Hírek 1.

Fontosabb megjelenések

 • Richelle Mead: A szukkubusz dala
 • Patricia Briggs: A vér kötelez
 • Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
 • Megan Crewe: elSZIGETelve
 • Oliver Bowden: Assassin’s Creed: Titkos keresztes háború
 • Mark Lawrence: Tövisek hercege
 • Karen Hawkins: Kockázatos szerelem
 • Elizabeth Hoyt : Szenvedély
 • Jon Courtenay Grimwood: A száműzött angyal
 • Jayne Ann Krentz : Szédítő mélység
 • Lara Adrian: Az éjfél árnyai
 • Charlaine Harris: Véres leszámolás
 • Usagi Yojimbo XI.: Évszakok

Egmont

 • Április 17.-én jön Singhtől az Angyali szárnyalás.
 • Májusban Dmitri könyve. 🙂
 • Ősszel meg a mentálos sorozat 4. része.

Fumax

 • A Tövisek hercege mellé  a kiadó vett egy új fantasy trilógiát. Részletek hamarosan.
 • A Tövisek Hercege  344 oldalas lett. A keményfedeles borító hasonló UV lakos díszítést kap, mint az Assassin’s Creed regények.
 • AC egyre népszerűbb. Titkos keresztes háború vezeti az Alexandra  történelmi regények listáját! A Reneszánsz 5. helyen áll, a Testvériség pedig 8., pedig az elmúlt egy hónapban nem rendelhető. Az első két rész a Libri Aranykönyv szavazásnál is bekerült a Top 50-be.
 • Assassin”s creed 4 könyv valamikor  a nyáron jelenik meg.
 • Májusban egy olyan regény fog megjelenni tőlük, ami teljesen más stílusú lesz mint az eddigi kiadványaik. Akcióban és izgalmakban nem lesz hiány,  Magyarországon játszódik, de nem magyar szerző írta.
 • Minden egyes regény mellé, amit a Fumax webshopból rendeltek, választhattok egy ajándék képregényt. Bármelyik képregényt, bármelyik regény mellé. Megrendeléskor megjegyzésben írjátok oda melyik képregényt kéritek ajándékba. Az akció a Képregényfesztivál időpontjáig, május 12-ig él. A megrendeléseket a rendezvényeken (Holdfénycon, Mondocon, Képregényfesztivál) is át tudjátok venni a kiadó pultjánál, de az akció csak a webshopban leadott rendelésekre vonatkozik!

Könyv részletek

Gabo

 • Johanna Lindsey könyvek a nyárra várhatóak. A Viking trilógia részei: Fagyos tüzek; Lángoló szívek; Add meg magad szerelmem. Az önálló regény: Foglyom vagy, szerelmem.

JLX

 • Még nem tudni, hogy Caris Roane Másik föld című könyve hibátlanul meg tud-e jelenni a könyvhétre. A nyomdával még nem tudtak  egyeztetni.
 • Caris Roane új könyve a könyvhétre várható Lángoló égbolt címmel.

Kelly

 • Kiadó  a napokban ezt írta ki a facebookra.

“Az elmúlt hónapokban sokan és sokszor kérdeztek a sorozatokról (Éjszaka Háza, Tündérkrónikák, Kékvérűek, Cassandra Palmer stb.). Sajnos több sorozat folytatását felfüggesztettük, (annak ellenére,hogy nyomdakész állapotban vannak) ennek oka nagyon prózai: az olvasók szeretik a könyveket, de megvenni nem hajlandók. Ha egy sorozat sokadik kötetéből is csak pár száz példány fogy el a boltokban, miközben 10 000-en letöltik illegális oldalakról (a számok nem, de az arányok sajnos pontosak), akkor az a kiadónak sokmilliós veszteséget okoz, és mivel semmi sem ígéri, hogy ez a trend megfordulna, fájó szívvel ugyan, de a sorozatok folytatását szüneteltetjük addig, amíg az eladási és letöltési számok aránya meg nem változik. Többször „beszéltünk” különböző fórumokon notórius letöltőkkel, végighallgattuk különböző, „az internet szabadságáról” szóló demagóg gondolataikat. Többször figyelmeztettük őket arra a veszélyre, ha ez így folytatódik, pár év múlva igen kevés magyarra lefordított könyvet fognak olvasni……
Lehet, hogy más kiadó még le tudja nyelni ezeket a veszteségetek, mi már nem. Nagyon sajnáljuk azokat a kisebbségben lévő olvasókat , akik megvették a sorozat részeit,és most bizonytalan ideig várniuk kell a következő részekre. Reméljük, megértik a Kiadó álláspontját, és nem minket fognak hibáztatni. “

 • Fejlemény azóta csak Moning könyveivel történt.

“A szoftveres a jövő héten felteszi a számlálót, a könyvelés megadja az előlegfizetés módját(több lehetőség is lesz),és a szükséges minimumrendelés darab számot.

Kíváncsi leszek,(remélem) hogy egy ilyen típusú olvasó- kiadó közös „buli” tud-e működni.”

Könyvmolyképző kiadó

 • Könyvfesztiváli megjelenések:

VÖRÖS PÖTTYÖS
Kami Garcia & Margaret Stohl – Beautiful Darkness
Rachel Vincent – Stray – A kóborok
Lisa J. Smith – Night World 2.

ARANY PÖTTYÖS
Gail Carriger – Soulless – A lélektelen

SÖTÉT ÖRVÉNY
Joe Abercrombie – Első törvény harmadik könyv: A királyok végső érve

C.A.T.
Saskia Noort – Az ínyencklub

COOL SELECTION:
Barry Jonsberg – Kiffo nem semmi esete a Pitbullal
Justin Somper – Vámpírkalózok – Az óceán démonai
Brandon Mull – Titokfölde 1: A mesés menedék
Monny Witcher – Morga, a szél mágusa

EGYÉB
Christine Féret-Fleury – Madeliene Féret-Fleury – Atlantisz 2. – A fekete királynő
Csukás István – Pom Pom 8: Óriástüdejű Levegőfújó
Peter Lerangis – A 39 kulcs 7. réz – A vipera fészke
Rick Riordan – Az utolsó olimposzi
Antonio Casanova – Az illuzionista 1: Nasha Blaze és a titkos világ
Prunella Bat – Hercegnőképző intézet 3: Hercegnő a pályán

És nagyon igyekszünk ezzel a két könyvvel is:
Cassandra Clare – Pokoli szerkezetek – Az angyal (Vörös pöttyös)
Cyn Balog – Tündérszerelem (Vörös pöttyös)

Ulpius

 • Karin Slaughterről írta a kiadó.

“Ebben az évben két kötetet szeretnénk megjelentetni a szerzőtől, legközelebb július elején.
Pontosabb részleteket honlapunkon és Facebook oldalunkon olvashat majd.”

Victoria

 • Kiadó válasza miért is lesz drága az új SEP könyv.

“Kedves Olvasóink !

Több levelet kaptunk Olvasóinktól, amelyben Susan Elizabeth Phillips Luxusmucus című, hamarosan megjelenő könyvének árát drágának tartják. Az új könyv árát befolyásoló tényezők közül legfontosabbnak a terjedelmet említenénk meg, mivel ez a könyv közel 1,5-szerese egy átlagos SEP könyvnek. A könyv árát elosztva a terjedelemmel ugyanannyiba kerül egy oldal, mint a 2011-es megjelenésű SEP könyveink, és az idei évben keletkező áremelkedéseket nem is érvényesítettük a Luxusmucus c. könyvben! Sajnáljuk a könyv kialakult árát, de egy 544 oldalas könyvet képtelenség kiadni 380-420 oldal terjedelmű SEP könyv árában.
Kedves Olvasóink szíves megértését kérjük a fentiekben leírtakkal kapcsolatban.

Köszönjük:

Victoria Kiadó
2012. április 2.”

Más

 • Animagazin

Szeretnék az egyik hobbi tevékenységemhez még több érdeklődőt gyűjteni. 🙂 Ez pedig egy ingyenes online újság, az AniMagazin, melynek március végén jelent meg a 6. száma. Igaz a magazin fő profilja az anime, manga és szinte minden, ami Japánnal kapcsolatos, de van ázsiai, dorama, és film rovatunk is. Ezekbe pedig szívesen várnánk, más távol-keleti, főleg koreai témájú cikkeket is. Akár tv sorozat, film ismertetőket, akár kulturális, történelemmel kapcsolatos írásokat is lehet nekünk beküldeni. Szóval, aki kedvet kapott és szeretné véleményét, írását viszont látni magazin formájában az mindenképp írjon nekem. 🙂 Cikk írásban, ötlet adásban is szívesen segítek, fontos, hogy az írás ne másolt legyen, persze lehet több helyről összedolgozni (mindenképp kell minimum 2 forrás, ha nem “önerőből” készül). Egy cikk minimum 1-1,5 maximum 3-4 oldal legyen. Bemutathattok egy-egy filmet, sorozatot, akár távol-keleti receptet, hasonló témájú cikkeket, ilyen témájú könyv ismertetőknek, színész, művész bemutatóknak is nagyon örülnénk.
Mivel a magazin csak két havonta jelenik meg, és vegyes profilú, így ha sok ilyen témájú cikk érkezik, azokat beküldési sorrendben publikáljuk, így lehet egyes írások később lesznek csak viszont olvashatók. Ez kicsit hátrány, de remélem így is lesz, aki kedvet kap.
Remélem minél többen látogatni fogják az oldalt és letöltik, véleményezik az adott számokat, hogy ezáltal is jobban tudjunk fejlődni. Bízom benne, ha a magazin nem is nyeri el tetszéseteket, érdeklődéseteket továbbítjátok esetleges leendő olvasók, cikk írók felé, vagy megosztjátok velem objektív véleményeteket.
A magazint az anipalace .hu weboldalon tudjátok elérni. A cikkeket, véleményeket, kérdéseket pedig vagy a magazinban megadott elérhetőségekre, vagy inkább az én e-mail címemre küldjétek (mert én foglalkozom ezzel).

    Linkek:
    Magazin weboldala: http://anipalace.hu/news.php

    Aktuális számok letöltése:
    http://anipalace.hu/e107_plugins/hotn_media_download/hotn_media_download.php?29

    Elérhetőségem: catrin@anipalace.hu

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

Több hasonló bejegyzés itt.

Reklámok

8 hozzászólás to “Hírek 1.”

 1. Klaudia_olvasmányaim Says:

  Köszi:) Megint olyan jól összefoglaltad, mire kell figyelnem:)

 2. Dinky Says:

  Neked is kellemes ünnepeket! 🙂

  Egmont: Szeressük.
  Fumax: Szeressük.
  Kelly: Őket nem szeressük 😀

 3. Elhaym Says:

  Klaudia_olvasmányaim: Szívesen és köszi. 🙂

  Dinky : Köszi. Pontosan. 🙂

 4. Andicilin Says:

  Fumax: Ez mind szép és jó, de mi van a mangák kiadásával? Az utóbbi időben ez mintha kissé háttérbe szorult volna. Csak már meglévő sorozatok újabb kötetei jönnek ki – bár elég lassan – illetve ilyen egy kötetes cuccok. Lehetne már végre egy jó új sorozatuk, ami 10 kötetnél rövidebb és befejezett. Az gondolom mindenkit idegesít, ha valami félbemarad.

 5. Zsocaika Says:

  A Mondo Facebook-on olvasható, hogy a májusi Mondo borítón megint Naruto lesz, de most más, mint a megszokott. Szal, vagy Naruto mozit, vagy a Shippudent sikerült beszerezni Animaxnak.

 6. Elhaym Says:

  Andicilin: Egy ideig biztos nem fognak mangát kiadni. Nem éri meg, nem fogytak olyan jól. Könyveket viszont veszik, és azt kell kiadni ami nyereséget hoz. Nem is bánom, mangák között sosem volt nekem való, könyveik viszont nagyon jók.

  “Az gondolom mindenkit idegesít, ha valami félbemarad.”

  Igen, ezért is háborodott fel mindenki, amikor a Kelly kiadó közölte több sorozatot is félbehagy, vagy szüneteltet.

  Zsocaika: Köszi. Szerintem Naruto mozi lesz. DBGT filmről meg az áprilisi Mondoban írnak majd, valószínű az is várható. Héten elolvasom a Tescoban, aztán ha van benne valami hír megírom.

  • Andicilin Says:

   Na igen, de ha egy kiadó direkt mangák és képregények kiadására jött létre, akkor azért jogos az elvárás, hogy azt is adjanak ki. Elég kevés az ilyen kiadó idehaza, úgyhogy ha valami igazán jót vesznek meg, akkor szerintem azt el is tudják adni. Csak nem szoktak jókat venni. Pl. a Maxxxos cuccokat nem hiszem, hogy vennék, mint a cukrot.

 7. Elhaym Says:

  Reméljük minél több könyvük sikeres lesz és akkor lehet megint számíthatunk majd egy mangára.

  Mangafannak is hiába vannak siker sorozatai, azok sem fogynak azért olyan jól mint kéne. Remélem a heti Mondoconon ők is nyereséggel zárnak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: