Loretta Chase: Az éjszaka rabjai – Úri csirkefogók 2.


Hangulat 10/10
Történet 10/10
Karakterek 10/10
Befejezés 10/10
Dráma 10/10
Humor 10/-

Romantika, krimi, 19. század

Kedvenc szereplőim: Esmond, Leila.

Kilenc éve, a szépséges Leila Beaumont bűnöző apja titokzatos körülmények közt meghalt. Most pedig kegyetlen, erkölcstelen férje is gyilkosság áldozata lett… és az ártatlan Leilát gyanúsítják.

Leila elhatározza, mindenképpen kideríti az igazságot, legyen bármilyen kellemetlen is. A gyönyörű portréfestő a rejtélyes Esmond grófhoz fordul segítségért.

Az elbűvölően jóképű idegen gondosan titkolja a valódi személyiségét, amely megdöbbentené a nőt… és a múltját, amely elválaszthatatlanul egybefonódik Leiláéval. S bár a veszély egyesíti őket, a vágy az, amely összeláncolja a szívüket… ahogy Esmond férfias, merész és érzéki érintése lángra lobbantja Leila vérét… és belevonja a legellenállhatatlanabb cselszövésbe: a szenvedélyes szerelembe.

Amint befejeztem az első részt, álltam is neki a másodiknak. Nem is tudom külföldön, hogy bírtak két évet várni rá, én nem tudtam volna. 2. kötet teljesen más hangulatú, mint az első. Ez egy nagyon jól megírt romantikus krimi két fantasztikus főszereplővel. Egyikük sem tökéletes, múltban mindketten követtek el hibákat. Leila a kedvenc női nevem, ezért nagyon örültem, hogy végre egy olyan könyv, ahol így hívják a hősnőt. Esmond meg, sóhajt, őt egyszerűen nem lehet nem szeretni. Ő az a pasi, aki minden női olvasót rabul fog ejteni.

Múlt.

1819. A 17 éves Leila Bridgeburton nem tudja, hogy az apja egy bűnöző. Gondtalanul éli az életét addig a napig amikor három gyanús fickó látogatja meg az apját, Ismal két emberével. Leila később egy kocsiban tér magához egy ismeretlen férfi társaságában. Mindent megtud az apjáról és azt is, hogy meghalt.  Leila teljesen egyedül marad.  A naiv kislány beleszeret megmentőjébe Francis Beaumontba, akire ő páncélos lovagként tekint és elköveti élete nagy hibáját, odaadja a férfinak az ártatlanságát.  Leila szégyelli magát, egyedüli szerencséje az, hogy Francis feleségül veszi. Leila ekkor megfogadja, hogy többször nem fog megbukni az életben, nem szeretne csalódást okozni senkinek.

Jelen.

10 évvel később Leila elismert és nagyon tehetséges festő. Férjét már öt éve nem engedi közel magához. Francis fűvel-fával megcsalta, mindenféle rémségekkel mérgezte meg a lány agyát és ráadásul az ópium rabja is lett. Leilában az fel sem merül, hogy ő is viszont folytasson valakivel, nem szeretne szajha lenni.  Leila nagyon szerethető hősnő, okos, jó megfigyelő, nemes lelkű, nem szereti, ha sajnálják. Indulatkitörései vannak, ilyenkor teljesen elveszti a fejét és bármit képes összetörni. Nem is csoda, más az ő helyében teljesen összeroppant volna. Egy nap a férjét Francist meggyilkolják. Leila retteg a nyomozástól, ha kiderül ki az apja azzal örökre tönkremenne a karrierje. Mindenki azt hinné ő a gyilkos, hisz  a bűnözői hajlam benne van a vérében. Leila a bajban csak egy emberre számíthat, a rejtélyes Esmond grófra.

Esmond gróf Francis mocskos ügyei után nyomoz. Amikor  a férfit meggyilkolják, mindenáron megakarja akadályozni, hogy nyomozzanak az ügyben.  Ha Francis múltja kiderül, a botrányba ártatlan családok mennének tönkre. Ha Leila származására is fény derül, akkor napvilágra kerül a másik botrány is, amelyért őt 10 éve fel kellett volna akasztani. Sőt akkor a Brentmor család is elveszít mindent, pont akkor amikor Esme már  a 4. gyerekét várja. Ha viszont nincs nyomozás, akkor  a gyilkos szabadlábon marad. Leila ebbe képtelen beletörődni, nem tud úgy a  barátai szemébe nézni, hogy közülük bármelyikük lehet a gyilkos. Esmond kénytelen a lánnyal együtt titokban kideríteni mindent.

Ügy nem is olyan egyszerű, mint aminek elsőre látszik. Egyre több titok, rejtély kerül napvilágra. A szálak egyre bonyolódnak, egyre szövevényesebbek. Az egész történet kiszámíthatatlan.  Rengeteg meglepetést tartogat.

A nyomozás során Esmond és Leila egyre közelebb kerül egymáshoz. Ők egymásnak lettek teremtve, forr körülöttük a  levegő. Mindketten okosak, intelligensek, szenvedélyesek, de ez a kapcsolat is gondokkal teli. Leila nem szeretné, ha pletykálnának róluk, sőt Esmondban is nehezen tud megbízni. Hogyan is tudna, amikor  a férfi sok mindent eltitkol előle. Esmondot vonzza a lány, nem bír tőle távol maradni. Azt sem szeretné, ha egy nő megint elvenné a józan eszét. Egy fontos nyomozás közben ez nagyon nem lenne jó. Esmoind fél is, ha Leila megtudja róla az igazságot, ha megtudja élete legszégyenteljesebb időszakát, akkor elveszítheti  a lányt. Minden titka hazugsággal fonódik össze. A legártatlanabb titkát sem tárhatja fel, mert az is tartalmazhat olyat, ami örökké ellene fordíthatja a lányt. Megtudtam érteni, hogy nem akar magáról beszélni. Ezek nem olyan dolgok, amit könnyedén bevall az ember.

Ez az a könyv amire képtelen lennék rosszat mondani. Izgalmas, meglepetésekkel teli, többször meg is hatott. Hibátlan, fantasztikus, imádtam minden sorát. Valóságban szeretnék magamnak egy Esmondot.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Könyv adatai

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Captives of the Night
Oldalak száma: 432
Borító: Puha fedeles
Fordító: Tóth Gizella
Teljes ára:  2290 FT
Megjelent:  angolul 1994, magyarul  2012
Rendelhető: Gabo , Bookline , Alexandra , Moly

Kihívások a Molyon

Loretta Chase: Scoundrels – Úri csirkefogók

És Gabo-könyveket miért nem olvasunk?

Más vélemények

Molyos értékelések

Goodreads értékelések, jelenleg 5/3,62

Loretta Chase könyvei

  • Úri csirkefogók

1. Az Oroszlán leánya 10/10
2. Az éjszaka rabjai 10/10
3. Úri csirkefogó
4. The Last Hellion

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: