Julia Quinn: A herceg és én-A Bridgerton család 1.

Eredeti cím: The Duke and I

Julia Quinnt a mai kor Jane Austenének tartják.

“A Bridgerton család messze a legtermékenyebb a társadalom felsőbb köreiben. A vikomtesz és a néhai vikomt e téren való igyekezete igen dicséretes, bár gyermekeik névválasztásában meglehetős közönségességet lehet felfedezni. Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory és Hyacinth; természetesen rend a lelke mindennek, természetesen, de azt gondolnánk, hogy intelligens emberek úgy is rendre tudják nevelni gyermekeiket, ha nem ábécé sorrendben nevezik el őket. És ha ez még nem lenne elég, a vikomteszt és nyolc gyermekét egy helyiségbe terelve aggódni kezdhetünk, nem látunk-e duplán, triplán, sőt dupla-duplán. Ezen cikk szerzője soha nem látott még testi valóságukban egymásra ennyire hasonlító gyermekeket; mind a nyolcuknak  hasonló a testalkata, és ugyanolyan dús , gesztenyebarna a hajuk.  Csak sajnálni lehet szegény vikomteszt, aki előnyös házasságot kíván szerezni gyermekeinek, de sajnálatos módon nem sikerült divatosabb haj és szemszínű  utódokat szülnie. Az ilyen egyöntetű külső megjelenésnek azonban előnyei is vannak, nevezetesen, hogy kétség sem férhet hozzá, mind a nyolcan azonos szülőktől származnak. Ó, kedves olvasó  , a lelkes szerző azt kívánja bárcsak minden nagycsaládban így lenne ez!
Lady Whistledown Társasági Lapja
1813. április 26.”

“Azt mondják, a vikomtesz leghőbb vágya, hogy minden gyermekét, vagyis négy fiát kiházasítsa, négy lányát férjhez adja, és, hogy boldog házasságban éljenek, de igazán, az ember nem tud másra gondolni, csak arra, hogy ez bizony lehetetlen feladat. Nyolc gyerek? Nyolc boldog házasság? Az ész megáll!
Lady Whistledown Társasági Lapja
1813. nyár”

A főhős Simon, felnőtt férfi, aki megpróbál elmenekülni apja keserű örökségéből, és Daphne, aki azt az egyetlen dolgot akarja, amit Simon, mint hiszi, nem adhat meg neki. És persze  Lady Whistledown, az epés pletykarovatíró, akinek az egészről megvan a  véleménye. Írásait minden fejezet elején  olvashatjuk.
Simon dadogós kisfiú volt, emiatt az apja látni sem bírta. Simon mindenáron beakarta bizonyítani, hogy ő nem idióta. Felnőtt korára tanult ember vált belőle. Megtanult jól beszélni, dadogása csak  akkor jött elő amikor ideges volt. Simon megfogadta soha nem lesz gyereke, azt szeretné, hogy a Hastings név kihaljon.  Simon egy bálban találkozik először Daphne Bridgertonnal, aki a barátjának a húga. Daphnét az anyja minél hamarabb férjhez akarja adni, Simont meg  a lányos anyák kezdik el ostromolni. Simon és Daphne egyességet köt, eljátsszák, hogy jegyesek, ezzel Simontól távol tudják tartani a lányaikat férjhez adni kívánó , igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat. Egy idő után mindketten egymásba szeretnek, de Simon nem akarja feleségül venni a lányt, tudja, hogy  a lány sok gyereket szeretne, ő ezt viszont nem tudná megadni neki. Egy kompromittáló helyzet és egy párbaj hatására viszont kénytelenek összeházasodni. Lehetnek-e úgy boldogok, hogy Simon  nem akar gyereket, a lány viszont igen? Daphnének vajon sikerül meggyógyítania a férfi sebzett lelkét? Minden kiderül az első kötetből.

Nagyon vártam Julia Quinn első könyvét, nem is csalódtam benne. Tele van humorral, Bridgerton család nagyon kedvelhető, megható jelenetekből sem volt hiány. Az is tetszett, hogy a férfi főhős nem volt tökéletes, nagyon együtt lehet vele érezni amikor lelkileg megviseli a dadogása. Következő köteteket is nagyon lehet várni. Bridgerton család biztos sokszor megfog nevettetni mindenkit. Remélem az utolsó kötetben kifog derülni, hogy ki valójában Lady Whistledown, nagyon érdekelne, hogy ki is ő.
Első kötetből két dolgot hiányoltam. Jó lett volna megismerni a levelek tartalmát és lehetett volna benne egy kis izgalom.
Aki szerette Jane Austent, Johanna Lindseyt vagy Lisa Kleypast, esetleg egy könnyed, humoros, romantikus olvasmányra vágyik semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot. Jó, hogy  a 2. kötet már megjelent, így hamarosan azt is olvashatom. Remélem a többi részre sem kell majd sokat várnunk.

Értékelésem

10/9

Molyon 5/4,5

Más vélemények

Angi 5/5

Molyos értékelések

goldie

Kicsit nehézkesen indult be, de aztán…egyre jobb lett. Humoros, kedves, nagyon szellemes párbeszédekkel tűzdelve, tényleg emlékeztet Jane Austen-re, csak modernebb kiadásban. Nagyon megkedveltem a stílusát, és én is remélem, hogy mind a 8 részt kiadják. Én biztos vevő vagyok rájuk!

sahi   10/10

Nagyon megkedveltem az egész Bridgerton családot. Most olvasom Anthony történetét. Szerintem ezt sem fogom rosszabbra pontozni.
Remélem mielőbb folytatják a sorozat teljes kiadását.

kormos 10/10

Nagyon szórakoztató, fantasztikus párbeszédek, többször hangosan felnevettem, fantasztikusan ki tudja kapcsolni az embert….várom a többi könyveit.

Cat   10/9

Egyetlen egy dolog nem tetszett benne, hogy miután 2 hónap után Simon visszatér, és a felesége közli vele, hogy tegnapelőtt megtudta, mégsem terhes, utána megünneplik a szerelmüket az ágyban.
Belegondoltam, hogy a menstruáció harmadik napján nem igazán testi szerelemre vágyom, de lehet, hogy a hősnő másként gondolta.

Családfa

Sorozat részei

1. The Duke and I – A herceg és én
Simon Basset – Daphne Bridgerton

2. The Viscount Who Loved Me – A vikomt, aki engem szeretett
Anthony Bridgerton – Kate Sheffield

3. An Offer From A Gentleman – Tisztességes ajánlat
Benedict Bridgerton – Sophie Beckett

4. Romancing Mister Bridgerton
Colin Bridgerton – Penelope Featherington

5. To Sir Phillip, With Love
Phillip Crane – Eloise Bridgerton

6. When He Was Wicked
Michael Stirling – Francesca Bridgerton

7. It’s In His Kiss
Gareth St. Clair – Hyacinth Bridgerton

8. On the Way to the Wedding
Gregory Bridgerton – Lucinda Abernathy

8 hozzászólás to “Julia Quinn: A herceg és én-A Bridgerton család 1.”

 1. Sizame Says:

  A borító alapján valami Júlia-románcra számítottam, de a post alapján abszolút megtetszett a regény! 😀

 2. Elhaym Says:

  Júlia féle románcokat én sem szeretem. 🙂

  Eddig senki nem csalódott a könyvben, remélem te sem fogsz. Megkérdezhetem, hogy mik a kedvenc könyveid?

 3. Sizame Says:

  Nagyon szeretem Lian Hearn Otori-trilógiáját, Susannah Jonestól a Csendmadarat, Jane Austen akármelyik regényét és Peter S. Beagle fantasy-eit. Hmmm…így hajnal 3/4 7-kor ők jutnak hirtelem eszembe. 🙂

 4. Elhaym Says:

  Köszi.

  Jane Austent gondoltam. 🙂

  Moly oldalon fent vagy?

 5. Sizame Says:

  Nem, nem igazán ismerem a Molyt. 🙂

 6. Elhaym Says:

  Molyról ezt lehet tudni:

  Értékelni lehet a könyveket, be lehet jelölni a kedvenceidet. Azt is, hogy mit olvasol éppen, vagy mely könyvek vannak a várólistádon, mely könyvet szeretnéd megvenni stb. Könyvszeretők kedvenc oldala. 🙂

  Anyukám adatlapja

  http://moly.hu/tagok/naomi1

  Enyém

  http://moly.hu/tagok/elhaym

 7. Simon ildikó Says:

  én mikor megláttam ezta könyvet már akkor tetszett a borítója és a címe miatt.megvetettem apámmal és csak a kocsiban olvastam el a tartalmát a könyv hátulján.nemrég elkesztem olvasni és nagyon jó.nemtudom,hogy a többi részét is kiatták-e,de nekem csak az elsőrésze van meg.ha meglátom DVD-ben akkor megvetetem azt is és csak akkor nézem meg ha már kiolvastam a filmet.ha atöbbi kötetett látom meg akkor aztvetetem meg.remélem valamelyiket meglátom és ha megvetetem akkor megveszik egyből.

 8. Elhaym Says:

  Örülök, hogy neked is tetszett. 2. kötet már megjelent. Az is nagyon jó.

  http://moly.hu/konyvek/julia-quinn-a-vikomt-aki-engem-szeretett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: