Karen Hawkins: Kalandor – MacLean átok 1.

Kedvenc szereplőim: Jack, Dougal, Gregor.

Romantika, 19. század, humor, fantasy.

Aki olvasta vagy szeretné elolvasni itt szavazhat rá.

Kihívás a Molyon

Olvassunk romantikus könyveket!

A vad skót tájakon Fiona névleges házasságot köt Black Jack Kincaiddel, a csinos senkiházival, és ezzel háborút robbant ki a klánok között. Sorsuk mégis elválaszthatatlan marad…

Fiona MacLean nem épp ilyen esküvőről álmodott. Nem volt jelen a családja, nem volt ünneplő vendégsereg, csak a vőlegény, Black Jack Kincaid, akit szó szerint az oltár elé vonszoltak. Pedig Fiona évekkel korábban megesküdött, hogy soha többé nem találkozik a jóképű kalandorral, de ha ez a házasság megállíthatja a klánjaik között folyó véres háborút, ám legyen. Meg fogja osztani vele az ágyát, anélkül, hogy összetörne a szíve…
Jack Kincaid jól ismert szoknyavadász, aki eddigi életében gyakran keveredett zűrös helyzetekbe, na de… házasság? Fionával? Egykor fiatalos hévvel szerették egymást, most a szenvedélyes, érzéki lány újra az övé lett.

Karen Hawkins első, magyar nyelven megjelenő romantikus regényének főhősei viszállyal lépnek házasságra, ám a mindent elsöprő szerelem megváltoztatja sorsukat.

Egy fehér boszorka a múltban megátkozta a MacLeaneket. Innentől kezdve elő tudnak idézni vihart, esőt, villámlást, mennydörgést, de irányítani nem tudják őket. Sokszor nevettem azon amikor a Macleanek mérgesek voltak és egyből elkezdett szakadni az eső. Legviccesebb az volt amikor az eső csak egy hintó, vagy ház felett kezdett el esni. Szegény Jack sokszor bőrig ázott. 😀 Az átok megtörésének egyetlen módja , ha egy generáció minden tagja véghezvisz valami igazán jó tettet.

Fiona Maclean a Kincaid és Maclean viszályt akarja megállítani. Egyik bátyja már meghalt, többit nem szeretné elveszíteni. Viszályt házasság révén akarja megállítani. Fionát nem sikerült megkedvelnem. Először házasságra kényszerít egy férfit, majd egyből elvárja, hogy az megváltozzon és feladja eddigi életét.

Jack Kincaidet foglyul ejtik és arra kényszerítik, hogy elvegyen egy olyan nőt aki felhőket képes mozgatni, esőt tud fakasztani és el van átkozva. Jacknek a szabadság a legfontosabb, csak a szerencsejáték, kártya, nők, ivászat érdekli. Szolgáit is semmibe veszi, egyiknek sem tudja a nevét. Nem akarja feladni eddigi életét, de Fiona nagyon szeretné átformálni. A lány azzal kezdi el bosszantani, hogy ő is játékbarlangról játékbarlangra kezd el járni. Fiona és Jack rengeteget veszekszik, ennek köszönhetően Jacken hamar eluralkodik a birtoklási vágy is.

A párocska életét Fiona fivérei sem teszik könnyebbé, állandóan civakodnak, közben Fionát védelmezik. Nagyon bírtam őket.

Megszerettem az első részt. Könnyed, humoros, romantikus történet szerethető szereplőkkel és egy kis fantasyval.  Egyedül azt sajnáltam, hogy a viszály nem kapott nagy jelentőséget , szívesen megismertem volna a többi Kincaidet is.

Értékelésem: 10/9
Molyon: 5/4,5

Kiadó: General Press
Eredeti cím: How to abdult a Highland lord
Oldalak száma: 279
Borító: kemény fedeles zöld lapszéllel
Fordító: Balog Edina
Teljes ára:  2800 FT
Megjelent:  angolul 2007 , magyarul  2011
Rendelhető:  Bookline  , Alexandra

Más vélemények
Molyos értékelések – jelenleg 88  %

Angi 5/5

Francica 5/4

További kötetek

2. Viharos szerelem (már megjelent)
Gregor Maclean – Venetia Oglivie

3. Kockázatos szerelem (várható megjelenés: 2012 március)
Dougal MacLean – Sophia MacFarlane

4. Sleepless in Scotland
Hugh MacLean – Caitriona Hurst

5. The Laird Who Loved Me
Alexander MacLean – Caitlyn Hurst

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: