Márciusi könyvajánló – 2012

Agave

Patricia Briggs – A vér kötelez 

Mercedes Thompson 2

Megjelenés: március 14.

Mercynek mindenfelé vannak barátai, még a legsötétebb helyeken is. És most az egyiküknek tartozik egy szívességgel. Beleegyezik, hogy testőrként a jóbarátjával, Stefannal tartson, amikor a vámpírnak egy üzenetet kell átadnia egy fajtatársának. De ez az új vérszívó távolról sem mindennapi, ahogy a benne élő démon sem az. A démonlovas vámpír olyan mészárlást rendez a városban, amilyet Tri-City települései még nem láttak, és ez a titkos vámpírközösséget is leleplezéssel fenyegeti, így a helyi vámpírkirálynő Mercyhez fordul segítségért. Egy prérifarkas nem lehet ellenfél egy démon számára, de Mercynek több titkos fegyver is lapul a tarsolyában.

Folytatjuk Patricia Briggs tavaly elindított nagysikerű sorozatát, s mint láthatjátok, megújult a borító képi világa is. A regényt főleg azoknak ajánljuk, akik szeretik a klasszikus urban fantasyket a benne szereplő fantasztikus lények hagyományos ábrázolásával. Azok is nyugodtan bekapcsolódhatnak majd a sorozatba, akik netán lemaradtak volna az első részről, ugyanis a boltokban lesz majd egy különleges, összecsomagolt kiadás is, melynek keretében a Megszólít a holdat és A vér kötelezt egy könyv áráért lehet megvásárolni.

Richelle Mead – A Szukkubusz Dala 

Georgina Kincaid 1. 

Megjelenés: március 22.

Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben. Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…

Egmont

Andrea Cremer: Nightshade 3. Bloodrose – A döntés

Nightshade 3. 

Várható megjelenés: március

Megválaszthatjuk-e a sorunkat?

Calla mindig is szerette a harcot, de a végső küzdelemben nem csak a csatatéren kell helytállnia. Úgy dönt, hogy megmenti Rent, ám emiatt Shay féltékeny lesz. Callának gondoskodnia kell az öccséről, Anselről is, akit árulónak bélyegeznek. Bizonyítania kell, hogy méltó az alfa névre, és számtalan veszéllyel szembenéznie, hogy falkájával és a keresőkkel egyszer s mindenkorra megszabadítsák a világot a vigyázók mágiájától. Végül azt is el kell döntenie, mihez kezdjenek a háború után – feltéve, hogy túlélik.

A New York Times bestsellerlistás szerzője, Andrea Cremer regénye, a Nightshade-trilógia utolsó kötete az elsőtől az utolsó oldalig lebilincseli az olvasót, méltó befejezése a nagyszerű sorozatnak.

Fumax

 Oliver Bowden: Assassin’s Creed: Titkos Keresztes Háború

3. kötet

Várható megjelenés: március

Könyvrészlet

A könyv feldolgozza mind az AC 1. és a PSP-s AC: Bloodlines sztoriját is, de jelentős kiegészítéseket is tartalmaz Altair történetében, amelyek a játékokban nem szerepelnek.

Marco atyja, Niccoló Polo végre elmeséli a történetet, amelyet egész élete során titokban tartott – Altaïr, a Testvériség egyik legkiválóbb Orgyilkosának élettörténetét.

Altaïr kalandos újta során nemcsak a Szentföldet járja be keresztül-kasul, de az Orgyilkosok krédójának valódi értelme is megvilágosodik előtte. Hogy elkötelezettségét bizonyítsa, a rend kilenc halálos ellenségével kell végeznie, beleértve a templomosok nagymesterét, Robert de Sable-t is.

Altaïr életének története most először olvasható a maga teljességében: a történelem menetét megváltoztató küldetése, véget nem érő küzdelme a templomosok összeesküvése ellen, családja tragikus és egyben megrendítő sorsa, és egy régi jó barát végzetes árulása.

General Press

Karen Hawkins: Kockázatos szerelem

Maclean átok 3.

Várható megjelenés: március 19.

Amikor apja elkártyázza a családi ékszereket és kastélyt, amely így a híres-hírhedt Lord Dougal MacLean kezébe kerül, Sophia MacFarlane-nek minden erejét latba kell vetnie otthona visszaszerzéséhez. Szépségét és ravaszságát használja fel arra, hogy rávegye MacLeant egy végső játszmára, ezúttal ellene. De még álmában sem gondolná, hogy mit kell tétként felajánlania.
Lord Dougal MacLean meg van győződve arról, hogy a nők számító módon felhasználják a csáberejüket, ha valamit el akarnak érni, így ezúttal is lelkiismeret-furdalás nélkül veti bele magát az újabb kalandba, hiszen ő mindig minden játékot szenvedéllyel űz. Ám még ő sem sejti, hogy mire eljut a döntő küzdelemig, a legádázabb harcot saját magával kell megvívnia. A szerelemben a győzelem is lehet vereség, és a vereség semminek sem jelenti a végét…

Karen Hawkins legújabb „viharos” regényében (Kalandor, Viharos szerelem) is őszinte csodálattal ábrázolja az égiháborúhoz hasonlatos szerelmet, amelynek egyetlen halandó sem képes ellenállni.

Elizabeth Hoyt: Szenvedély

4 katona legendája 3. 

Várható megjelenés: március 29. 

Sir Alistair Munroe, a gyarmatokat is megjárt természettudós visszavonultan él Skócia mélyén fekvő ósdi kastélyában, Castle Greavesben. Testén jól látható nyomait viseli az angol–francia gyarmati háború egyik csatájának és az azt követő megtorlás borzalmainak, amelyek a lelkén is sebet ütöttek. Egy zord éjszakán váratlan látogatók zavarják meg a magányát. A gyönyörű Helen Fitzwilliam – aki két kisgyermekével menekült el Londonból szeretője és gyermekei apja elől – váltig állítja, hogy a házvezetőnői állás reményében érkezett a kastélyba. Sir Alistair minden erejével azon van, hogy távol tartsa magától és a kastélytól Helent, ám a nő bájával, érzékenységével, szelíd határozottságával elbűvöli a mogorva természettudóst, aki lassan lebontja a lelke köré épített vastag falakat. Kettejük történetében újraéled a Szépség és a Szörnyeteg meséje, és megtörténik a varázslat.

Elizabeth Hoyt (Kísértés, Bűnös csábítás) legújabb regénye a 18. századi Angliában játszódik, ahol szenvedélyes szerelem és érzékiség, árulások és kalandok várnak az olvasóra.

Jaffa

Jon Courtenay Grimwood: A száműzött angyal

Assassin trilógia 2.

Várható megjelenés: március 30.

Jon Courtenay Grimwood, a többszörösen díjazott regényíró Assassini-trilógiájának második kötetében tovább bonyolódik a középkori Velence titkos történelme.

Miközben a bizánci és a német-római császár egymással hadakozik a városállam birtoklásáért, Velence sorsa három ember kezében van.
A frissen lovaggá ütött Sir Tychóéban, aki legyőzte ugyan a mameluk támadókat, de nem tudja elérni, hogy a nő, akit szeret, viszontszeresse. A gazdag és elkényeztetett Lady Giuliettáéban, Tycho szíve hölgyének kezében, aki tizenhat évesen megözvegyült egy kisgyerekkel. Végül egy kolduslányéban, aki a sírból tért vissza, és Sir Tychóhoz hasonlóan nem bírja a napfényt…

Együtt kell – a velencei udvar ármányos csapdáit kikerülve – legyőzniük a fenyegető veszélyt. A shakespeare-i szálakban is igen gazdag történet egyszerűen letehetetlen!

Ulpius

Gena Showalter: Atlantisz 2.– Atlantisz Ékköve

Várható megjelenés: március eleje

Grayson James ügynök új küldetésre indul. A helyszín ezúttal Atlantisz, az elfeledett tenger alatti birodalom, ahol vámpírok, démonok, sellők, kentaurok és más hasonló, különös lények élnek. A küldetés célja Dunamis Ékkövének megszerzése. Az Ékkő szinte legyőzhetetlenséget biztosít birtokosának, ezért minden atlantiszi uralkodó vágyának tárgya. Gray számára a feladat nehezebbnek bizonyul, mint eleinte gondolta, de találkozik egy furcsa, gyönyörű lánnyal, aki az egész életét megváltoztatja, és megismerteti az igazi szerelemmel, ám mindketten tudják, hogy végül el kell válniuk egymástól. Kalandos, romantikus történetük sok izgalmat és számtalan váratlan fordulatot tartogat.

GENA SHOWALTER a paranormális-romantikus irodalom új csillaga. Világszerte népszerű sorozataiban démoni vágyakkal és emberfeletti hatalommal rendelkező férfiak és az őket csábító nők szerelmét írja meg, szenzációs sikerrel.

Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz

Sötét vadász  6. – Alakváltók 1.

Várható megjelenés: március 

Egy szakítás mindig fájdalmas, ám ha a szerelmünk ezt kurta levélkében közli, ráadásul a mi költségünkre, az különösen megviseli az embert.

Pontosan ez történt Bride McTierneyvel, akit szinte a porba sújtott barátja megalázó eljárása. A gyötrődő nő próbálja túltenni magát a történteken – nem sok sikerrel, ám váratlanul felbukkan üzletében Vane Kattalakis, aki egyszer, a Mardi Gras éjszakáján már látta őt, s akkor rögvest beleszeretett. Szenvedélyes románc veszi kezdetét – már-már túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen.

Vane dögös és ellenállhatatlan, ám a végsőkig elgyötört, ugyanakkor halálosan veszélyes. Egy farkas. Vadásznak rá az ellenségei, meg akarják ölni, ezért nem is keresett párt magának. De a Sorssal hiábavaló szembeszállni – ha egyszer Bride jelöltetett ki számára, nincs erő, mely megmásíthatná a felsőbb akaratot. Vane-nek három hete van, hogy meggyőzze a nőt: a lehetetlen létezik, máskülönben arra kárhoztatják, hogy szex nélkül élje le hátralévő életét.

Hogy szerelmük beteljesedjen, meg kell vívniuk a harcukat egy farkastörvények uralta világban…

Reklámok

7 hozzászólás to “Márciusi könyvajánló – 2012”

 1. Dinky Says:

  Az első négy és Kenyon. Agave-sok belehúztak az érzésébe, kár, hogy a Szukkubusz dalának ilyen béna lett a borítója. Viszont a Vér kötelezé nagyon jó.

  Remélem a következő héten már sóhajtozhatok az SZJG 6 felett. Szándékosan belefutottam egy idézetbe, hiba volt, most még jobban várom. 😀

 2. Elhaym Says:

  Melyik volt az az idézet? 🙂

  • Dinky Says:

   Igazából ennyi volt az egész, de amikor az eszembe jut, egyből röhögni kezdek:

   – Was kostet das Zimmer?

   Elképzelem, hogy a Szent Johanna Gimi rettegett 11/B osztályából az egyik őrült teszi fel ezt a kérdést… Nem bírom megállni vigyorgás nélkül. 😀

   Küldtem mail-t a gmail-es címedre, az utóiraton jót fogsz röhögni.

 3. Amilgade Says:

  Patricia Briggs – A vér kötelez :Bármit mondanak róla nekem tetszett az első rész, és nagyon várom a másodikat. 😉

 4. Elhaym Says:

  Dinky: Köszi. 🙂

  Amilgade: ha lesz pénzem lehet én is elolvasom,

 5. Dinky Says:

  Assassin’s Creed 3:

  18. sz. az Amerikai függetlenségi korát éljük, s főhősünk Connor, aki félig indián félig angol.

  Más helyszínnek és kornak jobban örültem volna, de azért kíváncsi vagyok.

 6. Elhaym Says:

  Köszi. Új szereplő jellemére is kíváncsi leszek, nehéz lesz Eziohoz hasonló jó karaktert készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: