Brenda Joyce: Halálos ígéret – Deadly 6.

Romantika, krimi, dráma, 20. század eleje

Kedvenc szereplőim: Calder Hart, Francesca, Rick Bragg, Leigh Anne, Evan.

Kihívás

Olvassunk romantikus krimiket!

Olvassunk minél több krimit!!!

Olvassunk General Press könyveket!

A gyönyörű és éles eszű New York-i magánnyomozó, Francesca Cahill komoly dilemmákkal szembesül a magánéletében. Igent mond a dúsgazdag üzletembernek, az aranyifjú Calder Hartnak, annak ellenére, hogy szívének minden rezdülése Hart féltestvére, a sármos rendőrfőkapitány, Rick Bragg felé húzza. Az érzelmi viharok közepette ráadásul ismét rejtélyes bűnügybe keveredik: a város szegénynegyedéből sorra tűnnek el a csinos kamaszlányok, és sem a rokonok, sem az ismerősök nem tudnak semmit. Vajon rabszolgamunka vagy gyermekprostitúció áll a háttérben? Francesca teljes erővel beleveti magát a nyomozásba, amelyben Calder Hart segítője és támasza lesz, nem csoda, hogy a közös munka során a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz. Számos megpróbáltatás és váratlan esemény ellenére után Francesca nemcsak a bűnügy szálait göngyölíti fel sikeresen, hanem kétségeivel is leszámol, és megtapasztalja a szerelem önfeledt pillanatait.

Brenda Joyce legújabb regénye egyszerre érzéki és szenvedélyes, izgalmas és fordulatos, ugyanakkor könnyed meseszövésével mindvégig lebilincseli az olvasót.

Aki nem olvasta az előző részt annak egy kicsit spoileres lehet a bejegyzés.

1902. március 27. 1 hónappal ezelőtt Francesca gyáván elmenekült, nem akart találkozni Rickel és Harttal sem. Most visszatér, hogy szembenézzen az érzéseivel. Nem őrlődhet tovább Rick és Hart között, választania kell közölük. Ez viszont nem egyszerű. Tudja, hogy Ricknek a felesége mellett a helye, de az első szerelmet nem lehet könnyen elfelejteni. Harthoz rettenetesen vonzódik, de jó ötlet olyan férfihoz hozzámenni akire csak barátként tekint? Mi lesz akkor ha Hart megcsalja és összetöri a szívét? Mi lesz akkor, ha Rick mégis elválik, de ő már Hart felesége? Francesca bizonytalan és nagyon fél a jövőtől. Magánéleti problémák mellett Francescának vannak más gondjai is. Most már híres és elismert magánnyomozó, a bűnügyek felderítése a legfontosabbak a számára. A bátor, okos, önzetlen, független, romantikus, önfejű, makacs, naiv lány, aki a rosszban is a jót látja most eltűnt kislányok ügyében nyomoz. Meggondolatlansága miatt viszont megint könnyen bajba keveredik.

A 26 éves Hart különc, nehezen kezelhető, arrogáns, birtokló, cinikus, sötét a múltja, gunyoros, kigúnyolja a társasági szabályokat, néha önelégült, mások szerint szexmániás, de ő az a pasi aki minden nőt le tud venni a lábáról. Sebezhető, gyengéd, elbűvölő. Imádom. Nőfaló volt, de annyira fontos neki Francesca, hogy nem akarja tönkretenni a jó hírét. Nagy akaratereje van, legszívesebben magáévá tenné Francescát, de tudja nem lehet. Nem hisz a szerelembe, tisztelet, barátság, egymás iránti figyelmesség fontosabb a számára mint a szerelem, kéjvágy, romantika. Ennek ellenére egyértelmű, hogy fülig beleszeretett Francescába, csak képtelen bevallani. Magabiztosnak tűnik, de rettenetesen érzékeny. Nem bírja elviselni a tudatot, hogy Fran másé legyen. Szíve mélyén tudja, hogy nem elég jó a lány számára, de nem akarja elveszíteni, nem tudna nélküle élni. Nagyon tetszett az a jelenet amikor bejelentette az eljegyzést, bírom amikor őrülten féltékeny és önzően viselkedik. Hartnak arra is rá kellett döbbennie, hogy hiába gazdag, életet venni ő sem tud. Az élet bizonytalan, kiszámíthatatlan, törékeny. Hart vallomása a könyv végén nagyon megható.

Bragget sokként éri Hart és Francesca eljegyzése. Úgy érzi Hart azért akarja Frant mert ő is. Pedig ő még mindig a feleségéhez kötődik. Ingerültté válik, ha Leigh Anne szóba kerül. Azt hangoztatja, hogy gyűlöli, de látszik rajta, hogy szereti. Szívesen Braggba rúgtam volna, hogy térjen észhez. Felesége kedves, udvarias, segítőkész, ő meg faragatlan és igazságtalan vele. Braggra sokan hősként tekintenek, erkölcsösnek hiszik, de ő sem tökéletes, nem szent. Bragg akkor jön rá, hogy ki a legfontosabb a számára amikor megtörténik a tragédia. Nagyon át lehet érezni Bragg szenvedését, fájdalmát, aggodalmát, félelmét, kétségbeesését, dühét. Elviselhetetlen bűntudat kínozza. Magát vádolja a történtekért. Teljesen összetörik, szíve megszakad, szembe kell néznie a saját sebezhetőségével. Nagyon sajnáltam őt.

Leigh Anne önző volt, elkényeztetett, végig szeretkezte egész Európát. Ilyen múlt megbocsátható? Kaphat újabb esélyt a boldogságra? 5. kötet végén még azt mondtam, hogy nem, de most megváltozott róla a véleményem. Szereti Bragget, jó anya, gyerekek imádják. Egy ilyen nő nem lehet rossz ember. Nincs tökéletes ember, mindenki követ el hibákat, tudni kell megbocsátani.

A 11 éves Joel nagyon aranyos, amikor kezdi megismerni a szerelmet.
Bartollát továbbra sem tudom szeretni, imád bajt keverni, Frant is elbizonytalanítja.
Evan felbontotta jegyességét Sarahval és teljesen belehabarodott Bartollába. Ennek nagyon nem tudok örülni, ő Maggiehez a 4 gyerekes egyszerű varrónőhöz illik.
Rourkenak és Sarahnak továbbra is drukkolok.
Daisyt viszont kezdem megutálni.

Olvasás közben sokszor összeszorult a szívem, Joyce mesterien tud írni érzelmekről, fájdalmakról, szereplői olyanok mintha valóban élnének. Szereplők egymáshoz való viszonyát kiválóan ábrázolja, olyan szereplőket is szerethetővé tud tenni aki eleinte nagyon ellenszenves. Fantasztikus írónő. Most is sokszor meg tudott lepni, sok a váratlan fordulat, krimi szál is izgalmas. Nem könnyű gyermekprostitúcióról olvasni, szegény gyerekek szörnyű dolgokon mennek keresztül. Bragg – Hart féltékenykedéseit, szócsatáit továbbra is imádom. Erotika is megfelelő mennyiségben fordul elő. Nincs belőle sok, de ami van az nagyon érzéki. Sok erotikus jelenetet olvastam már, de Joycé tetszik a legjobban. Könyv végén több cselekmény szál lezáratlan maradt, nagyon nehéz lesz kibírni mire megjelenik a következő rész.

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Kiadó: General Press
Eredeti cím: Deadly promise
Oldalak száma: 359
Borító: kemény fedeles, védőborítós, bordó lapszél
Fordító: Pálfalvi Ilona
Megjelent: angolul 2003, magyarul 2011
Teljes ára: 2800 FT
Rendelhető: General Press, Bookline, AlexandraMoly

Más vélemények
Molyos értékelések, jelenleg 90%

Korábbi kötetek

1. Halálos szerelem 10/9
2. Halálos gyönyör 10/10
3. Halálos viszonyok 10/9
4. Halálos vágy 10/10
5. Halálos ölelés  10/10

További kötetek

7. Halálos illúzió (várható megjelenés: 2012 nyár)
Április 22. Egy örült nőket támad meg. Francesca úgy érzi a következő célpont Maggie Kennedy és barátnője lesz.

8. Deadly Kisses
Június 2. Daisyt Hart szeretőjét meggyilkolják, bizonyítékok Hart ellen szólnak.

9. Deadly Vows
Június 28. Ellopják a Francescáról készült meztelen portrét, amit mindenáron meg kell találni. Ha nyilvánosságra kerül az tönkreteheti a Cahill család hírnevét. Hart a templomban várja Francescát, de a lány nem jelenik meg, sőt a családja egy ideje nem is látta.

Reklámok

8 hozzászólás to “Brenda Joyce: Halálos ígéret – Deadly 6.”

 1. Dinky Says:

  Nekem kell Calder Hart. Nem hasonló pasi, hanem Ő. Nem érdekel, hogy nem létezik, hogy csak kitalált karakter, ő kell és kész. 😀

 2. Elhaym Says:

  Ő nekem is kéne. 😀

 3. Elhaym Says:

  Hartnál az sem baj. 😀

 4. Elhaym Says:

  Igen. 😀

 5. Heléna Says:

  Sziasztok!

  Nem tudja valaki véletlenül, hogy megjelent-e már a Halálos Illúzió? Ha megjelent, hogy hol lehet megvenni?

  Előre is köszi

 6. Elhaym Says:

  Szia!

  Nem jelent meg, ha azt akarjuk, hogy megjelenjen írni kell a Harlequin kiadónak. Ha sokan írunk akkor talán kiadják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: