Lara Adrian:Éjfél szülöttei 4-5

Lara Adrian bestsellersorozatának főhősei félig ember, félig démoni lények, akik több ezer éve velünk élnek. A világhírű sorozat folytatása még több borzongást, még több szenvedélyt, még több fordulatot tartogat a műfaj rajongóinak.

1. kötet

2. és 3. kötet

4. A vámpír éjjele (Midnight Rising)

Dylan Alexander látja  a halottakat. Prágai kirándulása közben meglátja egy halott nőnek a szellemét, aki elvezeti őt egy rejtélyes barlanghoz.
Rio még mindig nem bírta feldolgozni, hogy szerelme Eva elárulta. Arcát eltorzította a raktárbeli robbanás . Teste összetört és még mindig gyógyulófélben volt  a sérülésekből.  Józan esze is kezdett darabokra hullani. Ő feladata volt, hogy lezárja a barlangot és a benne elrejtett terhelő bizonyítékokat megsemmisítse. Rendbéli testvéreivel érkezett  pár hónappal korábban. Harcosoknak az volt  a küldetésük, hogy felkutassanak és elpusztítsanak egy ősrégi szörnyet. De elkéstek, a kripta ugyanis üres volt. Rio magát is felakarja robbantani a barlanggal együtt, de megjelenik Dylan aki fényképeket készít a helyről egy újság számára. Rio kénytelen  a lány után eredni, vissza kell szereznie a képeket  mielőtt a világ tudomást szerez a faj létezéséről.

Nagyon vártam ezt  a kötetet, érdekelt, hogy hová tűnt az Ős, vagyis a kegyetlen másvilági lény a barlangból. Ki és milyen lesz az új főgonosz. Előző kötet végén meglepett, hogy  a kedvenc gonoszomat  Mareket legyőzték, de reménykedtem  benne, hogy az új is lesz olyan jó karakter mint ő volt. Történetben sem csalódtam. 3. kötethez képest picit gyengébb lett, de ez a  rész is végig izgalmas és fordulatos volt. Ős is egyre jobban érdekel. Jó lenne tudni honnan jött, hogyan éltek a másik bolygón . Ott vajon élnek-e még hozzá hasonló lények stb. Már most várom Kade és Brock könyvét, ugyanis ezekben a részekben a Jenna nevű kiválasztott érteni fogja az Ős nyelvét és bízom benne, hogy minden kérdésre választ fogok kapni.

Véleményem

10/10

Molyon 5/5

Más vélemények

Angi 5/4

Molyos értékelések

5. A Vámpír bosszúja ( Veil of Midnight)

Nico Kanadába utazik. Szergej Jakut nevű első generációst keresi. Valaki a fejébe vette, hogy kiírtja az összes első generációst, ezért a rend úgy döntött, egyenként kapcsolatba lép az összes ismert első generációssal  aki még életben volt, hogy együttműködésre bírják őket. Nico csapdába sétál.
Renata a pengék és lőfegyverek mestere, hihetetlen mentális képességek birtokosa, Jakut testőrségének egyik tagja. Nicot is hamar leteríti.
Nico megtudja, hogy Jakutot nemrég megtámadták, de  a merénylőt egy kislány elriasztotta. Mira ugyanis egy orákulum, ha valaki a szemébe néz megláthatja  a jövőjét. Nico arra is rájön, hogy Jakut emberekre vadászik, vérklubot tart fent. Ezek után meg is érdemli, hogy  a fia Lex megöleti egy vérszopóval. Renata azt hiszi Nico ölte meg Jakutot, emiatt mentális képességével leteríti. Edgar Fabian -Dragos talpnyalója- magával viszi Nicot, hogy megkínozza. Lex beakar vágódni Fabiennél  ezért eladja neki Mirát. Renata ekkor jön rá, hogy Lex egy ocsmány féreg. Elszökik tőle, elindul megmenteni Nicot. Szüksége van  a férfi segítségére, hogy kiszabadítsák Mirát.

Könyvet nem bírtam letenni, nagyon izgalmas volt végig. Kötet első felében nem volt romantikus jelenet, de nem is hiányzott. Az se zavart, hogy eleinte többet szerepeltek a zakkant vámpírok mint a főszereplők. Könyv keményebb stílusához a kevesebb romantikus jelenet jobban is illik. Végefelé azért van az is, nagyon aranyos volt az  a jelenet amikor Nico zavarban volt miközben szerelmet vallott Renatának.

” Nem vagyok túl jó ebben-motyogta-Szeretnék elmondani neked valamit…a pokolba is, lehet, hogy jól elcseszem, de azt akarom, hogy tudd nagyon fontos vagy nekem. Nagyon…borzasztóan fontos, Renata. Fontos vagy-bökte ki újra Nico, azon bosszankodva, hogy miért esik ilyen nehezére kinyőgnie a szavakat, amelyekkel  a lányhoz méltón tudná kifejezni az érzéseit. -Fogalmam sincs, hogyan történt, vagy mit jelent ez számodra-ha jelent egyáltalán bármit is-de akkor is elkell mondanom, mert így érzek, ez a valóság. A valóság, és én még soha nem éreztem így ezelőtt. Senki iránt. Szóval azt szeretném elmondani…-Megrázta feját, mert nyomorult, szánalmas locsogó hülyének érezte magát, de Renata érintése az arcán megnyugtatta. Tiszta tekintete visszatérítette és segített, hogy kinyőgje  a lényeget.-Azt próbálom elmondani, hogy kezdek beléd szeretni…nagyon durván. Nem akartam, hogy így történjen. Nem hittem, hogy valaha is erre vágynék, de…Krisztusom, Renata, ha a szemedbe nézek, mindig csak egy szó ugrik be, örökké. Szeretlek Renata. Tudom nem vagyok költő-de még mennyire nem. Nincsenek szép szavaim, hogy elmondjam…de azt akarom tudd mit érzek irántad valójában. Szeretlek. “

Tetszett, hogy egyre érdekesebb különleges képességeket talál ki az írónő. Nico földanyával kapcsolatos képessége. Reichen pirotechnikai képessége mind lenyűgözőek.
Az 5. rész végén történtek meg nagyon váratlanul értek. Sokkoló és szörnyű veszteség érte Andreas Reichent, ezek után szerintem mindenki várni fogja az ő könyvét, én például nagyon. Az új szereplő Hunter (Vadász) is nagyon szimpatikus. Tar szereplők nem szoktak bejönni, de amikor kézenfogva sétált Mirával, akkor nem lehet nem szeretni őt. Őket  a későbbiekben egy párként is eltudnám képzelni.
Dragos nagyhatalmú terve, az ahogy a világuralomra szeretne törni szintén nagyon kegyetlen. Őst már sajnálom, azt szeretném ha kimentenék Dragos karmai közül. Dragosnak meg azt kívánom, hogy minél hamarabb bekövetkezzen az amit Mira szemében látott.
Könyvben nagyon sok volt  a káromkodás, de nem volt zavaró, ehhez a sorozathoz a durvább szöveg illik.
3 dolog zavart csak  a könyvben. Egyik az, hogy Chase nem szerepelt, másik meg  a névátírás. Nem tudom miért nem lehet meghagyni az eredeti neveket. Nicolaiból Nyikoláj lett, Alexeiből meg Alekszej. 3. ok meg az, hogy a magyar címnek semmi köze a könyvhöz.
Ennek ellenére köszönöm az Ulpius-ház kiadónak, hogy ezt a remek sorozatot is megjelentette. Más mint  a többi paranormális sorozat, véresebb, szöveg sem lightos, de pont ettől jó.

Értékelésem

10/10

Molyon 5/5

Más vélemények

Molyos értékelések

Angi 5/3

Francica 5/4

Roberta

“Nem volt rossz, kimagasló sem, de nagyon kevés rész szólt a Rend többi tagjáról. A két újoncot nem ismertem meg jobban, ezért nem is nagyon izgat a saját történetük, viszont van ami miatt muszáj többet tudnom.”

Napokban kiderült, hogy Tess és Dante gyerekének a neve Xander Raphael lesz. Nekem nagyon bejön.

További kötetek

6. Ashes of Midnight ( A vámpír sírja)
Andreas Reichen – Claire Roth

7. Shades of Midnight
Kade – Alexandra

8.Taken by Midnight
Brock – Jenna

9. Hunter

10. Sterling Chase

Ebből  a sorozatból van 2 szereplő akit valós személy alapján képzelek el és 1 akit game szereplő alapján. 🙂

Tegan

Rio

Tess

Tess

Tess

3 hozzászólás to “Lara Adrian:Éjfél szülöttei 4-5”

  1. Klaudia Says:

    Én is nagyon szeretem ezt a sorozatot. Még csak 4-et olvastam, jó volt olvasni nagyjából miről fog szólni a következő. Ha minden igaz, a hétvégén már a kezemben lesz nekem is:)

  2. Elhaym Says:

    Majd várom a te véleményedet is az 5. kötetről. 🙂

  3. Mózes Gabriella Says:

    Az elso hetet oovastam es alig birtam oket letteni mind egy ejszaka alatt kiolvastam Nemtudja valaki a tobbi mikor jon ki magyarul Az ejfel arnyai es a Vampir sirja volt az utolso :(irhattok az arkangyalka@hotmail.comra ha valakinek me van a tobbi resz :)elore is koszike

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: