Johanna Lindsey: Fagyos tüzek – Viking trilógia 1.

Hangulat 10/8
Történet 10/8
Karakterek 10/6
Befejezés 10/8
Dráma ————
Humor 10/9

Vikingek, romantika, 9. század

Kedvenc szereplőim: nem voltak.

Kihívás a Molyon:  Johanna Lindsey

Szavazás: Tavaszi szezon 2012

Johanna Lindsey romantikus regényeiben hús-vér figurákból, izgalmas kalandokból és lüktető szenvedélyből szövi lebilincselő történeteit.

A jeges tengeren átkelő vikingek egy portyájuk alkalmával foglyul ejtik Lady Brennát, a bátor kelta szépség azonban megesküszik, hogy neki senki nem fog parancsolni – még a jóképű, de faragatlan Garrick Haardrad sem.

Garrick, a kegyetlen viking törzsfő fia, aki ahhoz szokott, hogy mindent megkap, amit csak kíván, vad ösztönösséggel teszi magáévá Brennát. A lány eleinte minden idegszálával küzd a rabszolgasors és nemegyszer mind a tíz körmével gazdája ellen, ám kiderül, a férfi korántsem olyan, mint elsőre látszik. És miközben Brenna bosszúra készül, Garrick csókjai elvarázsolják, és a fagyos norvég télben a vadóc kelta lány izzó szenvedélyre lobban.

Nagyon vártam a Viking trilógia első részét. Elsősorban azért, mert Johanna Lindsey a Malory családdal bebizonyította, hogy nagyon jó sorozatokat tud írni. Másodsorban meg azért, mert az 9. század az egyik kedvenc történelmi korom.

Történet 851-ben játszódik Norvégiában. Vikingek ádázak, könyörtelenek, portyázás során teljesen megvadulnak. Kelta falu megtámadása során több ártatlan embert megölnek, nőket ejtenek foglyul és meg is erőszakolják őket.

Brenna a könyv elején még csak egy 17 éves kislány. Fiúruhákat hord, gyűlöli, hogy nő. Nincs türelme, kedve a női munkákhoz sem. Vadászni szeret, harcolni.  Nem szeretem a fiús lányokat, de őt fiúként nevelte fel az apja, ezért hamar elfogadtam a harcias természetét.

Brenna élete gyökeresen megváltozik amikor  a vikingek legyőzik és foglyul ejtik.  Szégyenként fogja fel a vereséget, tele van keserű gyűlölettel, nem tűri el, hogy mások uralkodjanak felette. Makacs, önfejű, a büszkeség, bátorság mindennél fontosabb a számára.  Nem tekinti magát rabszolgának, állandóan szökni próbál és folyamatosan bajba keveri magát.

Brenna a fogsága elején nagyon idegesített engem, legszívesebben felpofoztam volna. Fröcsögött belőle  a gyűlölet, hiányzott belőle az engedelmesség, jeleneteket rendezett mint egy gyerek. Erőszak után elvártam volna, hogy sírjon, szenvedjen, féljen, de ő nem így viselkedett. Erőszakot kellemesnek találta, élvezte. Amikor rádöbbent, hogy olyan mint egy buja ribanc elkezdte  kéretni magát. Logikátlanul viselkedett. Tejet is utálta, pedig ennél nincs finomabb ital. Könyv második felére azonban sokat változott. Megtanult sírni és a fiús, idegesítő gyerekből egy büszke, lelkileg erős, szerethető nővé változott.

Garrick Haardrad csalódott a nőkben. Első szerelme megcsalta, azóta nem tud megbízni a nőkben, megveti őket.  Nem akar megnyílni senki előtt, nem akarja átélni még egyszer a fájdalmat. Rosszkedvű, rideg  és nagyon cinikus 25 éves fiú vált belőle. Brennát apjától Anselmtől kapja ajándékba. Kezdetektől kívánja a lányt, akit rabszolgaként kezel. Megerőszakolja, amikor engedetlen meg is üti.  Egy nap rádöbben a lány fontosabb a számára egy vagyontárgynál. Nem szabad megtörni, hanem fokozatosan kell megszelídíteni. Könyvekben nem szeretem az olyan férfiakat akik nőket bántalmaznak, de ő viking, ha nem így viselkedett volna az hiteltelenné tette volna a sztorit.

Anselmet eleinte utáltam. Brutális, érzéketlen embernek találtam, de aztán megismertem jobban, megtudtam miért gyűlöli a keltákat, egyre jobban megértettem őt és meg is szerettem.

Cordella Brenna mostohatestvére, boldogtalan házasságban élt, a gyűlölet megkeseredett nővé tette. Azt hitte Brenna mindig azt akarja ami az övé, csak  a bosszúra tudott gondolni, azt akarta Brenna féljen, rettegjen. Történet folyamán ő is sokat változott. Azt viszont sajnáltam, hogy a Hugoval való kapcsolata lezáratlan maradt.

Heloiset nem tudtam megérteni. Ha szereti a férjét miért engedi, hogy az más nőkkel is háljon? Perrin meg gyáva, szeret egy nőt, de hagyja, hogy mások is ágyba vigyék. Látszik, hogy én monogám típus vagyok.

Aki szereti Lindseyt, szereti a vikingeket, semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot sem. Brenna és Garrick hatalmi harcai nagyon szórakoztatóak, örökösen marják egymást, ezért  a közös jeleneteik sosem unalmasak. Szerelmi szál mellett a Borgsen-Haardrad viszály is izgalmassá teszi  a könyvet. Várom a folytatást, ami vélemények alapján az első résznél is sokkal jobb lesz.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Értékelésem 10/8
Molyon 5/4

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Fires of winter
Oldalak száma: 443
Borító: Puha fedeles
Fordító: Dobos Lídia
Teljes ára:  2290 Ft
Megjelent:  angolul 1980, magyarul  2012
Rendelhető: GaboBooklineMoly

Más vélemények

Molyos értékelések , jelenleg 83%

Goodreads értékelések, jelenleg 5/3,99

Klaudia 5/3,5

Johanna Lindsey könyvei

  • Viking trilógia

1. Fagyos tüzek
2. Lángoló szívek (Kristen Haardrad – Royce, Thane of Wyndhurst)
3. Add meg magad szerelmem (Selig Haardrad – Erika of Gronwood)

  • Malory család

1. Egyetlen szerelem 10/8
2. Szíved rejtekén 10/9
3. Tengernyi szerelem 10/10
4. Csodatévő szerelem 10/10
5. Mondd, hogy szeretsz 10/9
6. Ajándék 10/9
7. Szívem ellopott kincsei 10/9
8. A vágy foglyai 10/9
9. Kalandos szerelem 10/9
10. Az igazi 10/9

  • Önálló regények

1. Botrányos házasság 10/10
2. Foglyom vagy, szerelmem (Várható megjelenés: 2012 ősz)

.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: