A sötétség angyalai antológia

Angyalok, démonok, vámpírok, romantika, krimi, horror, scifi, fantasy, dráma.

Kedvenc szereplőim: Nimra, Arthur, Lucas.

Ha szeretnéd, hogy Nalini Singh  legyen 2011  legjobbja  itt szavazhatsz a könyveire.

Kihívás

Mert EGMONT DARK könyvekből sosem elég!

Angels

Olvassuk el Nalini Singh eddig megjelent könyveit

A sötét ég leple alatt legendák földöntúli lényei szárnyalnak. Az urban fantasy és a paranormális romantika négy mestere kitárja előttünk a mennyei gyönyörök és a pokoli sötétség kapuit.

A sötétség angyalai

NALINI SINGH: Angyal és farkasa
Az angyali vadászok lenyűgöző világában egy megtört vámpír a veszélyes és vonzó angyal nő udvarába kerül. Új megbízatása látszólag a pályája és élete végállomását jelenti, de Nimra birodalmában semmi sem az, aminek tűnik. A pusztulás helyett talán mégis a gyógyulás és a boldogság vár a vámpírra…

ILONA ANDREWS: Alfák: kezdetek
A főhősnőt elrabolják egy emberfeletti lények küzdelme által megosztott világban. Egy ellenállhatatlanul veszélyes hím foglyaként két lehetőség áll előtte: vagy aláveti magát az uralmának, és bábu lesz belőle, vagy megpróbálja kezébe venni a sorsa irányítását…

SHARON SHINN: Éji dal
A félreeső iskola kitűnő menedék nemcsak egy múltja elől menekülő nő, de egy még nála is rejtélyesebb és meggyötörtebb angyal számára is. A sötét titkaik mindkettőjüket megbéklyózzák, de ha legyőzik a múltat, együtt fel tudnak emelkedni, egyenesen az ég felé.

MELJEAN BROOK: Mennybemenetel
Mikor a vámpírok eltűnnek egy közösségből, amelyet védelmez, Marc, a küzdelembe belefáradt harcos nem tudja, miféle gonosz lénnyel áll szemben, de inkább egyedül vadászna rá, mint hogy segítséget fogadjon el egykori szerelmétől és őrző barátjától, Radhától. Radha azonban nem hajlandó a férfit magára hagyni, mert nemcsak a közösség megmentésében akar mellette küzdeni, hanem őt is meg akarja menteni.

Nalini Singh: Angyal és farkasa

Nagyon vártam ezt a novellát mivel ez is az Angyali vadász sorozat része. Más hangulatú történetre számítottam, de annyira szívszorító a cselekmény, hogy hamar megszerettem.

A 200 éves Noelt Louisiana államba rendelik. Ez a terület is Raphael fennhatósága alá tartozik, de a 600 éves apró angyal Nimra uralkodik itt már 80 éve. Noelt  a 2. kötetben tőrbe csalták, megnyomorították. A szörnyű támadást azóta sem tudta feldolgozni, rémálmok gyötrik. A lelki sérült Noel nem akar szexuális tárgy  és rabszolga lenni. Nimra szerencsére nem is ilyen sorsot szán Noelnek, egy fontos feladattal bízza meg , a férfinak kell kiderítenie ki áll a mérgezések mögött. Noel nem egy szépfiú, de olyan ajándékkal lepi meg Nimrát a történet végén amivel egyből levett a lábamról. Legszebb ajándék  amit egy nő kaphat a szerelmétől, engem meghatott. Szívesen lettem volna Nimra helyében.

Nimráról az a hír járja, hogy könyörtelen, nem ismer irgalmat és hajlik a kegyetlenségre. De ez csak látszat. Nimra érzékeny, sérülékeny és nagy macskaszerető. Nem akar gyengének tűnni, ezért nem akarja, hogy mások megtudják, hogy milyen valójában. Sokan nem értik miért szereti ennyire az állatokat, de aki szintén családtagnak tekinti őket azok könnyen meg tudják érteni Nimrát.

A novella több emléket is felidézett bennem. Amikor Mimóza cica fázott és remegett, egyből eszembe jutott Rufus. Ő is ilyen fázós. Macskamérgezésről sem volt könnyű olvasni, nagyon át tudtam érezni Nimra fájdalmát. Tudom mi érzett amikor  a kezében tartotta a szenvedő cicát, majd amikor el kellett temetnie.
Fájdalmas, megindító történet, macskaszeretőknek nem fog csalódást okozni.

Két kedvenc gondolatom:

” Ha valaki egy állatot szeret, azzal a saját szívének  jóságát táplálja. “

” Pici, törékeny életek és mégis mennyi örömet tudnak adni. “

10 pont
Ilona Andrews: Alfák: A kezdetek

Szeretem a dark fantasykat és ez a történet eleinte a kedvenc horror játékaimat juttatta az eszembe.
Karina rátalál egy titokzatos, nyomasztó motelre, amiben hemzsegnek a visszataszító szörnyek. Karinát az egyik meg is mérgezi egy vírussal. Hogy életben maradjon és megmentse  a lányát Emilyt kénytelen egyezséget kötni a rideg Arthurral. Ezentúl Lucast  a démont kell táplálnia. Vérivásban itt nincs semmi szexi, mivel nagy fájdalmakkal jár együtt. Karina nehezen viseli, hogy megfosztják a szabadságától.  Küzdenie kell a saját életéért és azért, hogy ne szakítsák el tőle  a lányát.
Lucas és társai sem a megszokott jófiúk, tudnak erőszakosak, kegyetlenek, gonoszak és agresszívak is lenni.
Remélem ennek a történetnek lesz folytatása és magyarul is megjelenik majd. Jó lenne tovább olvasni. Egyedül azt sajnáltam, hogy  a sztori nem maradt végig horror,  scifi egy kicsit távol áll tőlem.

9 pont
Sharon Shinn: Éji dal

Ez  a történet a Samaria sorozat része és egy középkori hangulatú fantasy világban játszódik.
Moriah szemszögéből látjuk az eseményeket. A 32 éves  lány a múltja elől menekül, szereti az önállóságot, a magányt, a nyugalmat. Szókimondó, nyers, rámenős, szeret másokat bosszantani. Egyik felfedező útja során meghall egy gyönyörűen szép dalt. Ez a dal tele van gyötrelemmel, átjárja a szenvedés. A szívszaggató hang tulajdonosa Corban a sérült, vak angyal. A férfi indulatos, megkeseredett, lehangolt, reményvesztett, szereti sajnáltatni magát. Szeretne repülni, de rettenetesen fél. Moriah próbál lelket önteni belé, pedig  a lánynak nincs jó véleménye az angyalokról, önzőknek tartja őket.

Mindig szerettem az ilyen típusú történeteket, ezért ez sem okozott csalódást. Egy nagyon szép történet  a bizalomról és az elfogadásról.

8 pont

Meljean Brook: Mennybemenetel

Ez  a történet sajnos nem tudott megfogni. Marc és Radha az első együttlétük után 140 éven át nem beszéltek egymással. Nem tudtam őket megérteni. Miért kellett ilyen sokat várniuk ha szeretik egymást? Az sem tetszett, hogy  a lány sokkal idősebb a fiúnál.

Krimi szál egy kicsit érdekessé tette a sztorit, de ezt is jobban kilehetett volna dolgozni. Marc és Radha démonvadászok és egy vámpírgyilkossági ügyben nyomoznak.

5 pont

Ez az egy gyenge novella ne vegye el senki kedvét a könyvtől, másik három ugyanis nagyon jó és egyik sem rövid történet. 🙂

Könyvet köszönöm az Egmont Kiadónak!

Értékelésem: 10/8
Molyon 5/4

Kiadó: Egmont
Eredeti cím: Angels of darkness
Oldalak száma: 415
Borító: Puha fedeles
Fordító: Singh és Shinn novella: Bottka Sándor Mátyás, Andrews és Brook novella: Barta Tamás
Megjelent: angolul, magyarul 2011
Teljes ára: 3999 FT
Rendelhető: Egmont,  Bookline , Alexandra

Más vélemények
Molyos értékelések, jelenleg  72 %

Szilvamag 5/3,5

Angi 5/3

Francica 5/4

Niki 5/4,5

Zsani 5/3

Katamanó 5/4,5

Nalini Singh 

Korábbi kötetek

1. Angyalvér 10/8
2. Angyalcsók 10/9
3. Angyaltánc 10/10

További kötetek

5. Archangel’s Blade
Dmitri – Honor

6. Angels’ Flight antológia
Sara – Deacon
Ashwini – Janvier
Galen – Jessamy

7. Archangel’s Storm
Jason

Sharon Shinn

Samaria
1. Archangel
2. Jovah’s Angel
3. The Alleluia Files
4. Angelica
5. Angel-Seeker

Reklámok

2 hozzászólás to “A sötétség angyalai antológia”

  1. Dinky Says:

    Elolvastam én is nemrég, nem vagyok elájulva. Nem volt rossz, de a felejthető kategóriába sorolom.

  2. Elhaym Says:

    Első két novellát hány pontra értékelnéd?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: