Susan Wiggs: A szépség iskolája – Calhoun krónikák 1.

19. század, romantika

Kedvenc szereplőim: nem voltak.

Isadora már megszokta, hogy szépséges testvéreinek lelkesen udvarolnak a legjobb bostoni családok fiai, előle viszont valósággal menekülnek, mert esetlen, ügyefogyott, és különös tehetsége van ahhoz, hogy mindig úgy viselkedjenek, mint elefánt a porcelánboltban. Egyetlen vágya marad csupán az, hogy végre a saját lábára állhasson. Sikerül is meggyőznie egy hajózási vállalkozót, hogy szerződtesse tolmácsnak Ryan Calhoun kapitány mellé az Ezüst Hattyú nevű háromárbocosra. A Rio de Janeiróba vezető, viharos úton aztán a lány valósággal újjászületik. Egyre közelebb kerül a merész kapitányhoz, aki Brazíliában, egy paradicsomi vízesésnél megtanítja a szerelem örömeire…

Harlequin könyvek egyszer olvasósak számomra. Kedves, rózsaszín, könnyed romantikus olvasmányok. A Szépség iskolája is ilyen. Tetszett, jó volt olvasni, megnevettetett, de ez kevés ahhoz, hogy több pontot adjak rá. Szereplők is szerethetőek, ennek ellenére mégsem lettek  a kedvenceim.

“A csúf kiskacsából pompás hattyú lett.”

Isadora nem egy átlagos főszereplő. Szemüveges, duci, ügyetlen, emiatt könnyen meglehet szeretni. Örültem neki, hogy  a hősnő itt  végre nem bombanő, bár külsőleg és belsőleg ő is nagy változáson fog átesni. Ebből is látszik, hogy ha akarjuk mindenki széppé válhat.

” Miért az ő dolga, hogy megtanítsa ennek a bonyolult, elragadó, okos és zavarba ejtő nőszemélynek milyen is valójában  a szerelem? Higgye csak azt, hogy csupa gyönyörűség és napsütés. Értesse meg vele valaki más, hogy a szerelemnek bizony árnyoldalai is vannak.”

Ryant eleinte nem bírtam, fűvel-fával lefeküdt, prostik társaságát kereste. Nehezen tudtam elképzelni róla, hogy hűséges, szerelmes férj tudna válni belőle. Könyv második felében szerencsére változott róla a véleményem.

Journey rabszolga volt. Őt Ryan már felszabadította, de emiatt nem láthatja   a feleségét és a gyerekeit. Ők  rabszolgák maradtak,  uruk eladni és felszabadítani sem akarta őket. Rabszolga szöktetést meg halállal büntették ebben az időben. Sajnáltam őket, drukkoltam nekik, hogy happy enddel záruljon számukra a sztori. Drukkoltam, hogy Ryannek sikerüljön tisztességes úton annyi pénzt szerezni, hogy megtudja venni Journey családját.  Gond csak az, hogy semmi nem megy olyan könnyen ahogy azt Ryan elképzelte.

Következő kötet főszereplője Hunter is feltűnt 1 fejezet elejéig. Apró dolgok hatására amik kiderültek róla az ő könyvét is elkezdtem várni.

Olvasás közben a brazíliai szilveszternek is részese lehettem. Több történet is játszódhatna Brazíliában, érdekesebb helyszín mint Észak Amerika, vagy Anglia.

Harlequin könyvek közül eddig ezt tartom a legjobbnak, érdemes elolvasni.

Értékelésem: 10/7
Molyon: 5/3,5

Kiadó: Harlequin
Eredeti cím: The Charm School
Oldalak száma: 445
Borító: Puha fedeles
Fordító: Várnai Péter
Teljes ára:  1495 Ft
Megjelent:  angolul 1999, magyarul 2011
Rendelhető:  Harlequin, Alexandra

Más vélemények

Molyos értékelések

További kötetek

2. The Horsemaster’s Daughter ( Várható megjelenés: 2011 április)
Hunter Calhoun-Eliza Flyte

3. Halfway to Heaven ( Várható megjelenés: 2011 június)
Jamie Calhoun-Abigail Cabot

4. Enchanted Afternoon ( Várható megjelenés: 2011 augusztus)
Michael Rowan-Helen Cabot

5. A Summer Affair ( Várható megjelenés: 2011 november)
Blue Calhoun-Isabel Fish-Wooten

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: