasztik cicák.

   • yucca Says:

    Hát nagyon jó sminkeseik és maszkmestereik vannak, az biztos, a férfiak is mind nagyon szépek, még a szájukat is kifestik, ami szerintem elég ciki. Néha úgy elmaszkírozzák a szinészeket, hogy összekeverem őket.

 39. tenambo Says:

  Amikor a tömeget filmezik/pld. a Running Mann/ akkor elvétve látni szép,ne adj isten bomba nőt,ugyan ez vonatkozik a koncerteken sikoltozó lányokra is. Mégis csak a magyar lányok a legszebbek

 40. maiszancsi Says:

  Most megnéztem a Sungkyonkwan scandalt.Nagyon király volt,kár hogy vége lett.:(
  Melyik sorit tudnátok ajánlani ezek közül?:
  Hawan Jin je
  Tamra the Island
  vagy rooftop prince?

  • yucca Says:

   Én a Rooftop princet ajánlom, ebben is Micky Yoochun a főszereplő, a lány szerelme volt a Sungkyonkwan Scan.-ban

   • tenambo Says:

    De a BOF/ Boys over flower/ se rossz.Itt a nagy szivtipró a főszereplő Lee Min Ho,a női főszereplő a sokoldalu Goo Hye sun.

 41. adal Says:

  Maiszancsi
  A Tamra-t javasolom, könnyedebb, szórakoztató, de egyben
  tanulságos – sok remek karakterrel. Persze a sorrend, a döntés a Tied.

  • tenambo Says:

   A Tamra-n hány százalék a magyr forditás? Én ugy láttam,hogy csak 8.Ettől függetlenül egy kis segitséggel /gugli fordito/ lehetérteni. Nem beszélve a magáért beszélő viz alatti jelenetekről

   • yucca Says:

    A Tamra végig le van fordítva, de le kell tölteni hozzá a filmet.

 42. Andicilin Says:

  Mi a helyzet ezzel a szavazással? Megvan már a végleges lista?

 43. yucca Says:

  íme a Nice guy/Innocent man Ost “Really” című dala és szövege, amelyet Song Jong Ki ( csábmester ) énekel:

  “Jeongmal“

  Saranghaesseotjanha jeongmal
  Johahaesseotjanha jeongmal
  Michil geot gataseo teojil geot gataseo jeongmal
  Ijeneun tteonaja dasi
  Niga tto geuriwo oneuldo
  Gaseume namaseo jiul su eobseoseo jeongmal
  Ireokedo apeunde nan

  Saranghaeseo nunmuri nanda. Gaseumi apa waseo tto nunmuri na
  Dasi neol irheobeorilkka dasi irheobeorilkka nae du nuni
  Neoman bonda.

  Neol saranghaneun nal jom barabwa
  Ireoke nunmuri naseo jakku nunmuri naseo
  Dasi sarado tto dasi sarado neoya

  Ibyeorui sijageun geureoke
  Sirtago haenneunde ireoke
  Dasi saranghamyeon neol geuriwohamyeon jeongmal
  Doraol su itgenni nan

  Neoman bonda.
  Neol gidarigo gidarijanha
  Hoksina doraolkkabwa dasi doraolkkabwa
  Bireul majado nun sogeul georeodo dasi tto sarado ojik neoya

  • yucca Says:

   Azért raktam ide a dalszöveget, hogy a nyelvet tanuló fiataloknak hátha van kedvük lefordítani.

 44. tenambo Says:

  Nyelvtörő feladatnak is elmegy. Ezt kiénekelni,nekünk koreainak kellene lennünk..Az igaz,hogy a koreai egy dallamos nyelv,de igy leirva?!

 45. maiszancsi Says:

  oh.Csábmester:)Imádtam őt is :))))))Köszi szépen hogy felraktad

 46. yucca Says:

  Vasárnap estig ismét lehet regisztrálni a dwaejitokki-fansub-ra, csak itt lehet elérni pl. a Warrior Baek Dong Soo, a Boys after flowers hiányzó feliratait

 47. Elhaym Says:

  Andicilin: Október eléggé zavaros volt, semmire sem volt időm, még olvasni sem. Lista lassan kész.

 48. Elhaym Says:

  Én is, érdekel az eredmény nagyon. 🙂

 49. huni66 Says:

  Sziasztok!Mit találtam az nCore-on…

  http://www.port.hu/nyughatatlan_lelek_joong-cheonthe_restless/pls/fi/films.film_page?i_film_id=88791

  Esetleg látta már valaki?

 50. Mara Says:

  Aki szerette a Palota ékkövét, annak tetszeni fog az új Lódoktoros sorozat is. A főhősök nagyon helyesek, szimpatikusak és mindamellett, hogy izgalmas, tele van aranyos jelenetekkel.

 51. Andicilin Says:

  Már régóta érdekelt a dolog, és most találtam is egy 2009-es Indexes cikket (2008-as adatokkal) a témáról, úgyhogy hátha érdekel mást is:
  “A BÁH adatai szerint az ázsiai országok állampolgárai közül legnagyobb számban kínaiak élnek nálunk: tizenegyezren. Őket követik a vietnamiak: mintegy négyezren, és a mongolok közel ezren. A többi ázsiai ország állampolgárai lényegesen kisebb nagyságrendet képviselnek: a japán, koreai, indiai és thaiföldi állampolgárok száma például néhány száz fő. “

  • Marianna Says:

   Hát én ennél sokkal többnek gondoltam a kínaiakat. o-o

   • Andicilin Says:

    Valószínűleg azokat nem mérik fel, vagy nem tudják felmérni, akik az EU-ból érkeznek. Ugyebár az van, hogy turistaként 3 hónapig bármelyik országban lehet tartózkodni, de mivel az EU-ban, vagyis az EU egy részében (=schengeni határok) nincs határellenőrzés, ezért azt se nagyon lehet követni, hogy ki tartózkodik 3 hónapnál tovább egy másik országban. Ha valaki iskolába jár vagy munkát vállal hivatalosan, akkor persze, be kell jelentkeznie az adott országban, de nem hiszem, hogy a kínaiak mindegyike hivatalosan tartózkodna ott, ahol. Viszont ellentmondok magamnak, mert a tendencia ennek az ellenkezője, vagyis, hogy aki Magyarországra bejut, kap valamiféle tartózkodási papírt, az megy is tovább Nyugat-Európába. Ezért neveznek minket egyelőre transzfer országnak.

 52. tenambo Says:

  A koreai filmhét keretében az Urániában vetitik a Tavasz,nyár,ősz-c filmet. A jutubon megnézhető szinkronosan. Nem könnyü film., a filozofiai tartalma miatt. Azért azonban érdemes megnézni.

  • Andicilin Says:

   Szerintem nem volt nehéz film. Dióhéjban az élet körforgásáról szól, ami mindig ugyanaz, ezért könnyen megérthető. Persze Kim Ki-duk filmjeiben baromi sok a szimbólum, amit kevesen ismernek mind, de ez a film ezek ismerete nélkül is élvezhető. Szimbólum egyébként ebben a filmben – gondolom én, de mivel nem ismerem a buddhizmust, ezért csak tipp – az összes megjelenő állat.

 53. yucca Says:

  Hát ez a Horse doctor valóban csuda jó film, a 8.részig van kész a felirat, nehéz lesz kivárni a végét.

 54. yucca Says:

  itt olvashattok információt a novemberben induló filmekről:
  http://felhokfelett.wordpress.com/2012/11/05/teriteken-novemberi/

 55. tenambo Says:

  Egy kis politika: Nem tudom,hogy a kormány miért pont Vietnamban keresi a gazdasági lehetőségeit,miért nem dél Koreában. Mégis csak feljlettebb,mint Vietnam.Ugy olvastam,hogy a lakcim nyilvántartás létrehozásához nyujtunk segitséget. Nálunk meg lebontják.

  • Andicilin Says:

   Mert egy fejlettebb ország viszi egy fejletlenebbe az iparát, nem fordítva. Vietnám 1945-ig az Indokína nevű francia gyarmat része volt, aztán a 60-as 70-es években háború volt. Még ma is az egyik legnagyobb problémájuk a taposóaknák keresése, mert sok helyen terítve vannak vele a földek. Nem hiszem, hogy nagyhatalmaknak, nagy gazdasági hatalmaknak akarnának sok teret engedni, viszont fejlődő ország révén fejlődni akarnak, fejleszteni, erre pedig egy magyar partner teljesen jó. Persze ezt most csak hasból írtam, de ilyesmire tippelek.
   Dél-Korea a világ top 10 gazdaságában található. Miért akarnák, hogy bárki odamenjen hozzájuk és elvegye a kenyerüket? Épp fordítva, ők építenek mindenhol gyárakat, pl. nem rég olvastam, hogy Kazahsztánban nyitnak autógyárat, de gondolom a Samsungot és egyéb márkákat nem kell bemutatnom. Nem koreai a példa, de a napokban olvastam, hogy egy kínai nagyüzemi varrógépgyár és egy japán cég, a Konica Minolta is Magyarországra telepít gyárat, vagyis inkább logisztikai központot.

  • Andicilin Says:

   Ja, igen a nyilvántartás. Ázsia sok országában alig vannak dokumentálva az emberek, így szükség van valamiféle rendszerre. Valószínű, hogy a helyi bürokratikus vezetésnek megtetszett a miének és át akarják venni. Ami itt idejétmúlt vagy felesleges máshol nagyon is szükséges lehet. Meglepő, de Indiában csak néhány éve működik a személyi igazolvány rendszere. Simán el tudom képzelni, hogy Vietnámban is sok az anomália. De ez nekünk csak jó, mert pénzt keresünk vele. Mármint az ország. 🙂

 56. Marianna Says:

  ..”De ez nekünk csak jó, mert pénzt keresünk vele. Mármint az ország.”…
  Mármint az ország.——Biztos, hogy az ország?????

  Persze a termelő egységeket oda telepítik ahol olcsóbb a munkaerő mint a saját országukban, az agyakat meg szipókázzák el ….csalják saját magukhoz. Sajnos nem nehéz elcsalni 🙂
  pl anyukám háziorvosának a fia már 3. éve van kint Dél -Koreában a Samsung gyárban dolgozott, okosnak találták és elvitték az anyaországba ….úgymond ösztöndíjjal….igaz annyi pénze nincs , hogy 2x hazajöjjön 1 évben , mert a gyár csak 1-t finanszíroz. nyáron , karácsonykor meg a szülők fizetik ki az utat, hogy egy kicsit akkor is itthon lehessen.

  • Andicilin Says:

   Ha XY saját zsebre dolgozna, akkor a saját kis cégét vinné ki, nem pedig az ország nevében írna alá szerződéseket. Korrupció egyébként mindenhol van. 2-3 éve dolgozott tesóm egy önkormányzatnál, ahol örültek, hogy a korrupció mértéke csak olyan 60%-os, mert az volt az egyik legalacsonyabb az országban. Meglepőnek tűnt, hogy ez alacsony, de vannak értelmetlen, nem életszerű szabályok is, amiket általában mindenki megkerül, és azok is beleszámítanak ebbe a számba.
   Az a baj, hogy a többség feketén és fehéren akarja látni a politikát, politikusokat. Magyarországon inkább feketén, ezért a “mindenki lop” sztereotípia az uralkodó. Sőt, konkrétan az, hogy a politikus semmi mást nem csinál, csak lop. Tehát ha bárki politikus lenne, az lopna. Az is, aki ezt állítja. 🙂 Szentekről szó sincs, de ilyen durván leegyszerűsíteni gyerekes dolog. Gyerekes, de hát mit csinálhatna az átlag magyar? Valószínűleg fogalma sincs egy politikus munkájáról akkor, amikor dolgozik, márpedig az idejük nagy részét ők is ezzel töltik, ugyanúgy, mint mindenki más. Ahol tesóm dolgozott ott a polgármester konkrétan éjjel is bent volt szinte minden nap a hivatalban, a házassága is majdnem tönkrement miatta. Ezzel szemben persze, van az a típus is, aki meg csak a pénzt veszi fel, de nem tesz semmit. A többség azonban a kettő közt helyezkedik el.
   Ja, amúgy nem hiszem, hogy a Vietnámmal való együttműködésből olyan nagyot szakítanánk, de sok kicsi sokra megy. Az arab országokban viszont jobbnak látom a lehetőségeket. De náluk konkrétan cserekereskedelemről lenne szó, ha jók az értesüléseim, amit most durván leegyszerűsítettem.

   A külföldön való munka árnyoldalai. Na igen, azért egy darabig mindenki a pénzért megy, de idővel sokan haza fognak jönni, hiszen gyökértelenül, a szeretteik nélkül kevesen bírják hosszú távon.

   • yucca Says:

    A lakosság többségének valóban az a véleménye, hogy vezetőink ellopják a közpénzeket, nekem az a véleményem, hogy politikusaink egyszerűen nem értenek az ország vezetéséhez. Az országgyűlésben úgy viselkednek mint az óvodások, állandóan egymást piszkálják, ahelyett, hogy összefognának végre és a feladatra koncentrálnának, elherdálják az ország vagyonát, sokszor felesleges dolgokra költenek, és azért bizony visszaélnek az állami pénzekkel.

    Én úgy gondolom, ( annak ellenére, hogy nem értek a politikához, meg nem is nagyon szeretem ) hogy több nőt kellene a politikusok közé engedni, és pénzügyminiszternek nőt kellene kinevezni. Szerintem a nők nagy többsége jobban bánik a pénzzel, családon belül is ők a “pénzügyminiszterek”, (hiába hiszik a férfiak azt hogy ők ).
    jobban tudnak fontossági sorrendet tartani.

    Nemrégiben tudósok megállapították, hogy bizony a nők okosabbak, mint a férfiak, egyszerre több felé tudnak figyelni, ( ezt én is igazolni tudom ) és azt eddig is tudtuk, hogy logikusabban gondolkodnak.
    Bocs a férfi társaimtól, nem megbántásként írtam fentieket.

   • Andicilin Says:

    “Az országgyűlésben úgy viselkednek mint az óvodások, állandóan egymást piszkálják, ahelyett, hogy összefognának végre és a feladatra koncentrálnának”
    Nem tudom láttad-e már az EP ülését? Ha a magyar ogy óvodás, akkor az retardált óvodások gyülekezete. Szóval szerintem nem annyira vészes a dolog. De gondolom a személyeskedéskre gondolsz. Az csak azért van, mert máshol nem találnak fogást a másikon. Az összefogás tulajdonképpen értelmezhetetlen, hiszen mindig van egy kormány, aminek mindig van ellenzéke. Az ellenzék feladata benne van a nevükben is. Ez a demokrácia lényege. Ha összefogás, vagyis egyetértés lenne, akkor az egyeduralmat is jelentene egyben.

    “sokszor felesleges dolgokra költenek”
    Ez csak nézőpont kérdése. Pl. ott van a Várkert bazár felújítása, ami legtöbbünknek felesleges pénzkidobásnak tűnik, de simán lesz egy olyan hozadéka, hogy több turista fog oda jegyet váltani, aztán a parkolók miatt autóval is meg lehet közelíteni, lesz egy hely, ahova kijárhatnak az emberek, ahol eltölthetik a szabadidejüket, stb. Biztos van más is, de ez ugrott be. Azért ezt a példát hoztam fel, mert úgy rémlik, hogy kiemelt kormányzati beruházás.

    “több nőt kellene a politikusok közé engedni”
    Ezt a különböző liberális meg feminista szervezetek is állandóan felhozzák, de én például úgy vagyok vele, hogy tök mindegy a neme, csak hozzáértő legyen. Nem is értem, hogy miért olyan baromi fontos, hogy x számú nő legyen a parlamentben. Úgy hangzik az egész, mint anno a tervgazdaságban: x számú nő üljön a parlamentben, mert az EU-ban csúnyán néznek ránk, ha nem, de amúgy nálunk diktatúra van, ott meg demokrácia. Ehhh. Szóval ez az én szememben erősen visszás.

    “Nemrégiben tudósok megállapították, hogy bizony a nők okosabbak, mint a férfiak, egyszerre több felé tudnak figyelni, ( ezt én is igazolni tudom ) és azt eddig is tudtuk, hogy logikusabban gondolkodnak.”
    Erről egészen konkrétan tanultam is, és így nem igaz. Az agyunk más-más része domináns, ezért másokban vagyunk jobbak. Amint fentebb írtál a pénzügyről az részben igaz, mert a nők általában véve jobban értik a matematikát, viszont a férfiaknak meg jobb a térérzékelésük, térlátásuk, ezért jobb autóvezetők és jobbak műszaki dolgokban, pl. építészet.

   • Cirmolán Says:

    Yucca!
    “Nemrégiben tudósok megállapították, hogy bizony a nők okosabbak, mint a férfiak, egyszerre több felé tudnak figyelni, ( ezt én is igazolni tudom ) és azt eddig is tudtuk, hogy logikusabban gondolkodnak.”

    1. Mit értesz, mit értettek a tudósok okosság alatt? És milyen jellegű okosságról vagy intelligenciáról volt szó? Ennek tisztázása nélkül felelőtlenség ex katedra kijelenteni, hogy egyik vagy másik nem az okosabb.

    2. A figyelem megosztási képessége nem a nemek függvénye. Normális felnőtt embernél ennek jellemző száma: 7±2. (Pl. egy ember ennyi másik emberrel képes egy hosszabb időintervallumban rendszeres kapcsolatot ápolni.) Inkább más-más témák között vagy témákban képesek az emberek a figyelmük megosztására. A figyelem megosztottsága viszont csökkenti a megosztott egységekre jutó figyelem koncentrációt.

    3. Logikusabban, lépésről lépésre éppenséggel a férfiak gondolkodnak, viszont ez a fajta gondolkodás lassúbb ugyan, de szélesebb sprektrumú, több elágazással. Problémamegoldásban ezért általában ők a jobbak.
    A nők intuitív (helyesebben asszociatív) módon gondolkodnak, ami a tanult és tapasztalt dolgok közötti kapcsolattársításban jelentkezik. Gyorsabban, praktikusabban, de felületesebben gondolkodnak.

    4. Hogy értelmi vagy érzelmi alapon gondolkodik valaki, az az egyén jobb vagy bal agyféltekéjének a dominciájától függ.

    5. A nők többsége a közelire, pl emberire, családra, stb., míg a férfiak a távolira pl. emberiségre, országra, vállalatra stb. koncentrálnak.

    6. A női vezetőknek, politikusoknak inkább a teljesítmény, a férfi vezetőknek, politikusoknak inkább a hatalom a fontos.

    7. Nem biztos, hogy a családi kasszát mesterien kezelő ember az államkasszát is virtuózan tudná kezelni.

    8. A nők biológiai szerepük folytán időtartambeli hátrányban vannak a családban, a munkamegosztásban és a politikában. De ennek nem a férfiak az okai, az érvényesülési, karrierépítési harcban mindenki vetélytárs.

   • yucca Says:

    Cirmolán!
    Elfogadom amit az 1.pontban írtál, mert nem jártam alaposan utána ennek a ténynek.
    A többi pontokban írtakkal nem mindenben értek egyet, de mindenesetre köszönöm a véleményedet.

   • Cirmolán Says:

    Yucca!
    A helyzet az, hogy véleményem leginkább tanulmányaimon alapul.

   • yucca Says:

    Cirmolán:
    Akitől a kutatás származik: James Flynn új-zálandi társadalomtudomány professzor,az igazság az, hogy ezt a hírt a rádióból hallottam augusztusban, most utána néztem és ez csak a kutatás eredményéről szól, a tanulmányról egy könyvet is ki fog adni a professzor.
    Igazad van, ezt se lehet készpénznek venni, mert mindenkinek van saját tapasztalata, a véleményem az, hogy a nők gyorsan behozták azt a több évszázados lemaradást, amíg nem tanulhattak.

 57. yucca Says:

  “Nem is értem, hogy miért olyan baromi fontos, hogy x számú nő legyen a parlamentben.”- valóban nem a létszám a fontos, hanem a hozzáértés, ahogy mondod, azokat meg ezért nem engedik maguk közé.

  • tenambo Says:

   Szerintem a hozzértésnek párosulnia kellene a politikai kulturával is.Sok képviselőnek halvány fogalma sincs a kulturált viselkedésről.Parlamenti képviselőnek lenni egy magasbb aszint. Tudás és magatartásbeli szint is.
   Egyik érsekünk pünkösdi prédikációjában némi maliciával emlitette ,
   meg,hogy jó lenne ha a parlamenti képviselőket néha megszállná a szentlélek.

   • yucca Says:

    Azt gondolom, hogy azért, mert valaki jó politikus nem egyenesen arányos azzal, hogy akkor jó vezető is.
    Továbbra is az a véleményem, hogy a kormány tagjai nem értenek az ország vezetéséhez, ez is egy külön szakma, ha nem képesek megtanulni mondjanak le.

   • Andicilin Says:

    “Továbbra is az a véleményem, hogy a kormány tagjai nem értenek az ország vezetéséhez, ez is egy külön szakma, ha nem képesek megtanulni mondjanak le.”
    Objektíven nézve a mai magyar politikai életet, pártokat, nincs igazán riválisa a kormánypártnak.

    “Parlamenti képviselőnek lenni egy magasbb aszint.”
    Hm. Ezen kicsit elgondolkoztam, hogy valóban az lenne-e, de mivel az országgyűlésbe minden 18. évét betöltött magyar állampolgár bekerülhet – tehát az iskolázottság se kritérium – ezért mégsem hiszem, hogy így lenne.

 58. tenambo Says:

  Na! Mi aztán jól elkalandoztunk a koreai sorozatok értékelésétől a politikáig. Ez is azt mutatja,hogy az életünk is politika akár tetszik akár nem. Olían nincs,hogy én nem értek a politikához,nemérdekel stb. Mi ez,ha nem egy politikai állásfoglalás.”A fene már megint emelik a bérlet árát!” A méltatlankodás is egy bizonyos állásfoglalás valami ellen. Az a kérdés,hogy van e riválisa a jelenlegi kormánypártnak,az majd 2014-ben kiderül.A közvéleménykutatásokat nézve,növekszik az ellenzék ereje.

  • Andicilin Says:

   Ez már most kiderült. 🙂 Én biztos is vagyok az eredményben. Az amerikai elnökválasztásban is az voltam, és bejött.

   De legyen egy kis koreai téma is:
   http://hg.hu/blog/15203-jovore-megnyilhat-phenjan-elatkozott-piramisa
   Szerintem nem olyan ronda épület. Elég karakteres. A környezete sokkal rondább a szocrál lakóházakkal.

   • Marianna Says:

    Jézusom! Azt hittem nem jól látok, de ahogy rákattintottam a linkre a cikk alján a hozzászólók között az első fényképen a lányomat is a férjét látom. o-o Csak nem ők is érdeklődnek a különleges épületek iránt 😀
    Neked is megnyílnak a cikk alján azok a fecebookos hozzászólások vagy csak nekem?

   • Andicilin Says:

    Két facebookos felhasználó kommentjét látom, ha erre gondolsz.

   • Marianna Says:

    Igen ,van két férfi hozzászólás, de fölötte van egy mellkép amin egy srác és lány van, az a lányom eljegyzésén készült most az a facebookos bejelentkező képe vagy mi …nem értek hozzá mert én nem vagyok facebook tag és ezért lepődtem meg, hogy látom. Ő nem írt mellé kommentet az épületről .

   • Andicilin Says:

    Jaj, már értem! Gondolom egy gépet használtok és ő be van jelentkezve Facebookra. 🙂

 59. tenambo Says:

  Vissza a koreai filmekhez: A koreai filmhéten vetitek filmek egytől egyig “müvészfilmek” Én a jutubnak köszönhetően megnéztem a “Tavasz,nyár,ősz”-c filmet.Nem bántam meg. Mély filozofikus tartalommal rendelkezik,egy kissé misztikus is.Ebben a kategoriába vetitették a “Lopakodó lelkek” Bin Jip és a “Hwal”-cimüt is.
  Szerintem jobb lett volna be tenni legalább egy mai korban játszódó filmet is.

  • Marianna Says:

   Ma pedig a Fim Mánia adón este 9-kor …A gazdatest”…2006-bankészült Dél-Koreai HORROR film lesz.
   Na ne várjátok, hogy majd írok róla, mert amire ezt a jelzőt írják azt én bizony be nem kapcsolom 😦

   • Andicilin Says:

    Én már láttam, és szerintem rossz a horror kategóriába sorolni. Engem leginkább az amerikai Godzilla filmre emlékeztetett az egész.

 60. nagyi 68 Says:

  Ezer éve nem irtam, de bevallom, olvasni is ritkábban járok erre. Egyrészt elég jól összejöttünk itt Pécsett, személyesen is, netten is meg tudjuk beszélni dolgainkat, jó barátok lettünk. Másrészt többen hiányoznak, akik kedvesek voltak. Egri Marika, mi van az egészségddel? Lovas Tünde, hová tündtél? Csak nem veszett el a munkád újra? És a fiúk közül, tenambót kivéve?

  Nos, Vele kezdem …a Tavasz Nyár Ősz Tél…és újra tavasz-t én is láttam, a Yutun, magyar szinkronnal! , és bár többeknek ajánlottam, kevesen merték megnézni, mert – Kim Ki Duk – a rendező. De ez nem véres, brutális- talán mert német koprodukcióban készült.(De 100 %-ig koreai szinészekkel), és ami különösen kiemelkedik, Korea legszebb Nemzeti parkjában forgatták. Egyébként Kim Ki Duk kedvenc szimbolikája -a sziget – itt is főszerepet játszik.
  Irtatok arról is, hogy a mai koreai élet…nos, a mai témájú filmekben épp erre szerettem volna a figyelmeteket irányitani. UTW korábban emlegetett filjei a Devil és a Feltámadás is bőven ad lehetőséget, hogy bepillantsunk a szinfalak mögé, a tavasszal, a pécsi Koreai Filmhét kapcsán is beszámoltam filmekről, a beszámolómban itt irtam is az manufaktúra öntődéről, a lakásviszonyokról, stb.
  De van UTW- nek egy korai filmje is, az “Álomszép Jeju sziget “á a legkegyetlenebb valóságról. Egy fiatalember (UTW) megtudja, hogy súlyos beteg, mindössze három hónapja van hátra…elveszti az állását…nincs pénze orvosra…mellékesként látod, hogy(helyenként) verik a nőket, miközben általános rabszolgaként tartják esetleg még a feleségüket is…
  Egyébként a munkaerkölcs mássága fakad mindabból, amit még nyáron, tavasszal leirtam- az ázsiai tipusú termelési mód erre alapszik – és ami a konfucianizmussal keveredett taoista szellemiségen alapszik…önzésed, önmagad megvalósitása a közösségen keresztül valósul meg legjobban…ha egyéni érdekeidet aláveted, feláldozod a közösség érdekeiért…
  A koreai gazdaság ugrása is ennek alapján valósult meg.
  Eleve nem épitettek külföldi tőkére, tőkésekre, nem multikat hivtak az országba, de ami tőke volt az országon belül, azt kis családi vállalkozásokba nyomták…A Kia, a Samsung ilyen kis családi vállalkozásból indultak..ehhez jött tehát a munkások hozzáállása. Hogy képesek benn aludni a munkahelyen…ezt is kiemeltem, mikor fenti két UTW filmről beszélgettünk…
  Hogy lett nagy a koreai film? Mivel a japán, amerikai háborúk után, főleg amerikai filmek és filmesek uralták a koreai vásznakat is?! Ezek a naggyá növekvő családi vállalatok a profitjukból elkezdték a koreai filmgyártást finanszirozni….ehhez már csak a tehetségek kellettek, és az előzőekben emlitett munkamorál…mindent a legjobban csinálni…
  Andicillin- mivel politikus mondta azt a bizonyos “realizmus forradalma” fogamat, mint igértem, a nevét megirom a postafiókodba – egyébként amit tanulsz, az nem feltétlen az igaz tétel, csak a tanárod, vagy egy adott kurzus által elfogadott igazság. A tudomány ma is olyan axiómákból áll, minthogy a Föld lapos, és ma is megégetik azt, aki azt állitja, hogy gömbölyű.
  Örülök, hogy Cirmolán elárulta, hogy tájfutó volt (bizonyos mondatokból sejtettem), és felmerült bennem a kérdés, uram-bocsá, nem Te voltál az a bizonyos MAFC-os Joe, még a 60-as évek legelején? Babay, Cser Bori, és akkoriban volt kezdő Mosa(Monspart).A fiúknál Skerlecz, Shönviczky…

  Nos, megyek…az utolsó ok, amiért rég jelentkeztem, hogy leányom egészségi állapota nem javult…az ötödik kemo után sem.
  De remélem, hogy az orvosok után a természetes táplálkozás, és a 12 éves unokám még talpra állitják.

  • Cirmolán Says:

   A MAFC-os Joe nem én voltam, a felsorolt versenyzők a 6-10 évvel előttem járó évjárathoz tartoztak.

  • Andicilin Says:

   “Andicillin- mivel politikus mondta azt a bizonyos “realizmus forradalma” fogamat, mint igértem, a nevét megirom a postafiókodba – egyébként amit tanulsz, az nem feltétlen az igaz tétel, csak a tanárod, vagy egy adott kurzus által elfogadott igazság.”
   Így van. 🙂 Egyébként elég sok olyan tanárom volt már az évek során, akik elmondták, hogy mi van a tantervben, tankönyvben, majd a saját véleményüket is. A mi az igazság, kinek van igaza pedig egy jó téma. Különösen azért, mert ma már egyáltalán nincs általánosan elfogadott igazság semmiben, ugyanakkor úgy nem lehet semmit sem megismerni, hogy a vele ellenkezőt is ugyanolyan igaznak tanuljuk meg.
   Fuh, igazából dereng valami, hogy rákérdeztem valami idézetre, hogy ki mondta, hogy pontosan miről van szó arra már nem emlékszem. :/

  • Marianna Says:

   Nagyi 68 nem tudom mi az alapbetegsége a lányodnak, de szívből kívánok neki sok erőt ,kitartást és hogy elinduljon a gyógyulás útján. Próbáljatok meg mindent. Bár ezt biztos felesleges is írni.

 61. Macsaa Says:

  Sziasztok!
  A DramaFever honlapján most ingyenesen lehet egy hétig filmet nézni, itt a hírlevél, amit írtak róla, idekopiztam:

  “We have great news. For a limited time, DramaFever is bringing the best of Korean and Asian dramas to your country. If enough people watch, we’ll stay permanently! So get your friends to check us out!

  Try DramaFever right now at http://www.dramafever.com. You can watch the latest 2 episodes of shows currently airing, such as Can We Get Married? Watch now to follow a series from beginning to end. Also you can watch the first 5 episodes of every show in our library free.

  Happy Viewing!

  P.S. Do you know someone who you think would love to watch DramaFever in your country? Help us spread the word!

  The DramaFever Team”

  Jó szórakozást!

 62. Andicilin Says:

  Megnéztem ma este a film+ csatornán a Leszámolás Tokióban című kínai-japán filmet. Kissé megviselt. Volt benne rengeteg erőszak és vér, de nem emiatt, hanem, hogy már az elején nyilvánvaló volt, hogy a történet nyílegyenesen halad a tragédia felé, s az a végén be is következett. Jó film volt, ez kétségtelen, de éppen azért volt jó, mert brutális. Utoljára talán a Sárga-tenger című dél-koreai film volt ilyen hatással rám, mint ez, ami nem meglepő, mert a két történet sokban hasonlít. Nem is tudom mit írhatnék még. Erős idegzetűeknek és főleg erős lelkűeknek ajánlom csak ezt a két filmet.

 63. Marianna Says:

  Mit tudtok, lesz másik film a Yí San után és ha igen mikor?

  • Andicilin Says:

   A Pasta lesz, ha már megvették, de hogy mikor az kérdés.

 64. Elhaym Says:

  Marianna: novemberben biztos nem lesz még semmi. 😦

  Bejegyzés elejére feltettem két szavazást. Mindkettőnél maximum 10 sorozatra lehet szavazni, vagyis összesen 20-ra.

  • Marianna Says:

   Na szavaztam. Most hogyan tovább? Remélem többen is észreveszik és leteszik a voksot valahová, de aztán mi lesz?

   • Andicilin Says:

    Semmi. De az eredményt el lehet küldeni a tv-nek. 🙂

 65. Rádi Veronika Says:

  Szervusztok!
  Elnézést kérek, hogy mindig csak a problémáimmal jövök, de olvaslak Titeket, csak én még kevés filmet ismerek, ezért nem nagyon tudok a beszélgetésbe bekapcsolódni.
  Most az a gondom, hogy letöltöttem a Frozen Flowert, és kellene hozzá a magyar feliratozás, de a film egyetlen file-ban jön le, a feliratok pedig 2 részben. Képtelen vagyok betenni a 2. részt, mert mindig azt írja ki a gépem, hogy ilyen című file már van. Ha beteszem, és utólag nevezem át, akkor pedig azt jelzi, hogy nem terjeszthetem ki, mert tönkremehet a file. Hogy tudom kicselezni, mivel így most megvan a teljes 2 órás film, de a felétől nincs magyar felirat.
  Nem csak az én gondom, van még topik társnőm, aki ugyanezzel szenved.

 66. Elhaym Says:

  Marianna: Köszi. Eredményt elküldöm majd a TV-nek. Azóta van egy harmadik szavazás is az eddig leadott 4 sorozatokkal kapcsolatban.

 67. tenambo Says:

  A “Frozen flover” mindkét része fent van a jutubon. Angol felirattal. De a film jobb also sarkában CC ki lehet választani a magyrt. Igaz,hogy nem magyaros a forditás,de érthető.

  • Rádi Veronika Says:

   Köszönöm Neked is, de már yucca elküldte a linket, amivel jó fordításban is láthatom, legalább remélem, mert eddig még csak letöltöttem.

 68. Andicilin Says:

  Ma este 9-kor lesz a film+2-n A gyilkos tó legendája című film.

 69. Egri Marika Says:

  Sok szeretettel köszöntök mindenkit. Külön “nagyi68” nem felejtkezett meg rólam.Sugárterápia befejezve, most a svájci infuzios gyógyszer jön. Három hetenként be kell vonulnom az onkológiára és ott a kezelőbe ülve nyomják az infuziót. Szerencsére ennek sincs rám semmiféle hatása. A jó az benne, hogy 3 havonként kell CT-re izotópra menni, igy mindig figyelheti az ember, hogy van-e látható daganat vagy nincs. Nekem még szerencsére semmi nincs. A kemó után ez a harmadik CT ami negativ.Ez még egy évig fog tartani.Változatlanul jó kedvü és bizakodó vagyok. Ennyit rólam.Nagyon örülök a királyok korszakok és filmek összehasonlitásának. Kár, hogy nem tudom kinyomtatni, mert akkor az egész blog jönne. Biztos van rá más mód de én nem vagyok profi,sőt még diletansn ak sem lehet mondani. Most néztem meg a Princess Man cimü filmet. Olyan hatással volt rám, hogy még az álmainban is elkisért. Nem tudom, hogy kiértékeltétek-e valamikor régen. Nem emlékszem rá. Csodálatos film. Egyáltalán nem Romeo és Julia történet. Próbáljátok meg megnézni. http://Sorozatok neked.hu online lehet magyar felirattal látható.Mostanába a Yi San néztem, meg a Princess Mant Nem szeretném ha telitődnék a koreai sorozatokkal. Szavazatom elküldtem. Minden jót nektek.Egri Marika

 70. adal Says:

  Egri Marika – Neked is Nagyi 68 lányának is jobbulást és
  mielőbbi teljes felépülést kívánok baráti szeretettel – a d a l –

  Mara – remek volt az Inhyun’s Man – köszönöm nagyon, utána
  megnéztem a Thank you-t is mindkettő lebilincselt, megrázott.
  R E M E K V O L T!!! 🙂 🙂

 71. adal Says:

  Visszatérve a javaslatokhoz (a Tv -nek) most a Yi San után
  én szívesen nézném a The Painter of the Wind sorozatot,
  amiben Yi San idejében a portréfestés körüli bonyodalmakról,
  Sado arcképének megfestéséről van szó. Yi Sant bátyuska
  játsza a Dong Yi -ból.Nagy csatát vív ebben is a kígyó- királynéval Izgalmas, érzelmes film, gyönyörű a zenéje és remek a “kis
  festő”-t játszó színésznő és a képek magyarázata…
  Utána JUMONGOT !!!!!!!!!!! 🙂 és a folytatásokat …

  • yucca Says:

   Egyetértek a javaslatoddal, én is így gondolom, hogy jó lenne, ha a történelmi korszakok folytatódnának.
   A Jumongnak én is nagyon örülnék a fentebb írt indokok miatt.

  • MM Says:

   Ugye ez nem egyezik meg a Szelek kertjével? Vagy egy és ugyanaz a film a két cím alatt? Abban a kígyókirálynő anyajegye lett megfestve és ebből derült ki, hogy csalja a királyt. Az is ebben a korban játszódik. A festőnő pedig fiúnak öltözve fest mert csak így tanulhat és “beleszeret “egy kiszeng be.

   • Mara Says:

    De igen, a Painter of the wind magyarul a Szelek kertje elnevezést kapta.

   • adal Says:

    MM – igen erre a filmre gondoltam, de úgy emlékszem,
    akkor már nem élt az öreg király, tehát nem megcsalás
    volt, hanem álruhában “szórakozás” – ezt leplezi le a kép
    az anyajeggyel – Sannak jó volt ott még a szeme … 🙂

   • Marianna Says:

    Köszi! Ez tényleg nagyon szép film. Már megnéztem , de szívesen elfórumoznék róla különösen a végéről, ha adná a TV.

 72. Puszilva Says:

  Eldőlt!

  A viasat6osok megmondták hogy a Smallville dec29től mindennap 19.10től kerül adásba.

  Erre való tekintettel megkérdeztem a csatornát hogy idén adják e.

  S ezt írták:

  A Pasta sorozat nagy valószínűséggel idén nem kerül műsorra.

  • MM Says:

   Na jó, de ez a viasat6! De az M1??? Ő nem ad valamit?

   Akkor kérhetek némi előzetest a Smallville-ről? A cím nem történelmi doramanak tűnik. Nincs bennne se korona , se palota , se ékkő, se király 🙂

   • Andicilin Says:

    Az egy amerikai sorozat Superman fiatalkoráról.

   • MM Says:

    😦 😦 😦 Ez gáz.

   • Andicilin Says:

    Én csak nem értem, hogy került ide a Viasat6 a Smallville-lel.
    Ebből a mondatból, hogy “Erre való tekintettel megkérdeztem a csatornát hogy idén adják e.” pedig az következik, hogy a Viasat6 csatornát kérdezted meg a Pastáról, de azért kiokoskodtam, hogy az M1-re gondolsz, hiszen ők vették meg a Pastát.
    Javasolnám, hogy itt ne beszéljünk másról, csak ázsiai filmekről, sorozatokról, ha már nem lehet szorosan tartani a koreai témát.

  • Mara Says:

   Ezt én sem értem. Azt hittem, hogy a Pastát az M1 vette meg. A Viasatról nem volt szó.

 73. Zsófi Says:

  Sajnálom, hogy a Pastára idén nem kerül sor, de addig lefoglalom magam a The horse doctorral! Sajnos csak hétfőn és kedden vetítik, de nem baj, annál nagyobb érdeklődéssel várom az új részeket.
  Nézi közületek valaki?
  Korábban volt arról szó, hogy a kutyusokat megeszik. Hát erre egyértelmű utalás volt az egyik részben, amikor Baek Gwang-Hyun meggyógyított egy kiskutyát, és a barátja közölte vele, hogy inkább a levesbe kellett volna tenni…
  Bár nem tudom, hogy ez a film korban mikor játszódik, és az akupunktúráról sem tudok sokat, de felmerült bennem az a kérdés, hogy A korona hercegében Szongjont miért nem kezelték akupunktúrával, ha már gyógyszert nem akart bevenni. Legalább a fájdalmát csillapíthatták volna vele, nem? Vagy talán azért nem használták, mert az úgyis csak addig tart, amíg a tű az emberben van? De az is lehet, hogy a rendező nem akart ennyire elmerülni a részletekben! ?

  • Mara Says:

   A Lódoktor/Horse doctor az 1640-es években indul. Akkor kezdődik, mikor az Iljimae és a Chuno játszódik. Aztán ugranak egyet-kettőt az időben és már a következő király uralkodása alatt játszódik.

  • Marianna Says:

   Hát nem azért , de Song Yeont kezelték akupunktúrával, igaz nem látványosan, de pont a kezét szúrták,talán már akkor amikor Dae Su elment Kínába és tényleg elképzelhető , hogy fájdalomcsillapítás céljából, de az nem csak addig hat amíg benne van a tű.

   • Zsófi Says:

    Tényleg kezelték? Hát erről a pillanatról lemaradtam. Az utolsó részeket amúgyis meg kell néznem újra, mert az mtv honlapján folyton akadozott a film és szinte élvezhetetlen volt. Jaj, és most jut eszembe, hogy sietnem kell vele, mert csak bizonyos ideig nézhető vissza. Legalábbis az mtv honlapján.
    Mara és Marianna! Köszi az infókat! 🙂

 74. Elhaym Says:

  Egri Marikának és Nagyi 68 lányának jobbulást kívánok. Nálunk is hasonló problémák vannak. 😦

  The Painter of the Wind a 4. legtöbb szavazatot kapta eddig, amikor elküldöm a szavazás végeredményét az M1nek, majd odaírom miért érdemes pont ezt a sorozatot is tervbe venni.

 75. Andicilin Says:

  Az új Rudolf Péteres MinDig TV-s reklámban van némi utalás a koreai sorozatokra. Mondjuk inkább kínainak néznek ki, de a lényeg, hogy amiről paródia születik az már valami. 🙂

  • Miyazaki Says:

   Ez nekem inkább pekingi operának tűnik 😀

   • adal Says:

    Szerintem pedig japán – széles öves kimonó van rajta,
    meg a női hajviselet és a legyező is … aztán a magyar szöveg hangzásvilága is a japán nyelvre utal.
    “Uncsi bocsika” 😦 ( ezzel nem értek egyet )
    Megumi Ocuka a neve egy japán ismerősömnek 🙂

    Szóval jelezzünk a TV- nek egyénileg, meg Elly összesítésével is, minél többen….annál jobb – hogy
    várjuk a következő filmet … filmeket!!! 🙂

   • Andicilin Says:

    Nekem is az ugrott be elsőnek, hogy mi ez a kínai izé, de kínai kosztümös filmek nincsenek a tv-ben, vagy csak nagyon ritkán. Igen, a ruhájuk valóban kimonóra emlékeztet, de a többi nem. Különösebben nem érdemes elemezni. Ilyen jelmezt tudtak kölcsönözni, a reklámba meg jó ez. Valami ázsiai és kész.

 76. Eva Says:

  Hosszú idö óta megint idetévedtem, erre a lapra.Jól mondom?
  Idegenkedem az idegen kifejezésektöl,,mint a franciák, akiknél tilos
  ezeket használni.
  Ezt csak mellékesen.
  Riennek írom:csak most fedeztem fel üzenetedet,
  bocsánat,ezért a késöi válasz.Münchenben élek, címem:
  efmun@t-online.de
  Örülök, ha írsz.
  Eddig annyira benne éltem a Yi San történetében,az általa
  megismert értékes emberekkel, azok gondolataival, Téged is
  beleértve,önmagamat ellenörizve,fejlödve, hogy most szinte
  hiányzik a film hangulata, utálkozva kapcsolom ki a tv-t
  amikor végignézem az adókat,és csodálkozom, hogy a kulönbség eddig nem tünt fel.
  Igaz, eddig nem láttam ilyen filmet.
  Úgy fáj a szivem, hogy a mi hazánknak nincs pénze ilyesmire,
  és rendezöinknek mersze hasonlófilmeket csinálni saját tör
  ténelmünkröl.
  A zenéje is kedves , nyugtató.
  A szinkronhangok szerintem nagyon jók, köszönet a fantaszti
  kus szinészeknek!
  Szongjont sem kritizâlnám, ehhez az odaadó,visszahúzódó
  szerephez nagyon jó a hangja.Belehallgattam az eredeti, koreai
  filmbe is,ezért irom ezt.

  • Zsófi Says:

   Szia Eva!
   Akkor ez volt az elő sorozat, amit láttál? Rám is ilyen hatással volt az első (a Queen Seon Deok), és azóta a helyzet változatlan.  Tehát attól kezdve egyfolytában koreai filmeket nézek. Megkérdezhetem, hogy hogyan keveredték a koreai filmeket nézők táborába? 

  • Rádi Veronika Says:

   Szervusz!
   Veled ellentétben én már több ilyen filmet, illetve sorozatot láttam, és kellőképpen meg vagyok fertőződve velük, nagyon szeretem őket! Zsófi kérdezte, hogy hogy kerültél a rajongók közé, én is válaszolok: fórumon, topik társak ajánlották az első filmet, aztán ott is ragadtam. Én ezt néztem meg első alkalommal: A királyi ház titkai, ezt követte a Silla, és a többi, már elég sokat láttam, kosztűmöseket és moderneket is.
   Viszont kicsit más a véleményem a szinkronokról: én is megnéztem pár részt eredeti hanggal a Yi Sanból, és nekem San és Song Yeon hangja is sokkal kellemesebb volt az eredeti szereplőkkel, ráadásul ott a feliratok is azt hiszem, jobbak, mint a szinkron szövegek.

 77. tenambo Says:

  Tegnap 21-23 között koreával lehetett ismerkedno. Szöül,Korea és Dél korea a Travelen. Igen érdekes volt különösen a szöuli,mert az ujságirónó jovoltábol még az éjszakai életbe is betekinthettünk

  Ma 17-18 között ismétlik a Travelen

  • Andicilin Says:

   A Travelen mostanában én is láttam sok ázsiai országban készült bemutatót. Ezt most pont nem, de a múltkor egész délután Kínáról meg Vietnámról néztem. 🙂 Viszont ma meg a National Geographicon volt egy rész Kiotóról, mint a világörökség részéről. Jónak tűnik ez a világörökséges sorozat, bárhol is játszódjon. Ajánlom.

 78. baba Says:

  Ázsiai filmek, sorozatok (dorama) ismertetése
  Videók, és filmzenék (OST) letöltése
  http://azsiaifilmletoltes.blogspot.com

  • yucca Says:

   Köszi, hogy mindig iderakod a filmek letöltési lehetőségét, a mostaninak különösen örülök a Jung Yak Yong miatt, mostmár meg lehet nézni az első két részét.

 79. yucca Says:

  Már a 10.részig elkészült a Great seer felirata a dorama forever fansub honlapján.
  Jee Jin Hi-t alig ismertem fel mint törzsfőnököt, valami szőrös sapka van a fején, az arca meg ki van festve.

 80. Andicilin Says:

  Találtam egy blogot, ami érdekesnek tűnik, bár nem koreai:
  http://szamurajfilmek.blog.hu/

  Valamiért én szeretem ezeket a mai szemmel gagyinak tűnő klasszikus harcos filmeket. Mert technikailag, díszletben, ilyesmikben tényleg gagyibbak a maiakhoz képest, viszont érdekes módon sokkal kevésbé prűdek, mint manapság. A történetek önmagukban pedig jóval fantáziadúsabbak, szövevényesebbek. Kár, hogy pont ezek a filmek azok, amiket zs-kiadók vesznek meg, és szinkronizálnak a lehető legaljább módon. Ma is lesz egy szamurájos film a Viasat6-on este 10-kor. Remélem annak nem lesz katasztrófa a szinkronja.

 81. klari1 Says:

  Nyáron jelent meg egy könyv (azt hiszem, Új táplálkozással a rák ellen a címe), aminek a lényege, hogy a gyógyulás érdekében mellőzni kell azokat az élelmiszereket, amiket a szervezet gyorsan cukorrá tud alakítani, mivel főleg ez táplálja a rákos sejteket. Emellett nagyon fontos a mozgás, a szénhidrátok elégetése. A könyv egy kicsit túl tudományos volt nekem, meg az ott szereplő receptek is egy kicsit idegenek, de szerintem az érintetteknek fontos lenne megismerni, alkalmazni.
  Mindenkinek jobbulást, aki a rákkal küzd. És főleg sok lelkierőt ehhez a küzdelemhez!

 82. klari1 Says:

  Utóirat: a múlt heti Nők Lapja könyvajánlójában is írtak erről a könyvről.

 83. Marianna Says:

  Ma kölcsönkérték tőlem a Shilla királység ékkövét. De a CD-k rosszul voltak beszámozva felíratozva így kénytelen voltam belenézni mindegyikbe 1 CD-re 6 rész fért. Feléledtek bennem a shillás izgalmak emlékei. 🙂 Már egészen megbolondítottam a környezetemet, most, hogy befejeződött a Yí San ” nem bírják ki koreai sorozat nélkül” és vigyek már akkor olyat amit még nem láttak. Ez a munkatársam lemaradt a Shilláról, hát most azt kapja 😀

 84. Catrin Says:

  Újabb tévés, filmes lista a következő két hétről:
  http://anipalace.hu/news.php?item.191.1

  • Andicilin Says:

   Jessz! Végre láthatom a Boa című műremeket! XD

  • Marianna Says:

   Az utolsó császárt már láttam, de azt hiszem újra megnézem. A többi nagyrészt irtózatosan az éjszaka közepén van. Ez a Boa aminek meg Andicillin így örült valami hatalmas kígyóról szól biztos ami rátekeredik mindenkire és megfojtja….??????

   Ma én elkezdem a Sungkyunkwan Scandal -t . -D

   Visszatérve még a tegnaphoz, ahogy bele-belenézegettem a Shilla részekbe hát most döbbentem rá milyen bábkirály is volt Misil mellett Deokman apja. Na nekem San után most igazán nagy a különbség. Hiszen ő már mikor a tanácsadói vagy épp a Noronos miniszterek bármit mondtak, már előre tudta a választ, terve volt hogy a várható nehézségeket hogy is kellene kiküszöbölni stb stb.Azt hiszem a bensőjéből fakadó “monogámiáján” kívül ez a felkészültsége és a harcteknikai tudása ami nagyon megfogott és a film lassúsága ellenére is imádtam ezt a filmet.

   • adal Says:

    Hajrá Marianna – a SKKS nagyon szeretni való film, majd
    beszélünk róla 🙂 Én a Legend utolsó két részénél tartok.

 85. Mara Says:

  Képzeljétek! Épp most olvastam a D-Addictson. Az IRIS folytatását itt kezdik el forgatni Magyarországon november végén.
  Jeeej! Jang Hyuk tán már Pesten is van!

  • yucca Says:

   Jang Hyuk játsza a főszerepet? hú de jó, ő nagyon jó színész, szeretem.

  • adal Says:

   Vajon nem jön el a Kulturális Központba ?

   • adal Says:

    Dedikálna 🙂 Chuno, Robber meg doki (Thank You)
    képeket, meg a Mély gyökerű fában is ő volt.
    Miben láttátok még ?

   • Mara Says:

    Nekem is ez jutott az eszembe. Milyen remek volna, ha eljönne a KKK-ba! Csodás színész. Szerintem sok rajongója van hazánkban.

   • yucca Says:

    A sorozatokon kivül az alábbi filmekhez van magyar felirat, ezeket mindet láttam:

    Please touch me english
    Windstruck
    Dance of the dragon
    Maybe.

    már elkezdték fordítani a Midast is.
    Bizony jó lenne, ha a KKK.-ban készítenének vele riportot.

 86. Nagy ildikó Says:

  Segítséget szeretnék kérni tőletek. Szeretném megnézni a Robber c. sorozatot. Nem találom sehol sem a filmet. Már több címen megnéztem. Torrentezni nem tudok.
  Olvaslak benneteket, örülök, ha felkerül egy-egy link.
  Köszönöm.

 87. Andicilin Says:

  http://index.hu/kultur/2012/11/20/elindul_a_gyerekcsatorna/
  A palota ékkövének rajzfilmes változatát is megvehetnék akár. 🙂

  • Ilus Says:

   Andi, ilyen akciójuk tavaly is volt, csak ismételték a régi alkotásokat.
   Én nem számítok újra, de jó lenne ha valami premiert is adnának.

   • Andicilin Says:

    Milyen akcióra gondolsz? A csatorna profilváltására? Én nem emlékszem rá. :/ Egyébként a gyerekcsatorna nem meséket fog jelenteni, hanem korhátár nélkül nézhető műsorokat. Viszont ennek nagy része egyértelműen mese kell, hogy legyen. XD

 88. MM Says:

  Látta ma már valaki ezt a hírt? A városnév nem arról ismerős nekem , hogy Hwa-Wan hercegnő ebbe a kikötőbe akart elmenekülni a fiával, és ott kapták el őket Hong és az emberei????? 🙂

  http://hvg.hu/ingatlan/20121121_DelKoreaban_epul_a_vilag_legnagyobb_luxus#rss

  • Marianna Says:

   A fenébe. Nem tudom a kép miért nem jelenik meg mint délelőtt 😦

  • Andicilin Says:

   Ez gyakorlatilag Szöul kikötővárosa. Kb. mint Róma, ami nem teljesen a tengerparton van, de a közelében, így a parton lévő város a kvázi kikötője. Amúgy ez egyelőre csak terv.

 89. MM Says:

  Ez őrület . Akartam küldeni egy linket ami egy Dél-Koreai fejlesztésről szól és már elküldtem legalább 4x – de nem jelenik meg . Ha mégis egyszer úgy dönt a műhold , hogy továbbít ezer bocsi a rengeteg küldésért. Szóval Incheon kikötőjét fogják úgy fejleszteni hogy Dubai megirigyelheti. Szerintem oda menekült Whan-Wa hercegnő mikor lebuktak és Hong elfogta az embereivel. Vagy nem ??? 🙂

 90. Nagy ildikó Says:

  Kedves Yucca és hunni66 köszönöm a választ. Sajnos nem boldogulok vele, mert a filmet megtaláltam, de hogy mit milyen mappát töltsek le előtte, arról fogalmam sincs. Így a filmsor. címét látom, de a töltés lehetetlen, valamit rosszul csinálok. Yucca linkjét használtam volna. Ez az oldal teljesen ismeretlen nekem. Kis segítséget még kaphatok?

 91. Nagy ildikó Says:

  Minden rendben, sikerült a letöltés.
  Köszönöm. Nagyon boldog vagyok.

 92. Eva Says:

  Tombol körülöttem az élet, amivel nem akarlak benneteket untatni.Többeknek tartozom válasszal, rövidesen hozzaáülök.
  Zsófi, Rádi Veronika, Rienne.
  Voltam egy nagyon helyes kóreai étteremben,a kimcsi nagyon nem izlett, a többi étel igen.
  Bánatosan nézegetem aKorona herceg Elhaym 5.oldalt, hátha valaki még odatéved, de nem.Ez volt az elsö koreai filmem, csak
  a tv ben néztem,aztán hogyan is jutottam közétek, nem is tudom.
  Most elég tanácstalan vagyok.
  Mikor jutok Bp re, nem tudom, talán az új évben.

  • Mara Says:

   Nos, ha tetszett a Korona hercege, akkor én a helyedben megnézném az előzményét, vagyis a Királyi ház titkait is. Ha jól tudom majd minden online oldalon megtalálható szinkronosan. Aztán persze nem hagynám ki a Palota ékkövét sem, ami már klasszikus filmnek számít.
   És ha szereted a mozgalmas, erős érzelmeket felvonultató, kellőképpen drámai történeteket, akkor ott van még a Silla királyság ékköve. Mindhárom sorozatot bemutatta már a magyar televízió.

  • MM Says:

   Eva ilyenkor az “aktív” kifejezetten egy sorozathoz kötődő blog oldalak pihenni szoktak, látogass ilyenkor erre az oldalra , biztos mindig találsz egy kis életjelet. Ha sikerül valamit magadtól letölteni és nézed, arról írhatsz be akármit, és ha más is látta már akkor esetleg fűznek is hozzá kommentet.
   Szóval ne vonulj vissza!!! 🙂

  • Rádi Veronika Says:

   Szervusz!
   Én most a Faith c. sorozatot néztem meg, mindjárt kétszer egymás után, annyira élveztem.
   Az ázsiai ételek nem nekem valók, ott még a gyümölcssalátába is fokhagymát tesznek, és sok étel nagyon csípős. Legalábbis a szakácsműsorokban ilyen recepteket látok elkészíteni.

 93. MM Says:

  Én végre nekikezdtem a Sungkyunkwan Scandal -nak 🙂 (hogy szoktátok rövidíteni? ) Sajnos nem fog sokáig tartani. Első este megnéztem 3 részt. Így frissen nagyon jól kitűnik a király vicceskedő ,átverős, vagy beugratós stílusa ,gondolok itt a vizsgára amikor kötelezővé tette, hogy mind a két diáknak tanulnia kell a suliban. Csak kár, hogy más szinész játsza.
  A kollégiumi szálláson töltött első éjszaka Vadlóval… hát dőltem rajta.
  Aztán a kiszeng stílusa is megegyezik a leghíresebb kiszeng életéről szóló filmben mutatott viselkedéssel.

  Szóval nem jósolok sok napot és kivégzem ezt a filmet 😀

  Persze már lenne egy csomó kérdésem de még várok , hogy fényderüljön pl arra , hogy Vadló miért ilyen? Ki ő ? Ja és ki játssza? Olyan bpozontos a haja de nem hiszem , hogy KNG a színész. Aztán hogy a Noronos Csábmester tudja -e érzi-e hogy a srác valójában nő stb stb…. szóval jó sokat tudnék kérdezni.
  Az egyik Noronos diák Shilla egyik hwarangja…jó kis szerepe van most úgy tűnik nagyon jól fogja alakítani.

  Na , jó várom az éjszakát és nézem tovább 🙂

  • yucca Says:

   Yoo Ah In a színész neve.

  • Mara Says:

   A Sungkyunkwan Scandalt SKKS-nek rövidítették. És mi tagadás erősen nézeti magát. 🙂
   Vadlovat az akkor még igencsak ismeretlennek számító Yoo Ah In játszotta. Azóta persze már egy sereg rajongója van.
   Csábmester, mint profi nőcsábász, már az első pillanattól fogva érezte, hogy ez a fiú, egy lány. Csakhogy képtelen bizonyítani. Pedig nagyon igyekszik. 😀 A sorozat legviccesebb jelenetei sorra az ő bizonyítási kényszerének a folyamodványai.

  • yucca Says:

   Yoo Ah In a 2008-as Strongest Chil Wo-ban alakított Heuk San szerepével vált népszerűvé.

   Az SKKS Díjátadója:

   • Mara Says:

    Most hogy mondod tényleg. A Chil Woo hamarabb készült. Mi itthon viszont később láttuk.

 94. MM Says:

  Tegnap a 8. részig jutottam. Bírom ezeket az éjszakai alvós jeleneteket. 🙂 amikor Vadló a fürdésnél észrevsezi a lányt .
  Na most akkor már 3-an tudják hogy lány. Csak egymásról nem tudják, hogy a másik tudja-e? Vagyis a tanár tuti “nem közösködik” a két diákkal, de Vadló és NagyŐ sejtik, hogy a másik is tudja?

  A lány szerelmes NagyŐ-be szerintem. Vagy legalábbis féltékenyen reagál ha meglátja a miniszter lányát. Na ez is érdekes, hogy ez a fruska milyen nyíltan udvarol ebben a korban és társadalmi helyzetben.Na most mi lesz abból, hogy ölbe vette NagyŐ a miniszter lányát. Ez kmpromittálásnak számít, azt jelenti udvarol , vagy megvédi a szóbeszédtől, vagy el kell jegyeznie vagy most mi lesz? Miért vette ölbe? Na és a lányos apa elég lazán próbálta elütni és magyarázni az esetet, de NagyŐ apja meglehetősen szótlan lett.Miért is???Nem tetszene neki ez a házasság?

  Ha már a minisztereknél tarok. A diákelnök apja melyik miniszternek felelt meg a Yí Sanban? Na és a Déliminiszterelnök Chwe lehetett a Yí Sanban?
  A király meg miért mondja már többedszer ebben a filmben, hogy elnézést kér a miniszterektől , hogy ilyen méltatlan királyuk.?????

  Ahol a jógalégzést gyakoroltatta a lánnyal NagyŐ szerintem a pici DongYí édesapját ott ölték meg ott találta meg a fejpántot és megemlékezni is elment oda,
  Lehet , hogy Deokman is ott halt meg?

  Szóval jó ez a SKKS , a TV-ben vetítettekhez képest sokkal könnyedebb vidámabb, viszont jegyzetelni kellene a szövegüket, mert amikor Konfociust és ki tudja még kiket idéznek , hát ma is jó lenne sokszor ha eszünkbe jutnának ezek agondolatok.

  Azok közül akik már látták és van kedvetek válaszolni a kérdéseimre nagyon örülnék neki. Vagy akár más megjegyzést is fűzhettek hozzá. Engem nem zavar a spoiler. 🙂

  • Mara Says:

   Na ez jó kérdés a miniszterekkel. Nekem eddig még nem jutott eszembe egyeztetni őket. A diákelnök apja hadügyminiszter. Vadlóé a belügyes. Két szemben álló pártból.
   Vadló ugye tudja, hogy lány, Csábmester sejti hogy lány, a professzor pedig bizonyosságot nyert róla.
   Ugyanakkor egyedül NagyŐ van meggyőződve róla, hogy fiú. 😀 Mitagadás ez engem is váratlanul ért, mert szentül hittem, hogy tudja. És igen, a lány őt szereti. Vadló meg a lányt.

   • Mara Says:

    Ja igen, majdnem elfelejtettem: NagyŐ papája tényleg Chae Je Gong

  • yucca Says:

   Én annyit nevettem Vadló csuklásán, és ahogy védeni próbálja a lányt az összes fiútól, csuda aranyos, ezzel még inkább fokozza a gyanút Csábmesterben aki minden trükköt bevet Vadlónál, hogy kiderítse az igazságot a lányról. NagyŐ annak ellenére beleszeret Kim Yoon Shikbe, hogy fiúnak tudja, emiatt igen kellemetlen helyzetbe fog kerülni.

 95. tenambo Says:

  Találós kérdés? Honnan tudta egyből a prof/doki?/,hogy a páciense,aki rosszul lett az ijjászversenyen nő?

  • yucca Says:

   Talán amikor megvizsgálta észrevette a mellét takaró kötést?

   • Marianna Says:

    Igen igen ahogy Mara is írta, megnézte a pulzusát!!!!!

    DEEEEE! Pont ezért kerültem ma hajnalban fél 5-kor teljes tudathasadásos állapotba a 13 vagy 14? rész végén, mert én azt gondoltam első perctől, hogy a király a tanár, NagyŐ és az orvos tudja hogy akit felvettek fiúruhában és a király parancsba adta hogy az akadémián kell “büntetésből” a legkiválóbban tanulniuk ez mind azért történt mert eleve tudják, hogy lány. Miért gondolom ezt? Mert amikor a vizsgán a lány rosszul lett és orvost hívtak, ott is a pulzus megtapintása után az orvos elképedt és hangosan azt mondta, hogy az az álvizsgázó fiú ez lány! Na én ettől kezdve teljesen beleképzeltem Nagyő viselkedésébe, hogy azért segít neki és védi mindentől ,mert tudja, hogy lány.És ezért nem is akar átmenni a Noronosok szárnyába aludni mert nem akarja a lányt más hálótárs atrocitásainak kitenni.
    NagyŐ az én szememben egészen addig úgy tűnt , hogy “TITKOLTLÁNYKÉNT” tudatosan kezeli a tárását ilyen bánásmóddal amíg Vadló is be nem lépett a fürdős jelenetig a “felvilágosultak” körébe. És iszonyatosan értetlenül pislogtam itt a 11-14. részek alatt , hogy mi ez a fura viselkedés NagyŐ-től. Na meg ez az eljegyzési mizéria.
    Én azt gondoltam az a megközelíthetetlen kiszeng a nagy férfitapasztalatával a nyílt napon fog rájönni, hogy az általa is plátóian imádott férfi NŐ. Azt hittem le fog neki esni.

    Na és erre mit látok , ő a hamis Vörösördög vagy ki?

    A másik, hogy Csábmesterről az első két részben meggyőződésem volt, hogy a Diákelnök barátja és az ő oldalát erősíti. és a lány és NagyŐ ellen van. Erre szinte Vadlón kívül ő volt az egyedüli aki a nyomozáskor egyből mellette maradt.
    Szóval ma hajnalban már azt hittem semmit nem értek, semmi nem úgy van ahogy gondoltam amikor bejelentette ,NagyŐ hogy ő maga a homoszexuális. Na ekkor döntöttem úgy, hogy akkor most alszok vagy 3 órát hátha mire felébredek, megvilágosodik az agyam.
    Most fogom a 15. résszel folytatni ha jól emlékszem.

 96. Mara Says:

  Megnézte a pulzusát. A Palota ékköve óta tudjuk, hogy a pulzusból kiderül az illető neme.
  Ráadásul nála volt az árulkodó kis tőr, amit csak nők viseltek akkortájt, ezzel védve magukat.

  • tenambo Says:

   Mara! Bingo.
   Kiesett a tőr a ruhájábol és a nők önvédelemből horták annak idején../ A doki felvette és megkérdezte “nem ezt keresi?”
   Hasonló tőr volt Dokmannál is,amivel öngyilkosságot akart elkövetni,amikor Bidam eladta. Ennek a tőrnek azonban misztikus jelentősége is volt.

   • Marianna Says:

    De gondolom azért a pulzus nyomott többet a latba 🙂

   • yucca Says:

    Már olyan régen meg szerettem volna kérdezni, hogy mi a különbség a női és a férfi pulzus között?

 97. Deyubi Says:

  Összeállítottam egy koreai-angol szótárt.Akit érdekel,látogasson el ide:http://www.fanfiction.hu/

 98. huni66 Says:

  Sziasztok!

  Van a kelet 26 fokon levő műholdon a 12.111 H frekvencián egy Arirang nevű koreai tv csatorna.Angol ill. koreai nyelven.
  Nagyon érdekes…épp az előbb ‘találkoztam’ Csilsukkal egy filmben.

 99. maiszancsi Says:

  Annyira jó a horse doctor.Mindenkinek szeretettel ajánlom,olyasmi mint a palota ékköve,és minden héten fordítanak 2 részt!

  • yucca Says:

   Nekem is nagyon tetszik, olyan kedves, jó indulatú a Kang lódoktor és a hercegnő annyira aranyos, imádom őket.

  • Marianna Says:

   Én megvárom amíg az összes rész le lesz fordítva, hogy azt is 4-5-6-osával nézhessem mint most a SKKS-t 🙂

   De annyira izgulok, hogy ne legyen szomorú a vége!!!! Na erre nem is merek rákérdezni.

   • tenambo Says:

    Most hol nézitek az SKKS-t. Anno még onlájnon néztem meg,de most ismét megnézném,ha van valahol onlájn lehetőség.
    Ha nincs akkor bakfity!/letölteni nem akarok/

 100. yucca Says:

  http://index.hu/tudomany/2012/06/07/kiveszik_az_evoluciot_a_tankonyvekbol/

 101. Farkas Jenő Says:

  http://www.origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20121123-a-kimcsi-a-koreai-savanyukaposzta.html

 102. Farkas Jenő Says:

  http://xiaolongimnida.postr.hu/egeszsegtudatos-etkezes-tesztafelekkel-azsiai-modra

 103. yucca Says:

  IRIS 2 :

 104. yucca Says:

  most találtam ezt a hírt:

  “Az MBC kiszivárogtatta, hogy tervezik folytatni a nagy sikerű 2003-as sorozatukat, a Dae Jang Geumöt (a sorozat nálunk Palota Ékköve címen futott az m1-es csatornán). A csatorna elnöke, Kim Jae Chul ellátogatott a kínai Hunan Satellite Broadcast centerbe, hogy megbeszéljék a csatorna esetleges beszállását a sorozat folytatásába.

  Miután 2005-ben levetítették a sorozatot Kínában, a csatorna kifejezte kérését, hogy megvásárolná és be is fektetne a Dae Jang Geum folytatásába.

  A sorozatot 87 ország csatornája tűzte már műsorra.

  Hogy kik lesznek a színészek, a rendezők vagy a forgatókönyvírók arról még nem tudni semmit.”

  forrás: allkpop

  • Marianna Says:

   Én arra szavazok, hogy ugyanazok legyenek a szereplők, mint az első 56 részben 😀

 105. Marianna Says:

  HUUUUUU!!!! Kivégeztem a SKKS-t. ÁÁÁÁÁHHHHH fantasztikus volt. 4 nap alatt megnéztem. Vagyis éjszaka 🙂 Amennyire bájos és sok-sok vicces dolog van benne, a vége felé egyre jobban féltem. A TV-ben leadott sorozatok és az eddig netről letöltött Damó és Hwang Ji Yí (leghíresebb kiszeng) filmek drámai vége miatt féltem , hogy itt is bőgés lesz az utolsó részekben. Legeslegjobban attól féltem , hogy Vadló mégis a társai megmentése érdekében inkább feláldozza magát és úgy megsérül, hogy nem tudják megmenteni rossz esetben odáig el se jut, hanem az utcán átszúrják karddal.
  Második félelmem az volt, főleg , hogy az az önjelölt menyasszony állandóan felbukkant, hogy valami félreértés során ,( tapasztaltunk ilyet több ízben is Yushin és Deokman egymás melletti elbeszélése vagy nem egy ütemben érzett ” szükségem van rád mint nő ….vagy férfi …fellángolások ) szóval , hogy Tökös annyira beleéli magát a férfi szerepbe, hogy NagyŐ mégiscsak elveszi feleségül azt a csajt.
  Vagy az apák letolják akaratukat a gyerekeik torkán ( erre is volt már példa sárkányanya nem kívánt frigyre kényszerítette Sant) és összeházasítják őket.
  Aztán még ettől borzalmasabb vég is fel -fel villant bennem, pont az állandó kavalkád miatt , hogy lehet, hogy még a kiszeng is ellenségesen lép fel a színre és tényleg megöli a lányt.
  Szóval tudtam volna bonyolítani a dolgokat , így aztán az utolsó mai 4 részt nézve néha már alig kaptam levegőt , és szinte hajtottam az időt , hogy na jó ezt is megúsztuk ezt is megúsztuk … na…na haladjunk már és derüljön már ki hogy végre minden happy lesz.
  Most pedig a film utolsó perceit dédelgetve magamban,…ami bemutatta kiből mi lett …megpróbálok aludni. 🙂

  Aki még nem nézte és karácsonyra nem akar búskomor lenni , izgulás közben sokat akar nevetni az feltétlenül néééééééééze meg!!!

  Mindenkinek köszönöm aki ajánlotta ezt a filmet!!!!

  Tenambó én a HDD-ről néztem meg ,amire a fiam töltötte le nekem, így a kérdésedre nem tudok most válaszolni , de ha addig nem ad tanácsot ez ügyben valaki , akkor majd ma napközben tudom megkérdezni honnét szedte le.

  Ja! Egy álló napig gondolkodtam rajta milyen lehetett volna az az eljegyzés ? A lány szépítkezett, a fiú ment a házhoz(NagyŐ), de a szobában , sőt az egész portán se mutattak senki mást az eljegyzés napján. Első együttlét , együtt alvás vagy mi jelentette volna az eljegyzést????? na erre valaki válaszolhatna. Tudom ez is csak elképzelés, de hogy Ti mit gondoltok mi lett volna????

  • Rádi Veronika Says:

   Én is pár nap alatt néztem meg az SKKS-t, és nagyon jól mulattam rajta, miközben én is szörnyen féltettem a kedvenceimet! Bennem közben egy olyan kérdés merült fel, ami itt még nem szerepelt: ha a professzor, aki rájön, hogy “Tökös” lány – mint utóbb kiderül – modern felfogású, empatikus, és a végtelenségig tisztességes, igaz, ugyanannyira lojális is a király barátjához – akkor a tettenéréskor miért olyan rendkívül kegyetlen, és lekezelő, megalázó, és fenyegető, miért nem szelídebben marasztalja el a “bűnöst”?

   A másik gondolatom az volt, hogy történelmileg ez ugyanaz a királyság, mint a Yee San-é? Mert az apja Sado volt, a nagypapa ölette meg, bűnbánó levél is volt ott is, és bár nem ugyanaz a lány, de abban is lány találta meg. A főváros áthelyezése és a noronok elleni harc is azonos.

 106. Marianna Says:

  Bocsi …a hibáért : nééééééééézze meg!!! 🙂

 107. yucca Says:

  http://www.tminfo.hu/maharishi-ajurveda/az-ajurvedikus-pulzusvizsgalat/

  • Marianna Says:

   Hát én szívesen elmennék ilyen tanfolyamra ha lenne valahol!!!!

 108. Deyubi Says:

  Belevetettem magam a nyelvtanulásba ezerrel! Sikerült megszereznem Osváth Gábor koreai nyelvkönyvét.Úgy gondolom másoknak is hasznos lehet,úgyhogy feltettem ide:
  http://www.mediafire.com/?xz6c6vmssx5c506

 109. Lovas Tünde Says:

  Sziasztok!
  Most olvastam a fenti kutyaevés-témát. Én úgy tudom, Koreában rendesen eszik, mint nálunk mondjuk a nyulat. A kutyahús sötét színű, mint a marha, de puhább és édeskés. Egy másik blog írója evett is kutyalevest, az éttermekben lehet kapni, poszintang-nak hívják. Én biztos meg fogom kóstolni, ha arra járok.

  • Marianna Says:

   Én nagyon sok dolgot meg tudok kóstolni, de ezt biztos nem tudnám, csak ha nagyon éhes lennék és nem lenne más. 😦

   • EUgen Says:

    Én a lóhúst sem tudom megenni, mivel az emberhez legközelebb tartozó lénynek tartom. (Persze kutya, macska….?)
    Maradok a hurkánál! 🙂

  • yucca Says:

   Már a múltkor, amikor szó volt erről a kutyaevésről, azon töprengtem, hogyan képesek megenni,elképzeltem, hogy kedvenceim ülnek az asztalnál és kutyából készült ételeket esznek, még a hideg is kirázott, valószinüleg azért mert volt macskám is meg kutyám is és imádtam őket, még a lovat és nyulat se tudtam soha megkóstolni.

   • tenambo Says:

    Feleslegesb ezen vitatkozni:Ahogy te nem szereted a kimcsitt,ugy az ázsiai embereknek ezek a hus fajták,beleértve még a tengeri malacot is izletes táplálék.A ropogósra sütütt szöcskékről,rovarokrol sem szabad megfeledkezni. Aki átélte a háborut az biztos evett már lóhust is. Mai napig is lehet a hentesnél/nem mindegyiknél/ ló hust kapni.

 110. Marianna Says:

  Látta valaki II.Károly -ról szóló 4 részes történelmi film 1. részét? Én a kíváncsiságból, hogy összehasonlítsam megnéztem.Hát mit mondjak? Nem hajt a vágy, hogy mikor lesz a következő része. Ennyire más a kultúra , vagy ennyire más a filmművészet eszköze Nyugat és történetesen Dél-Korea művészete között? A film egyharmada de lehet hogy közel a fele szex közben az ágyban zajlik. Mint láttuk Misil esetében is ,bebizonyosodott, hogy nem csak azzal lehet érzékeltetni, egy nőnek milyen hatalma lehet egy uralkodó felett,hogy egy-az egyben bemutatják az ágyjeleneteiket.Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ez engem most már kifejezetten irritál.Úgy érzem mintha ezek a rendezők azt hinnék, hogy csak ezzel lehet a film elé szögezni a nézőt.

  • Mara Says:

   Talán már írtam, hogy szerintem a szex és a véres jelenetek arra hivatottak, hogy elrejtsék a forgatókönyv hiányosságait. Úgy gondolják, hogy a meztelen testek látványa eltereli a nézők figyelmét a lapos és közhelyes párbeszédekről.

   • EUgen Says:

    Ha valaki esetleg emlékszik a Rózsák háborúja c. Angol sorozatra! Lehet hogy ma már nem lenne olyan lebilincselő, de még egyszer megnézném.

  • tenambo Says:

   Én ugyan nem láttam,de van összehasonlitási alapom. Most nézem az indavideon a Tudorok-c sorozatot.Engem sem hajt a vágy,hogy végignézzem,nem tudom hány részes sorozatot. Jelenleg a 3 évad 4. részénél tartok. Nevezetesen a polgári lázadásnál a templom rombolások ellen,Koronweld ellen. stbHát ami az általunk megismert koreai udvari életet és az angol VIII.Henrikbeli udvar életét illeti,hát az előbbi sárga karika nélkül is elmegy.Hasonló még a Borgiák is. Bár meg kell mondanom a történeti hüséghez mind a két történelmi film konzekvens.

   • Mara Says:

    A Tudoroknak én is többször nekifutottam, de mindannyiszor szörnyen ideges lettem tőle. Iszonyúan zavart, hogy minden történelmi szereplőt sikerült teljesen ellenszenvessé tenni.
    Számomra meghatározó élmény volt hajdanán az Anna ezer napja című történelmi film, vagy a VIII. Henrik magánélete. Azokban valahogy sokkal emberibbek, szerethetőbbek voltak ugyanezek az alakok.

  • Andicilin Says:

   Én láttam, és Elhaym csinált neki külön témát, úgyhogy oda lehet írni, ha valaki bővebben kifejtené a véleményét.
   Szerintem az amerikai, évadokra osztható hosszú HBO sorozatokat nem lehet összehasonlítani a 6 rész körüli BBC minisorozatokkal. Az HBO köztudottan szexszel adja el az összes sorozatát. Viszont az is igaz, hogy ebben a II. Károlyról szóló 4 epizódos sorozatban sok a szex. Na, és? Köztudottan hedonista volt. Kissé hiteltelen lenne szentként bemutatni. A koreai sorozatokkal se állítanám szembe, mert filmes szempontból nincs bennük mit összehasonlítani azon kívül, hogy mindkettőt tv-ben adták le. Egy-egy ilyen minisorozat jobban hasonlít egy mozifilmre, míg a koreai történelmi sorozatok közelebb állnak mind színészi játékban, mind díszletben, vagy akár rendezésben a Barátok közthöz. Az ízlés viszont ízlés.

 111. huni66 Says:

  Sziasztok!

  Ugyan nem koreai, hanem thaiföldi, de talán jó ez is.
  Az nCorera fölkerült a Suriyothai legendája c. kosztümös film, a 15.-16- században játszódik.

 112. Elhaym Says:

  yucca: Ha valóban lesz folytatása a Dae Jang Geumnek, remélem az M1 hamar megveszi.

  Lovas Tünde: Én képtelen lennék megkóstolni. Nálam a kutyák, macskák olyan érző lények, mint az emberek, sokszor jobban is tudnak szeretni az embereknél.

  Marianna: sok könyvet olvastam már II.Károly -ról, ezért néztem meg a filmet. Könyvekben is sokat szexelt, de mégsem ment a történet rovására. Filmben sajnos alig volt cselekmény, minden 5 percben szex volt. 😦

 113. yucca Says:

  Kikapcsolódásként: “Chunchu” énekel.

 114. tenambo Says:

  Már 9 koreai sorozatot raktak fel az onlájn hu-ra./A 2 un.klasszikussal együtt./ A legutobbi a Yaksa 18 éven alul nem jaánlott. . Majd belenézek.

 115. Nalaya Says:

  Sziasztok. Már régen nem írtam, de olvasgatlak benneteket. Lenne egy kérésem. Meg van valakinek a Resurrection magyar felirata? A neten már nem elérhető. Szüleim szeretnék megnézni. Ha valakinek megvan , az mnvera@freemail.hu ra átküldené?
  Előre is köszönöm-

 116. Nalaya Says:

  Itt is szeretném megköszönni a feliratot. Megkaptam.

 117. Farkas Jenő Says:

 118. Lovas Tünde Says:

  Én imádom a lovakat, a világ legaranyosabb állatai és sok embernél értelmesebbek is akadnak közöttük. Sokáig nem is lehetett megetetni velem a lókolbászt, a barátnőm kergetett vele körbe-körbe a lakásban…de végül csak utólért. És az az igazság, hogy a lókolbász nagyon finom. Néha szoktunk venni ma is. Szeretni, tisztelni lehet az állatokat akkor is, ha megeszed őket (mint az indiánok). Én a csirkéknek is hálás szoktam lenni. Mellesleg őket is nagyon bírom.
  De mindenevők vagyunk, hús is kell az étlapra. A fontos, hogy pocsékolni nem szabad, ne haljon meg semmi feleslegesen, meg azért, mert mi barmok vagyunk…És ez a növényekre is vonatkozik (nálam a fákra különösen, hozzájuk nagyon vonzódom).
  A tisztelet-téma itt is bejön. Ha ez lenne az életfelfogásunk alapja, szebb lenne a világ és boldogabbak lennénk.

 119. yucca Says:

  http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20121119-a-koreai-marha-a-hanu.html

  • tenambo Says:

   A linkben elolv asott cikkhez annyit füznék hozzá,hogy ha láttad a BOF-ot a vetélkedő és a szépségverseny első dijja 1 kg. marhahús volt. Akkor ezen csodálkoztam,gondolva,hogy ott nem esznek marhahúst ? A cikk alapján azonban világos,hogy ott “aranyárban”-mérik,mint nálunk a borjú hust.

   • yucca Says:

    Ez a cikk is bizonyítja, hogy amit a filmekben látunk az nem a valóságot tükrözi. Lehetséges, hogy azért esznek kutyahúst a mai napig, mert az könnyen elérhető?

 120. maiszancsi Says:

  Sziasztok!Akit esetleg érdekelné,megtaláltam a Tamra the Island első három részének a letöltési oldalát.Sajnos csak daraboltan lehet letölteni.Itt a link: http://meiyo-fansub.gportal.hu/gindex.php?pg=34336170

 121. maiszancsi Says:

  Ez sokkal jobb oldal,ajánlatos hotfile-be letölteni.http://doramax264.com/7463/tamra-the-island-k-drama-180mbeps/

  • maiszancsi Says:

   Az összes részt le lehet tölteni,és jó hozzá a magyar felirat.Örülök,ha valakinek segítettem.

 122. Catrin Says:

  Újabb filmes lista! A szokottnál is gyérebb.

  http://anipalace.hu/news.php?item.196.1

 123. yucca Says:

  felkerült az online-sorozatok.hu-ra a Mélygyökerű fa is.

 124. tenambo Says:

  Semmi baj! Majd felrakják a többit is,mint az előzőekben.
  indenestre ha kész megnézem,mert sokat irtatok róla.

  • yucca Says:

   Én is újból meg fogom nézni, mert amikor láttam (elég régen) sok mindent nem értettem, de azóta sok filmet megnéztem és tájékozottabb lettem.

 125. yucca Says:

  Nahát ez a Horse doctor igazi családi film, a 17.részben olyan jót mosolyogtam a hercegnőn amilyen áhitattal mondta, hogy akkor szeretett bele Baekbe, amikor azzal a naaagy meleg kezével simogatta a cicáját, aztán elkezdett puffogni, hogy most meg azt a tramplit is ezzel a kézzel tapogatta, majd szétveti a féltékenység.

  Jó látni a sok ismerőst a filmben, Hong -on kívül szerepel a Yi San-ból a testőrt alakító sziínész és persze Baek versenytársa, a királyi főorvost pedig Yeongjo király megformálója játssza, érdekes, hogy milyen alacsony színész (166 cm) a Yi Sanban meg olyan hatalmasnak tünt a többi szereplőhöz képest.

  Kíváncsi vagyok mikorra derül ki, hogy Baek valójában kicsoda, az eddig tapasztaltak alapján lehet, hogy majd csak a 40. részben.

  • Nagy ildikó Says:

   Köszönöm a sok ismeret anyagot.
   A Horse doktort én is letöltöttem a 12 részig. Most nem tudom honnan tudnám letölteni a többit.
   Yucca te már segítettél nekem, te honnan töltöd?
   Én is szeretném megnézni. Jelen pillanatban nagyon gyenge a gépem, vasárnap egy majdnem új gépem lesz, remélem akkor minden simán megy, persze csak link legyen hozzá. Mostanság nagyon nehéz a letöltés.
   Már nagyon sok filmsorozatot láttam.
   A Mély gyökerű fát kezdtem letölteni, de most örülök, hogy megnézhetem online.
   Remélem egy igazán jó filmet valamikor kiválaszt az MTV is.A szavazásban részt vettem.
   Mindenkinek kellemes, szép estét kívánok.

   • yucca Says:

    http://kr-dramas.net/?p=2164

    az IFkor mp4-et, vagy az IBaros mp4-et válaszd,
    ( ez kevés helyet foglal)
    jobbra fent a Skipad-ra kattints ha már sárga,
    következő oldalon menj le a lap aljára,
    kattints a “request download ticket”-re,
    be kell írni az üres téglalapba, amit felette látsz,ha jő,
    következő oldalon középen kicsit lejjebb kattints a downloadra.

  • Nagy ildikó Says:

   Nagyon köszönöm.

 126. Ilus Says:

  Csak szólok hogy a Palota hölgyei (Ladies in the Palace ) ugyan abban az időszakban van mint a Palota ékköve (Dae Jang-geum)

 127. adal Says:

  F I G Y E L E M !!!

  Kedves levelező társak, Korea – BARÁTOK!
  15.-én a KKK- ban nagy évzáró találkozó lesz.
  El tudtok- e jönni, 14 órakor kezdődik (szombati nap)
  nagyon várom a találkozást!
  Változatos programok lesznek, és remélem minél többen
  ott lesztek a blogunkról is.
  Be kell jelentkezni e-mailben és érkezéskor 1000 Ft
  befizetésével járulunk hozzá a koreai étkezéshez, ételekhez.
  Elly – a VENDÉGEM VAGY ha el tudsz jönni !?
  Remélem jól vagytok és találkozhatunk?! Én már 13 órától
  ott leszek – a Könyvtárban ( persze CSAK AKI
  AKAR TALÁLKOZNI – nem erőltetjük!) 🙂 🙂 🙂
  Üdvözlet MINDENKINEK – sok szeretettel – Anna – a d a l –

  Ügyes lányaink néhányan, időt, fáradtságot nem kímélve,
  találkoztak az Iris forgatáson a Chuno -t játszó kedvencünkkel. 🙂
  Képek is készültek – a Váci utcában, a Rakparton és a
  Nagykövetségen.

  • Andicilin Says:

   Lenne pár kérdésem. Először is: te a KKK-ban dolgozol, hogy mindig ilyen tájékozott vagy? Vagy csak sűrűn eljársz a programjaikra, azért értesülsz mindig hamar? Ha előbbi, akkor lenne még egy kérdésem mozifilmekkel kapcsolatban. 🙂

  • Nagy ildikó Says:

   Szívesen mennék, de nem tudok.Jang Hyuk az egyik kedvencem. Több filmjét is láttam.
   Hol lehetne a fotókat megnézni?

 128. Cirmolán Says:

  Elhaym!
  Ma megnéztem a szavazás állását és úgy láttam, hogy a King Geunchogo kétszer szerepel a listában, másodszor The king of Legend címmel.
  Hogy áll ez az ügy? Tv-nek jelezted már az eredményt?

 129. adal Says:

  Andicilin – nem dolgozom a KKK-ban, csak rendszeresen
  eljárok a programokra, korábban írtam , hogy az eddig
  szervezett programok 75-80%-án ott voltam: koncertek
  (énekes, hangszeres és kórus)
  találkozók, főzőtanfolyam, filmvetítés, táncbemutatók, kiállítások,
  Filmhét, hangszerbemutató, ételbemutatók, kézműves foglalkozás (ezen sajnos csak egyszer voltam – Hanbokot hajtogattunk gyönyörű papírokból.) Rendszeresen találkozó rajongó, baráti
  társaságunkról is említést kell tennem. Jókat beszélgetünk 🙂
  A PROGRAMOKRÓL a KKK honlapjából és Facebook oldalukról értesülök – ez a legrészletesebb – számomra legjobban követhető,
  vagy meghívást kaptam – mint például a Koreai Nemzeti Ünnepre
  felkértek, hogy tanuljam meg a Koreai Himnuszt és énekeljem el
  a protokoll rendezvényen, énekes kollégám pedig a mi Himnuszunkat.
  Amire tudok szívesen válaszolok – filmekkel kapcsolatban –
  ha arra vagy kíváncsi, hogy van- e már filmek kölcsönzése,
  tudtommal még nincs. Ezt többen kérdezték már.
  A Pécsi Filmklub is szervezés fázisában van.
  De a közelmúlt táncbemutatóján is büszkék lehettünk, mert
  Sue is remekelt – dobtáncban és legyezőtáncban (párosban
  és csoportban – képek Facebook-on), de a nyelvet tanulókra
  is büszkék lehetünk és Eugen filmjére a Kőporfestőről,vagy
  azokra akik az Irisz forgatásra várakoztak. Akik a blogon
  pedig távolból – ismeretanyagaikat, vagy segítségüket osztják
  meg azért is HÁLA és KÖSZÖNET! 🙂
  Hát most elérhető közelségben van az évzáró “buli” találkozó! 🙂
  Üdvözlet MINDENKINEK – szeretettel – Anna – a d a l –

  • Andicilin Says:

   Á, értem. Igazából engem a filmforgalmazás érdekelt volna. Mert szerintem igazán széles körben úgy lehetne eljuttatni az emberekhez a koreai filmeket, ha nem csak filmklubok lennének, hanem mozikba, illetve kölcsönzőkbe is eljutnának az arra érdemes művek. Ez persze jóval nagyobb befektetés lenne, de amilyen dinamikusan fejlődik a koreai kulturális élet, egyáltalán nem érzem ördögtől valónak a gondolatot. 🙂

 130. adal Says:

  Igazad van, én is így gondolom, rákérdezek a mai filmvetítésen. 🙂
  Eddig nem volt megoldott a kölcsönzési díj pénzügyi lebonyolítása,
  (mint vám szabad terület) és a jogdíj dolgok – beülve a könyvtárba vagy a vetítőbe viszont, most is lehet ott helyben filmet nézni, DE HA KIVESZIK ???!!!! Hány példány másolat készül – ez már követhetetlen – én ezt gyanítom – 😦
  és annyi mással kellett foglalkozniuk a sok program miatt, talán
  nem is volt kapacitásuk ezt beindítani ( a filmek ott sorakoznak
  a polcon – ez a jó hír ) !!!

 131. Farkas Jenő Says:

  http://xiaolongimnida.postr.hu/del-korea-legszebb-tajai

 132. Farkas Jenő Says:

  http://english.visitkorea.or.kr/enu/AK/Photo_Gallery.jsp?new_photo_gallery=0

 133. yucca Says:

  Adal!
  Megismétlik a CONFUCIUS-t a Film mánián:
  dec.21.-én 18:45-kor és
  dec.22.-én 15:20-kor

 134. adal Says:

  Jaj de jó – köszönöm, hogy figyelmeztettél Yucca! 🙂

 135. Marianna Says:

  Sziasztok! Én most a Chunot nézem. Valaki meg tudná nekem írni, hogy ki az a király aki ez alatt a film alatt uralkodik és miért nyírták ki a koronaherceget és a gyerekeit és aki életben maradt kicsi korona herceg akit megment az a katonatiszt , vagyis azon fáradozik hogy megmentse mert még csak a 15. résznél tartok , szóval az a kisgyerek kicsoda és lesz-e belőle király … és az eddig látott filmek között van -e rájuk utalás azt hiszem a palota ékköve előtt játszódhat ez a történet.
  Szóval bárkinek akinek van kedve és ideje nekem erről írni szívesen veszem. lehet szájbarágósan is magyarázni ,mert én annyira nem értek az uralkodók született , majd haláluk után kapott uralkodói nevükhöz …szóval nehezen azonosítom őket , hogy ki kicsoda és kinek a kicsodája.
  Na és az is érdekelne , hogy a kínai követ miért nevezi magát vértestvérének a meghalt herceg vértestvérének és e miatt miért érzi kötelességének , hogy felnevelje az egyetlen életben maradt gyermeket?????

  Egyébként meg 1000-t tudnék kérdezni, de beérem azzal is ha ezekre valami támpontot kapok 🙂 Előre is köszönöm ha valaki válaszol!

  • Mara Says:

   Ha el akarod időben helyezni, akkor ez a történet úgy ötven évvel a Palota ékköve után játszódik. Ha láttad már az Iljimae filmeket, vagy a Tamrát akkor ismerős lehet Injo király. Egy katonai puccsal jutott hatalomra, majd egész életén át betegesen féltette koronáját. Még saját fiától Sohyeon hercegtől is. Ahogy a Chunoban már láthattad, az 1636-os háború után a herceg évekig élt túszként Kínában. Innen ismerte jól a kínai követet. Ha jól emlékszem nála lakott. Persze raboskodásának megvolt a hasznos oldala is, hiszen közelebbi ismeretségbe került a nyugati kultúrával. Szó mi szó, egy csomó reform ötlettel jött haza. Ami persze egyáltalán nem tetszett sem az apjának, sem a hatalmon lévő pártnak, akik addig-addig győzködték, míg végül csak meggyilkoltatta. S hogy nehogy fény derüljön a dologra, a családját, és legközelebbi híveit sorra koholt vádakkal megvádolták, és kivégezték. Ezt egyébként a Chil Woo című sorozat is feldolgozta.
   (tényleg akarod tudni, mi lett a királyfival? Mert akkor lelövöd a film végét is ám!)

 136. Mara Says:

  Szóval a kicsi királyfi sorsa kísértetiesen hasonlít a francia XVI. Lajos fiának sorsához. Vagyis nem lehet pontosan tudni, mi lett vele. Viszont rengeteg legenda kering körülötte. Vannak, akik szerint meghalt a többiekkel, vannak akik azt mondták sikerült elmenekíteni és később gyilkolták meg, és akadtak olyan mendemondák is, hogy sikerült Kínába szöktetni őt.

  • Marianna Says:

   Mara! Köszönöm a válaszokat. Ismerős ez a név , hogy Injo. Ha a palota ékkövére visszagondolok és ez utána játszódik, nem abban volt , hogy a királyné azért kérte meg Dzsangümöt, hogy legyen ő az orvosuk és az ő gyermeke előtt rangsorban lévő koronahercegnek is , mert az beteges, és úgy kezelje Dzsangüm ,hogy minél hamarabb meghaljon? Nem ennek a királynénak volt a gyermeke Injo herceg? Csak úgy a fülemben cseng, mintha ezt a nevet hajtogatta volna többször is.
   A Tamrának csak az első 6 részét láttam még , de hibás lett a DVD amin megkaptam és nem teszi alá a szöveget, ezért nyargaltam át a Chunóra mert az HDD-n van és azt tudom nézni. Majd kijavítják a Tamrát is és folytatni fogom. Azt hiszem a következő amit kiírt nekem a fiam a JUmong lesz.
   A Chunóban most épp össze vagyok keveredve a lány igent mondott, hozzáment a tábornokhoz, de a piacon meglátta a volt szerelmét a rabszolgavadászt, és azt hiszi hogy boldog a lánnyal akinek épp selymet vesznek. Attól félek, hogy ezek egymást fogják tudatlanul kinyírni.Mármint a két férfi, na és persze a bal miniszter veje. Eddig még csak a SKKS-nak volt boldog vége.
   na meg még a szelek kertjének egy nagyon nyitott vége , hogy mi lett a lánnyal és miért ment el , élve ment el vagy öngyilkos lett , férfi vagy nő ként akar élni???? Na hát nem semmi vége volt. Főleg, hogy úgy kezdődik ahogy végződik azzal a meséléssel.

   • Mara Says:

    Utánanéztem. A Palota ékköve királya volt Injo nagyapja. Ő a koronaherceg fia volt, csakhogy a királyt nem a koronaherceg követte a trónon, hanem az egyik ágyas fia. Nos őt, bár elég tehetséges volt, a főnemesség nem akarta elfogadni, így egy puccsal leváltották, majd Jeju/Tamra szigetére száműzték. (Ő az a viccesen titokzatos figura, aki mindig olyan jólértesült volt a Tamrában)

   • tenambo Says:

    Én is eleget bosszankodta azon,hogy mind a két film a nézőkre bizza a befejezést.A Szelek kertje kis festője valószinü azért menekült el/Hancinema riport/ mert megölték volna,mivel átvágta a királyts és az udvart. A történelmi tények sem tudtak felderiteni sokat a további sorsáról.

 137. klari1 Says:

  Az online-sorozatok.hu-n melyik koreai filmek vannak fent és hogy lehet “előhívni” őket?

  • yucca Says:

   Ezek vannak az oldalon:
   http://online-sorozatok.tv/sorozatok.php?rendezes=kategoria&kategoria=azsiai

   1. válaszd ki a filmet
   2. válaszd ki az epizódot
   3. gyorsan válaszd ki a lejátszót:(tovább a videóhoz)
   én a VideoBam-ot vagy a Putlockert javaslom
   4. kattints a sárga Skipad-re
   5.a lejátszó ablak közepén megjelenő reklámot zárd be, és utána el fog indulni a film.

   persze minden újabb oldal után be fog dobni reklámot, azokat mindet zárd be.

  • tenambo Says:

   Kapcsolja az online sorozatok hu-ra. Egyéb ázsiai sorozatoknál megtalálsz 10 koreai sorozatot./Ezek között a mélygyökerü fa-még csak 7 episod van fent,de rakják fel a többit is. A cimre ill. az episodra kattintva lehet őket online megnézni.

 138. tenambo Says:

  Yucca! Kösz a kiegészitést.Az az igazság,hogy aki már nézett itt filmet az tudja,hogy mit,hogyan?

 139. yucca Says:

  hátha valakit érdekel.
  http://online-sorozatok.tv/tag.php?t=harcosok

  A sorozat különbözű nagy hadvezér és harcos élet útját mutatja be. 1. rész – Attila, a hun, 2. rész – Spartacus, 3. rész – Napóleon, 4. rész – Shogun, 5. rész – Oroszlánszívű Richárd, 6. rész – Cortez

 140. Eva Says:

  Itt busulok, röstelkedem a maflaságomon ezért nem is írtam eddig, mert a Yi san volt az elsö koreai filmem,és nem vagyok képes mást találni.Németországban vagyok,a magyar linkek itt nem müködnek.Az Arirang adót megtaláltam, de föleg híreket ad,egy filmet sikerült eddig elcsípnem.
  Letölteni semmit nem tudok.
  MM, Radi Veronika, Mara, Elhaym..köszönöm kedvességeteket,szeretettel gondolok Rátok, de mindenkire, Adal,Gizuska, Rienne akivel összekötött ez a kedves történet,
  apozitiv charakterek léleképítö melegsége.
  Éva

  • Mara Says:

   Ezt sehogy sem értem. Mármint hogy tőletek nem sikerül letölteni. Ugyanis a linkekben az a csodás, hogy bárki, bárhonnan hozzáférhet. A gond tehát valami mással lehet. Tegyünk egy próbát, hogy kiderítsük mi a hiba.
   Itt ez a link: http://narod.ru/disk/44448369001.e8cea7aefa1687aad21fd091481b8ff5/The.True.Colors.EP01.avi.html
   ha rákattintasz, akkor mit látsz? Lennie kell rajta egy zöld gombnak, ami fölött egy keret van, ebbe kell belegépelni azokat a számokat, amiket ott látsz, majd megnyomni a gombot. Aztán elmondod mit tapasztalsz.

   • MM Says:

    Kipróbáltam én is , de valami ciril betűs izé jött be a számkód beütése és a zöld gombra kattintás után is , tehát semmit nem tudtam elolvasni így nem lépdestem tovább sehová. Tudom nem nekem tetted ki próbának de azt hittem tanulopk belőle mert én se vagyok egy nagy spiller a linkek használatában 😦

    Más . Kikészít ez a Chunó, lassan annyit bőgök rajta mint a Shillán. Egyéb okok miatt szobafogságom alatt tegnap 5 részt néztem meg. Egyszerűen dühös vagyok , hogy ez a két pasi mit összekakaskodott egymással és a végén már nem is az elveszített embereik vagy “világnézetük” hanem a nő miatt, ahelyett , hogy mentek volna megkeresni és kiszabadítani a szerelműket. Ezek még Bidam -Yushinnál is lököttebbek.

    Érdekes , hogy most már több filmben is visszaköszön az egy nőbe két férfi halálosan szerelmes , de a nő boldogságáért visszahúzódom felállás, valamint 3 férfi barátsága.
    Nem tudom még mi lesz a szerepe annak az ágrólszakadt szegény táncosnőnek, aki a 3 rabszolgavadászhoz csapódott

   • Mara Says:

    Nekem Chrome van, ami azonnal elindítja a töltést, de az a bizonyos másik oldal, amiről beszéltél, felajánlja, hogy ha nem indul el rögvest, akkor kattints még egyszer a linkre, ami jól láthatóan kékkel az oldal közepén virít. Amint rákattintasz akkor már mindenképpen indul a töltés.

   • yucca Says:

    Az a link, amit Mara megadott a True Colors letöltési lehetősége egy orosz szerverről, én már több filmet töltöttem le erről a szerverről, nem kell tudni hozzá oroszul, mert a film címét angolul adja meg, így mindig azt kell megkeresni az oldalakon.

    Én is teljesen kikészültem a Chunotól, fóleg amikor azt
    hittem, hogy Choi tábornok és Wangeon (Daegli társai) meghaltak., a zene meg még rátesz egy lapáttal.
    Csibe (az ágrólszakadt táncosnő) nagyon szimpatikus szerepet játszik, majd meglátod.

    Igen, az általad említett, – egy nőbe két férfi szerelmes és a 3 férfi barátsága – , majdnem mindegyik film alaptörténete, nekem erről a mesebeli 3-as szám jut eszembe…
    Javaslom a Chuno után a Strongest Chil Woo megnézését, ez a film is ebben a korszakban játszódik, ugyanerről a kishercegről és Injo királyról szól.

 141. tenambo Says:

  Érdemes megjegyezni,hogy amit Csibe énekel a mulatóban és halott barátja felett az eredeti koreai népdal ill.sirató ének.

 142. Marianna Says:

  Mindenkinek nagyon köszönöm a Chunos hozzászólásokat! Így jobb volt nézni hogy legalább néhány gondolatot beírtatok róla.Ma kivégeztem. 1 perccel ezelőtt. Jézusom!!!!!!!! A francba! Azt gondoltam , hogy a lány ahogy felpattant a két barát is utána megy és segít megmenekülni a kisherceg csapatának. vagy hogy a “táborvezető” visszafelé menet észreveszi a katonákat és ő segít. A lélegzetem is elállt amikor a lányt megszúrták és elkezdett vérezni, na akkor volt egy pillanat , hogy azt hittem mindenki meghal.Daegil miatt be fog reggelre dagadni a szemem mint egy teknősbéka olyan leszek.
  Nem arra számítottam ,hogy a két szökött rabszolga nővel fejeződik be hanem esetleg a hajón hogy a lány meglátja a cipőt amit Daegil otthagyott.
  A film végén a kiírás azt mutatja évszámot is ír, hogy a történtek után 1 évvel a király meghal , a filmben látott koronaherceg pedig megszünteti a rabszolgavadászatot is és a kisherceg száműzetését is visszavonja.
  Ebből én arra következtetek , hogy a kisfiú életben maradt, csak azt nem tudtam leszűrni hogy a tábornok is életben maradt-e vagy csak a nő nevelte a herceget.
  Az a helyzet, hogy mind a 3 férfi annyi vért köpött nagyon -nagyon igazságtalannak tartom hogy Daegil mégis meghalt az az undok fa….z fej meg mégis felbírt állni és haza vánszorgott.
  Ez a Daegil és a stílusa (haja miatt) nagyon hasonlított számomra Bidamhoz.

  Na megpróbálok aludni de legalább olyan nehéz lesz mint Deokman végső jelenete után. 😦 😦 😦

 143. Farkas Jenő Says:

  Számomra, mivel szeretem a harcművészeti filmeket, nagy benyomást keltett mindjárt az első rész elejefelé a kocsmai harc.Tettszettek a lassított felvételek is. És ez az elragadtatás végig megmaradt bennem.Na, nem csak a csetepaték miatt, hanem a film egésze miatt.Kb. 7 hónapja láttam. Így utólag visszagondolva, akik még most is foglalkoztatnak így-úgy: Csibe, és az Ő élete, sorsa; Choi tábornok; Hwang Chul Woong.
  Csibe története nagyon megható. És az, ahogy a sok keserűség között is sokszor vidám, a sivatagban pompázó virágot juttatja eszembe. (Csak sajnos az emberek többsége a sivatagban nem virágnak örül legjobban, hanem víznek.)Az Ő életfelfogásában is fellelhető buddhista filozófia. (Ha éhes, semmi más nem érdekli/akárcsak Micimackót 🙂 / ).
  Choi tábornok maga a megtestesült “példakép”! Szinte mindennel rendelkezik amit sok férfi kívánhatna magának. Szálfa termet, acélos test, megfontolt beszéd(már ha nincs nő a közelben),egyenes jellem és magasszintű harci tudás.
  Nekem ebben a filmben az ő és Hwang Chul Woong harca tettszett a legjobban ami este az erdőben történt. Aki így tud kűzdeni Hwang-gal, az nem semmi. (sajnos az egyenessége itt is megmutatkozik, nem alkalmaz trükköket).
  Hwang Chul Woong, aki átállt a “sötét oldalra”. 🙂
  Egy szó jut eszembe róla előszőr: kegyetlen.
  Hogy hogy jut el idáig? Az is megérne egy misét.
  És a kardművészete messze a legjobb.Ahogy benyúlt Choi tábornok keze és annak a fegyvere közé a kardjával, nagyon elvolt találva.
  A többiekről majd késöbb.

  • Marianna Says:

   Én az első rész után kicsit megrémültem pont a küzdős jelenetek miatt, de aztán beletörődtem , hogy ez ilyen lesz és azon kívül, hogy mindig lélegzet visszafojtva izgultam az általam favorizált félért a végén már engem is ámulatba ejtettek a mozdulatok.
   Igen jó lenne tudni melyik szereplőnek hogy alakult a sorsa.Ilyenkor milyen klassz lenne , ha egy narrátor elmondaná a végén , hogy kivel mi lett. Ilyen igaz történetek végén szoktak ilyet csinálni.
   Na attól meg el voltam olvadva, hogy a dalszöveget is lefordították és a dalok alatt lehetett olvasni. Ez eszméletlen jó ötlet volt a felíratozó Bumcibogyótól és a társától. Köszönöm nekik, ha valahogy el jut hozzájuk a hír.:-)
   Nekem egyébként az a zenebetét is nagyon tetszik ami akkor szólt amikor a rabszolgák támadásos jelenetei voltak. De nem találom.
   az a fiatal srác aki a rabszolgákat gyüjtötte és buzdította harcra , számomra nem derült ki hogy nemesi származású volt ,vagy a bal miniszternek a szolgája aki így akart valami magasabb pozícióba jutni , hiszen csak a kapuőrség parancsnoki címét kérte.
   Annak örültem , hogy az utolsó golyóval még a bal főminisztert sikerült eltalálni.

 144. Nagy Ildikó Says:

  Jó reggelt.
  Én is láttam a Chunót. Degilt játszó színész amúgy is a kedvencem.
  Nagyon megrázott engem is a vége, de mégis úgy könyvelhetjük el, hogy bizonyos ponton mégis pozitív volt.

  Most a The Great Seer letöltéssel van problémám.
  Sehogy sem sikerül letöltenem. Hogy csináltátok, mert a link megvan, de oda bejutni..és letölteni?…. ahhoz mi kell?
  Aki tudja segítsen legyen szíves.

 145. yucca Says:

  A Chuno fájdalmas de csodálatos történetet dolgozott fel, a hősök ritkán maradnak életben, az a kegyetlen Chul Woong sajnos legyőzhetetlen volt, esélyük se volt vele szemben, ezt ők is tudták, de mégis küzdöttek a végsőkig, mert harcolniuk kellett a célért, a feladatért.
  Nagyon megrendítő volt a rabszolgák elszántsága is, és borzasztóan dühös lettem arra , aki becsapta őket.
  Még Daegli rabszolgavadász vetélytársa is meghatódottságot váltott ki belőlem, amikor megmentette a bitófától, mert ez a betyárbecsület, végtére is egy cipőben járnak, emberségből ezek a “banditák” a táborlakókkal együtt jelesre vizsgáztak.

  a főcím dal:

  ez pedig az Arirang koreai népdal, amit Csibe énekelt, sajnos az ő előadásában nem találtam meg:

  • Andicilin Says:

   Nekem ez jobban tetszik. Van ereje. (Az egyik Kim Ki-Duk filmben is volt.)

 146. Ilus Says:

  PSY Már ki is van parodizálva, az Irigy hónaljmirigy jóvoltából.

  • Andicilin Says:

   Nem tudom van-e értelme egy paródiát parodizálni, de szerencsére az IHM nem PSY-t parodizálja, hanem az X-Faktort, csak a Gangnam Style zenéjére írták a szövegüket.

 147. Nagy Ildikó Says:

  yukka! Ismételten köszönöm, hogy segítettél.
  Elárulod egyszer hogy csináltad?
  Itt aztán jó kis csapat van.

  • yucca Says:

   Nagyon szívesen, akkor ezek szerint sikerült letölteni.
   Nézd át ezt az oldalt, mert sok filmet megtalálsz, pl. a Horse doctor is itt van.
   Ha a lap tetején található “List”-re kattintasz kapsz egy listát az oldalon lévő filmekről.

  • yucca Says:

   Egyébként ennek a honlapnak ez a kezdő oldala:
   http://www.kr-drama.blogspot.hu/

   innen könnyebben tudsz keresgélni.

 148. Marianna Says:

  Jók a zenei linkek amiket beraktatok.
  Yucca a Horse doktor hol tart? Meg van már az összes része ? A …”Strongest Chil Woo “… amit ajánlottál az sorozat vagy 1 részes film? Itt … http://www.kr-drama.blogspot.hu/ ” megtalálható ez a film is? Van olyan jó érdekes mint a Chuno? Vagy más szemszögéből mutatja be ugyanezt a történést?

  • Mara Says:

   Bár nem tőlem kérdezted (de mivel mind a két sorozatnak jól ismerője vagyok) gyorsan válaszolnék rá.
   A Chil Woo is egy sorozat, mely szinte egy az egyben ugyanazt a problémakört járja körül, mint a Chuno, Még a történelmi személyek is azonosak. Itt is szerepel a miniszter fogadott fia, a halott herceg baráti testőre, a kisherceg meg a dajkája, jobb sorsra érdemes rabszolgák és aranyos mellékszereplők. Viszont a feldolgozás stílusa egészen más. Bár tele van drámai elemmel, azért van benne egy nagy adag önirónia, amitől a történet egy sokkal könnyedebb ízt kap.

   A Horse Doctort úgy március tájékán fogják befejezni. Eddig úgy tervezik, hogy 50 részes lesz. Már majdnem a felénél tartanak. A fordítás szorosan a leadott részekkel együtt halad, tehát most a 19. részig nézhető.

   • Marianna Says:

    És nem volt fura? Gondolom a szereplők is másak benne. Nem csalódtál? A miniszter fogadott fia = a beteg lányának a férje? Na jó, akkor a Horse doktor előtt még másokat fogok megnézni. 🙂

   • Mara Says:

    Mikor elkezdtem nézni még fogalmam sem volt róla, hogy ez gyakorlatilag ugyanazokat az eseményeket dolgozza fel. Erre menet közben jöttem rá, ahogy sorra ráismertem a karakterekre.
    A szereplők már csak azért sem okoztak csalódást, mivel csupa-csupa kedvenc játszik benne. A miniszter fiát például Vadló alakítja a Sungkyunkwan Scandalból. A testőrt a Coffee Prince hercegeinek egyike, míg a nemesi társát (aki a Chunoban olyan ellenszenves volt) itt a Sillából ismert Solwon játssza. A főhőst eddig én csak a Myuong Wol a kém, című sorozatban láttam, de dögösségben nem marad el Daegil mögött.

   • yucca Says:

    Én ugyanígy voltam vele, menet közben meg is kérdeztem itt a blogon, hogy ugyanarról a koronahercegről szó-e a történet, mint a Chunóban.
    A miniszter fiát Heuk Sant alakító Yoo Ah In itt még elég fiatal, de ebben a szerepében is imádtam, a főhőst játszó színész Eric egyébként popzenész, tényleg nagyon dögös, és a dajkát alakító színésznő is nagyot alakít, a zene az szintén nagyon jó.

   • MM Says:

    Ó aranyosak vagytok, hogy azt írjátok jó a zene , meg jó pasik szerepelnek benne 🙂 🙂 🙂 Az minden esetre vigasztaló , hogy nem annyira lesz drámai. Most aztán végképp meghoztátok hozzá a kedvemet. 😀
    Már csak azt nem tudom kit neveztek Ti a minisztert fiának.:-(
    Vadlót nagyon szerettem a SKKS-ban. De a Chonóban …ha Ti a miniszter fiának azt a katonát értitek aki társa volt a háboróban a tábornoknak, …de mindig mellőzve érezte megát és elvette a miniszter beteg lányát az előmenetele érdekében… na számomra ő volt a negatív szereplő az egész filmben. Főleg ,hogy a főhősök életére tört és a kisherceget ki akarta iktatni. Egyébként nem is tudom , hogy saját szakálára , amikor a miniszter már azt mondta neki más a terv, árulás lesz és mindegy hol van a herceg leállhat, parancs visszavonva …miért is kezdett ez magánakcióba? mert riválisa volt a tábornok , mellőzöttnek érezte megát és meg akarta mutatni, hogy úgyis ő az erősebb a hatalmasabb , vagy miért.????

   • yucca Says:

    Igen, róla van szó, ebben a filmben más karaktert kapott, gyermek korától indul a történet, amiből megtudjuk miért is lett fogadott gyermek, miért vált látszólag kegyetlen emberré, de miután tudomására jut az igazság, apja ellen fordul, és…..
    Nem akarok többet elmondani, mert akkor nem lesz olyan izgalmas.

   • yucca Says:

    Itt van még egy kis infó:
    http://www.southkorea.eoldal.hu/cikkek/choi-kang-chil-woo-strongest-chil-woo–2008-/leiras-a-sorozatrol–letoltes.html

  • yucca Says:

   A Strongest Chil Woo/Mighty Chil Wo innen tölthető le:
   http://doramax264.com/8202/mighty-chil-woo-k-drama/

   a rapidgator vagy a hotfile lehetőséget válaszd, az egyikről 15 percenként, a másikról 30 percenként tölthetsz le egy file-t, én párhuzamosan szoktam a két letöltést használni.

   vagy innen is letöltheted:
   http://www.dramadownload.net/korean-drama-download/mighty-chil-woo.html

   itt egy részben vannak az egyes epizódok, de kb. 1 óra alatt tölti le, a középső downloadot (rapidgator) válaszd.

  • yucca Says:

   erre a betétdalra gondoltál?

   ez egy hosszabb változat:http://www.youtube.com/watch?v=KujRinYsxzk

   ez pedig ráadásnak Csibe zenél:

   • Marianna Says:

    Igen igen erre gondoltam! Köszi. Már továbbítottam is a fiamnak a film letölthetőségeket is. Remélem nem fog csalódást okozni , nem ugyanazt fogom várni mint amit a Chunótól kaptam. Bár lesz ideje leülepedni mert az ünnepek alatt el leszek foglalva és nem biztos hogy bele fogok kezdeni.

   • yucca Says:

    Szerintem nem fog csalódást okozni, olyan, ahogy Mara leírta, ez is nagyon izgalmas, a szereplők persze nem ugyanazok, de ebben is jó pasik szerepelnek és nem annyira drámai.

 149. adal Says:

  Engedjétek meg, hogy kis beszámolót tartsak!

  Nagy élményben volt részünk a Dvorák (ejtsd:Dvorzsák) esten!

  Az Olasz Intézet koncerttermében vendégszerepelt a Daejeon Filharmonikus Zenekar, Nosang Geum zeneigazgató vezényletével, aki elegánsan, lelki finomságát megcsillogtatva, árnyaltan és precízen irányította a rendkívül fegyelmezett zenészeket, gyönyörűen támasztva alá a világhírű gordonkaművésznő Mee-Hae Ryo felejthetetlen játékát. Az 1984-ben alapított
  zenekar a legjobbak és legelismertebbek közé tartozik.
  Homogén hangzásvilágukkal, mindig igyekeznek nagy élményben
  részesíteni közönségüket – ezt fontos küldetésüknek tartják.

  Így történt ez, mindkét műben az est folyamán.
  A magával ragadó H-MOLL GORDONKAVERSENY (OP.104) után, a népszerű IX. (E-MOLL) SZIMFÓNIA következett. (“Az Újvilágból” alcímmel, OP.95) Az Amerika partjai felé közeledő utas örömét és
  a fájó honvágytól átitatott hazaszeretetet – ezt a kettősséget ábrázolták rendkívüli módon. Talán az Otthontól távol lévő zenész honvágya, hazaszeretete az, ami a koreai lélek finom szűrőjén át megfogta és más dimenzióba, súlytalan lebegésbe emelte ezt a gyönyörű zenét, s vele a hallgatóság lelkét is.
  A hallgatók nevében kívánom, hogy turnéjuk minden állomásán – ilyen sikeresen – nyújthassanak ízelítőt a klasszikus zene élvonalából és ők maguk is e koncert körút élményeivel,
  emlékeivel gazdagodva folytassák művészi munkájukat!

  Tisztelettel és elismeréssel – P. Anna

 150. adal Says:

  Ráadás is volt, a nagy tapsra való tekintettel :
  Brahms : MAGYAR TÁNCOK

 151. adal Says:

  Ellykém ! Tudsz- e jönni szombaton a programra ? 14 órára ?
  Üdvözlet Mindenkinek!

 152. Elhaym Says:

  Cirmolán: legkésőbb év végén, de ha hamarabb meglesz itt az 500 bejegyzés, akkor lezárom a szavazást. Egy-két hibát még nem volt időm javítani, de az ünnepek alatt majd pótolom.

  adal: Most hétvégén sajnos nem. 😦 Családi program lesz. Héten lesz vége az X-faktornak és együtt drukkolunk Gergőnek.

  • Cirmolán Says:

   Elhaym: Nem kellene az első 10 helyezettre szűkítve újra szavaztatni és végül az első 5-t javasolni az MTV-nek?

   • Marianna Says:

    Szerintem ez jó ötlet!

   • yucca Says:

    Érdekes, hogy a történelmi kategória sokkal kevesebb szavazatot kapott.
    Egyetértek Cirmolánnal. ha már ilyen sok film szerepel a két kategóriában , több körben kellett volna leszűkíteni a listát, a történelmi és a másik kategóriából is a legtöbb 10-10 szavazatot kapottakat újból meg kellene szavaztatni, és azt a 10-et javasolni az mtv-nek.

   • yucca Says:

    mármint hogy 5-5-t mindkét kategóriából

 153. baba Says:

  friss feltöltések – japán és koreai sorozatok
  http://azsiaifilmletoltes.blogspot.com

 154. Egri Marika Says:

  Szivesen elmentem volna, az évégi záro ünnepségre, de félek sikon uton menni, mert elég potyogós vagyok. könnyen elesek. Jó szórakozást mindenkinek aki elmegy. Egri Marika

 155. cila Says:

  Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A Chuno-t hol lehetne letölteni? Előre is köszönöm.

 156. Farkas Jenő Says:

 157. Nagy Ildikó Says:

  Tegnap megnéztem a Bichunmoo-t. Aki teheti nézze meg. Nagyon szép film volt.

  Yukka voltál olyan szíves, hogy megadtad nekem a Lódoktor letöltési lehetőségét. Én itt több jó filmet is látok, de sehogy nem tudom elővarázsolni a letöltést. Be kell regisztrálni, vagy mit csináljak, hogy a többihez is hozzáférjek.
  Köszönettel.

  Nagyon sajnálom, hogy a találkozó lehetősége elmarad.

 158. Puszilva Says:

  Kedves Rajongó Barátaim!

  Az MTV szarik a nézőre szó szerint hisz a nézői javaslatokra tojnak ez szent igaz tény.

  A TV2 olyan sorozatot ad hétvégén délután ami alapból a viasat6on debütált.

  Nem volt véletlen hogy a viasat6 sokáig szombatonként késő este meg párszor a viasat3 is távol keleti filmeket adott.

  A Múltkor délelőtt az Annát néztük a viasat3on, de a viasat6 rengeteg szuper sorozatot ad, igen én a fantasztikus témájú sorozatok rajongója vagyok.

  A lényeg egy, a viasat mindenki kedvence hisz a több adó csomagba még van olyan viasat ami csak természetfilmeket ad tehát műsorok terén 100%osak.

  Az info@viasat.hu email címre írjatok!

  Mivel sok sorozatot adnak premierként, simán leszinkronizálnának koreai sorozatokat is!

  Először is rövidebb sorozatokat kellene adniuk, hisz alapból hetente egyszer adnak minden nap valami premiert.

  Még a TV2 is a viasattól szerez be mostanság sorozatot pl.

  Az a lényeg hogy a viasatosok megbízhatóak!

  Ha írsz nekik annak 0,5-1éven belül látszatja van!

  Ha írtok nekik és tényleg úgy lesz ahogy gondolom, akkor sikerülne elindulnia valami dolognak. Hisz a Viasaton a néző a legfontosabb.

  Meg akartam nézni a kosztümös ókori témájú fantasyket írtam az mtvnek, erre 30tól a Xenát minden nap 15.30kor adja a viasat6.

  És, a viasaton nem 5, hanem 10-20percenként van csak reklám, és egy órában nem 4 hanem csak 2-3 megszakítás van tehát írjatok ti is a viasat csatornának!

  Ez az oldal az összefogásunkról szól!

  És ha akarunk valamit a TVTŐL, akkor necsak az MTVnek írjatok, jobban jártok ha írtok a viasatnak is!

  A Viasat 1éven belül mindent teljesít!

  Az MTV 1tanácsomat sem fogadott meg, azért mert az mtvn nem számít a nézettség stb.

  Ha írtok a Viasatnak akkor minden álmunk teljesül!

  Kérek minden kedves tvben ilyen témájú műsort nézni akaró barátomat hogy íratok a viasat email címére és javasoljátok ezeket az ázsiai alkotásokat!

  Előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Puszilva

  • Andicilin Says:

   “Hisz a Viasaton a néző a legfontosabb.”
   Ezt kimásoltad valahonnan vagy fizetnek a reklámért? :/

   “És, a viasaton nem 5, hanem 10-20percenként van csak reklám, és egy órában nem 4 hanem csak 2-3 megszakítás van tehát írjatok ti is a viasat csatornának!”
   Az MTVA csatornáin meg nincs reklám műsor közben.

   “És ha akarunk valamit a TVTŐL, akkor necsak az MTVnek írjatok, jobban jártok ha írtok a viasatnak is!”
   Abban egyetértek, hogy más csatornáknak is (Nem csak a Viasatnak!) érdemes lenne elküldeni a szavazás végeredményét, beleértve továbbra is az MTVA-t, amely eddig egyedüliként adott le koreai sorozatokat. Azért ez nem hagyható figyelmen kívül.

   “A Viasat 1éven belül mindent teljesít!”
   Kérek egy aranyhalat!

   “Az MTV 1tanácsomat sem fogadott meg, azért mert az mtvn nem számít a nézettség stb.”
   Ez nem igaz, hiszen a reklámokért a nézettség függvényében kérhetnek el pénzt. Viszont az MTV nem sorozat csatorna, hanem sokféle műveltségű, nemű, korú, stb. ember igényeit kielégítő közmédium. A televízióban kizárólag sorozatokat néző embereknek vannak kifejezetten sorozatokat adó csatornák. Pl. AXN is ilyen.

   “Ha írtok a Viasatnak akkor minden álmunk teljesül!”
   A rémálmaim is?

   • Puszilva Says:

    Tudtommal szinte mindenkinek van több adója, még neked is, és amikor jön Catrin akkor azokat a filmeket megnézted te is, az MTv meg nem elégíti ki mindenki érdeklődését csak egy pár vén paraszt nézi meg sokan nem is néznek tvt s az is beleszámít a nézettségi adatokba stb stb. a kábel tv elégíti ki mindenki ízlését. Úgyhogy nem kell a hülyeséget tromfolni.
    Nem fizetett a kutya se , csak megemlítettem, mert nekem nm 110 hanem csak 20adóm van és ami úgy norm a viasat oszt jóvan.
    Az is tény hogy 18-49ben a fő célközönségben szinte mindegyik kábel tv veri az mtvt úgyhogy az mtv húzza le magát a klotyón.
    Ha a viasat is adna ilyen alkotásokat annak mindenki örülne még te is cicám.
    És a sok csatorna lényege akkor amikor jólesik azt nézel amit akarsz, mer van miliő ismeretterjesztő csatorna ami bőven kielégít mindenkit, az mtv szinte semmit sem tud felmutatni.
    Mindenkinek azért van több adója mert sosem volt mindegy és sosem lesz mindegy.

   • Andicilin Says:

    Nem tudlak követni. Hova jön Catrin?

    “az MTv meg nem elégíti ki mindenki érdeklődését csak egy pár vén paraszt nézi meg sokan nem is néznek tvt s az is beleszámít a nézettségi adatokba stb stb. a kábel tv elégíti ki mindenki ízlését.”
    Valóban nem, hiszen az lehetetlen, viszont ez a csatorna, illetve az MTVA csatornái erre törekednek, hiszen közszolgálati adókként ez a feladatuk. A Viasat viszont mindenki igényeit kielégítené? Akkor miért nem annak a legmagasabb a nézettsége?
    Pár vén paraszt? Hát, ha valami, akkor ez igazán sértő megjegyzés volt. Ráadásul nem is igaz, hiszen az RTL Klub és a TV2 után az M1-nek van a harmadik legmagasabb nézettsége. A teljes lakosságot nézve, nem csak a 18-49 év közöttieket.
    Aki nem néz tv-t az is beleszámít a nézettségi adatokba? A kivétel erősíti a szabályt? Milyen logika ez?
    Nincs mindenkinek kábel tv-je. Nekem pont van, igen, de egy személyben nem reprezentálom Magyarország kábeltelevízióval való ellátottságát.

    “Úgyhogy nem kell a hülyeséget tromfolni.”
    Egyetértek.

    “Az is tény hogy 18-49ben a fő célközönségben szinte mindegyik kábel tv veri az mtvt úgyhogy az mtv húzza le magát a klotyón.”
    Olyannyira neoliberális a szemléleted, hogy az már-már anarchiába hajló.

    “Ha a viasat is adna ilyen alkotásokat annak mindenki örülne még te is cicám.”
    Vagy totál közömbösen érintene, hisz ismersz.

    Egyébként azért szóltam először hozzá ahhoz, amit írtál, mert egy az egyben egy Viasat reklámszövegnek hangzik. Szerintem más is így van vele. Amit meg ennyire rá akarnak tukmálni az emberre az sosem szimpatikus.

   • Puszilva Says:

    Nem akartam túlzással élni, de nagy meglepit okozott a v6.
    A Csillagkapu befejezése után nemcsak a Smallville hanem a Xena is műsora kerül, holott a múltkor az mtvnek írtam hogy adják le ezeket az ókorban játszódó kosztümös fantasyket.
    És amit nemrég kezdtem el úgy nézni a Buffy a Vámírok réme, na az alapból tetszene még Ellynek is hisz ő alapból szereti a vámpíros fantasyket.
    Van amikor ezt azt néz az ember de többségében a viasat6 amit nézek, meg ez a több adó (igaz nekem csak 18 van) csak jó választék meg minden terén.
    Igen, még tavasszal lesz 3éve hogy több adónk van. És az is igaz hogy aktív itthon üllő még most lettem nemrég, hisz befejeztem idén a sulit, ugyan gáz hogy a pályakezdők 1évig nem kapnak semmi segélyt, de legyen az a legkevesebb.
    További szép napot mindenkinek!

   • Andicilin Says:

    Nekem az az érzésem, hogy két malomban őrülünk, mert az újonnan vásárolt és szinkronizált – tehát a szó szoros értelmében magyarországi premier – sorozatok nem azonos kategória a sokadjára, sok csatornán már leadottakkal. A Xéna meg Buffy, stb. utóbbi. Mivel ezek már vagy 10 éves sorozatok, vagyis legalább 10 éve volt a magyarországi premierjük valamelyik csatornán, ezért nyilván jóval olcsóbb egy-egy csatornának megvenni, majd újra leadni. Sőt, lehet, hogy sokszor pénzbe se kerül, hiszen az RTL Klubnak van vagy 5-6 kábel csatornája, a TV2-nek pedig legalább 3. Ráadásul ezekhez nem kell már szinkront se gyártani, hiszen x éve készítettek hozzá, s automatikusan adják-veszik hozzá azt is.
    Szóval azt akarom mondani, hogy egy csatornának írni, hogy egy sokszor látott, már eleve szinkronos sorozatot adjanak le megint, nem egyenértékű egy új sorozat kérésével, amit még meg kell venni, le kell szinkronizálni, stb.
    Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy minden nagyobb csatornának érdemes írni koreai sorozat ügyben, de nem árt szem előtt tartani, hogy kinek érdemes. Melyik is az az egy csatorna, amelyik eddig Magyarországon koreai sorozatot vett meg. Az MTV-ről mindenki tudja, hogy hajlandó koreai sorozatot megvenni, másnál ez nem olyan biztos. Hiába ír vissza kedvesen a közönségszolgálatnál ülő munkatárs, ha a csatorna tulajdonosa szerint nem érdemes az adott sorozatba befektetni, ugyanakkor lehet, hogy bunkó vagy egyáltalán nem válaszol a közönségszolgálatos, de a vezetőség szívesen vesz koreai sorozatot is.
    Tök szubjektív dolog, de amúgy szerintem az MTV-hez csak a történelmi sorik illenek. Valahogy ezt a Pastát se tudom náluk elképzelni. Nem is értem, hogy a TV2 és az RTL Klub miért nem próbálkozott meg még egyel sem.

  • EUgen Says:

   Kedves Puszilva !
   Te a Viasat-nál dolgozol és szereted a reklámokat ? Amúgy sorozatokból mit szeretsz ? Ezen az oldalon: “Koreai sorozatok” -koreai filmekről szoktak diskurálni. Melyik dél-koreai sorit szereted ?

 159. Puszilva Says:

  Ott tényleg alig van reklám, amellett számítanak a nézők.
  Az mtv szinte nélkül is magasról szar a nézőkre.
  18-49ben a Film+ a Coll és természetesen a Viasat is megelőzi.
  És én szívesen nézek távolkeleti alkotásokat ez nem kérdés.
  És mivel különösen arról van szó még hogy a TVben is, én csak örömmel szóltam hogy ha ti is írtok a viasatnak szinte biztosan fognak adni ilyen alkotást,

  Punci Puszilva

 160. yucca Says:

  Erről jut eszembe, szombaton az m1-en késő este az Apocalypto című am. kalandfilm ment, ami két, a közép-amerikai dzsungelben élő törzs életéről és harcáról szolt, EREDETI maja nyelven , magyar felirattal. (mondjuk elég barbár film, de jó volt az eredeti nyelvet hallgatni)
  Ezek szerint , ha akar, tud az mtv feliratos filmeket adni, gondolom, ez esetben azért van így, mert a rendező, Mel Gibson ragaszkodott ahhoz, hogy minden országban csak az eredeti nyelven vetíthetik le.
  Tehát az se lehet indok, hogy nem szeretik a nézők a feliratos filmeket, és a felirat elkészítése olcsóbb és gyorsabb a szinkronnál.
  Ha engem kérdeznének, én az mt2-t kinevezném a komolyabb tartalmú filmek csatornájának, ahogy kezdetekben például hangversenyeket közvetítettek itt.

  • Puszilva Says:

   Pontosan, véleményem szerint ha az igazgató én vagy te lennénk biztos ügyesen megoldanánk ezeket a dolgokat.

   Mert érdekes az is hogy Január 15től új igazgató van a TV2nek és erre Januártól teljesen új műsorrendjük is lesz.

  • Andicilin Says:

   Nem tudom mennyire követed a híreket, de az M2-t december 22-től gyerekcsatornává alakítják, mert ez volt a nézők kérése. Sok régi mesefilmet kértek, ami ment gyerekkorukban is. Plusz ha jól tudom, akkor még mindenféle mai, nem korhatáros műsor is lesz. Hát kíváncsi leszek. :/

   • yuvva Says:

    Lejjebb már reagáltam a gyerekcsatornával kapcsolatban.
    Még az jutott az eszembe, hogy azokat a közvélemény kutatásokat hol és mikor végzik, mert engem még sohase kérdeztek meg se személyesen se telefonon vagy esetleg a ma oly népszerű facebook-on.

 161. Nagy Ildikó Says:

  Én a rádióban hallottam mostanság egy riportműsort.
  Az MT2 a jövőben mesecsatorna lesz.

  • yucca Says:

   Sajnos tudom illetve nem sajnos. mert a meséket is szeretem, és úgy látom főleg magyar meséket fognak vetíteni, de 8 óra után? akkor mi van? a gyerekek már alszanak.
   Azt nem értem miért van 4 csatornája ( mt1,mt2,duna és duna world) az mtva-nak, ha folyton ismételnek, előbb-utóbb körbeér mindegyik film és műsor a 4 csatornán,
   Csak egy példa: a Maradj talpon aznapi részét 3-szor adják le, .minek?

   • Farkas Jenő Says:

    Tölteléknek. 😦 Mint ahogy a mákos rétesbe is, egyre több helyen tesznek “adalék anyag gyanánt” a mákba szemlemorzsát. 😦 Tehetnének bele mazsolát is akár!.

 162. Ilus Says:

  Hát őszintén én azon nem lepődtem meg hogy az mtvsek magasról tesznek ránk.
  Mert tavasszal az M.lakók is például a saját hülyeségük volt s 500millió ftot el is vertek a semmire.
  Nagyon amatőr tapasztalatlan banda, a néző javaslataira igényeire meg tesznek.
  De mint írtátok is ha több csatorna arra van hogy kielégítsük az igényeinket.
  Attól független furcsa hogy ennyire parasztok, pedig 500millióból 3-4, esetleg 5koreai sorozatot is le tudtak volna szinkronizálni, de ha rövidebbeket vettek volna arányosan többet szinkronizáltak/ adhattak volna le.
  És se engem, se senkit nem kérdeztek a módosítások terveikről, én csak egyet tudok érteni azzal hogy írjunk a viasatnak, mert csak igényt tartunk közös programra.
  Az meg hogy az mtvk 😦 siralmasak , az nem a mi hibánk, azé aki fafejű tuskókat tesz oda.
  Nem látszik meg hogy az mtva közel 10millárd forinttal többet kapna.
  Én szívesen mennék a programigazgatónak, de a konzervativizmusuk meg az önfejűségük meg a beképzeltségük teszi gyengévé az egész közmédia hálózatot.
  Nem több pénz kellett volna, hanem fiatal épelméjű emberkék akik valóban mindenki igényét képesek kielégíteni.

 163. yucca Says:

  A Mélygyökerű fa összes (24) része felkerült az online-sorozatokra!

  • tenambo Says:

   Ez jó hir,bár sokakkal ellentétben én nem vagyok tulságosan elragadtatva ettől a sorozattol.Érdeklődéssel várom mi lesz a következő film.

   BÉKÉS BOLDOG ÁLDOTT KARÁCSONYT kivánok neked és forumbbeli hölgyeknek és uraknak.

   • yucca Says:

    Nem egy szórakoztató film, én többszöri nekifutásra tudtam csak megnézni. Viszont a Secret Garden is fent van, azt még nem láttam.

    Köszönöm szépen a jó kívánságodat, én is NAGYON BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET kívánok neked és blogtársaknak.

 164. Egri Marika Says:

  Jön a karácsony boldog békés ünnep ne vitatkozzatok azon amit nem tudtuk befolyásolni. Ide irom a iróasztalom felett lévő jeligémet.”Istenem adj nyugalmat,hogy eltudjam viselni a megváltozhatatlant,, bátorságot, hogy változtathassak azon, amin tudok, és adj bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni köztük”
  Gondoljatok erre. Egyébként körbe mennek a filmek a csatornákon, hogy nem unják még.? Mindenkinek kivánok előszőr jó egészséget, biztos anyagi helyzetet, harmonikus családot jó örömteli munkát, kiváló koreai sorozatokat lehetőleg magyar felirattal az elkövetkező uj évben és az elkövetkező években. Kegyelemteljes karácsony és boldog uj évet Egri Marika

 165. Nagy Ildikó Says:

  ÖRVÉNY
  Nem az igyekezet, ami fontos, mindinkább az, hogy éled az életed, gondolok itt arra hogy mennyire érzed magad a helyeden… hagyd megtörténni a dolgokat számodra…bármit!
  Engedd el a múltad, ez által teremtesz helyet az újnak itt és MOST!
  Élj a jelenben, ne nyomasszon a múlt, ne aggasszon a jövő!

  Gondolj bele, ha valaki egy örvénybe kerül, abból csak úgy tud kijutni ha nem küzd, hanem hagyja hogy az áramlat magával ragadja…s így partot ér… aki állandóan a sodrás ellenében úszik, az végül kimerül és elmerül…ne akarj jól élni…csak hagyd számodra megtörténni a jót!

  Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek.

 166. maiszancsi Says:

  Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!Ne veszekedjünk ilyenkor,amikor közeledik az ünnep.Igazából nem értem Puszilva miért viselkedsz így Andicilinnel.Szerintem a konfliktusokat egész másképp kell kezelni.Megmondod a véleményedet,a másik is elmondja a véleményét,de utána nem kell a másiknak esni!

 167. Puszilva Says:

  Én csak reagáltam a mondanivalójára, arra van az oldal.

  Én is kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gaztag új esztendőt!

 168. EUgen Says:

  Békés Karácsonyt és Boldog új Esztendőt kívánok minden kedves fórum-látogatónak !

 169. Miyazaki Says:

  A Mondo Facebookjáról:

  “Kis műsorajánló: 2013. január 7-étől indul a magyar MTV 1-en az NHK csatorna igazi történelmen alapuló, de szórakoztató drámasorozata, az Atsu-hime (Acu hercegnő) amit műfajában elsőként sugároznak Magyarorszagon! A Tokugawa Iesada feleségéről, Acu hercegnő életéről szóló 50 részes sorozat az Edo-korszak utolsó éveiben, a 19. század játszódik. Az MTV1-en minden hétköznap 14:30-kor fogják vetíteni.”

  http://port.hu/acu_hercegno_atsuhime__princess_atsu/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=139172&i_city_id=-1&i_county_id=-1

  • Puszilva Says:

   Hálásan köszönöm az információt!

   És köszönjük az MTVnek hogy gondolt ő is ránk!

   Nagyon Boldoggá tett a hír!

   Szinte könnyekig hatott.

  • Andicilin Says:

   Ez meglepett. Azt hittem, hogy most kizárólag a koreai sorozatok vannak divatban. Egyébként már többször néztem ennek a sorozatnak az adatlapját, mert valamelyik színészéről mindig odatévedtem. 🙂 Amúgy tök jó, mert végre egy olyan sorozat, aminek a történelmi hátterével már eleve tisztában vagyok. 🙂
   Van arról infó, hogy milyen nyelvből fordítják? Kitépem a hajam, ha ezt is angolból.

   • MM Says:

    Hümmm! Ha most ezt elkezdik , akkor amíg vége nem lesz biztosan nem indul koreai . Én csak felvételről fogom tudni nézni. Most váltunk a T-home-ról át JPS-re remélem zavartalan lesz a felvétel ennél a szolgáltatónál is.

  • yucca Says:

   Mindenesetre, ha már nem lesz koreai sorozat, legalább nem amerikai filmet kell végigszenvedni, nem sok japán filmet láttam, a tv-ből a Sogunra emlékszem, ami elég régen volt, a főszerepet Richard Chamberlain játszotta.
   Remélem ezzel a sorozattal többet megtudhatok a japánokról, mert bevallom, nem sokat tudok róluk, majd meglátjuk.

   • MM Says:

    Igazad van 🙂 ….legalább nem amerikai …én is nagyon kíváncsi vagyok rá.

 170. adal Says:

  Én is csatlakozom jókívánságaimmal: MINDENKINEK áldott, békés,
  örömteli Karácsonyt és sikeres, szerencsés Újesztendőt,nagyon jó
  egészséget kívánok legújabb versemmel!

  Ú T O N

  A mindenséghez fogható
  Parányi létünk,
  Elfut, mint napi gondjaink,
  Kételkedésünk.
  Mert a gyorsan tűnő pillanat
  Egy új, s mindig újabb célt mutat.
  És mi a fontos?
  A cél, a küzdelem?
  Az ÚT, amelynek megtétele, GYŐZELEM.
  Átível gondokon, napi bánaton,
  Gyászon, megpróbáltatásokon .
  Megerősít, hogy legyen hitünk ,
  Mert hideg, sötét éjben is
  CSILLAG GYÚL NEKÜNK!
  Mindig … újabb utakra tévedünk.
  De nem adjuk fel!
  Megyünk …. megyünk!
  Mert belső erőnk az Isten adománya !
  Minden emberi élet – csillag ragyogása,
  „A lélek vágyódása…
  Szabad szárnyalása !”

  Szeretettel – Anna – a d a l –

 171. yucca Says:

  Egyre jobb a Horse doctor, imádom ezt a színészt amilyen ártatlanul tud nézni, ha valamit nem ért, a lelkemet melengeti a történet , pont ilyen “mesére” van szükségünk ebben a gonosz világban, szívesen látnám viszont a magyar televízióban.

  • MM Says:

   2 napja véletlenül rábukkantam a Frozen Flowerre a YotTuben .1 perc után az volt az érzésem , hogy nekem ezt látnom kell. Szerintem az első epizodra találtam , a fiam azt mondja , hogy ez csak egy 1 részes film és nincs magyar felírata. Ugye ez nem igaz? Én úgy emlékszem mintha erről korábban sorozatként tett volna valaki említést. Bárhányrészes is, ha van magyar felírata elküldenétek ,hogy hol lehet letölteni ?
   És akkor most már a Horse doktor összes része is megvan és magyar felírattal letölthető?

 172. baba Says:

  Karácsonyi ajándék!
  http://azsiaifilmletoltes.blogspot.hu/2012/12/karacsonyi-koszontes-es-ajandek.html

 173. adal Says:

  “Szoros versenyben Pak Gun Hje nyert Dél-Koreában, ahol most először lesz nő az államfő.
  Észak-Korea, Szöul – A győztes konzervatív jelölt késznek mutatkozik a párbeszédre Észak-Koreával, de egyben a nukleáris leszerelés szükségességét is hangsúlyozza.”

  Xiaolongimnida
  Korea elnöknőjének kalandos élete
  Xiaolongimnida | 2012-12-20 15:41:04 | Módosítva : 2012-12-20 16:12:49
  Címkék: Korea, történelem, politika

  Tegnap Dél-Korea új elnököt választott, a győztes pedig egy hölgy, a hatvan éves, hajadon Pak Kunhje, akinek élete minimum koreai sorozatba illő, és itt is igaz, hogy az élet néha elképesztőbb forgatókönyveket ír, mint bármelyik profi író.

  Pak Kunhje 1952-ben született Pak Csonghi és Juk Jongszu első gyermekeként. Apja vezérőrnagyi rangban szolgált a hadseregben, és 1961-ben katonai puccsal döntötte meg a kormányt, majd vasököllel diktatórikus kormányzásra rendezkedett be. Kunhje és két testvére édesanyjukkal beköltöztek a Kék Házba.

  Pak Kunhje (középen) szüleivel és fiatalabb testvéreivel

  Pak életrajzi könyvében azzal mentegette apja kormányzási politikáját, hogy az ország érdekeit nézte és mindenre hajlandó volt, csak hogy a háború utóhatásaiból kirángathassa a gyengélkedő gazdaságú, megviselt államot. Nem sokkal a választások előtt tartott sajtókonferenciáján Kunhje elismerte, hogy apja módszerei miatt sokaknak kellett szenvedniük és csorbultak a koreaiak jogai. Pak Csonghi a mai napig is megosztó személyiség a koreai történelemben, egyrészt elismerik, hogy kemény kezű gazdaságpolitikája segített Koreának kilábalni a mélypontról, többek között például a mai óriás csebolkonglomerátumok, mint a Samsung is az ő gazdaságpolitikájának köszönhetik a (jó)létüket. Kétségtelen azonban, hogy nem lehetett a kormányzása alatt demokráciáról beszélni.

  Miközben apja vasököllel irányított, Kunhje szokatlan szakmát választott magának: villamosmérnök lett. 1974-ben diplomázott, majd Franciaországba utazott tanulmányai folytatására, azonban hamarosan haza kellett térnie, édesanyját ugyanis meggyilkolta egy Észak-Koreával szimpatizáló, Japánban élő koreai férfi. Mun Szekvang az elnököt akarta megölni, azonban nem találta el, s végül az egyik golyó a feleségével végzett. Kunhje 22 évesen, átvéve édesanyja szerepkörét, kvázi “first lady” lett. Folytatta édesanyja alapítványi tevékenységeit és ápolta a diplomáciai kapcsolatokat, ahogy illik.

  1979-ben aztán újabb tragédia érte, édesapját saját biztonsági főnöke, Kim Dzsegju, a Titkosszolgálat igazgatója egy vacsora során egyszerűen fejbelőtte. Máig sem tisztázott, hogy Kim milyen indíttatásból végzett az elnökkel, akivel eleinte igen jó baráti viszonyban volt. Beszámolók szerint Kim rivalizált Pak testőrkapitányával, Csha Dzsicshollal, aki az este folyamán többször is provokálta Kimet, leminősítve a Titkosszolgálat munkáját, és Kim hirtelen felindulásból lőtt, Cshára is, Pakra is. Más vélemények szerint Kim egy jó ideje már az ellenzékkel szövetkezett és a “demokrácia nevében”, előre megfontoltan végzett az elnökkel, amiért kötél általi halálra ítélték.

  Apja halála után 18 évig Kunhje visszavonultan élt, csendben igazgatta a szülei által létrehozott alapítványokat, filozófiai és politikai könyveket olvasott és járta az országot, hogy szélesítse a látókörét. 1997-ben Pak elhatározta, hogy politikai pályára lép. A Nagy Nemzetpárt színeiben szülővárosát képviselte a parlamenti választásokon és honanya lett, ötször választották újra. 1998-ban már a párt alelnöki posztja is az övé volt, 2002-ben pedig Kim Dzsongil meghívására három napot töltött Észak-Koreában. 2004-től pártelnökként az önkomrányzati és időközi választásokon rendre győzelemre vezette pártját, amivel elnyerte “a választások királynője” becenevet. 2006-ban egy kampánymegjelenése alatt késsel támadtak rá, az arcán sebesítették meg, 11 centiméteres sebe több órányi műtétet kívánt.

  Bár a 2007-es elnökválasztáson alulmaradt I Mjongbakkal szemben, nem adta fel a küzdelmet. 2012-ben válságba került pártja ismét hozzá fordult segítségért. Az asszony újra átvette a vezetést, átnevezte a pártot Szenuri (Új határ) névre és végül december 19-én megnyerte a választásokat, 152 mandátumot szerezve pártjának a parlamentben.

  Pak Kunhje sosem ment férjhez.

 174. tenambo Says:

  MM.

  A Frozen flower még fent van a jutubon/ellenőriztem/ Simán megnézhető,csak a nyelvet kell kiválasztani. A sarokban a cc-re katt.Mind a két rész fent van.

 175. Farkas Jenő Says:

 176. maiszancsi Says:

  Sziasztok!Meg mondom őszintén újra szavaztam.Azokat a sorozatokat jelöltem be amiknek nincs kész még a feliratjuk.Ilyen például a Seo dong yo,Empress Chun chu,Shin don és a King and I.
  Kétségbe vagyok esve,végeznek velük egyáltalán?

 177. Elhaym Says:

  Cirmolán:

  “Nem kellene az első 10 helyezettre szűkítve újra szavaztatni és végül az első 5-t javasolni az MTV-nek?”

  Nem rossz ötlet, de inkább legyen 20 sorozat, amiből majd az első 10 helyezettet küldöm el az MTV-nek, Story4nek és a Viasatnak. Eddig ez a 3 adó adott ázsiai sorozatokat, filmeket. Héten megcsinálom az új szavazást.

  Boldog karácsonyt mindenkinek!

 178. tenambo Says:

  Nem akarok senkit elkeseriteni,lévén készülünk a szeretett ünnepére,de azt hiszitek,hogy ezzel a szavazosdival meglágyitjátok az MTV szivét? Ő azt teszi be vetitésre,amiből a legtöbb hasznot látja.Másrészt gondolom,más szempontok szerint is válogat. Ha cinikus akarok lenni,akkor azt mondanám: mindenki tanuljon meg angolul,,akkor számtalan film és sorozat között válogathat.Én is sajnálom,hogy rossz időben születtem,amikor ugymond még nem volt üdvös az angol nyelv tanulása. Sajna ez a hajó már elment.

  • Andicilin Says:

   Nem hiszem, mert a közmédia nem profitorientált. Angolt meg bármikor bárki tanulhat. Dunát lehet rekeszteni a tanfolyamokkal.

   Egyébként néztem az M2 gyerekműsorait. Mármint bele-belenéztem a műsorba, és a Minimaxhoz hasonlít leginkább, de vannak tinilányos rózsaszín sorozatok is. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy érdemes lenne A palota ékkövének rajzfilmes változatát ajánlani nekik. Hosszútávú befektetés, ha már a gyerekek is koreai sorozatot néznek, mert akkor egy részüket valószínűleg később a felnőtteknek szánt sorozatok is érdekelni fogják. Ja, meg egy másik sorozatkérési stratégia is eszembe jutott. Például ha a következő történelmi sorozatnak mindenki a Jumongot kérné, akkor úgy kéne, hogy az e-mail címsorába (Azt hiszem tárgy van oda írva.) csak annyi lenne írva, hogy JUMONG. Ebből rögtön azt látnák, hogy a nép eme sorozatot követeli.

   • maiszancsi Says:

    Ezek nagyon jó ötletek.:)Boldog karácsonyt mindenkinek!

 179. Marianna Says:

  Kicsit elvesztem a karácsonyi készülődés forgatagában, de sokat gondoltam Rátok , remélem mindenkinek van egy kis öröme ez alatt az ünnepi időszak alatt! Békességet és szeretetet kívánok mindenkinek!

 180. maiszancsi Says:

  Érdekes számomra hogy az MTV nem koreai sorozatot vett meg hanem japánt.Na mindegy fő a változatosság.Az RTL egy Szulejmán című sorozatot vett meg.Remélem jó lesz.Ez egy kosztümös török sorozat.

  • Andicilin Says:

   Ma láttam ennek a Szulejmánnak az ajánlóját. Jó sok benne a számítógépes grafika. Magyarán nem nagyon építettek díszletvárost, csak utólag odarajzoltak egyet. Korábban az RTL Klubon és a TV2-n is ment egy-egy török sorozat. A nevükre nem emlékszem, nem is néztem egyiket se, de pár jelenetet, ajánlót láttam. Szerintem aki Szulejmánt játssza, az játszott az egyik korábbi sorozatban is.
   Látta valaki a korábbi török sorozatokat? Fogja valaki nézni ezt az újat?

   • Rádi Veronika Says:

    Én láttam a Seherezádét, és volt még egy Tiltott szerelem, és még egy harmadik, annak nem emlékszem a címére. A Seherezádé nézhető volt, csak kicsit elnyújtották, de ezt szokták a koreai filmekkel is olykor. A többit nem néztem.

   • Marianna Says:

    Én csak bele-bele néztem véletlenül amikor anyukám épp arra kapcsolta a TV-t , de nekem a Dél-Amerikai nyálasokhoz hasonlított abból a kis részletből amiket láttam belőle , így aztán nem is néztem őket.

   • yucca Says:

    Bizony-bizony nekem is túlságosan nyálasak ezek a sorozatok, mindegy, hogy török, görög, argentin vagy mexikói, habár a Szulejmán kosztűmös film így talán látványos lesz. Persze a párválasztás előtt állóknak még érdekesek lehetnek ezek a filmek.

   • Andicilin Says:

    “Persze a párválasztás előtt állóknak még érdekesek lehetnek ezek a filmek.”
    Miért? Mi az összefüggés a kettő között?

   • EUgen Says:

    Remélve a Magyar vonatkozásokat, bele kezdek. Aztán, ha gagyi lesz, ott hagyom.
    Egyúttal Boldog Újévet kívánok mindenkinek !

   • Mara Says:

    Én az Ezelt láttam, és az egyáltalán nem hasonlított a Dél-Amerikai telenovellákra. A Szulejmánból is láttam néhány részt a szlovák tv-ben, és az is inkább a koreai történelmi sorozatokra hajaz.

   • yucca Says:

    Andicilinnek:
    Valójában az egyedülállókra gondoltam, mert ezeknek a filmeknek a középpontjában a szerelem áll.

   • Mara Says:

    Az Ezel, egy bosszútörténet volt. Olyasmi, mint a Resurrection. A Szultán (mert a sorozatnak ez az eredeti címe) arról a bizonyos Szulejmánról szól, aki a mi Szigetvárunk ostroma alatt halt meg.

   • Andicilin Says:

    “Valójában az egyedülállókra gondoltam, mert ezeknek a filmeknek a középpontjában a szerelem áll.”
    Á, ugyan már! Egy párkapcsolatban élő – sőt, akár házas – se feltétlenül szerelmes a párjába. Nekem az a kép villant be erről, ahogyan a délután-este munkából hazafelé tartó nők jó része a romantikus regényét olvasgatja. 🙂

    “A Szultán (mert a sorozatnak ez az eredeti címe) arról a bizonyos Szulejmánról szól, aki a mi Szigetvárunk ostroma alatt halt meg.”
    Ezt én is olvastam valamelyik újságban. Éppen ezért lennék kíváncsi a sorozatra. Mármint ha élete végéig láthatjuk. Sőt, azutáni napokban is, ahogy eljátsszák, hogy még él. De biztos nem erről fog szólni, hanem a háremhölgyekről. 😦

   • Marianna Says:

    Lehet, hogy a mai fiatalok pont azért nem tudnak sokszor normális kapcsolatot kialakítani mert ezekből az egyáltalán nem a mi országunkra és társadalmi helyzetünkre jellemző filmekből indulnak ki.

  • tenambo Says:

   Ezért mondtam ill.irtam,hogy felesleges a szavazósdi.Csak a helyet pazaroltuk vele. Azt vesznek meg,amit jónak látnak.Aki meg nem akar töltögetni,annak számtalan lehetőség nyilik meg.pld.”online filmek.hu” “filmsorozatok csak neked” a “magyar vagyok”-csatornán.stb. Aki keres az talál.Nem irtam az indavideorol és a jutubrol ott is sok fil és sorozat van/koreai is pld a szex is zéro 1-2 stb/

   Reménykedve egy jobb évbe,találkozzunk jövőre is!

 181. klari1 Says:

  Érdekes, hogy az online-sorozatok.tv-n nézhető filmekről (My fair lady, Bad Couple, Capital Scandal, The Princess Man stb) nem nagyon ír senki. Miért?
  Én nagyon szeretem olvasni, hogy mások a filmeket milyennek látták, és azokat az infókat is szívesen olvasom, amiket egyesek háttérinformációként adnak meg.
  Annak is mindig örülök, ha itt értesülhetek arról, hogy a viki.com-on, az online-sorozatok-on v. az indavideo-n milyen újdonságok vannak. Én ugyanis magamtól nehezen találok rá az újonnan felkerülő filmekre. Más helyekről meg nemigen tudok letölteni, főleg ha már kicsit bonyolultabb a hozzáférés v. túl hosszú ideig tart a letöltés.
  Egyébként mindenkinek, aki itt ír, köszönöm a sok hasznos információt, véleményt. S kívánok mindannyiunknak egy emberségesebb és jobb új esztendőt.

  • Marianna Says:

   Szia ! Hát azért nem nagyon írunk, mert nem egyszerre nézzük és van aki még nem látta és nem szereti a spoilert. Én egyébként amikor épp nincs a TV-ben “NAGY SOROZAT” akkor a többiek beírásaiból megjegyzésiből kapok kedvet egy-egy filmhez, akkor azt letöltetem magamnak (mert én sík hülye vagyok a letöltéshez és az online nézéshez is ) aztán pedig itt a fórumon faggatgatom a többieket arról a filmről amit épp nézek, hogy mi miért is van. és aki már látta és van kedve hozzá az válaszol. Én meg olyankor örülök.
   De az a legjobb amikor egyszerre nézünk valamit. 🙂

   A jókívánságodhoz én is csatlakozom! Emberségesebb reményteli jövőt!!!!!

  • yucca Says:

   A felsoroltak közül egyiket se láttam, de egyébként se szeretek sorozatot on-line nézni inkább lementem, mert így bármikor újra nézhetem, filmeket nézek interneten, ha valaki ajánlja, és ha elérhető magyarul, (pl.a Frozen Flowert még a régi online- sorozatokon láttam), de azt is nagy ritkán, mert eleve olyanokat nézek meg, amiben valamelyik kedvencem szerepel, így azokat is inkább lementem.
   Jó dolog a tv-ben futó filmeket a többiekkel együtt nézni, kielemezni, megvitatni, véleményt cserélni, együtt izgulni, kár, hogy most magunkra maradunk egy kicsit.

  • Andicilin Says:

   “Én nagyon szeretem olvasni, hogy mások a filmeket milyennek látták, és azokat az infókat is szívesen olvasom, amiket egyesek háttérinformációként adnak meg.”

   Igaz ugyan, hogy nem nyújt szöveges tájékoztatót, ajánlót, de én ezért szoktam filmlista készítős oldalakra regisztrálni. Látom, hogy az ismerőseim milyen filmeket néznek meg, 5-ös vagy 10-es skálán hányasra értékelik. Sokszor szoktam éppen ezért megnézni valamit, főleg ha már több embernél látom ugyanazt.

 182. Nagy Ildikó Says:

  Klári1 az online sorozatok nálam elég rossz minőségűek. Ha nincs más akkor én is megnézem.

  Kérdésem: Fashion 70.s felirata megvan-e valakinek? Ha igen megkaphatnám-e? Az Ázsiáról csak az utolsó rész tölthető le.
  A filmből az első részt letöltöttem, a többit csak akkor, ha lesz hozzá magyar szöveg.
  Köszönöm az infót.

  BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK

 183. Marianna Says:

  Yucca , Mara és mindenkinek aki segített a Frosen Flower című film megtalálásában köszönöm! Ma megnéztem. Hááááát felakadt a szemem.Nem a szokványos rendezés amit megszoktunk a sorozatokból. Csak egy kis bizonytalanságban vagyok. Két részletben töltötte le a fiam. A film eleje az , hogy a fiatal király járkál a kisgyerekek között ahogyan gyakorolják a küzdés mozdulatait. A vége pedig az a festmény amit a király megálmodott és megfestett ahogyan lovon vágtatva nyilaznak. O.K. De nekem valami olyan filmrészlet rémlik, mintha valamelyik már felnőtt katona egy kisgyereket tartana a hátán és valakinek a haragja elől meg akarná menteni.De sajnos nem tudom , hogy ez másik filmben van e, vagy ennek a filmnek van további része , hogy megszül a királyné és arról a kisgyerekről szól-e tovább a film?
  Azt gondolom ez a film csak kitaláció lehet. de ha valóságos akkor szívesen vennék információt róla mi belőle a valóság.
  Sajnos nem tudtam megérteni a királyt.Hiszen ő kényszerítette ebbe a helyzetbe a férfit. De sajna a király szerelmes volt és a féltékenységét nem tudta az esze elnyomni.
  Viszont a legnagyobb csalódás a vége volt. Azt hittem a helyettes parancsnok vagy ki ….nem fogja megölni a srácot. Bosszúból tette amiért ő nem kellett a srác helyett a királynak?

  A másik problémám, hogy 1 éve letöltötték DVD-re a Tamrát.eljutottam a 6. részig, de nem tudom tovább nézni mert 7,8.9-es részeket nem nyitja meg a gépem. Ha más olvasóval nyitom meg akkor megy a film de semmilyen felíratot nem hajlandó alátenni. A fiam pedig jelenleg nem találja honnét lehetne újra letölteni magyar felírattal. Amit megadtam neki elérhetőséget azt mondja az már nem létezik. Pedig már végre most kezdtem volna élvezni és érdekelni hogy na akkor mi lesz abból a szerelmi háromszögből??????

  • maiszancsi Says:

   Szia itt le lehet tölteni a Tamrát:http://doramax264.com/7463/tamra-the-island-k-drama-180mbeps/
   A download linknél kiválasztod a hotfile-t.Nekem nagyon gyors volt,mindig hotfile-be töltöm a sorozatokat.Jó hozzá a magyar felirat is.Nagyon szerettem a Tamrát.
   Ajánlom a VLC média playert,minden formátumú videót lejátszik,a feliratot is könnyű hozzátenni.

  • maiszancsi Says:

   Természetesen a feliratot a d-additson kell letölteni.

  • yucca Says:

   Marianna- A Frozen flower valóságos történetet dolgoz fel, ide másolom neked a történelmi tényekről gizuska 2012.01.10.-ei hozzászólását::

   A film Gongmin királyról szól.
   Gongmin = Wang Jeon – Goryeo (Wang dinasztia) 31.királya
   élt: 1330 – 1374
   uralkodott: 1351 – 1374
   Ő volt Goryeo 27. királyának (Chungsuk-nak) 2. fia
   Chungsuk = Wang Man
   élt: 1294 – 1399
   uralkodott: 1313 – 1330 majd 1332 – 1399
   A filmmel ellentétben a király jó kapcsolatban volt a királynővel (Noguk), azonban hosszú ideig nem sikerült az örökös fogantatása, ezért javasoltak egy második feleséget a királynak, de ettől elzárkózott. Majd Noguk királynő végül is terhes lett, de 1365-ben a szülésben meghalt, és ez vezetett a király depressziós és mentális instabilitásához. A reformista király a politika iránt közömbössé vált. Reformjai miatt sok ellensége volt az udvarban, és reform törekvéseit soha nem bocsátották meg neki. Ettől kezdve idejét fiúkkal és vallási ügyekkel folytatta/töltötte.
   Mint az előző filmekben is tapasztalhattuk az emberi életnek gátlástalanul vetettek véget, gond- és lelkiismeretfurdalás nélkül végeztek ki (gyilkoltak meg) embereket. 1374-ben a király is megölt valakit, majd….. rájött arra, hogy az egyik embere üzleti kapcsolatba került ágyasával, de mielőtt még ezt a személyt is megölte (megölethette) volna ez a bizonyos személy ölte meg Gongmint (a királyt) álmában, 1374-ben.
   Tehát a filmmel ellentétben a király 9 évvel élte túl feleségét.
   Gongmin király kimagasló művészi készséggel rendelkezett, a Goryeo időszak legjobb művészének tartják. Nagyon szép festményeket lehet találni a net-en

   • Marianna Says:

    Nagyon köszönöm. Nem is emlékeztem Gizuskának erre a beírására. De mintha valami rémlene hogy valaki azt kérdezte, hogy ilyen sokáig élt abban a korban????? Mármint az apja ha jól számolom 105 éves koráig? Akkor az apja is túlélte őt. De az uralkodásukban átfedés van. Más fejedelemségben vagy tartományban uralkodtak?

    Egyébként ez a kínai császártól való függés minden filmben előjön elég határozott jelenetekkel.

    Nekem nagyon tetszett az a dal amit az ünnepségen a király énekelt amikor kérlelték, hogy zenéljen és énekeljen. Ja hirtelen az jutott eszembe hogy a ” lantot” és a kardot is jól “Forgatta” 🙂 Na meg az ecsetet is.

    Na összességében örülök, hogy megnéztem.

    Most a Tamrát fogom befejezni a napokban , köszönöm ” maiszancsi”-nak hogy megírtad az elérhetőséget 🙂

    Aztán a Jumong következeik. Azt hiszem erre is azt írtátok hogy ALAPMŰ , meg kell nézni 🙂

    Persze mellé kell naponta sorolni az Acu hercegnőt. M1-en 15:40-kor lesz…23:35-kor pedig ugyanitt az ismétlés. Nem tudom hány részes lesz.

 184. maiszancsi Says:

  Szeretnék én is kérdezni valamit.a Quen Inso-nak van magyar felirata?Nagyon megtetszett,de nem találom sehol.

 185. Nagy Ildikó Says:

  Janika fordította, ő minden fordítását törölt. Sajnos nincs fent a felirat. Amúgy köszönöm, de eddig eljutottam én is.

  • tenambo Says:

   Én ugy láttam a “Jani74” blogján,hogy továbbra is fordit. De mi van a “Pasztá”-val,amit az MTV beigért?

   • yucca Says:

    Hát ez az, szerintem meg se rendelték.
    Most, hogy már csak az m1 maradt ilyen sorozatokra, várhatunk mire megint lesz koreai sorozat.

   • Andicilin Says:

    Nem hiszem, hogy bejelentették volna a nyilvánosságnak, ha meg se vették. Az, hogy mikor kerül valójában adásba egy másik kérdés.

   • yucca Says:

    Mindenesetre nem egy szavahihető csatorna az m1.
    Arról volt szó, hogy augusztusban adják le a Pastát, akkor addigra el kellett készülnie a szinkronnak, ha meg már kész a szinkron, akkor miért ülnek rajtra? előásták újra a Rex felügyelőt, mondjuk én szeretem, de eddig a tv2-n adták, tehát kicsit már unalmas, helyette leadhatták volna a Pastát, szerintem nagyon jó lett volna a műsorrend, ha az Acu hercegnő előtt egy koreai sorozat megy, szerintem megnőtt volna a nézettségi szint.

   • Andicilin Says:

    Tényleg erről volt szó? O_O Én lemaradtam. De hát augusztusban még A korona hercege ment. Azzal párhuzamosan akarták volna leadni?

   • yucca Says:

    én itt olvastam annak idején:

    andingo mondja:
    2012-05-31 – 07:27

    Teszár Dávid nyilatkozta, azt hiszem a Demokratában, hogy augusztusban az m2-n a Pastát, m1-en a Yi Sant adják majd.

 186. Andicilin Says:

  Hm, utoljára azt hiszem, hogy a Boa – A rémület szorításában című thaiföldi csodáról írtam. Vagy mégsem? Na, mindegy, egy élmény volt, az tuti. Azóta két koreai filmet láttam. A Lélegzet című Kim Ki Duk filmet, ami volt a filmhéten is. Nekem ez nagyon tetszett. Kereknek éreztem. Bár Kim Ki Duk kezd egy kicsit egysíkúnak tűnni számomra az állandó elemeivel, mint például az évszakok és a főszereplők némasága. A másik a Tube – Alagút a halálba. Igazából nem volt rossz, sőt teljesen korrekt akciófilm, csak nem túl eredeti. Végig olyan érzésem volt, mintha a Die Hard, a Halálos fegyver és a Féktelenül egy-egy jelenetét nézném, csak koreai színészekkel. SPOILER! A végén pedig nem értettem miért nem ugrott ki a metrókocsiból a csávó. Felkapcsolja a tartalék energiát és kiugrik, nem? Miért maradt ott? Vagy lemaradtam valamiről és végig rajta kellett tartania a kezét?! Nonszensz. Ja, mellesleg a filmben a rendőrfőnököt Jang Geum nevelőapja játszotta.

  Ezeken kívül mostanában a Kína legendás fegyvereit láttam, ami egy elég jó régi kung-fu film, és a My so has got depression című japán filmet. SPOILER! Azért töltöttem le, mert a januárban induló japán sorozat főszereplője, és az ott a férjét alakító színész szerepel benne, illetve mert tetszett a téma, amivel foglalkozik a film. Csak a szereplők miatt nem nagyon nézek meg semmit, kivéve ha az Jackie Chan. 🙂 Szóval a filmben a két színész házaspárt alakít, mint az Acu hercegnőben is, csak itt icipicit soknak tűnik a köztük lévő korkülönbség. Egyébként aranyos történet. A férj depressziós lesz, a feleség pedig egyelőre sikertelen mangaka. Ugyan mi más is lehetne a sztori, mint hogy mindketten naplót vezetnek a depiről, hogy ők hogyan élték meg, majd ezt kiadják mangaként? Hát csakis ez. Azoknak ajánlanám, akik meg akarják ismerni a depresszió egyik – napjainkban talán leggyakoribb – formáját. Ezen túl viszont nem sok mindenről szól. Hangulatilag engem a Gou Gou, the cat című szintén japán filmre emlékeztetett.

  • Marianna Says:

   ….”Azoknak ajánlanám, akik meg akarják ismerni a depresszió egyik – napjainkban talán leggyakoribb – formáját”…..Hát ez jó. Azt hiszem sokan felfedeznék magukon a tüneteket vagy jeleket 🙂 😦

 187. yucca Says:

  Az új évre mindannyiunknak egy szebb, boldogabb világot kívánok!

 188. yucca Says:

  Marianna-
  a Tamra nagyon tetszett nekem, olyan szerethető ez a kis esetlen búvárlány Beojin, és ahogy mondja: “jongori” (száműzött), mert ő csak így hívja Park Kyn-t, készülj fel rá, hogy ezen is sirdogálni fogsz, de ez nem dráma.

  véletlenül találtam rá erre:

  • Marianna Says:

   Az idei első hozzászólásomat szeretném azzal kezdeni , hogy őszintén mindenkinek békés sikeres új évet kívánjak !!!!

   Nagyon érdekes a hangzása. Köszi!!!! 🙂
   Fura, hogy az általam látott filmekben eddig a feltűzött haj jelentette a férfiaknál , hogy megnősült és a királynak itt leengedve van a haja.
   Tényleg nem volt a királyba szerelmes sose a srác , csak a király iránti odaadás tisztelet hozta ki belőle a hajlamot vagy a megadást , hogy képes volt vele a testi kapcsolatra? Aztán amikor megtapasztalta egy nővel ugyanezt rájött , hogy mi közte a különbség ?
   A segítségeteknek köszönhetően most folytatom a Tamrát.
   Az e heti Színes RTV-ben láttam leírva én is a Szulejmánról szóló sorozat bemutatót , de nem találom mikor kezdődik. csak hogy az RTL tűzte műsorra.

 189. Nagy Ildikó Says:

  Nekem nagyon tetszett, azóta már több filmsorozatot láttam vele.

 190. Nagy Ildikó Says:

  Nekem is tetszett a Tamra, de igazán láttam már nekem tetszetősebbet.
  Yucca, valahogy inaktívvá vált nálam a Horse dr. 22-ig letöltöttem, innét egyik letöltés sem aktív.
  Légy szíves tedd nekem aktívvá megint, ha lesz időd. Új telepítésű gépem lett, lehet, hogy ebben nincs benne, ami kell. Próbáld meg légy szíves, hogy tölthessem. 22-ig a régi géppel csináltam, most viszont nem tudok innét semmit sem tölteni.
  Köszönöm,

  Jó szórakozást ma, holnaptól boldog új évet.

 191. Elhaym Says:

  tenambo:

  “Nem akarok senkit elkeseriteni,lévén készülünk a szeretett ünnepére,de azt hiszitek,hogy ezzel a szavazosdival meglágyitjátok az MTV szivét?”

  Sosem lehet tudni. Yi sant is azért adták le, mert a Dong Yi után sokan kértük.

  Szulejmánt szerencsére este 9 után adják majd, így én is bele tudok nézni. Remélem nézett lesz, mert ha igen akkor több kosztümös sorozatra is számíthatunk az RTL-en.

  Ezt a könyvet ismeritek?
  http://moly.hu/konyvek/kyung-sook-shin-vigyazzatok-anyara

  BOLDOG ÚJ ÉVET mindenkinek.

 192. yucca Says:

  info a Szulejmánról:
  http://port.hu/szulejman_muhtesem_yuzyil/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=20259086&i_topic_id=1

  és itt egy vélemény:
  http://helyitema.hu/belfold/2928

  • Andicilin Says:

   Csak az nem derül ki sehonnan, hogy hány részes. IMDb-n ez a rész kifejezetten kaotikus. Porton meg semmi infó.

 193. tenambo Says:

  Tekintettel arr,hogy egyelőre nem tudjuk mikor lesz valamelyik csatornán koreai sorozat,javaslom nézzük együtt a “Szulejmán”-c török sorozatot. Ez az RTL klubbon lesz látható jan.9-től 21,20-as kezdettel

  • yucca Says:

   Én nagyon jól elvoltam a tv műsorain az ünnepek alatt, az összes mikulásos, karácsonyos filmet megnéztem, feltöltődtem velük, csordultig tele lettem a karácsony hangulatával, de holnaptól sajnos minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

  • yucca Says:

   Bocs, nem ide akartam írni a bejegyzésemet.

 194. Catrin Says:

  Hosszú idő után ismét összejött egy filmes lista, nem a legjobb… igazán adhatnának már más filmeket is. 🙂
  http://anipalace.hu/news.php?item.202.1

  tenambo:
  Persze nézzük/nézzétek a Szulejmánt, de ne feledkezzetek meg a japán kosztümös Acu hercegnő sorozatról sem, aminek Elhaym külön bejegyzést is nyitott.

 195. Nagy Ildikó Says:

  Köszönöm Yucca, de most is ugyanaz a helyzet csak 22-ig működőképes a link, a többi “halott” nálam. Ugyanez a Great Sernél is. /ennél 18./

  • yucca Says:

   Ildikó!
   Már sejtem, hogy mit gondolsz “halott” linknek.
   Tegyünk egy próbát:
   nyitsd meg az oldalt:
   http://www.kr-dramas.org/?p=2164

   menj le az E23-ig
   a 4-sorban a fehér BarosMP4 mellett a sárga színű IF-re kattints, ( mert csak a sárga színű betűk aktívak)

   tedd ugyanezt az E24, E25 és E26-nál
   az E27-nél a fehér HANrelMP4 mellett a sárga IF-re kattints.

   A Great seer-nél ugyanígy járj el.

 196. tenambo Says:

  Ahogy olvastam a Szulejmán 3 évados. Ez azt jelenti,hogy kb.60-64 részes. Most már cak az a kérdés,hogy milyen időközökben vetitik. Reméljük,hogy naponta mert,ha nem akkor Mariannak lesz igaza. Tovább tart,mint a török veszedelem.
  Mivel két érdekes sorozat fog menni,délután ill. este,aki tudja nézze mind a kettőt és együtt értékeljük,vagyitt,vagy az uj bloggon.

  • Andicilin Says:

   Szerintem náluk nem úgy vannak az évadok, mint az amerikai sorozatoknál. Fentebb írta is valaki, hogy már a 80. résznél tart. Nem tudom, hogy náluk milyen időközönként adják, de biztos nem naponta. Az RTL Klubon szerda esténként lesz.
   Új blog? Az Acu hercegnőnek van külön témája, ha arra gondolsz. Szóval azt a sorozatot nyilván oda, ha a Szulejmánnak lesz külön témája, akkor azt meg oda, de nem hiszem, hogy érdemes lenne neki nyitni. Szerintem innen a többség inkább egy japán sorozatot néz, mint egy törököt, de ki tudja…

 197. Nagy Ildikó Says:

  Yucca köszönöm, megörvendeztettél. Pedig próbálkoztam ám valami hasonlóval, de mindig szöveget töltöttem.
  Nagyon nagyon örülök.Angyal vagy, karácsony után!
  Hurráááááá! jó lett.

 198. maiszancsi Says:

  Janika 74 blogjának mi a címe?Lehet ott regisztrálni és letölteni a feliratokat vagy csak az ismerőseinek engedi meg?Előre is köszönöm a választ.

 199. maiszancsi Says:

  De jó!Olvastam a bejegyzéseket,és úgy láttam hogy nagyon sok mindenkit érdekel a török sorozat.Jó hír amit mondtatok hogy hasonlít a koreai sorozatokhoz,tehát tényleg történelmi témájú,bár az ajánlóján is látszott hogy nagyon jó lesz.Meg sok ország megvette,szóval nagy sikerű.:)

 200. Zsófi Says:

  Sziasztok!
  Elhaym kérdezte korábban, hogy ismeri-e valaki Shin Kyung-Sook: Vigyázzatok Anyára című könyvét.
  Én pont a napokban nézegettem a könyvesboltban, de csak nem vettem meg, gondoltam előbb megkérdezem tőletek, hogy olvastátok-e, és ha igen, mi a véleményetek?
  Annak idején a QSD könyvének az első részét is megvettem, és most hiába várom a másodikat. 😦 Tudtok róla valamit?

  • Andicilin Says:

   A Kiadó rendszeresen válaszol a saját honlapján feltett kérdésekre, és szerencséd van, mert legutóbb pont ezt kérdezte valaki. 🙂 A válasz: “A Silla királyság ékköve 2. kötete 2013 tavaszán jelenik meg.”
   Én arra tippelek, hogy egy rendezvényre fog kijönni. Például Mondocon vagy Képregényfesztivál, esetleg valami komolyabb könyves cucc.
   Ha gondolod kérdezz tőlük, vagy javasolj koreai képregény/könyvet: http://vadviragok.hu

 201. Andicilin Says:

  Arahan: Épp most láttam, és nekem tökre tetszett. Érdekes látni viszont, hogy MDL-en eléggé lepontozták, és olyan kritikát is írtak, hogy nem túl eredeti, ezért a kevés pont. Valóban, nem ebben a filmben találják fel a spanyol viaszt, de látványos verekedések, fegyveres harcok vannak benne, és aki ilyen filmet vár, annak csillagos ötös. Nekem az is. A másik, amiért imádtam az a főszereplő. Az elején tipikusan az a karakter, akit imádok. A kis csíra, szerencsétlenkedős srác, akit csak szeretni lehet. Sőt, igazából később is, hogy csak a legvégén ébredjen fel benne az erő és győzze le a gonoszt. Ja, egyébként érdekes, hogy a koreaiak előszeretettel vegyítik a taoizmust és a varázslást. 🙂 Mindig rá kell jöjjek, hogy a taoizmust egész életen át lehet tanulni, noha egy mondatban összefoglalható a lényege. Egyre inkább vonz is. Na, mindegy, a filmet ajánlom mindenkinek, aki szereti a látványos harcművészeti filmeket. Igazából ha Jackie Chan játszott volna benne, akkor a hazai mozikban tuti sikerre vetítették volna, de hát a koreai filmgyártás itt még nem tart. :/

 202. Elhaym Says:

  Új bejegyzés a szavazások végeredményével:
  https://elhaym.wordpress.com/2013/01/06/koreai-sorozatok-9/

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.


%d blogger ezt kedveli: