Diana Wynne Jones: Az égi palota

Varázslat, kaland, ármány, szerelem. Egy folytatás ami az első résznél is jobb.

” Ő  a legjobb varázsló Ingaryban és minden földeken. Ha lett volna ideje, legyőzi a dzsinnt. Ravasz és önző, hiú, mint  a páva, gyáva és sosem tartja be a szavát. “

Sophie Howlról

” Sosem állítottam, hogy a kívánságok, amiket teljesítek, bárkinek is hasznosak -mondta  a dzsinn.-Sőt arra törekszem, hogy  a lehető legrosszabbul süljenek el. ”

Abdullah nappal alázatos szőnyegkereskedő, ám álmában fenséges herceg. Amikor Abdullah találkozik a gyönyörűszép Éjvirággal, úgy érzi álmai valóra válnak, de egy gonosz dzsinn elrabolja Éjvirágot és a fiú elhatározza, hogy megmenti szerelmét-persze ha megtalálja…Vajon sikerülhet neki, ha senki más nincs segítségére csak egy szemtelen szellem és egy megbízhatatlan repülő szőnyeg?

A Vándorló palota nagyszerű folytatásában Diana Wynne Jones újra nagy ívű fordulatos, izgalmas fantázia világot mutat be, amelyben senki és semmi nem az aminek és akinek látszik.
Vannak jó és rossz dzsinnek, egy palackba zárt szellem, varázslók, varázslónők, bűbájosak, macskák és kutyák ( de valóban macskák és kutyák?), egy titokzatos lebegő vár, égi palota, telis-tele elrabolt hercegkisasszonyokkal, valamint két meglepő jóslat.
A történet igen érdekes fordulatokat vesz, míg  a két jóslat be nem teljesedik, azaz Abdullah feleségül veszi hercegnőjét, és minden a lehető legjobb, lélegzetelállítóan meglepő véget ér.

Úgy álltam neki ennek  a könyvek, hogy biztos nem lesz olyan jó mint a Vándorló palota. A neten azt olvastam, hogy Howl csak egy-két részben fog feltűnni. Ezek után meglepett, hogy már  a könyv elején megfogott  a történet és a hangulat, humor is olyan volt mint az első kötetben. Aztán feltűnt Howl, Sophie, Justin herceg és Calcifer is, szerencsére nem rövid időre, mivel mind a négyüknek fontos szerepe van a történetben. Kis időre Sulimannal és Lettievel is találkozhatunk. Megtudhatjuk mi lett a kedvenc szereplőinkkel, hogyan folytatódott az életük stb. Előfordulhat, hogy eleinte az ismert szereplőket nem fogjuk felismerni, ez nem is baj, amikor a  sok váratlan fordulat után minden kiderül akkor nagy meglepetésben lesz részünk. Új szereplők is nagyon jók, őket is könnyen meg lehet szeretni. Örülök neki, hogy több ismerősömet is sikerült meggyőzni, hogy olvassák el a könyvet. Nem akarták megvenni, de miután a történet végére értek egyikük sem csalódott benne.
Biztos sokaknak hiányzott Howl, nekem is, ezért nagyon jó, hogy újra olvashatunk róla. 🙂
Vándorló palota rajongóinak ez  a könyv kihagyhatatlan!
Ebből a részből is készülhetett volna  anime, szívesen megnéztem volna. Van ugyan egy Égi palota című anime, de annak a története teljesen más.

Kinőttem már az ifjúsági történetekből, de itt a sztori annyira jó, hogy a felnőtt olvasók sem fogják gyerekesnek találni, hanem őket is elfogja varázsolni ez a meseszerű fantasy világ és nem fogják tudni letenni.

Könyvet köszönöm a  Pongrác Kiadónak!

Értékelésem 10/9
Molyon 5/4,5

Kiadó: Pongrác
Eredeti cím: Castle in the Air
Oldalak száma: 300
Borító: Kemény fedeles, védőborítós
Fordító: Bozai Ágota
Teljes ára:  2900 Ft
Megjelent:  angolul 1990, magyarul 2010
Rendelhető: innen vagy innen

Más vélemények

Molyos értékelések

” Ajánlom ezt  a könyvet mindenkinek, aki szereti a mágikus történeteket.”

“Iszonyatosan nagy meglepetés volt  a vége! Percekig csak ültem, és a fejemet fogtam.”

” Úgy gondoltam egy folytatás nem lehet jobb, mint az első kötet. Tévedtem. Howl, Sophie és Calcifer az Ezeregy éjszaka világában. Bámulatos, csavaros, zseniális.”

“Ajánlom minden korosztálynak, hogy kikapcsolódhasson, kacaghasson egy jót. Szerintem még  a Vándorló palotánál is jobb.”

” Meglep, megdöbbent, sokkol, kacagtat, szórakoztat, kikapcsol.”

” Howl rajongói ezúttal sem csalódnak majd.”

Korábbi kötetek

1. A vándorló palota

További kötetek

3. House of Many Ways ( megjelenés: 2011 tavasz)

Trailer

3 hozzászólás to “Diana Wynne Jones: Az égi palota”

  1. Leara Says:

    Á, meg kéne már ezt is venni :D. Nagyon szeretem az írónő stílusát (így a Vándorló palota alapján)… annyira magával ragadó :).

  2. Mariko Says:

    Jó tudni, hogy Howléknak nem csak cameo szerep jutott a második kötetben. Ezt is el kell majd olvasnom valamikor. 😀

  3. Elhaym Says:

    Szerintem ti sem fogtok benne csalódni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: