Caris Roane: A Másik Föld – World of Ascension 1.

Szárnyas, kilt szoknyás vámpírok, romantika, scifi, urban fantasy.

Kedvenc szereplőim: nem voltak.

Szavazás

Ha szeretnéd, hogy a “Másik Föld” 2011 egyik legjobb könyve legyen itt szavazhatsz rá.

Létezik egy Másik Föld. Földrajzilag ugyanolyan, mint a jó öreg bolygónk, a Halandók Földje, ám más dimenzióban helyezkedik el és… vámpírok lakják. Jók és rosszak egyaránt…
Kerrick, a harcos vámpír a jókhoz tartozik. Ő egyike az Átlépők Védelmezőinek. Mert az arra érdemes halandók üzenetet kapnak, meghívják őket, hogy lépjenek át a másik dimenzióba, ahol halhatatlanná válnak. Ám míg ez megtörténik, addig ezernyi veszély leselkedik rájuk, de az Átlépők Védelmezői vigyáznak az életükre.
Alison Wells már hosszú évek óta nem létesíthetett szerelmi kapcsolatot halandó férfival, mert természetfölötti képességei veszélyt jelentenek a partner életére. Mikor aztán egy nap a halál vámpírjainak egyike támad rá, hogy minden csepp vérét kiszívja és magáévá tegye rendkívüli képességeit, Kerrick kapja a feladatot, hogy oltalmazza Alisont. Ezzel kezdetét veszi átlépési rítusa, egyben úgy véli, Kerrick személyében megtalálta a régóta áhított szerelmi partnert is.
De vajon a harcos is így gondolja ezt? Ilyen egyszerű lenne-e az út a boldogsághoz?
Ebben a hallatlanul fantáziadús történetben megvan minden, ami az Ön szórakozásához kell: vér, szerelem, ármány, romantika, küzdelem.

Véleményem elolvasása előtt jó tudni, hogy új sorozatok első kötetére ritkán adok magas pontszámot. Nem azért mert a kezdés  rossz. Régebben elkövettem azt a hibát, hogy már az első kötetre 10 pontot adtam, aztán a folytatások egyre jobbak lettek, de az értékelésemen nem látszott a könyvek közötti különbség. Ezért az elmúlt 2 évben már szigorúan pontozok, így tettem a Másik Földdel is.

Scifi távol áll tőlem, de  a könyv világa már a  történet elején érdekessé vált a számomra. Halandók Földjén a népesség robbanásszerű szaporodásával egyre több átlépő jelenik meg. Sok köztük a gátlástalan, lelkiismeretlen átlépő, akik a halandók vérére áhítoznak. Vámpírokra jellemző tulajdonságokat az átlépési ceremónia során kapja meg a halandó. PL: rendkívüli fizikai erő, élesebb látás, hallás, erős szemfog, vérívás stb. Roane szereplőit egyébként nem tudom vámpírnak tekinteni, ők inkább egy új faj ami vámpírok, angyalok, várfarkasok, skót férfiak kombinálásával jöttek létre. Vért isznak mint  a vámpírok, szárnyuk van mint az angyaloknak, teliholdkor erősebbek lesznek mint  a vérfarkasok és kilt szoknyát hordanak mint a skót férfiak.

Másik Föld ugyanaz a Föld csak más dimenzióban található és sokkal fejlettebb mint az emberek világa. Nagy kultusza van a növényszeretetnek, hogy a bolygó egészséges, tiszta és oxigéndús maradjon.  Ebben a világban él 7 harcos akik őrző – védő szolgálatot nyújtanak az erős képességekkel rendelkező átlépő jelölteknek  és harcolnak a halál vámpírjai ellen. A halál vámpírjainak szárnya fekete, bőrük áttetszően halovány, arcuk elképesztően szép, halandók vérét isszák és nagyon kegyetlenek. Az itt lakók az ősi nyelvet beszélik és ha rátalálnak  a párjukra, akkor az illatuk alapján kezdenek el kötődni egymáshoz. Roane biztos szereti Wardot, ezért vett át pár dolgot tőle.

Roane szereplői egyelőre nagyon egyformák, mindenkinek hosszú a haja, jellemük között is sok  a hasonlóság, de a 2. kötetben biztos  a karakterek is jobban ki lesznek dolgozva. Most inkább csak a világ, háttértörténet bemutatásán van a hangsúly.

Kerrick a második feleségének a halála után megfogadja, hogy ezentúl magányosan fogja leélni az életét, nem akar több életet veszélybe sodorni.  Aztán egy nap feltűnik az életében Alison, akihez egyből kötődni kezd.

Alison pszichiáter, könyvmoly, békeszerető, irtózik attól, hogy fájdalmat okozzon másoknak. Rendkívüli képességei vannak: anyagtalanná tud válni, tárgyakat tud elmozdítani gondolattal, belelát mások gondolatába stb.
Hatalmas ereje van, halandó férfival ezért nem is bír együtt lenni. Alison eleinte nem érti miért született másnak, miért nem normális. Kerrick feltűnése viszont reményt ad neki, úgy érzi végre tartozik valahová.

Havily szeretné ha a Másik Földön sok minden megváltozna. Megveti a dezertőröket, de Marcushoz mégis vonzódik.

Marcus a magányos dezertőr. Kerrick feleségének a halála után a Halandók Földjén kezd új életet. Gyűlöli Kerricket, őt okolja a testvére haláláért.

Thorne a vér harcosainak a vezére.

Endelle a Másik Föld legfőbb adminisztrátora. Mindent feláldozott, hogy megőrizze a világ rendjét.

Crace a Parancsnok talpnyalója.

Greaves a sorozat főgonosza, a halál vámpírjainak a parancsnoka. Kétszínű, alattomos, nagy manipulátor, pszichopata. Mindkét világot az uralma alá akarja hajtani.

Könyv végén sok cselekményszál lezáratlan marad, ezek miatt nagyon lehet várni a folytatást. Várom, hogy alakul Marcus és Havily kapcsolata. Érdekel, hogy Medichi miért rejti el a szárnyait, mit titkol Leto. Harmadik és Hatodik Földet is sok rejtély övezi. Plusz ott van a szárnyas halandó is, ő vajon ki lehet?

Ha minden jól alakul az első könyv júniusban hibátlanul is meg fog jelenni a 2. résszel együtt, érdemes lesz beszerezni. Aki most veszi meg az első részt jó ha tudja, hogy nyomtatási hiba miatt az egész könyvből kimaradt a föld szó.

Könyvet köszönöm a JLX kiadónak!

Értékelésem: 10/6
Molyon 5/3

Kiadó: JLX
Eredeti cím: Ascension
Oldalak száma: 488
Borító: Puha fedeles
Fordító: Vadász Gyula
Megjelent: angolul 2010, magyarul 2011
Teljes ára: 2890FT
Rendelhető:  BooklineAlexandra

Más vélemények
Molyos értékelések, jelenleg  53 %

További kötetek

2. Burning Skies (várható magyar megjelenés: 2012 június)
Marcus Amargi – Havily Morgan

3. Wings of Fire
Antony Medichi – Parisa Lovejoy

4. Born of Ashes
Jean-Pierre –  Fiona

5. Obsidian Flame (várható angol megjelenés: 2012 augusztus)
Thorne – Marguerite

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: