Hírek 14. Cor Leonis Kiadó újdonságai

Pár napja a Fumax Kiadó őszi újdonságait mutattam be, most folytatnám a sort a Cor Leonis Kiadóval.

Syd Field – Forgatókönyvírók kézikönyve – A sikeres forgatókönyvírás gyakorlati lépései

Megjelenés: augusztus 27.

Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait…
Syd Fieldnél senki sem tud többet a forgatókönyvírásról. A hollywoodi bennfentes a Forgatókönyv című bestsellere folytatásában most a forgatókönyvírók új nemzedékével osztja meg titkait, meglátásait, anekdotáit. A Forgatókönyvírók kézikönyve sok-sok hasznos példával illusztrálva mutatja be, hogyan zajlik a műhelymunka Syd Field világhírű workshopjain. A Forgatókönyvírók kézikönyvé-ből kiderül, hogy milyen a jó ötlet, milyen a profi szerkezet, megtudhatod, hogyan keltsd életre a karaktereket, hogyan írj párbeszédet, vagyis hogyan dolgozd fel ötletedet sikeres, profi forgatókönyvvé. Akár kezdő vagy, akár profi, ha követed Field tanácsait, végül a kezedben lesz egy kész, eladható forgatókönyv!

Nevada Barr – Ördögkatlan
Anna Pigeon 1.

Megjelenés: szeptember 1.

Anna Pigeon meztelenül, betört fejjel, kificamodott vállal ébred egy víznyelő üreg mélyén a Glen Canyon sivatagos fennsíkján. Kiszáradt nyelve feldagadt a szomjúságtól. Fogalma sincs, hogyan került oda, nem emlékszik, mikor veszítette el a ruháját és az eszméletét. Kétségbeesetten próbálja felidézni, mi történhetett vele, és közben igyekszik felfedezni szűk börtönét…

Nevada Barr – a 13½ című nagysikerű regény szerzője – Anna Pigeon történeteivel szerzett magának ismertséget. A Nemzeti Park Szolgálat különc rangerének kalandjaiból eddig tizenhat jelent meg, és az írónő – rajongói régi vágyát teljesítve – végre megírta a sorozat előzménydarabját, Az ördögkatlant. Kiadónk ezzel a kötettel indítja útjára az Anna Pigeon-sorozatot.

Karen Marie Moning – Új nap virrad
Tündérkrónikák 5.  kötet

Megjelenés: szeptember 17.

A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

Noszov – Nemtudomka csodálatos világa

Megjelenés: még nincs dátum.

Volt egyszer egy mesebeli város, a neve Virágváros volt. Picurok és picurkák laktak benne. A picurok vagy hosszú, bő nadrágban jártak, vagy kantáros rövidnadrágban, a picurkák pedig a színes, tarka szoknyákat sze­ret­ték. Azért hívták őket picurkáknak, mert olyan csöppek voltak, mint egy icipici uborka. A házak körül virágok nyíltak, az utcákat is virágokról nevezték el: Harangvirág utca, Kamilla sétány, Búzavirág körút. A város egy folyó partján terült el. A folyót az apróságok Uborka folyónak hívták, mert a partján rengeteg uborka nőtt. A Harangvirág utca egyik házikójában tizenhat picur lakott. Róluk és a városka többi lakójáról szól ez a csodálatos és hihetetlen történetekkel teli mesekönyv. Megismerjük majd Tudomkát, akit azért hívtak Tudomkának, mert nagyon sok mindent tudott. És azért tudott olyan sok mindent, mert rengeteget olvasott. Az olvasástól Tudomka nagyon megokosodott. Ezért mindenki hallgatott rá, és mindenki nagyon szerette…

További hírek

  • Az Új nap virrad ára kissé el fog térni az eddig megszokottól. Ennek oka, hogy a befejező rész jóval vastagabb, mint az eddigi kötetek. Angolul 600 oldalas.
  • Horoszkóp kedvelőknek : Rick Levine – Jeff Jawer – Éves horoszkóp 2013. Megjelenési dátum még nincs.
  • Új szerző:  Alaya Dawn Johnson. Columbia Egyetemen szerzett diplomát kelet-ázsiai nyelvek és kultúrák ismeretéből. Jelenleg New Yorkban él. Olyannyira imádja a várost, hogy egyik sorozata is itt játszódik, egy alternatív világban, az 1920-as években. Az még titok, hogy melyik sorozata fog megjelenni magyarul.
  • A kiadó standja  megtalálható lesz a Zsidó Nyári Fesztivál (aug. 26 – szept. 4) két napján, augusztus 26-án és szeptember 2-án Gozsdu udvarban, a Goubába, délelőtt 10 és este 19 óra között,  ahol minden könyvükre 25% kedvezményt biztosítanak. A kedvezmény egyaránt érvényes a jelenleg előrendelhető, de addigra már frissen megjelenő Forgatókönyvírók kézikönyve, és Ördögkatlan című könyveikre is.
  • Most előrendelni is érdemes. 25% kedvezménnyel juthatsz hozzá 3 sikerszerző legfrissebb könyveihez. (a Forgatókönyvírók kézikönyve, az Ördögkatlan és az Új nap virrad) . Legalább három könyv előrendelése esetén  a kiadó átvállalja a szállítási költséget is. Részletek itt.
  • A Kiadó gőzerővel dolgozik a webshopon is, ami szeptemberben indul előre láthatólag. Versenyképes kedvezményeket, és olvasóbarát szállítási díjakat szeretnének biztosítani.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: