Sorozatok 1. J. R. Ward

Eljött az ideje, hogy sorra bemutassam azokat a sorozatokat amiket szeretek.

Fősorozat: Fekete Tőr testvériség- FTT
Melléksorozat, spin-off: Bukott angyalok – BA

Sorozat részei
1. Éjsötét szerető – FTT 1. Wrath-Beth
2. Síron túli szerető – FTT 2. Rhage-Mary
3. Megsebzett szerető – FTT 3. Zsadist-Bella
4. Életre keltett szerető – FTT 4. Butch-Marissa
5. Feloldozott szerető – FTT 5. Vishous-Jane
6. Megváltott szerető – FTT 6. Phury-Cormia
7. Beavatás – FTT 7. Zsadist novella
8. Megbosszult szerető – FTT 8. Rehv-Ehlena
9. Kapzsiság – BA 1 Rehv könyvében megismert Marie Terese-Vin diPietro
10. Halhatatlan szerető – FTT 9. John-Xhex
11. Sóvárgás – BA 2. Isaac Rothe-Grier Childe
12. Felszabadított szerető – FTT 10. Payne-Manny
13. Irigység – BA 3. Payne könyvében megismert Thomas ‘Veck’ DelVecchio-Sophia Reilly
Várható magyar megjelenés: 2012. nyár
14. Újjászületett szerető – FTT 11. Tohr-Sen’ki
Várható magyar megjelenés: 2012. ősz
15. Rapture – BA 4. Mels Carmichael, aki Beth volt munkahelyén dolgozik-?
Várható angol megjelenés: 2012. ősz
16. ? – FTT 12. Qhuinn-Blay
Várható angol megjelenés: 2013. tavasz
17- ? – FTT 13. Rhage és Wrath novella
Várható angol megjelenés: 2013

Kihívás a sorozathoz

Olvassuk (újra) Wardot! Újfent :DDD

10 ok amiért szeretni lehet a sorozatot

 • 1. Hangulatilag nem hasonlít egy paranormális sorozathoz sem, szóval egyedi.
 • 2. A mindennapi életről szól, aprólékosan ki van dolgozva a szereplők lelkivilága, minden mozdulata. Olyan mintha kamerával követnénk nyomon a szereplők életét. Nem maradunk le semmiről. Ettől érezzük azt, hogy a szereplők olyanok mintha valóban élő személyek lennének, ettől lehet őket nagyon megszeretni. Ennyire aprólékos kidolgozást egy könyvben sem láttam még.
 • 3. Sorozat humora zseniális. Rehv, Lassiter, Vishous, Rhage és Trez a beszólásaival mindig mosolyt tudnak csalni az arcunkra. A bunkó Xcor nem tud olvasni, erre Vishous felajánja, hogy ő majd megtanítja olvasni. Feldugja a seggébe a Kongresszusi könyvtárat. Nem imádnivaló ez a V?
 • 4. Ward mesterien tud írni érzelmekről, fájdalmakról. A szereplők egymáshoz való viszonyát  kiválóan ábrázolja. Rengeteg torokszorító, szívszorító, megható jelenetnek lehetünk a részesei.
 • 5. Sorozat sok olyan komoly témával is foglalkozik, amivel a való életben is találkozhatunk, vagy akár velünk is megtörténhetnek. Vakság, leukémia, nemi erőszak, bénulás, alkoholizmus, depresszió, drog, szeretteink elvesztésének a feldolgozása, homoszexualitás stb.
 • 6. Cselekmény sok szálon fut, nem csak két ember egymásra találásáról szól egy könyv, hanem sok minden másról is.
 • 7. Sok könyvben, amint  a párok egymásra  találnak, összeházasodnak,     nem történik velük semmi rossz, hanem boldogan élnek.  Ez nagyon életszerütlen, valóságban sincs ilyen és szerencsére Wardnál sem.  Szereplők életében új nehézségek lépnek fel, magánéleti-párkapcsolati gondokkal küzdenek. Ez két ok miatt is jó. Későbbi kötetekben is sokat szerepelnek az egymásra talált párok, újra főszereplők lesznek és a történet sem válik rózsaszínné.
 • 8. Sorozat nem egy átlagos romantikus történet, már azért sem, mert  a barátság, szeretet, összetartozás sokkal nagyobb szerepet kap, mint a románc.
 • 9. Könyvek végén sok  a lezáratlan szál. Van olyan függővég is, ahol egy-egy cselekményszál egy izgalmas – nem várt fordulattal zárul. Nagyon nehéz ilyenkor megvárni a folytatást, jó lenne egyből kézbe venni.
 • 10. FTT sorozat nagyon karakterközpontú, ha megkedvelünk egy szereplőt, akkor mindig olvasni akarunk róla, az életünk részévé válik, hiányzik ha egy nap nem foglalkozunk vele. Könyv végeztével is azon agyalunk, hogy mi lesz vele a továbbiakban, hogyan fog folytatódni az élete.

10 ok amiért nem lehet szeretni a sorozatot

 • 1. Sok az erotika, szex. Szex leírás nagyon részletes.

Sok szex valamikor engem is zavar, de szerencsére  a 6. kötettől már ebből is sokkal kevesebb van. Több a történés. Sok szex engem egyébként főleg akkor szokott zavarni, ha a történet rovására megy. Wardnál erről szerencsére nincs szó.

 • 2. Sok a dráma, szenvedés, a lelki sérült szereplő.

Mindennapi életről szóló drámák ilyenek, szeretnünk kell a drámát ahhoz, hogy élvezni tudjuk a sorozatot. Ha kézbe vesszük Ward könyveit, akkor ne Kenyon féle paranormális történetre számítsunk, hanem inkább Nana szerűre.  Ha a Nanát imádjuk, akkor nagy rá az esély, hogy Ward is kedvenc lesz, de ha már a Nanában is sokalltuk a szenvedést, akkor nagy rá az esély, hogy Ward sem lesz a mi sorozatunk.

 • 3. Történet nem mindig úgy alakul, ahogy szeretnénk.

Ilyen a való élet is, ott is meghalhat bárki, ott sem mindenki azzal jön össze akivel szeretne, való életben sem mindenki a szerelmével szeretkezik először és ott sem mindig a férj a gyermek apja. Van pár történeti szál, ahol én sem örülök az események alakulásának, de ha mindig az történne amit szeretnék, akkor unalmassá és kiszámíthatóvá válna a történet, ez meg nagyon nem lenne jó.

 • 4. 6. kötettől más a sorozat hangulata mint eleinte.

Nekem ez a változás nagyon bejött, még több cselekményszál, romantika is háttérbe szorult. Könyvekre már nem is nagyon lehet azt mondani, hogy ez Phury, John, vagy Payne története. Phuryéban John, Qhuinn, Lash és Rehv is főszereplő. Johnéban Lash, Qhuinn és Tohr is rengeteget szerepel. Payne könyvét meg lehetne Feloldozott szerető 2-nek is nevezni, V ugyanis sokkal többet szerepel benne mint Payne.

 • 5. Sorozat mélypontja a  Felszabadított szerető.

Ez sajnos így van. Imádtam V és Qhuinn jeleneteit, de ez a  rész még nekem is csalódást okozott. Ez volt az első FTT rész ami nem bírt meghatni, néha untatott is, hiányoltam az izgalmakat, hiányzott az epilógus, a cliffhanger, a következő rész felvezetése, nem volt jól megírva és kidolgozva. Soha többé ilyet. Folytatás szerencsére sokkal jobb lesz, egy évet fog felölelni a történet, nem egy hetet. Sorozatnak ez lesz a leghosszabb része, sok történéssel.)

 • 6. Kevés benne a paranormális elem.

Ez valóban így van, sokszor a szereplők annyira emberiek, emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy nem is érzem, hogy vámpíros könyvet olvasok.  Nálam ez egyébként nem negatívum, sőt így olyan olvasók is megszerethetik Ward könyveit, akiktől a paranormális vámpíros könyvek nagyon távol állnak.

 • 7. Sok az Alantasos jelenet.

Romantika kedvelők valószínű nem fogják élvezni a zombi szerű lények gondolatainak az olvasását. Én szerettem, de az alantasok nevei nem jöttek be. Mr. X, Mr. O, Mr. U. Jobban szeretem az olyan főgonoszokat, akiknek van rendes neve, mint pl. Omega, Lash. Ezért is szerettem az 5. 6. részt és a többit.  Az Alantasok itt már csak olyan élőhalott ellenfelek akikkel lehet egy jót harcolni, de  a főgonosz már más. Lash kegyetlen, alattomos, mondjuk egy Suikodenes Luca Blighthoz, vagy egy Resident Eviles Weskerhez képest eléggé lightos gonosz, de amiket tesz azok is eléggé szörnyűek. Sokan halnak meg miatta.

 • 8. Sok az új szereplő.

Új szereplők között is van aki szimpatikus, de nem örülök nekik. Háttérbe szorítják a régi kedvenceket, Xcor sem az a gonosz típus akit szeretek. Sok Omegát akarok, egy gonoszt aki mindig keresztbe tesz a főszereplőknek, egy lépéssel előttük jár és öl. Harcok tragédiákkal, halállal járnak. Egy-két főszereplő halála jót tenne a sorozatnak, izgalmasabbá és még kiszámíthatatlanabbá tenné a történetet. Örülök annak a hírnek egyébként, hogy Ward nem tervez több új szereplőt mostanában. Nem is kell több. Inkább nőjenek fel a gyerek szereplők és jöjjön  a következő generáció.

 • 9. Nincs Boo.

Amióta feltűnt George, azóta Boo cica el van felejtve. Olvastam, hogy Payne mit tervez tenni Georggal, ez nagyon kiakasztott. Boo is megérdemelné ugyanazt, ő miért nem kapja meg?

 • 10. 2013-as FTT rész két fiú szerelméről fog szólni.

Ez főleg azoknak negatívum, akik nem szeretik az ilyen típusú történeteket. Én már nagyon várom, örülök, hogy lesz ilyen típusú könyv magyarul is.  Remélem egy szex jelenetet is be mer majd vállalni Ward. Megtudná úgy írni, hogy ne legyen taszító.

Sorozat sorrend kedvencek szerint

 • Enyém

12. Sóvárgás
11. Felszabadított szerető
10. Éjsötét szerető
9. Kapzsiság
8. Beavatás
7. Síron túli szerető
6. Feloldozott szerető
5. Életre keltett szerető
4. Megsebzett szerető
3. Megváltott szerető
2. Halhatatlan szerető
1. Megbosszult szerető

 • Anyukámé

12. Sóvárgás
11. Felszabadított szerető
10. Kapzsiság
9. Halhatatlan szerető
8. Feloldozott szerető
7. Életre keltett szerető
6. Megváltott szerető
5. Síron túli szerető
4. Megbosszult szerető
3. Beavatás
2. Megsebzett szerető
1. Éjsötét szerető

Kedvenc szereplők

 • Enyém

16. Jane
15. Marissa
14. Cormia
13. Layla
12. Omega
11. Saxton
10. Blay
9. Ehlena
8. Throe
7. Rhage
6. Lash
5. Qhuinn
4. Trez
3. Vishous
2. Lassiter
1. Rehv

+1 Boo 🙂

 • Anyukámé

13. Layla
12. Payne
11. Jane
10. Tohr
9. Phury
8. Butch
7. Beth
6. Lassiter
5.  Rhage
4. Rehv
3. Vishous
2. Zsadist
1. Wrath

Kedvcsináló videó

Több hasonló bejegyzés itt.

Reklámok

7 hozzászólás to “Sorozatok 1. J. R. Ward”

 1. Dinky Says:

  4. 6. kötettől más a sorozat hangulata mint eleinte.
  Valóban, és én veled ellentétben ettől nem voltam elragadtatva.
  5. Sorozat mélypontja a Felszabadított szerető.
  Szerintem nagyon nem 😀 Értékeltem, hogy végre női vámpír a főszereplő, a minimális feminista énemnek ez kedvezett. 🙂 Nekem Phury könyve a leggyengébb.
  6. Kevés benne a paranormális elem.
  Pont elég.
  8. Sok az új szereplő.
  Amíg nem megy a régebbi szereplők kárára, addig azt mondom, OK.
  10. 2013-as FTT rész két fiú szerelméről fog szólni.
  Nem vagyok homofób, de ettől függetlenül nekem ez a könyv majd nagy kihívás lesz.

  Amúgy jó ez a sorozatos rovat, tetszik. 🙂

 2. Elhaym Says:

  “veled ellentétben ettől nem voltam elragadtatva.”

  Ezért is van a nem szeretem résznél. Ami nekem tetszik nem biztos, hogy a többségnek is. 🙂 Neked egyébként miért nem tetszik a váltás?

  “Nekem Phury könyve a leggyengébb.”

  Igen, sokan a hirtelen váltás miatt tartják gyengének, de megfigyeltem, hogy újraolvasás után sokaknak jobban tetszik mint előszőr. Nem Phury miatt, hanem ezért: a Rehv szál nagyon jó benne, Lash aktivizálja magát, sok az izgalom. Qhuinn szál meg megható, persze csak azoknak akiket nem zavar a meleg szerelem. Meg valószínű, addigra már hozzászoktak az új hangulathoz. 🙂

  “Amúgy jó ez a sorozatos rovat, tetszik. 🙂 ”

  Köszi. 🙂

  • Dinky Says:

   Nem mondanám azt, hogy nem tetszik, csak a régi hangulat az jobban bejövős. Fura mód nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért is a régebbi könyvek tetszenek jobban, hiszen a 6.-tól több az akció, izgalom, mi egy más, amit ugyebár én kedvelek. Talán az, hogy azon szereplők akik könyvet kaptak, azokkal nem szimpatizáltam úgy, mint mondjuk a Testvériség tagokkal. Lassiter könyvére vagyok baromi mód kíváncsi, mivel imádom a tagot 😀

   Amúgy is szándékomban áll egy FTT újraolvasás, szóval majd kiderül.

 3. Niki @Könyvesem Says:

  Ó, az én egyik kedvencem is. 🙂 Legutóbb amikor a könyvtárban voltam, láttam is a következő részt amit nem olvastam, de nem mertem kivenni, mert ha folytatom, megőrülök, ha nem tudom folyamatosan olvasni a többit is. 🙂 Így majd akkor veszem ki, amikor bent lesz a többi maradék is egyszerre. :oP

 4. Elhaym Says:

  Niki: Remélem minél hamarabb bent lesz egyszerre a többi rész. 🙂

  Dinky:

  “Talán az, hogy azon szereplők akik könyvet kaptak, azokkal nem szimpatizáltam úgy, mint mondjuk a Testvériség tagokkal. ”

  Valószínű. Phury és John nem valami érdekes karakter. Egyedüli kivétel Rehv, őt imádom.

  Lassiter könyvét várom én is a legjobban. Ő könyve biztos tele lesz humorral. 🙂

 5. Zizi Says:

  VLami fantasztikus a honlapod 🙂 imadom J.R. Ward konyveit es fantasztikusan adtad elo a lenyeget 🙂 gratulalok 😀

 6. Elhaym Says:

  Köszi. 🙂 Tervezek még ilyen sorozat ajánlókat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: