Larissa Ione: Csábítás – Daemonica 1.

Hangulat 10/10
Történet 10/8
Karakterek 10/10
Befejezés 10/9
Dráma 10/9
Humor 10/9

Démonok, vámpírok, vérfarkasok, mágia, romantika, erotika, alakváltók, urban fantasy, humor, dráma.

Kedvenc szereplőim: Wraith (Lidérc), Shade, Eidolon, Gem.

Tayla, a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.
Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak – még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan fordulatokat tartogat, amelyeket a legvadabb álmaiban sem gondolt volna?

“A démonok tana lényegében azt mondja, hogy miután a Sátánt száműzték a mennyből, megteremthette saját fajait.” /Részlet a  Daemonicából, a démonok Bibliájából./

Larissa Ione nevével először Angi blogján találkoztam. Egyből felkeltette az érdeklődésemet és nagyon szerettem volna, hogy megjelenjen magyarul és elolvashassam. Ezért ajánlottam én is Ionet az Egmont Kiadónak másokkal együtt. Akkor még nem reménykedtem a magyar kiadásban, de aztán a Kiadó bejelentette, hogy már idén a kezünkben foghatjuk a Daemonica sorozat első részét. Fülig ért a szám, annyira boldog voltam. Később a borító szavazásnál is sikerült elérni, hogy az amerikai nyerjen. Júliusban meg jött  a következő örömhír, nem egy, hanem egyszerre két kötet fog megjelenni a sorozatból.  Imádom az Egmont Kiadót.  És még milyen sok meglepetést ígérnek erre az évre, csak győzzük kivárni. 🙂 Azt hiszem minden héten lehet számítani Egmontos bejegyzésre itt a blogomon. 🙂 Borító egyébként élőben még szebb, mint monitor képernyőjén keresztül.

“Ki gondolta volna, hogy ez lesz belőle, Mr. Jómodor a végén a kórházban kamatyol. Egy beteggel, ráadásul ellenséggel.  Nem tudom, hogy bulit rendezzünk-e a tiszteletére, vagy inkább dobjuk be  a tűz aknába, mert ilyen hülye volt.” /Lidérc/

Történet főszereplője három seminus démontestvér. Egy apától származnak, anyjuk viszont különböző fajú. Imádok testvérekről olvasni. Provokálják egymást, beszólogatnak egymásnak, bármikor képesek összeverekedni, de közben nagyon – nagyon ragaszkodnak egymáshoz. Készek akár meg is halni egymásért.

“-Ezért vagyok még életben, nem? A mágia. Valószínűleg végezni akarsz velem, de nem teheted meg.
A férfi vállat vont, és megjelölt valamit a noteszében.
– Benned is szívesen lennék megint, úgyhogy nem kell olyan nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy mire vágyom.”

Eidolon  a Földalatti kórház orvosa. 100 éves, ezért sürgősen párt kell találnia. Máskülönben olyan ösztönlénnyé változik, akinek csak egy cél lebeg a szeme előtt, minden nőt megtermékenyíteni, hogy a  seminus faj fennmaradjon.  Eidolonnak erős az igazságérzete, démon létére nagyon civilizált.  Az amit Wraithért (Lidércért) tesz, azt szavakba foglalni is nehéz. Nem sokan lennének erre képesek.

” Lidérc azt hiszi, hogy ő érinthetetlen. Fogalma sincs róla, hogy Eidolon szenved.  Ha tudná, hogy min megy keresztül Eid…- Shade megrázta a fejét. – Akkor elveszítenénk. Sosem tudhatja meg.”

Shade mentős és imádja a nőket. Többel is kapcsolatot tart fent egyszerre, sőt meg is van átkozva.

“- Elegem van belőle, hogy pesztráljam – jelentette ki Eidolon, és maga mellé húzott még egy műszerekkel teli tálat – és, hogy folyton meg kelljen mentenem a bajból.
– Kis időre van szüksége.
– Kilencvenhárom év nem volt elég neki? Shade, két év múlva át fog esni az érésen! Még nem áll rá készen. Mindannyiunkat ki fognak nyírni miatta!”

Lidérc (Wraith), ő az a karakter, akit már az első oldalon a szívembe zártam és mindig azt vártam, hogy feltűnjön. Kék szem, vállig érő szőkített haj, lelkileg tönkretett, zabolátlan természetű, szereti áthágni a szabályokat, gúnyos, mogorva, könnyelmű. Azt hiszi, amit tesz nem jár következményekkel. Agya is könnyen elborul. Nem lehet őt nem szeretni. Én  a nem érdekel semmi hozzáállását is bírtam. Szörnyű gyermekkora volt, nem is csoda, hogy szereti magát drogos emberek vérével kiütni. Ő ráadásul félig vámpír is, ez sem könnyíti meg a helyzetét. Ebben a sorozatban a vámpírok ugyanis nagyon ellenszenvesek. Szüksége is van testvérei védelmére.

“Ti, Aegisek, válogatás nélkül gyilkoltok. Fogalmatok sincs róla, hogy kit vagy miért öltök meg. Semmit sem tudtok rólunk.”

Tayla egy Aegis vadász, miután megsérül, a démonkórházban tér magához. Eidolonnal hamar egymásnak esnek, ami nem is csoda. Eidolon egy Incubbus, ennek a fajnak meg nagyon fontos a szex.  Tayla hamar rájön, hogy a démonok mások mint hitte, sőt a származásával is szembe kell néznie és a tragikus múltján is túl kell lépnie. Tayla engem az állandó pokolfajzatozásával nagyon idegesített, menyétje Miki viszont aranyos.

“Te démon vagy. Aki gonosz, az… nézzen is ki gonosznak, legyen csúnya.”

Gem a gót csaj félig démon. Szerelmes egy nős férfiba, aki észre sem veszi. Kynan a hadseregban szolgált orvosként, most az Aegisek vezére. Hűséges a feleségéhez Lorihoz, akit én már  a kezdetektől utáltam.  Gem – Kynan közti szerelmi szálat több köteten át követhetjük nyomon. Nem tudom mire számíthatok velük kapcsolatban, annyira kilátástalan a helyzetük. Drukkolok nekik.

Szereplőinknek a szervkereskedelemmel is fel kell venniük a harcot. Valaki sorra gyilkolja a démonokat, vámpírokat, szerveiket meg eladja a feketepiacon.

Nem szeretem az orvosokat, a kórházakat. Vészhelyzet és Grace klinika is unalmas a számomra, ezt  a sorozatot viszont már most fantasztikusnak tartom. Már azért is, mert több kedvenc sorozatom eszembe jutott róla. New York a helyszín, mint az Angyali vadászban. Tetoválás van a szereplőkön, mint az Alvilág uraiban. Lirsha olyan kedves szó, mint az FTT Nallája. Itt is vannak anyáktól örökölt jellegzetességek, mint az Éjfél szülötteiben. Több féle lénnyel is találkozhatunk benne, meg mágiával, varázslattal is. Következő kötet is zseniálisan fel lett vezetve. Remélem nagyon népszerű lesz nálunk ez a sorozat. FTT és Alvilág urai rajongóknak kihagyhatatlan.

Miért Daemonica a cím? Kiadó ezt írta a facebookon. “A szó gyökere a görög daimón, ebből ered angolosan a Demonica, latinos írásmóddal pedig a Daemonica. Jó okunk volt rá, hogy a latinosat válasszuk: ha emlékszel, az első kötetben (Csábítás) Tayla leveszi Eidolon polcáról a démonvilág vallási rendszerét megalapozó, számukra nagyon fontos könyvet. Ennek címe az eredetiben is latinul szerepel: “Daemonica”.
Így hát, mivel már a szerző is használta a latinos kifejezést, a magyar olvasó számára pedig úgyis mindkettő idegenül cseng, a kultúrkörünkbe történelmileg pedig kicsit jobban illik a latin, emellett döntöttünk.”

Könyvet köszönöm az Egmont Kiadónak!

Értékelésem 10/9
Molyon 5/4,5

Könyv adatai

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Pleasure unbound
Oldalak száma: 440
Borító: Puha fedeles
Fordító: Balogh Imre
Teljes ára:  3999 FT
Megjelent:  angolul 2008, magyarul  2012
Rendelhető: Egmont , Bookline , Alexandra

Kihívások a Molyon

1. Mert EGMONT DARK könyvekből sosem elég!

2. Olvassunk New Yorkban játszodó könyveket!

3. Larissa Ione~Demonica Series

4. Démonok

5. Démonok vs. Angyalok

6. Inkubusz – Szukkubusz

Más vélemények

Molyos értékelések , jelenleg 88%

Goodreads értékelések , jelenleg 5/4,15

Nita_Könyvgalaxis  5/4,5

Francica 5/4,5

Timi 5/4,5

Gretty 5/4

Larissa Ione könyvei

 • Daemonica

1. Csábítás 10/9
2. Elszabadult vágyak
3. Passion Unleashed
3,5. Eternity Embraced
4. Ecstasy Unveiled
5. Sin Undone
5,5. Vampire Fight Club

 • Lords of Deliverance

1. Eternal Rider
2. Immortal Rider
3. Lethal Rider
4. Rogue Rider

Reklámok

5 hozzászólás to “Larissa Ione: Csábítás – Daemonica 1.”

 1. Dinky Says:

  Uh, Wraith neve le lett fordítva? Nekem kissé fura így :S

 2. Elhaym Says:

  Wraith neve nekem is fura, nem is értem miért lett Lidérc. Még jó, hogy Shade nem lett Árnyék, Eidolon meg Kísértet.

  “Te, szeptember 17. az Újjászületett szerető megjelenése?”

  Ulpiusról van szó, náluk meg semmi sem biztos. Még a fülszöveget sem tették ki.

 3. Elhaym Says:

  Szívesen. Irigység is késik már féléve, pedig az első két részt az angol megjelenés után gyorsan kiadták.

  Még a Szürke könyv második részét is tologatják. Először aug.-ra ígérték, majd szept. 3-ra, most már szept. közepére.. Jó, hogy az nem érdekel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: