Manda Scott: A sas látomása – Boudica 1.

Kedvenc szereplőim: nem voltak.

Misztikum, történelem, szerelem, dráma, 1. század.

Kihívás a Molyon

Történelmi regényes

A Boudica – A sas látomása a törzsi Britannia római hódítás előtti éveit jeleníti meg az olvasó számára. Azt a mitikus kort, amikor még a druidák, az álomlátók és a varázserővel bíró istenek uraltak mindent; amikor a kutyák, a lovak, de maga a táj is az elbeszélések szerves szereplőjévé válhattak; és amikor a harcosok még legalább annyira a győzelem, mint a becsület nevében küzdöttek egymással. Mindezeken túl azonban a szenvedély és bátorság világa ez, hiszen a Győzelemhozó történetében a lenyűgöző, szívből fakadó hősiesség néz szembe egy elképzelhetetlenül nagy ellenséggel. A sas látomása az első a Boudica életéről szóló tetralógia részei közül.

Kr. u. 60-ban az icenusok hadvezére, Boudica  véres , végzetes felkelést robbantott ki , és népe élére állt a megszálló római légiók elleni harcban. Ez  a háború csak  a betetőzése volt annak a mintegy húsz éven keresztül tartó ellenállásnak, melyet az icenusok egy olyan elnyomó hatalom ellen folytattak, amelynek egyik fő célja fejlett és összetett civilizációjuk elpusztítása volt.  A sas látomása olyan történet gyökereit tárja fel, amely elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy  az évszázadokon átívelve ma is éreztesse hatását. Ez a csodálatosan megalkotott hősköltemény egy kislány, Breaca felnőtté érését mutatja be, aki tizenkét évesen ölt először, és ezzel harcossá érett. Mellette a másik fontos szereplő érzékeny és tapasztalt féltestvére, Bán, aki olyan jövőképet táplál álmaiban, mely képes lehet megmenteni egész népüket a pusztulástól.

Mary Mackie: Ló népe című könyvében nagyon megszerettem Boudica történetét, ezért amikor megláttam Manda Scott sorozatát egyből beszereztem.  Év elején lelkesen álltam neki az olvasásnak, de aztán rájöttem, hogy ez  a könyv nem lesz könnyű falat. Könyv nagyobb méretű, hosszú, apró betűs. Történet tömör és száraz.  Lassan haladtam vele , év végére sikerült csak kiolvasnom. Nem egy szórakoztató olvasmány, ezért csak nagy történelem kedvelőknek ajánlom ezt a sorozatot.

Én mindenképp végig fogom olvasni, de még nem tudom mikor lesz kedvem a 2. részhez. Nehéz tartani  a könyvet, lassan lehet haladni az olvasással, hisz nem egy könnyed olvasmány. De nagyon érdekel Boudica további élete, szeretném ha összejönne a híres hadvezérrel Caradoccal és boldogan élnének együtt. Bán és Corvus szerelmi kapcsolata meg még inkább érdekel. Mindketten fiúk , ezért biztos sok nehézséggel kell majd szembenézniük. Meg Bán nincs is könnyű helyzetben. Nővére Boudica Icenus, szerelem Corvus meg római. Bánnak döntenie kell majd , hogy kit választ. Könyvben két kedvenc nevem is szerepelt: Silla és Rufus. 🙂

Értékelésem 10/6
Molyon 5/3

Kiadó: Alexandra
Eredeti cím: Dreaming the eagle
Oldalak száma: 564
Borító: Kemény fedeles, védőborítóval.
Fordító: Császár László
Megjelent: angolul 2003, magyarul 2004
Teljes ára: –
Rendelhető: Nehezen beszerezhető.

Más vélemények
Molyos értékelések, jelenleg  59  %

További kötetek

2. A bika látomása
3. A kutya látomása
4. A kígyó látomása

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: