Decemberi könyvajánló

Pár könyv amit érdemes lesz elolvasni. Ti melyeket várjátok a legjobban?

Egmont

Nalini Singh, Ilona Andrews, Sharon Shinn, Meljean Brooks: A sötétség angyalai

Várható megjelenés: december 8.

A sötét ég leple alatt legendák földöntúli lényei szárnyalnak. Az urban fantasy és a paranormális romantika négy mestere kitárja előttünk a mennyei gyönyörök és a pokoli sötétség kapuit.

A sötétség angyalai

NALINI SINGH: Angyal és farkasa
Az angyali vadászok lenyűgöző világában egy megtört vámpír a veszélyes és vonzó angyal nő udvarába kerül. Új megbízatása látszólag a pályája és élete végállomását jelenti, de Nimra birodalmában semmi sem az, aminek tűnik. A pusztulás helyett talán mégis a gyógyulás és a boldogság vár a vámpírra…

ILONA ANDREWS: Alfák: kezdetek
A főhősnőt elrabolják egy emberfeletti lények küzdelme által megosztott világban. Egy ellenállhatatlanul veszélyes hím foglyaként két lehetőség áll előtte: vagy aláveti magát az uralmának, és bábu lesz belőle, vagy megpróbálja kezébe venni a sorsa irányítását…

SHARON SHINN: Éji dal
A félreeső iskola kitűnő menedék nemcsak egy múltja elől menekülő nő, de egy még nála is rejtélyesebb és meggyötörtebb angyal számára is. A sötét titkaik mindkettőjüket megbéklyózzák, de ha legyőzik a múltat, együtt fel tudnak emelkedni, egyenesen az ég felé.

MELJEAN BROOK: Mennybemenetel
Mikor a vámpírok eltűnnek egy közösségből, amelyet védelmez, Marc, a küzdelembe belefáradt harcos nem tudja, miféle gonosz lénnyel áll szemben, de inkább egyedül vadászna rá, mint hogy segítséget fogadjon el egykori szerelmétől és őrző barátjától, Radhától. Radha azonban nem hajlandó a férfit magára hagyni, mert nemcsak a közösség megmentésében akar mellette küzdeni, hanem őt is meg akarja menteni.

Fumax

Andy Mcnab – Peter Grimsdale : Battlefield 3 – Az orosz

Már megjelent.

Ha visszafogta volna magát, még mindig a Szpecnaznál szolgálhatna. Civilizált, hivatali körülmények között, hálából a sokévnyi kitartásért és kegyetlenkedésért – talán még embersége egy részét is visszanyerhette volna.
De Gyima sosem fogja vissza magát…

Szpecnaz. A név, amely félelmet kelt Orosz Anyácska ellenségeinek szívében. De maradt még bármi, amiért érdemes harcolni a rohamosan hanyatló országban? Gyima Majakovszkij, az elit különítmény egykori, nagyra becsült tagja már rég nem kér ebből.

Amikor Teheránban egy kétes múltú helyi dezertőr hatalmat szerez, a Kreml fejesei Gyimát választják a bevetés lebonyolítására: a célszemély tulajdonában van valami, amit a politikai döntéshozók bármi áron vissza akarnak kapni. Biztosra mennek, és nem tűrnek ellentmondást.

A Szpecnaz korábbi legendájának nem marad választása: csapatot toboroz a létező legkeményebb kiképzésben részesült és harctéren edződött katonák közül, hogy végrehajtsák feladatukat a világ legforrongóbb övezetében. Persze, ez nem maradhat rejtve a mindent látó amerikai kémműholdak elől…

Az orosz kommandó feltűnése újabb probléma Henry „Black” Blackburn őrmester számára, akit osztagával eredetileg egy elveszett egység felkutatására küldtek át az iráni határon. Keresniük sem kell a bajt, az hamar rájuk talál.

Ahogy az iráni helyzet fokozódik, Gyima és Black kénytelen lesz minden eddigi meggyőződését átértékelni, miközben maguk és bajtársaik túléléséért, a becsületükért és sok millió ember életéért küzdenek.

A regény hitelességét az egykori SAS-hősből sikerkönyvíróvá avanzsált Andy McNab garantálja, aki most is beleadott apait-anyait.

Gabo

Nora Roberts: Nyomkövetők

Várható megjelenés: december 6.

A New York Times bestsellerlistáját vezető írónő ezúttal a Csendes-óceánon, Amerika északnyugati partjainál fekvő Orcasszigetet választotta regénye színhelyéül. Fiatal, sportos, talpraesett hősnője, Fiona Bristow kutyakiképző, aki az általa alapított önkéntes kutyás kereső-mentő szolgálatot is vezeti. Kiegyensúlyozottnak tűnő életét azonban váratlan esemény kavarja fel, amely egyenes folytatása korábbi szörnyű kalandjának és tragikus veszteségének.

A történet ettől kezdve több szálon futó igazi krimivé válik. Fiona maga is bátran és derekasan kiveszi részét egy bűncselekmény-sorozat felderítéséből – három hűséges kutyája és egy új, nem keresett és nem várt szerelem segítségével.

Könyvmolyképző

Brent Weeks: Az árnyakon túl

Éjangyal trilógia 3.

Várható megjelenés: december 10

Azért küzdj, hogy győzz. Ne azért, hogy ne veszíts. Hogyan lehet választani két élet között? Hogyan döntheted el, feláldozod-e azt, akit szeretsz, azért, hogy megmenthess valaki mást? Kylar nekivág a lehetetlennek, hogy megmentse a barátai és talán az ellenségei életét. Egy istennő életére tör. Választhatsz becsület és barátság között? Te melyiket választanád? A szörnyetegek által ostromlott Cenaria romokban hever. Logannek két választása van: mindent kockára tesz, vagy elpusztítja a királyságot. Az Istenkirály is tervez valamit északon.

„ Elejétől a végéig lebilincselt. A feledhetetlen szereplők és a fordulatos történet mindvégig lekötött. ” – (Terry Brooks, a New York Times bestseller szerzője )

Maggie Stiefvater: Forever – Örökké

3. kötet

Várható megjelenés:

december 5

Grace és Sam mindent elkövettek,

hogy szerethessék egymást,

de most új harc áll előttük:

az életükért küzdenek.

Grace eltűnt az erdőben,

a falka ellen pedig hajtóvadászat indul.

Teljes lista:

dec. 01. –  Richard Paul Evans (Grace) –  Kegyelem

dec. 05. –  Maggie Stiefvater Forever – Örökké

dec. 05. –  Lisa J. Smith  (Stefan’s Diaries 1: Origins) –  Stefan naplója 1. rész: A kezdetek

dec. 05. –  Mathilde Bonetti (Il diario di Martina 2: Un lemure in fuga) –  Martina naplója 2 – Maki szökésben

dec. 05. –  Aprilynne Pike –  Spells – Varázsigék

dec. 05. –  Lauren Conrad (L.A. Candy) – Los Angeles üdvöskéi

dec. 05. –  Simone Elkeles (Perfect Chemistry) –  Perfect Chemistry – Tökéletes kémia

dec. 05. –  Kerstin Gier (Saphirblau) –  Zafírkék – puha kötés

dec. 05. –  Kristin Cashore (Fire) –  Zsarát

dec. 05. –  Lisa J. Smith (Night World No.1.: Secret Vampire) –  Night World 1: A titkos vámpír

dec. 06. –  Böszörményi Gyula – Rontásűzők 2. A gyásznémber

dec. 06. –  Guillermo del Toro (The Fall) –  A bukás

dec. 06. –  Tadahiko Nagao / Saito Isamu –  Kokology

dec. 06. –  Tracy Mack (Sherlock Homes and the Baker Street Irregulars 3.) – Sherlock Holmes és a Baker Streeti Vagányok: Watson nyomában

dec. 06. –  Lucy és Stephen Hawking (George and the Big Bang) – George és az Ősrobbanás

dec. 10. – Tara Monti – La mattanza – Sorsforduló

dec. 10. –  Brent Weeks (Beyond the Shadows) –  Éjangyal trilógia 3: Túl az árnyakon

dec. 12. –  Kerstin Gier (Saphirblau) –  Zafírkék – kemény kötés

dec. 15. –  B.M.Grapes – Jóslatok hálójában

dec. 15. –  Stephenie Meyer Twilight képregény 2.

dec. 15. –  Tatiana De Rosnay (Elle s’appelait Sarah) – Sarah kulcsa

dec. 15. –  Rick Riordan (The Battle of the Labyrinth) – Csata a labirintusban

Az alábbi esetekben a megjelenés a borító jóváhagyásán múlik. De igyekszünk December 15-én megjelentetni őket is:

? Richard Castle (Heat Wave) – Hőhullám

? Kelley Armstrong (Darkest Power Trilogy 2: The Awakening) – Sötét erő trilógia 2: Ébredés

? Kate Morton (The Forgotten Garden) – Az elfeledett kert

Mangafan

Chrno Crusade 8.

Death Note 12

Naruto 14

Vampire Knight 3.

Várható megjelenés:  december 10

Ulpius

Karen Rose: Számolj tízig

6. kötet

Várható megjelenés: december 

Egy, két, otthon légy, Kilenc, tíz, sírba visz. Egy gyújtogató. Két kisfiú, akiket magukra hagytak az állami gondozói rendszerben, valóságos poklot él át nap nap után. Amikor az egyikük meghal, a másik bosszút esküszik azok ellen, akik felelősek mindezért. Egy tűzvizsgáló. Reed Solliday, a Chicagói Tűzoltóság elismert tagja, elborzadva lát neki új feladatának. A boncolás szerint a robbanásban szinte teljesen megsemmisülő házban holtan talált fiatal lányt megerőszakolták és meggyilkolták, mielőtt a tűz végigsöpört volna az épületen. Solliday kénytelen együttműködni a rendőrséggel, ha meg akarják találni a gyilkost. Egy gyilkossági nyomozó. Mia Mitchell elhatározta, hogy a munkába temetkezik, miután a társát meglőtték, de rögtön az első napon megbízzák nyomozói pályafutása legnehezebb feladatával: el kell kapnia egy pszichopatát, aki gyújtogatással kezdte, de végül nemi erőszakig és gyilkosságig jutott. Mi történik, ha az útjaik keresztezik egymást? Karen Rose, számos nagy sikerű romantikus thriller, a Halj meg értem, a Sikíts értem és a Gyilkolj értem írója legújabb megint csak hátborzongatóan izgalmas regényében egy különös szakma világába és egy különösen veszélyes bűnöző lelkivilágába vezeti be az olvasót.

Vad Virágok

Vízisten menyasszonya 8.

Várható megjelenés:  december 10

Victoria

Nicole Jordan : Az ördögi herceg

Várható megjelenés: december 8.

Izzik a szenvedély Nicole Jordan Szerelmi csatározások c. sorozatának fantasztikusan élvezetes, befejező részében.

Két évvel szeretett vőlegénye halála után Tess Blanchard végre elhatározza, hogy megnyitja szívét és esélyt ad egy új szerelemnek. Ezért derült égből villámcsapásként éri, hogy egy fenyegető botrány miatt kénytelen feleségül menni félelmetes ellenségéhez, Ian Sutherlandhoz, Rotham hercegéhez. A lány számára elképzelhetetlen, hogy valaha is megszeresse a rendkívül arrogáns, de ellenállhatatlanul csábító nemesembert. A helyzetet súlyosbítja, hogy Rotham botrányos múltjában Tess olyan titkokra bukkan, melyek miatt Londonból a férfi távoli kastélyába, Cornwallba menekül.
Ian, aki már évek óta sóvárog a lány után, felháborodva veszi tudomásul, hogy az előkelő társaság azt hiszi, ő üldözte el maga mellől hitvesét, és mindannyian igyekeznek védelmezni Tesst. Természetesen a házaspár vehemens rivalizálása tüzes, gyönyörteli éjszakákat eredményez. Az eseményeket tovább bonyolítja, hogy Ian kastélyában egy rejtélyes szellem kísért, miközben Tess igyekszik a házasságközvetítő szerepét játszani, hogy összeboronálja barátnőjét annak gyerekkori szerelmével.
De a szüntelenül csatározó, kényszerházasságban élő felek közötti lángoló szenvedély átalakulhat-e felhőtlen boldogsággá és örökké tartó, hitvesi szerelemmél?

4 hozzászólás to “Decemberi könyvajánló”

 1. Dinky Says:

  A sötétség angyalai: értetlenül állok a hatalmas magyar őrület előtt, engem hidegen hagy. Majd ha felteszik a netre akkor elolvasom, de nem érzem a hatalmas késztetést.

  Battlefield 3: Kíváncsi vagyok a véleményedre. Úgy hallottam elég trágár lett a nyelvezete, ami eléggé felkeltette az érdeklődésemet.

  Forever: Majd ha az első kettő kötetet elolvastam azután jöhet ez is.

  Számolj tízig: Ezt mióta is várjuk pontosan? 😀

  Brent Weeks: Ha utánam dobnák, akkor is csak gyújtósnak használnám.

 2. Elhaym Says:

  A sötétség angyalai: Én ezek miatt várom nagyon.

  1. Nalini Singh
  2. A novella az angyalos sorozat része. Angyaltáncban említették, hogy Raphael a sérült vámpírt Noelt elküldte Nimra birodalmába, erről a birodalommal meg olyan érdekes infók hangoztak el, hogy érdekelni kezdett, hogy mi történhet ott.
  3. Fordító ezt írta nekem: “eszembe jutottál, amikor a karácsony előtt megjelenő antológia Singh-novelláját fordítottam: azt hiszem, az külön tetszeni fog neked.” Érdekel melyik jelenet miatt gondolja ezt. 🙂

  Battlefield 3: ” Úgy hallottam elég trágár lett a nyelvezete, ami eléggé felkeltette az érdeklődésemet.”

  Így van, de a terroristákhoz más beszédstílus nem is illik.

  “Számolj tízig: Ezt mióta is várjuk pontosan? :D”

  Azóta amióta kiolvastuk az Érints meget. Aztán nyáron elolvastam egy részletet is belőle azóta még jobban várom.

  “Brent Weeks: Ha utánam dobnák, akkor is csak gyújtósnak használnám.”

  😀 😀

 3. Dinky Says:

  A sötétség angyalai: Oh, így már értem. 🙂 Ez kedves a fordítótól, hogy eszébe jutottál.

  Battlefield 3: Reneszánszt is feltették már a netre, szóval remélem ez is megtalálható lesz.

  Számolj tízig: Akkor lassan egy éve. Az kemény! 😀

  Hétfőn jön meg a könyvrendelésem, már eldöntöttem, hogy mivel kezdek. Nanával, azt gyorsan elolvasom, utána meg a Testvériség, az NFL könyvet meg simogatni fogom és hullajtok felette egy pár könnycseppet a meghatódottságtól, hogy igen, végre megvan. 😀

 4. Elhaym Says:

  “Ez kedves a fordítótól, hogy eszébe jutottál.”

  Egyik legjobb kiadó, náluk mindenki rendes. Nyereményem késve érkezett de még ezért is elnézést kértek.

  Számolj tízig: Remélem nálatok is lesz a Tescoban.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt kedveli: