Hírek 13. Film Kate Mosse könyvéből

4 részes minisorozat készül Kate Mosse Labyrinth című regényéből, mely itthon Labirintus (Három titok, két nő, egy grál) címen jelent meg. A sztori egyszerre játszódik a mában és a XIII. században. Szereplők: Tom Felton, John Hurt, Sebastian Stan, Jessica Brown Findlay.

Labirintus az egyik legizgalmasabb könyv amit olvastam. Nincs benne csöpögés sem.

Könyv elején az adta az izgalmakat, hogy Alice-on és Alyson kívül minden szereplő gyanús volt, nem lehetett tudni kiben lehet megbízni. Izgultam a lányokért, nehogy olyanoknak mondjanak el titkos infókat, akiknek nem szabad. Aztán ott volt a könyv elején talált két csontváz. Emiatt tudtam, hogy két szereplő biztos megfog halni a múltban, érdekelt hogyan, ki ez a két szereplő, drukkoltam, hogy ne kedvenc legyen. Történelmi részek is nagyon jók, könyv második fele meg tele van nem várt fordulattal és tragédiával. Könyv eleje valóban lassú, de aztán ahogy egyre több a titok, rejtély, úgy válik egyre izgalmasabbá. Feszültséget az is fokozza, hogy mindig akkor vált át a történet jelenből a múltba, vagy múltból a jelenbe, amikor épp valami izgalmas történik. Múltbeli események több évet ölelnek fel, jelenbeliek pár napot.

Filmnek szerintem az első része lesz lassú. Jelenben még csak régészkedni fognak. Múltban Alys is éli a mindennapi életét. Megismerjük a szereplőket. Valószínű ott lesz vége az első résznek, hogy Alys megkapja a könyvet, onnan indul be majd a történet. Az volt az a pont amikor már nem tudtam letenni a könyvet.

Történet

Három titok. Két nő. Egy Grál.
1209 júliusában egy tizenhat éves carcassonne-i lány titokzatos könyvet kap az apjától, benne a Megfeszített Krisztus kicsorgó vérét felfogó Szent Grál titkával, amelynek gyökerei az ókori Egyiptom sivatagának mélyéről erednek… 2005 júliusában Alice Tanner két csontvázat talál a Carcassonne körüli hegyekben végzett ásatások során. A rejtett sírüreg belsejében Alice hitetlenkedve fedezi föl, hogy érteni véli az üreg kőfalába vésett titokzatos, ősi szavakat. Már túl késő, amikor rádöbben, hogy olyan események sodrásába került, amelyek fölött neki nincs hatalma, s hogy személyes sorsa elszakíthatatlan szálakkal kötődik a 800 évvel korábban élt eretnekek sorsához. Legenda, vallás, történelem, múlt és jelen lebilincselően izgalmas meséje, amely A Da Vinci-kód sikerével vetekszik.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: