Johanna Lindsey: Botrányos házasság

Kedvenc szereplőim: Sebastian, Margaret

Romantika, humor, dráma, 19. század

Szavazás

Ha szeretnéd, hogy a “Botrányos házasság” 2011 egyik legjobb könyve legyen itt szavazhatsz rá.

Sebastian Townshend Edgewood grófjának legidősebb fia. Gondtalan élete egy szempillantás alatt romba dől, amikor egy párbaj során véletlenül megöli a legjobb barátját. Az apja kitagadja, ő pedig kénytelen elhagyni Angliát. Holló álnéven kezd új életet a kontinensen, és az a hír járja róla, hogy bármilyen ügyet el tud intézni, legyen az egy eltűnt személy felkutatása, vagy egy ellopott kincs visszaszerzése. Sok megrendelője akad, akik végső kétségbeesésükben fordulnak hozzá, mert senki más nem tud segíteni rajtuk.

Közben nem is sejti, hogy otthonában furcsa dolgok történnek. Apját egyre több rejtélyes baleset éri, mígnem a szomszédja és gyámleánya, Lady Margaret Lenor arra a következtetésre jut, hogy valaki merényletet tervez ellene.

Lady Margaret elhatározza, hogy felkutatja a lord régen eltűnt fiát, hátha ő képes leleplezni a cselszövőt. Érthető a megdöbbenése, amikor kiderül, hogy a híres-nevezetes Holló nem más, mint Sebastian Townshend.

Vajon rá tudja venni a gróf száműzött fiát, hogy félretegye a sérelmeit, és visszatérjen a családjához? Miféle sötét titkok és gyilkos szándékok munkálkodnak Edgewoodban?

A nyomozás érdekében Margaret és Sebastian egy színlelt házassággal biztosítja, hogy a kitagadott fiú bebocsátást nyerjen régi otthonába. Ez a botrányos házasság azonban nem várt fordulatot vesz, és a két fiatal szerelemre lobban egymás iránt.

Lindsey Malory sorozata nagy kedvencem. Azt hittem, hogy azt ez  a könyv nem fogja tudni felülmúlni. Tévedtem. Botrányos házasság ugyanis letehetetlen. Tele van humorral, izgalommal, sok titokkal és cselszövéssel. Szereplőket is hamar megkedveltem.

1808-ban Sebastian élete tragikus fordulatot vesz , elhagyja Angliát és soha nem szeretne visszatérni. 11 évvel később a 31 éves Sebastianra rá sem lehet ismerni. Durva, rideg, nem mutatja ki az érzéseit, nem tud tréfálkozni, nem tudja élvezni az életet, saját életét is értéktelennek tartja és egy romos épületben él. Erős bűntudat gyötri, lelke tele van keserűséggel.

Margaret 23 éves, kinézete átlagos. Nem festi magát, ezért könnyen tudtam azonosulni vele. Margaret felbérli Sebbyt, hogy derítse ki, hogy ki akar ártani Sebastian apjának Douglasnek. Sebastian nem akar Angliába menni, de Margaret miatt végül elfogadja a megbízást.

Angliában Sebastian és Margaret elhiteti a családdal, hogy házasok, közben együtt próbálják kideríteni, hogy Douglas balesetei szándékosak vagy véletlenek. Sebastian szomorúan veszi tudomásul, hogy a családja is megváltozott. Kihalt belőlük a kedvesség és a szeretet. Úgy érzi nincs remény a békülésre.
Öccse Denton ellenséges, titkolózik, úgy viselkedik mint egy idegroncs. Házassága is pokolian rossz. Miért vette el Juliettet, aki rémesen önző és számító? És miért nem vált el tőle?
Nagymamája Abigail már 87 éves és szenilis. Apja Douglas is titkol valamit, ráadásul olyan ember lett belőle, aki már semmit sem vár az élettől. Semmi sem kelti fel az érdeklődését, nincsenek barátai akikkel megoszthatná az élet örömét. Élete magányos, önmaga árnyéka lett.

Nyomozás közben Sebastian egyre jobban megkedveli Margaretet, szereti a kemény szókimondását, a folyamatos csacsogását és nyíltságát. De sokáig nem meri bevallani magának, hogy fontos neki  a lány és őszintén szereti.

Akik egy kiváló szórakoztató olvasmányra vágynak, azoknak ez  a könyv kihagyhatatlan.

Könyvet köszönöm a Gabo kiadónak!

Értékelésem 10/10
Molyon 5/5

Kiadó: Gabo
Eredeti cím: Marriage most scandolous
Oldalak száma: 424
Borító: Puha fedeles
Fordító: Gondáné Kaul Éva
Megjelent: angolul 2005, magyarul 2011
Teljes ára: 2290 FT
Rendelhető: Bookline , Alexandra , Moly

Más vélemények
Molyos értékelések, jelenleg 83 %

Zsani 5/5

Lindsey könyvei

A Malory család

1. Egyetlen szerelem 10/8
2. Szíved rejtekén 10/9
3. Tengernyi szerelem 10/10
4. Csodatévő szerelem 10/10
5. Mondd, hogy szeretsz 10/9
6. Ajándék 10/9
7. Szívem ellopott kincsei 10/9
8. A vágy foglyai 10/9
9. Kalandos szerelem 10/9
10. Az igazi 10/9

Viking Haardrad Family

1. Fires of Winter ( várható magyar megjelenés: 2012 február)
2. Hearts Aflame
3. Surrender My Love

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: