Nalini Singh: Angyali szárnyalás

Angyalok, vámpírok, romantika, humor, dráma, urban fantasy.

Kedvenc szereplőim:Janvier, Illium, Jason, Galen, Ashwini, Elena, Raphael, Aodhan, Dmitri, Nimra.

Kihívás

Az Angyali vadász könyvsorozat lenyűgöző, vad és gyönyörű világa még részletesebben tárul fel a regények mellékszereplőit bemutató négy novellában.
A pompás angyalok múltjának titkai, rideg játszmái és forró szerelmei; a vadászok emberpróbáló küldetései és emberi érzelmei; a veszélyes vámpírok félelmei… A négy történet feltárja a sok részletet, titkokat, amelyeket a regények csak sejtetnek.

Angyali játszmák
Sosem származik jó abból, ha egy vámpírvadász és egy vámpír együtt dolgozik. Pláne, ha a vámpírvadász egy nő, a szóban forgó vámpír egy tapasztalt, őrjítően csinos férfi, aki már többször kicsúszott a vadász markából. De vajon Ashwini képes lesz ellenállni Janvier-nak, miközben elsimítanak egy igen kényes ügyet, amelybe vámpírok, vámpírvadászok és angyalok is belekeveredtek?

Angyali próbatétel
Sara, a Vámpírvadász Céh egyik legjobb vadásza választás előtt áll: Simon, a Céh vezetője felajánlja neki az igazgatói széket. Vajon egy vérbeli vadász elfogadja-e, hogy a jövőben a diplomáciával kell foglalkoznia, és soha nem lehet magánélete? És mit tegyen, ha éppen ebben a kényes pillanatban találkozik a férfival, aki minden vágyát képes valóra váltani? Meg tud-e küzdeni a kísértéssel? Kell-e egyáltalán?

Angyal és farkasa
Egy megtört vámpír a veszélyes és vonzó angyal nő udvarába kerül. Új megbízatása látszólag a pályája és élete végállomását jelenti, de Nimra birodalmában semmi sem az, aminek tűnik. A pusztulás helyett talán mégis a gyógyulás és a boldogság vár a vámpírra..

Angyalszárny

A Tanár évezredek óta látja felcseperedni az angyalokat. A legveszélyesebb harcosok és arkangyalok is tőle tanultak mindent. Jessamy a hosszú évszázadok során csonka szárnyú, röpképtelen angyalból érett, nyugodt, sorsába beletörődő nővé vált. Az angyalvilág krónikása ellen azonban merényletet kíséreltek meg. Ki lehet az, akinek a nő útjában áll? Ki lehet az, aki megvédi nemcsak a támadók, hanem önmaga ellen is? Galen, a nyugtalanító, védelmező harcos nem köntörfalaz: Jessamy kell neki, úgy, ahogy van. De el lehet-e söpörni a nyers vággyal két és félezer év szenvedéseit?

Angyalcsók elolvasása után tudtam meg, hogy a sorozatnak több novellája is van. Nagyon szerettem volna elolvasni, de nem sok esélyt láttam erre. Magyarul nem nagyon szoktak kiadni novellákat, amikor mégis a kezemben tarthattam nagyon boldog voltam. Fő történet érthető a novellák nélkül is, de ezekkel együtt alkot egy kerek egészet.

Angyali játszmák

Ashwinire már az Angyalvérben és az Angyaltáncban is felfigyeltem. Janviert üldözi a 240 éves vámpírt, de a férfi mindig túl jár az eszén. Ebben  a novellában végre megismerhettem Janviert is, akit már az első oldalon sikerült nagyon megkedvelnem. Vonzó, bosszantó, tele titokkal. Párosukról a cicám Rufus és a kutyám Gombóc jutott az eszembe. Szeretik egymást, de állandóan incselkednek egymással. Novella sajnos nagyon rövid, olyan volt mintha Ashwini és Janvier könyvének csak az elejét olvashattam volna el.  Szerencsére Singh elárulta, hogy Janvier New Yorkba érkezik, így sokat találkozhatunk vele a sorozat további részeiben is. Remélem Nazarach is fog még sokat szerepelni. Könyörtelen, halálos, embertelen, nagyon érdekes karakter ő is.

Értékelésem: 10/9
Eredeti cím: Angels Pawn
Angol megjelenés: 2009
Oldalszám: 68

Angyali próbatétel

Ez  a novella sem volt rossz, de  a 4 közül ezt éreztem a leggyengébbnek. Valószínű azért, mert sem Sara, sem Deacon nem tudott közel kerülni hozzám, egymásra találásukat is nagyon gyorsnak éreztem. Krimi szál viszont izgalmas , jó volt megtudni  Sara hogyan lett  a Céh igazgatója és Elena is feltűnt egy rövid időre.

Értékelésem: 10/8
Eredeti cím: Angels judgment
Angol megjelenés: 2009
Oldalszám: 86

Angyal és farkasa

Ezt  a novellát már olvastam a Sötétség angyalai antológiában, most újra olvasás után sem változott róla a véleményem, mindig nagyon jónak tartom.

Korábbi véleményem róla:

Nagyon vártam ezt a novellát mivel ez is az Angyali vadász sorozat része. Más hangulatú történetre számítottam, de annyira szívszorító a cselekmény, hogy hamar megszerettem.

A 200 éves Noelt Louisiana államba rendelik. Ez a terület is Raphael fennhatósága alá tartozik, de a 600 éves apró angyal Nimra uralkodik itt már 80 éve. Noelt  a 2. kötetben tőrbe csalták, megnyomorították. A szörnyű támadást azóta sem tudta feldolgozni, rémálmok gyötrik. A lelki sérült Noel nem akar szexuális tárgy  és rabszolga lenni. Nimra szerencsére nem is ilyen sorsot szán Noelnek, egy fontos feladattal bízza meg , a férfinak kell kiderítenie ki áll a mérgezések mögött. Noel nem egy szépfiú, de olyan ajándékkal lepi meg Nimrát a történet végén amivel egyből levett a lábamról. Legszebb ajándék  amit egy nő kaphat a szerelmétől, engem meghatott. Szívesen lettem volna Nimra helyében.

Nimráról az a hír járja, hogy könyörtelen, nem ismer irgalmat és hajlik a kegyetlenségre. De ez csak látszat. Nimra érzékeny, sérülékeny és nagy macskaszerető. Nem akar gyengének tűnni, ezért nem akarja, hogy mások megtudják, hogy milyen valójában. Sokan nem értik miért szereti ennyire az állatokat, de aki szintén családtagnak tekinti őket azok könnyen meg tudják érteni Nimrát.

A novella több emléket is felidézett bennem. Amikor Mimóza cica fázott és remegett, egyből eszembe jutott Rufus. Ő is ilyen fázós. Macskamérgezésről sem volt könnyű olvasni, nagyon át tudtam érezni Nimra fájdalmát. Tudom mit érzett amikor  a kezében tartotta a szenvedő cicát, majd amikor el kellett temetnie.
Fájdalmas, megindító történet, macskaszeretőknek nem fog csalódást okozni.

Két kedvenc gondolatom:

” Ha valaki egy állatot szeret, azzal a saját szívének  jóságát táplálja. “

” Pici, törékeny életek és mégis mennyi örömet tudnak adni. “

Értékelésem: 10/10
Eredeti cím: Angels Wolf
Angol megjelenés: 2011
Oldalszám: 99

Angyalszárny

A 4 novella közül a legjobb. Hosszú, aprólékosan kidolgozott, imádtam.
Történet 400 évvel korábban játszódik. Jessamy a Menedékben él, földhöz van kötve, mivel a bal szárnya a hátára csavarodott. Elmúlt 3000 éves, Raphaelnek is ő volt  a tanítója. Férfiakkal nem volt még dolga, világot könyvekből ísmeri, nem is tud könyvek nélkül élni. Egy nap betoppan az életébe Galen és végre ő is megismerheti milyen szabadnak lenni, végre ő is megérintheti az eget.

Galen harcosként nőtt fel, nyers, nem szeret finomkodni, csökönyös, makacs, önfejű, hirtelen haragú, magabiztos, a durva külső azonban egy magányos, szeretetre éhes férfit takar, aki Jessamy álmát is valóra tudja váltani.

Eleinte Jessamyt és Galent nem éreztem összeillőnek, Galen még csak 275 éves, Jessamy gyermeke is lehetne, de ahogy haladtam előre a történettel már nem zavart  a korkülönbség, ők egymásnak lettek teremtve. Levelezéseik is nagyon megható volt. A novellában az is tetszett, hogy találkozhattam a fiatal Raphaellel, Dmitrivel, Aodhannal, Jasonnal és Illiummal is.
Aodhan már itt is szégyenlős, Jasont már itt is megnyomorította az élet, nagyon várom az ő könyvét, hoigy megtudjam mi tette így tönkre. Illiumot meg nem lehet nem szeretni. 150 éves, nagyon-nagyon fiatal még, nem ismeri az élet árnyoldalait sem, szeret bolondozni. Jó volt megtudni, hogyan kapta a Harangvirág becenevet , Illium nagyon szórakoztató. 🙂  Miután elolvastam Galen novelláját, jó lett volna egyből kézbe venni Illium történetét. Érdekel hogyan ismerte meg a halandó szerelmét, milyen volt a kapcsolatuk. Illium nagyon szerette ezt  a lányt és szomorú, hogy nem sokáig lehettek együtt, halandók élete sajnos véges.

” Mindannyian megsérülünk néha. Senki sem őrzi meg a szíve épségét egész életében. “

Értékelésem: 10/10
Eredeti cím: Angels Dance
Angol megjelenés: 2012
Oldalszám: 150

Könyvet köszönöm az Egmont Kiadónak!

Értékelésem: 10/9
Molyon: 5/4,5

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Angels flight
Oldalak száma: 414
Borító: Puha fedeles
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Teljes ára:  3999 Ft
Megjelent:  angolul , magyarul  2012
Rendelhető: Egmont , Bookline , Alexandra

Más vélemények

Molyos értékelések , jelenleg 89 %

Goodreads értékelések, jelenleg 5/4,19

Midoriko 5/4,5

Francica 5/5

Angi 5/4

Angyali vadász sorozat részei

0. Angyalszárny 10/10
0,5. Angyali próbatétel 10/8
0,75. Angyali játszmák 10/9
1. Angyalvér 10/8
2. Angyalcsók 10/9
3. Angyaltánc 10/10
3,5. Angyal és farkasa 10/10
4. Angyalkard
5. Archangel’s Storm (Várható angol megjelenés: szeptember)

Reklámok

6 hozzászólás to “Nalini Singh: Angyali szárnyalás”

 1. Dinky Says:

  NA, örülök, hogy neked is az utolsó novella jött be a legjobban. Dimitri könyvét szívesen olvasnám már, annak ellenére, hogy újabban ugye nincs hangulatom az olvasáshoz.

 2. Elhaym Says:

  Dmitri könyvét én is várom, remélem jövőhéten már a kezemben lesz.

  • Dinky Says:

   Helyes, tegnap olvastam el, igen jó volt.

   Bírom, Singh könyvei tök hamar felkerülnek, ellen az Angyalsorsot még mindig nem találom.

 3. Elhaym Says:

  Remélem én sem fogok benne csalódni. 🙂

  Látszik, hogy Singh ismertebb.

 4. Dinky Says:

  Na ja, meg a népszerűbb is 🙂

 5. Elhaym Says:

  Így van. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: