Karen Marie Moning: Álom és valóság – Tündérkrónikák 2.

Ez az egyik olyan sorozat aminél nem számítottam arra, hogy tetszeni fog. E/1-et nem szeretem, könyv hangulata is olyan ami eddig nem állt hozzám közel. Első két kötet borítója és a sok pozitív vélemény viszont meggyőzött és elkezdtem olvasni. Világ hamar magába szippantott, történet is megfogott. Izgalmas, misztikus és nagyon rejtélyes. Azt sem bántam, hogy az első részben nem volt szerelmi szál. 2. kötet sem okozott csalódást, még jobbnak is találtam az első résznél.

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén.
Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.
Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.
Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.
Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?

SPOILER

Fülszöveg eléggé félrevezető. V’lane ugyanis nem jelent veszélyt Macre. Mac életét más, egy veszélyesebb, halálosabb lény fenyegeti. Romantikus, erotikus jelenetek sincsenek benne. Mac és Barrons még nem szerelmes , de szerintem már kezdenek vonzódni egymáshoz. Veszekedéseik, párbeszédeik is ezt sugallják, sőt amikor Mac súlyosan megsérül, akkor Barrons nem Ms. Lane-nek szólítja, hanem Macnek. Első csók is elcsattan köztük. 🙂
Barrons továbbra is nagyon titokzatos, nem lehet tudni, hogy ki, vagy mi ő valójában. Mac kap tőle egy mobilt, amibe Barrons három számot előre beprogramozott. JB rövidítés egyértelmű, hogy mit takar, a másik két szám viszont rejtélyes. IYCGM és IYD. Barrons csak annyit árul el róluk, hogy az elsőt akkor kell hívni, ha őt nem lehet elérni. Másodikat meg akkor ha Mac a halálán van. IYCGM szám mögött egy új szimpatikus szereplő rejtőzik. Ő Ryodan aki ugyanolyan titokzatos mint Barrons. IYD-ről viszont semmit sem tudni. Vajon kié lehet? Erre még várni kell, hogy kiderüljön. 🙂
Mac és V’lane sem volt már idegesítő mint az első kötetben, utóbbit már meg is kedveltem. Mallucé is feltűnik újra, de nem úgy ahogy várnánk.
Még mindig sok  a megválaszolatlan kérdés. Régiek mellett újak is lettek. Vajon ki ölhette meg a felügyelőt? Kit rejt  a 3. telefonszám? Ki Barrons és Ryodan valójában? Mi lehet a Nagyúr és V’lane terve? Mac kikben bízhat meg? Hol lehet a Sinsar Dubh? stb.
Könyv végén Mac rájön az egyik fontos kérdésre, de mi olvasók várhatunk a következő részig, hogy megtudjuk. Remélem minél hamarabb megjelenik. 🙂
Akik szeretik a misztikus, rejtélyekkel teli sztorikat azok ebben sem fognak csalódni .

Értékelésem 10/9
Molyon 5/4,5

Kiadó: Kelly
Eredeti cím: Bloodfever
Oldalak száma: 302
Borító: Puha fedeles
Fordító: Laskay Ildikó
Teljes ára:  2980 Ft
Megjelent:  angolul 2007, magyarul 2010
Rendelhető: Kelly webshop, Bookline

Más vélemények

Molyos értékelések

Szinna

Dinky 5/4

Francica 5/4,5

Mónika 5/5

Katamanó 10/10

Amilgade 10/9

Korábbi kötetek

1. Keserű ébredés

További kötetek

3. Faefever ( magyar megjelenés: 2011 )

4. Dreamfever ( magyar megjelenés: 2011 )

5. Shadowfever ( angol megjelenés: 2011 január ; magyar megjelenés: 2011 )

9 hozzászólás to “Karen Marie Moning: Álom és valóság – Tündérkrónikák 2.”

 1. Niki Says:

  Juj, tényleg még 11-ben megjelenik a következő 3 rész? :o)

 2. Elhaym Says:

  3. és 4. kötet már le is van fordítva. 🙂

  • Neszti Says:

   Szia,

   én most karácsony után olvastam a két történetet és nagyon bejött. Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 és 4 kötethez hol lehetne hozzájutni?

 3. Elhaym Says:

  Egyelőre csak angolul lehet hozzájutni, de lassan megjelenik magyarul is a 3. kötet.

 4. Bronwyn Says:

  Belehallgattatok már a sorozathoz készült dalokba?

  Bloodrush http://www.karenmoning.com/store/
  Shadowsong http://www.karenmoning.com/store/shadowsong/index.html

  Az elsőn is vannak jó számok, de szerintem a második CD jobban sikerült.
  Nektek hogy tetszenek?

 5. Dinky Says:

  Jó kis mjúzikok, azon küzdök hogy le tudjam tölteni a teljes albumokat valahonnan 🙂

 6. Elhaym Says:

  Még nem. Köszi, hogy belinkelted.

  Nekem is a 2. CD tetszik jobban, jó lenne beszerezni ezeket a számokat.

 7. kkzs Says:

  Sziasztok!
  Az első két kötetet megvettem ma a soroksári Auchanban. Kilós könyvvásár van. Potom kb. 500 Ft/db. Akinek még nincs meg, jó alkalom megvenni.

 8. Elhaym Says:

  Szia! Köszi a hírt. 🙂 Remélem tetszeni fognak neked is a könyvek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: