Julie Garwood: Az ideális férfi – Buchanan 9.

Hangulat 10/10
Történet 10/9
Karakterek 10/9
Befejezés 10/9
Dráma ————
Humor 10/10

Romantika, krimi, humor, 21. század

Kedvenc szereplőm: Ellie

Kihívás a Molyon: Olvasunk még Garwoodot?

Szavazás: Tavaszi szezon 2012

Az ember néha a legszörnyűbb körülmények közt találja meg a szerelmet…

Dr. Ellie Sullivan befejezi rezidensi évét a kórház baleseti sebészetén, élete azonban fenekestől felfordul, amikor a parkban kocogva szemtanúja lesz, amint egy FBI-ügynököt lelőnek. Ő az egyetlen, aki látta a lövöldöző arcát, és azonosíthatja a kegyetlen, modernkori Bonnie és Clyde párost. Ellie hirtelen egy nyomozás közepén találja magát… egy nyomozás közepén, melyet a kihívóan jóképű Max Daniels ügynök vezet.
Bár Ellie kétségtelenül vonzódik a férfihoz, a higgadt, gyakorlatias ügynök távolról sem az az ideális férfi, akiről mindig is álmodozott. El sem tudja képzelni az életében, vagy szülei dél-karolinai otthonában, ahová húga esküvőjére indul haza.
Ám a férfi mégis felbukkan Winston Fallsban.
Max tájékoztatja Ellie-t, hogy a tetteseket elfogták, és a lánynak tanúskodnia kellene. A gond csak az, hogy korábban is elfogták már a bűnöző párost, ám mire tárgyalásra került a sor, a tanúkat megfélemlítették, vagy eltüntették. Max Ellie árnyékául szegődik a tárgyalásig, és arra sem kell sokat várni, hogy – miközben golyók röpködnek körülöttük – kipattanjon kettejük között az a bizonyos szikra…

Julie Garwood romantikus krimi sorozatával nemrég kezdtem el ismerkedni.  Nem ilyen típusú krimire számítottam. Azt hittem itt is a nyomozáson lesz  a hangsúly, de ez a sorozat  inkább romantikus. Ez nem baj, Garwood humora annyira zseniális, hogy egy percig sem unatkoztam olvasás közben.

Ideális férfi is rengetegszer mosolyt csalt az arcomra. A foci megszállott Ellie, az akciómániás William, Max a vicces rendőrsztorikkal sok vidám percet okozott nekem.

Főszereplőt Elliet nagyon hamar megszerettem. Ugyanaz a beceneve mint nekem, ő is imádja a könyveket és a tejet mint én, neki is hiteltartozása és liftfóbiája van mint nekem.  Egy ilyen lánnyal nagyon könnyen tudok azonosulni. Ellie sebész és az élete sosem volt egyszerű. Gyerekkora óta egy erőszakos, elvakult mániákus üldözi, zaklatja.  A férfi terrorizálni akarja, majd megölni. Ellienek el kellett rejtőznie, szüleit is ritkán láthatta. Felnőtt nőként már elege van a rejtőzködő életmódból, szeretne normális életet élni. Sajnos a vágyát nem olyan egyszerű teljesíteni. Zaklatóját nem sikerült még elfogni, ráadásul szemtanúja lesz egy FBI ügynök lelövésének is. Élete ettől kezdve már kétszeresen is veszélyben van, a gyilkosok ugyanis szeretik eltenni láb alól a szemtanúkat.  Ellie bekerülhetne a tanúvédelmi programba, de akkor örökké bujkálhatna, ezt meg nagyon nem szeretné. Ekkor toppan be az életébe Max, a szexi FBI ügynök. Ellie az első perctől kezdve vonzódik hozzá, de ő romantikára vágyna, nem alkalmi szexre. Az ilyen együttlét számára hideg, művi. Max viszont a világ másik végén lakik, munkájuk miatt idejük sincs sok. Ellienek komoly döntést kell hoznia. Ha belemegy az alkalmi szexbe, utána biztos rosszul érezné magát, de ha elhalasztja ezt  a lehetőséget, lehet azt is örökké bánná.  Nem is tudom, hogy én Ellie helyében hogyan döntenék, de valószínű én kihagynám az alkalmi együttlétet. Tartós kapcsolat híve vagyok és szex nálam csak akkor jöhet szóba ha már kialakult a szerelem is.

Maxből árad a magabiztosság, nem lehet könnyen megfélemlíteni. Udvariatlan, nyers,  cinikus, morgós, néha durva is, de tud figyelmes, becsületes, kedves és gyengéd is lenni.  Ő is első perctől kívánja Elliet, de nem  a hosszú távú kapcsolatok híve. Ellie viszont nem egyéjszakás lány, nem lehet könnyen eldobni. Max nem került közel hozzám, de amit Ellie egyik ikerhúgáért, az édes, jó kislány Annie-ért tett, az szerethetővé tette.

Ellienek van egy másik ikerhúga is Ava, aki egy igazi vipera.  Irigy, akaratos,  mindig drámázik, ő szeret mindig a középpontban lenni. Párszor jó lett volna beolvasni neki. Azt sem értettem, hogy  John mit eszik egy ilyen nőn, hogy nem látja a hibáit. Ava ráadásul kegyetlen és megvetendő dolgot tett  a múltban. Lefeküdt a nővére akkori pasijával, aki akkor pont a vőlegénye volt. Ellie helyében ezt én sem tudnám megbocsátani.

Egy negatívumot találtam csak  a könyvben. Fejezetek végén feltettek egy kérdést, olvastam tovább mert nagyon érdekelt  a válasz, de a történet máshonnan folytatódott. Így nem tudhattam meg azt sem, hogy mi az a pluszember. 😦

Ez  a könyv kezdésnek is jó választás, érthető  a korábbi részek ismerete nélkül is, csak annyi  a kapcsolat, hogy egyszer megemlítik Michael Buchanan nevét. Garwood rajongók ebben  a könyvben sem fognak csalódni. Karakterek szerethetőek, történet vicces és az egészet Tóth Gizella kiváló fordítása teszi letehetetlenné.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Értékelésem 10/9
Molyon 5/4,5

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: The Ideal Man
Oldalak száma: 339
Borító: Puha fedeles
Fordító: Tóth Gizella
Teljes ára:  1990 Ft
Megjelent:  angolul 2011, magyarul  2012
Rendelhető: Gabo , Bookline , Moly

Más vélemények

Molyos értékelések, jelenleg 96%

Goodreads értékelések , jelenleg 5/3,75

Julie Garwood könyvei

 • Buchanan

1. Szívtipró 10/8
2. Kegyes halál (Theo Buchanan – Michelle Renard)
3. Ünneprontó (John Paul Renard – Avery Delaney)
4. Halállista (Alec Buchanan – Regan Hamilton)
5. Lassú izzás (Dylan Buchanan – Kate MacKenna)
6. Árnyéktánc (Noah Clayborne – Jordan Buchanan)
7. Tűz és jég (Jack MacAlister – Sophie Rose)
8. Hosszú búcsú (Sam Kincaid – Lyra Prescott)
9. Az ideális férfi 10/9
10. Sweet Talk (Grayson Kincaid – Olivia MacKenzie)
Várható angol megjelenés: 2012 augusztus

 • A korona kémei

1. Az oroszlán asszonya 10/7
2. Az őrangyal 10/9
3. Királyi adomány 10/8
4. Kastélyok 10/8

 • Clayborne fivérek

1. Két rózsa
2. Három rózsa
3. Ha eljő a tavasz

 • A titok széria

1. A titok
2. Váltságdíj
3. Árnyékzene

 • A menyasszony sorozat

1. A menyasszony
2. Az esküvő

 • Önálló regények

1. A gyengéd lovag 10/6
2. Lázadó vágy 10/7
3. A becsület diadala 10/6
4. A jutalom
5. Mentőangyal 10/10
6. Álmaim hercege

Reklámok

2 hozzászólás to “Julie Garwood: Az ideális férfi – Buchanan 9.”

 1. tigi5 Says:

  a pluszember a vendéged
  üdv
  🙂

 2. Elhaym Says:

  Köszi. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: