Gena Showalter: Atlantisz 1.

Eredeti cím Heart of the Dragon ( A Sárkány szíve)

Atlantisz a  tenger mélyén van elrejtve. Két bejáratát  a Köd őrzői (Darius és Javar) őrzik. Aki oda bejut nem jut ki élve. Őrzőknek ugyanis mindenkit meg kell ölniük, hogy Atlantisz létezésére ne derüljön fény. Réges-régen Zeusz levágta apja Kronosz férfiasságát, emiatt Kronosz vére szétfröccsent a földön. Embert akart teremteni, ehelyett különböző fantasy lények jöttek létre. Zeusz száműzte őket  a földről. Atlantiszt sárkányok, vámpírok, nimfák, démonok, amazonok és sok sok más lény lakja.
Grace Brazília dzsungelében bolyong, bátyját Alexet keresi aki Atlantisz kutatása közben eltűnt. Grace eljut Atlantisz egyik bejáratához ahol összefut Dariussal a sárkány alakváltóval. Darius nem bírja megölni Gracet, de foglyul ejti. Gracenek Alex medalionjának segítségével sikerül megmenekülnie. Dzsungelben összefut Alex munkatársaival az Argonautákkal akiknek a vezetőjéről Jasonról (Iaszón) egyből lerí, hogy nem a pozitív szereplők táborát fogja gyarapítani. Grace a menekülés közben elhagyta a medálját. Darius rájön, hogy emberek jutottak a világába és vámpírokkal szövetkezve elfoglalták és kifosztották mesterének Javarnak a palotáját. Darius sokáig nem bírna életben maradni az emberek világában ennek ellenére mégis Grace után megy. Megakarja szerezni a lánytól a medaliont, meg akarja tudni, hogy védekezhet az emberek fegyverei ellen, majd ha mindennek vége akkor  a lánnyal is végezni akar. Darius megtudja, hogy Alex Ra Dracus könyvéből tud  a medálokról és az Atlantiszba vezető portálokról. A könyv azt is leírta, hogyan lehet megölni Atlantisz népét. Grace és Darius arra kényszerül, hogy összefogjon egymással. Meg kell találni Alexet és meg kell menteni Atlantiszt.

Atlantisz világa egyből megtetszett. Szeretem a titokzatos, misztikus helyszíneket amiket különféle fantasy lények népesítenek be. Sárkány alakváltós könyvet sem olvastam még. Aki viszont Alvilág urai szintű vicces és fordulatos paranormális regényre számít az csalódni fog. Atlantisz első kötete ugyanis inkább romantikus, érzelmek nagyobb szerepet kapnak benne mint az izgalmak vagy  a vicces jelenetek. Cselekmény eléggé kiszámítható. Két főszereplőt és a sárkányokat sem kedveltem meg, ennek ellenére mégis voltak jó jelenetek a könyvben.
Egyik kedvenc szereplőm Alex volt. Sajnáltam, hogy keveset szerepelt. Ha jobban ki lett volna dolgozva az ő története a droggal és a sárkánylánnyal akkor magasabb pontszámot tudtam volna adni a könyvre. Másik kedvencem Layel a vámpírok királya. Keveset szerepelt, de a jelleme egyből megfogott. Nagyon várom a 4. kötetet ami róla fog szólni.  Van egy olyan érzésem, hogy az lesz a sorozat legjobb része. Az csak Atlantiszban fog játszódni,  akinek nem jött be az első kötet érdemes kitartania.
Befejezés számomra csalódás volt. 15 oldalba volt összesűrítve minden izgalom és harc. Végén viszont maradtak megválaszolatlan kérdések amik miatt lehet várni a folytatást. Hová tűnt Grace medálja? Hol lehet Ra Dracus könyve?  Mi lehet Atlantisz kincse?
Remélem  a 2. kötetre nem kell majd 1 évet várnunk.

Értékelésem

10/8

Molyon 5/4

Más vélemények

Klaudia blogja 10/8,5

Angi blogja 5/4

Francica blogja 5/4

Katamano blogja 5/3

Molyos értékelések

A sorozat részei

1. Atlantisz-Heart of the Dragon (A Sárkány szíve)

Darius en Kragin (sárkány alakváltó)
Grace Carlyle (ember)

2. Atlantisz 2.-Jewel of Atlantis (Atlantisz kincse)

Grayson James (emberi titkos ügynök)
Jewel of Dunamis (kincs)

3. The Nymph King (A Nimfák királya)

Valerian (nimfák királya)
Shaye Holling (ember)

4. The Vampire’s Bride (A Vámpír menyasszonya)

Layel (vámpírok királya)
Delilah (amazon)

5. The Amazon’s Curse ( Az Amazonok átka ) – novella

Zane (vámpír harcos)
Nola (amazon)

7 hozzászólás to “Gena Showalter: Atlantisz 1.”

 1. Niki Says:

  jaj nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre. :o)

 2. Elhaym Says:

  Alvilág urait is ajánlom neked, szerintem abban sem csalódnál. 🙂

 3. Mónika Says:

  Gena Showalter könyveivel azóta szemezgetek, hogy végre olvastam Wardot. Kíváncsi vagyok, hogy Showalter hogy ír. Az Alvilág urait néztem ki magamnak. Bízom benne, hogy a könyvtár beszerzi. 🙂

 4. Mariko Says:

  Látom egy újabb ékes példánya a magyar címfordításnak! Meh…

 5. Elhaym Says:

  Mónika: Remélem beszerzi. Alvilág urai első kötete még nem a legjobb, de aztán olyan jó lesz mint Ward. 🙂

  Mariko : Úgy lett volna a jó, ha az Atlantisz a sorozat címe lett volna, első köteté meg maradt volna Sárkány szíve.

 6. Tóth Imréné Says:

  Szia! Szeretném én is elolvasni az Atlantis sorozatot akkár rajongói fordításba is. És bármi más is lehet ettől az írótol. Nagyon szépen köszönöm neked

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d blogger ezt szereti: